AMPLIF- FOR KLIPSCH RF-82

Reaction score
0
Αντικατέστησα τα ηχεία μου με τα klipsch rf-82 και σκέπτομαι να αλλάξω και τον ενισχυτή καθότι πάλιωσε [denon-1080] τι θα μου προτείνατε για δικαναλο έως 800 ευρώ ο χώρος είναι 6χ8 μέτρα ακούω όλα τα ειδη μουσικής .ευχαριστω

Reaction score
6
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ υπάρχει ένα συγκριτικό με τέτοιους ενισχυτές.

Για την ακρίβεια οι 10 από τους 13 είναι στην κατηγορία των 700 ευρώ και οι 3 στην κατηγορία των 800 ευρώ.

Από την τελευταία το περιοδικό δίνει τα εξής

Advance Acoustic MAP-305II 4 αστέρια και ισχύ 2x87Wrms (Ονομαστική 2x100)
Carat A57 MKII 3,8 αστέρια και 105Wrms (ονομαστική 2x80)
Xindak XA6200 3,9 αστέρια 2x55rms (ονομαστική 2x100)

Όλα τα παραπάνω στα 8ohm που είναι και τα Klipsch τα οποία απ' ό,τι βλέπω έχουν πολύ υψηλή ευαισθησία και θα παίξουν με όλους τους παραπάνω πολύ καλά κατά τη γνώμη μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Πρίν πάρεις λαμπάτο ρώτα κάθε πόσες ώρες χρειάζονται αλλάγη οι λάμπες.

Reaction score
0
Ευχαριστώ τους φίλους για τοις απαντήσεις και το ερώτημα μου είναι ποιόν λαμπατο;-και από ποσά wat ένας λαμπάτος μπορεί να ακουστεί με τα συγκεκριμένα ηχεία αξιόπρεπος .δηλαδή ένας λαμπάτος 2χ20 wat κάνει για ακρόαση ;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: AMPLIF- FOR KLIPSCH RF-82

Ευχαριστώ τους φίλους για τοις απαντήσεις και το ερώτημα μου είναι ποιόν λαμπατο;-και από ποσά wat ένας λαμπάτος μπορεί να ακουστεί με τα συγκεκριμένα ηχεία αξιόπρεπος .δηλαδή ένας λαμπάτος 2χ20 wat κάνει για ακρόαση ;
Απο οτι θυμαμαι ειναι 99db τα ηχεια.
Πιστευω οτι και με 2 x 10 watt θα παιζει ανετοτατα.
Ειχα τα RF-5 και τα ακουγα με εναν trends 2 x 6.
Δεν ειναι για παρτυ αλλα αρκετα δυνατα ωστε να σου φωναζουν να χαμηλωσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.414
Απάντηση: AMPLIF- FOR KLIPSCH RF-82

150W RMS / 600W Peak λέει πάντως στο pdf του ηχείου.

Φυσικά κ με 5 και με 10 και με 30 βαττ θα παίζει, αλλά με 200 βαττ θα ΠΑΙΖΕΙ.

Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απολύτως Κωστα...
Αλλά όσες φορές άκουσα klipsch με τρανζιστορ ΑΒ ταξης και φυσιολογικής τιμής(μέχρι 2000) τα πρίμα ήταν υπερτονισμά,με αποτέλεσμα να καταντάει κουραστικό.Φυσικά υπάρχει πιθανότητα να ήταν ατυχείς οι συνδιασμοί(δεν εχω ακούσει όλους τους ενισχυτές που υπάρχουν).Απ την άλλη βεβαιώς οι χαμηλές σκοτώνανε....οπότε ψάξιμο!
Πρότεινα τον Α1 γιατί έχω ακούσει πολλές φορές τον παλιό Α1(απ ότι διαβάζω είναι εκπληκτικά όμοιος ο νέος) σε συνδιασμο με κλιπς γιατί ΙΜΗΟ ο ένας συμπληρώνει το άλλο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Συγνώμη κε markam αλλά θεωρήστε άκυρη την πρόταση μου.Ο Α1 έχει 1400 ευρώ:111:

(τι τιμή είναι αυτή ρε παιδιά?Τρελάθηκε ο Antony?)

Reaction score
684

Θα σου προτεινα να δανειστεις ενα Primare I-21 απο τον Orpheus Audio και να το δοκιμασεις με τα Klipsch σου. Εχω συνδιασει ενα σετ παλια Klipsch (τα KLF-10) με τον συγκεκριμενο ενισχυτη κα θεωρω οτι το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο για τα λεφτα του...

Reaction score
1
IMHO..
Μακρια απο ψηφιακους ενισχυτες με τα RF-82....και γενικα με ευαισθητα ηχεια,,,,, κακος συνδυασμος.:107: απαραδεκτος ηχος ,ειδικα σε υψηλες εντασεις.

Μια καλη λυχνια 20-30 βατ ειναι αριστο....:107:

Reaction score
8

Αλλά όσες φορές άκουσα klipsch με τρανζιστορ ΑΒ ταξης και φυσιολογικής τιμής(μέχρι 2000) τα πρίμα ήταν υπερτονισμά,με αποτέλεσμα να καταντάει κουραστικό
me 2
αντιθετα με λαμπατο κελαηδανε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.414

Δηλαδή με τρανζιστοράτο ή ψηφιακό ενισχυτή βγάζει πολλά (υπερτονισμένα - κουραστικά) πρίμα και με λαμπάτο κανονικά.

Μήπως με ελαττωματικό λαμπάτο βγάζει κανονικά πρίμα?

Και πως το εξηγείτε ότι με διαφορετικούς ενισχυτές έχει διαφορετική (απ'ότι κατάλαβα) καμπύλη απόκρισης στα πρίμα?

Ποιός φταίει? Ο ενισχυτής ή το ηχείο?

Και όποιος φταίει, που φταίει? Ποιά είναι η εξήγηση? Και μη μου πείτε το μάτσιγκ....

Προσωπικά δε λέω πάρε πχ ψηφιακό με κλειστά μάτια. Αντιθέτως, προσπαθώ να ανοίξω κάποια μάτια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.414

το ηχειο γιατι εχει λιγο τσιμπημενα πριμα.
Ωραία. Αυτή είναι μια εκδοχή.

Και η λύση σε αυτό είναι να πάρεις ενισχυτή "ελαττωματικό" ώστε να ακούς συνολικό αποτέλεσμα "σχεδόν εντάξει"??? (όπως "κάτσει" δηλαδή, και εν παραμονή του θέματος στάζουμε και τα ευρά μας σε καλώδια για να το "φέρουμε", κι αν δεν "έρθει", δε γαμείς, αλλάζουμε και ενισχυτή μετά από καναδυό χρόνια γκρίνιας, για άλλο, ακριβότερο και νεότερο και ακόμα πιο "ελαττωματικό" σούπερ χάι έντ μοντελάκι.... κι ας μην έχει βαττ, αυτό δεν είναι η πρώτιστη ανάγκη από ενισχυτή... τι να την κάνεις την οδήγηση όταν δεν έχεις χροιές, ε?)

Ιδίως όταν η "ελαττωματική" νοοτροπία του αναζητούμενου ενισχυτικού συνοδεύεται από χαμηλή σχετικά ισχύ, με αποτέλεσμα ανεπαρκή ουσιαστικά οδήγηση για το εν λόγω ηχείο, δε καταντάμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος?

Πχ αν υποθέσουμε ότι το θέμα είναι όντως τα "τσιμπιμένα" πρίμα του ηχείου, δε μπορούμε αυτό να το διερευνήσουμε με ένα μικρόφωνο και ροζ θόρυβο στο χώρο μας και εν συνεχεία να το διορθώσουμε με μια αντιστασούλα σε σειρά με το τουίτερ?

Ή να δοκιμάσουμε μια λύση ισοστάθμισης (ψηφιακής ή μη)?

Τι είναι πιο λογικό, η προμήθεια ενός ακόμα αντικειμενικά ελαττωματικού μηχανήματος με συνοδό αντικειμενική ανεπάρκεια οδήγησης ή η διόρθωση του προβλήματος παθητικά (αντίσταση) ή ενεργητικά (ισοστάθμιση)?

Κύριοι. Η δουλειά του ενισχυτή είναι η σωστή οδήγηση του εκάστοτε φορτίου.
Και ο ενισχυτής οφείλει να είναι σωστά σχεδιασμένος, δηλαδή να έχει πχ ομαλή απόκριση στο φάσμα και χωρίς διαφορές φάσης.

Τα υπόλοιπα "ζητούμενα" είναι παπαριές.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Πολύ θα ήθελα να δω μέτρηση απόκρισης γι' αυτά τα RF-82...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.414

Sorry για το "επιθετικό" ύφος γραφής, αλλά μερικά πράγματα, με λεπτό τρόπο έκφρασης βλέπω εδώ και πολύ καιρό πως δυστυχώς δε γίνονται αντιληπτά.

Οι προθέσεις μου είναι σαφώς οι καλύτερες, και υπό αυτό το πρίσμα συγχωρήστε μου καμιά κουβέντα παραπάνω, οκ?:140:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas