Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

Reaction score
15
Χεραιτω την πολυ ομορφη (και τρελλη) παρεα.

Προσφατα με επιασε μια μανια με τις λυχνιες και αγορασα εναν ενισχυτη.Το μοντελο λεγεται Delphonica Valhalla ONE, ταξη Α.Ειναι κλασικη πατεντα κινεζικου προϊοντος με προωθηση απο Αγγλια.Τον πηρα απο το Αγγλικο Ebay με 380Ε στην πορτα μου.
Χρησιμοποιει 2 ECF82 για προενισχυση και 4 6L6 για ενισχυση.Ισχυριζεται οτι αποδιδει 15W RMS ανα καναλι.Εχει εξοδους για 4Ω και 8Ω αντιστοιχα.Μπορειτε να τον δειτε εδω http://images.marketplaceadvisor.channeladvisor.com/fullView.asp?id=239813819&fc=0&img=http://images.auctionworks.com/hi/66/65892/v3amp_1.jpg

Οσον αφορα τα ηχεια τωρα.Ειμαι ευτυχης κατοχος των studio monitor Behringer Truth B2031A.Απο τα ηχεια ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και πιστευω οτι πεζουν παρα πολυ καλα, τουλαχιστο για την τιμη τους.Οταν τα αγορασα ηθελα κατι φτηνο και και πολυ καθαρο, χωρις να μπω στο τριπακι του τι ενιχσυτης θα μπορουσε να οδηγησει τα ηχεια.Ετσι επεσα πανω σε αυτα και κολλησα.Δεν τα εχω δουλεψει ποτε για mastering η γενικοτερη studioδουλεια, μονο για να ακουω τα εχω.Ειναι συνδεμενα πανω στο PC σε μια Audigy 2 ZS.Πριν απο αυτα ειχα ενα κλασικο ψευτο Hi-Fi οικογενειακο ηχοσυστημα της SONY.

Θελω που λετε να αγορασω ενα ζευγαρι ηχεια σε αυτα τα λεφτα, που να μπορουν να οδηγηθουν απο εναν ενισχυτη με τοσο μικρη δυναμη.Εκανα καποια ερευνα, αλλα καθ'οτι δεν εχω ξαν'ακουσει ενισχυτη με λαμπες δεν ξερω προς τα πο υνα προσανατολιστω.
Και εξηγουμαι:Θα ειναι καλυτερα να παρω παλι monitors(αποδιδουν καλα με λαμπες;), η θα ειναι καλυτερα να μπω σε Ηi-Fi; Σε τι watt πρεπει να παιξω;(ας σημειωθει οτι καλο θα ηταν να αντεχουν λιγο σε watt, ας πουμε 80-100RMS και για αλλο setup με αλλον ενισχυτη).Θα ειναι καλα τα 93db ευαισθησιας που σκεφτομαι;(για να εχουμε και καποια ενταση απο τοσα λιγα watt), ειναι μηπως πολλα η λιγα;Επισης γιατι στα χαρακτηριστικα καποιας εταιριας στα db αντι για το κλασικο db @ 1w/1m ειχε db @ 2.8V/1m; Ειναι το ιδιο;Δε με απασχολει εαν θα ειναι κολωνες η ραφιου, αρκει να ειναι μεσα στο budget.Εαν ενδιαφερει το ειδος μουσικης που θα παιζουν, θα παιζουν λιγο πολυ τα παντα(παλιο λαικο, blues, acid jazz, rock, metal, hip hop,trip hop, και σπανια καινουρια ηλεκτρονικα(νταπα-ντουπα)).Ο χωρος ειναι το κλασικο σπιτι, τα ηχεια θα μπουν στο κλασικο σαλονι με τα τραπεζακια, τα χαλια και το συνθετο.Το budget ισως φαινεται μικρο για καποιους, αλλα δε θελω να μπω στα "βαθεια" με την πωτη μου προσπαθεια, ασε που, ως ρεαλιστης δε βρισκω λογο ενα ηχειο μου να σηκωνει πανω απο 21khz, τα παιρνω για να ακουω εγω και οχι σκυλια της γειτονιας:138:

Συγνωμη αν σας κουρασα με τα πολλα, να ειστε ολοι καλα και να περασετε ενα ομορφο ΣαββατοΚυριακο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916
Απάντηση: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

Επισης γιατι στα χαρακτηριστικα καποιας εταιριας στα db αντι για το κλασικο db @ 1w/1m ειχε db @ 2.8V/1m; Ειναι το ιδιο;
Όχι πάντα.

Reaction score
2.566
Μέχρι 350€ θα μπορούσες να ακούσεις τα Usher S520 που άκουσα σήμερα και τα θεωρώ πολύ τίμιο ηχείο. Είναι σχετικά αναίσθητα αλλά με πολύ γραμμική αντίσταση που δεν πέφτει κάτω από 6Ω, οπότε πιθανολογώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Πάντως, αν ακούσεις τα Leema Xero που άκουσα εγώ θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα, βέβαια κοστίζουν ακριβώς τα 2πλάσια, αλλά νομίζω το αξίζουν με το παραπάνω. Βέβαια είναι ακόμα πιο αναίσθητα και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να τα οδηγήσει ο ενισχυτής σου, μπορείς να τον πάρεις εκεί στο Ελληνικό και να τον δοκιμάσεις όμως αν θες.

Reaction score
15

Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις, Κωστα και ep4nder.

Πολυ σωστα μαλλον ανεφερες το θεμα της ευαισθησιας, τα μεν Usher δινουν 86db και τα Leema 85db, θα εχω ενταση;
Επισης κανεις που να γνωριζει εαν θα ειναι καλο να κοιταξω την λυση των monitors η δεν κανουν καλο "παντρεμα" με τους λαμπατους;
Τις προτεινομενες απο τους κατασκευαστες τιμες watt που συνεργαζονται τα ηχεια τους δεν πρεπει να τις λαμβανουμε υπ'οψιν;

Ξεχασα να πω οτι εχω και 2 καμπινες απο ηχεια (μαλλον χειροποιητα) που μου εδωσε ενας γνωστος, εχουν εσωτερικες διαστασεις 385mmX235mmX245mm και ειναι φτιαγμενες απο 15mm πολυ πυκνο MDF που ειναι παρα πολυ χοντρο κατα την γνωμη μου.Αξιζει να ασχοληθω και να βαλω μεγαφωνα σε αυτες η θα τα κανω τελειως θαλασσα;(οσον αφορα τους υπολογισμους που δεν εχω ιδεα και την αποδοση, γιατι πιανουν τα χερια μου και κολητηρι και τα παντα δοξα τω Θεω.)

Παρτε και εδω εναν υπολογιστη για να βλεπετε ποσα SPL τρωτε στο κεφαλι αναλογα με το συστημα που εχετε και το ποσο μακρια απο τα ηχεια ειστε.http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

Reaction score
15

Συνεχιζοντας να σκαλιζω απο δω κι απο κει, επεσα πανω στα Magnat Monitor Supreme 2000.Γυροφερνουν στα 400Ε, μπορει να κανω την υπερβαση αν πραγματικα το αξιζει.Ειδα οτι παιζουν στα 93db ευαισθησια, πραγμα απ'οτι ειδα σπανιο για ηχεια σε τετοια τιμη.

Για πειτε καμια γνωμη...

Reaction score
2.566
Κοίτα δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα ηχεία, αλλά η λογική μου λέει ότι ένα ηχείο 3 δρόμων, 4 μεγαφώνων, με 400€ πόσο ποιοτικό θα είναι??
Εξαρτάται από τις ανάγκες σου και τις απαιτήσεις σου πάντως...

Reaction score
15

Καταλαβα την λογικη σου ep4nder, και δεν εχεις αδικο.

Οσο παρακολουθησα και καινουρια αλλα και παλαιοτερα post, εδωμεσα συζητιουνται γενικα εξοπλισμοι χιλιαδων ευρω.
Στο κομματι αυτο ημουν ξεκαθαρος απο την αρχη και προφανως το οτι πληρωνεις παιρνεις εχει και εδω σιγουρα καποια εφαρμογη.

Δεν παραμελω τις προηγουμενες προτασεις για τα Usher γιατι ειναι μεσα στο budget μου, απλα οπως ειπαμε μονο το θεμα τις ευαισθησιας με βαζει λιγο σε σκεψη εκει.

Τα Magnat τα αναφερω γιατι εχω διαβασει πολυ καλα λογια για την μεγαλυτερη σειρα, την Quantum.Τωρα θα μου πεις τι σχεση μπορει να εχει σειρα με σειρα, μπορει τα Quantum να ειναι διαμαντια και τα Monitor Supreme να μην ακουγονται.

Οι απαιτησεις οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και τιποτε εξεζητημενο, αφου ειναι και ο πρωτος μου ας πουμε λιγο σοβαρος ενισχυτης, ασε που τα αυτια μου δεν εχουν και μεγαλες εμπειριες.

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να μια γυρα σε μαγαζια του ειδους αγκαλια με τον ενισχυτη, για να μπορεσω να ακουσω διαφορα ηχεια και να δω τι μπορει να μου "αποκαλυψει" το καθενα.Απλα ηθελα καποιες ας πουμε γενικοτερες προτασεις γιατι οπως καταλαβενετε, πληθωρα απο τις μαρκες που διαβαζω εδω μου ειναι αγνωστες, και καλο θα ηταν να μαθω 2-3 πραγματακια, να μην παω τελειως αδιαβαστος στο μαγαζι δηλαδη.Μεχρι στιγμης κραταω τα Usher ως μια επιλογη, αλλα και τα Magnat, αφου προηγηθει οπωσδηποτε καποια δοκιμη.

Τελος, εκτος απο καποιες αλλες προτασεις(εαν υπαρχουν) μεσα στο επιθυμητο χρηματικο ευρος, εχετε να προτεινετε καποιο(α) καταστημα(τα) που θα μπορουσα να παω και να ακουσω τα συγκεκριμενα η και αλλα ηχεια εαν ειναι δυνατον;

Ευχαριστω.

Reaction score
2.566
Ok, λοιπόν στα 300-350€ κοίτα οπωσδήποτε και τα QUAD 11L και EPOS ELS8. Είναι από τα καλύτερα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, μιλάω για βάσης πάντα, μιας που σε αυτά τα λεφτά δεν ξέρω αν αξίζει να πας σε δαπέδου, ενώ αντιθέτως σε βάσης υπάρχουν κάποια αξιόλογα όπως αυτά που έχω αναφέρει. Τα epos θα τα βρείς να τα ακούσεις εδώ :
http://www.studiohi-fi.gr/
Τα Usher S520 που σου είπα στο πρώτο post μου εδώ :
http://www.stepcom.gr/Comms.html
Τα quad τώρα να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι που τα είχα δει, ψάξτο λίγο.

Bασικά σε αυτή τη κατηγορία τιμής αυτά τα 3 είναι από τα καλύτερα, δεν θα απογοητευτείς, οπότε πήγαινε με τον ενισχυτή σου, άκου και όποιο σου αρέσει...

Reaction score
15

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.Με την πρωτη ευκαιρια θα κανω την βολτα μου σε αυτα τα μαγαζια για να δουμε που θα καταληξω.Να'σαι σιγουρος οτι θα ενημερωσω μολις αποκτησω καποιο ζευγαρι.Και παλι ευχαριστω :107:

Reaction score
0
Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν τα Focal 706V http://www.testseek.com/home_electr...v-p-e91d9dd5-1ce5-3dfd-f60d-d25745fa9ae3.html
αυτά δλδ με τα οποία ακούω μουσική αυτή τη στιγμή :102:.
Το επέλεξα μετά από πολύ ψάξιμο και πολλές ακροάσεις και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την επιλογή μου! Το δοκίμασα με rock, blues, jazz, pop, electronica (ναι, τα ακούω όλα αυτά) και σε όλα ήταν εξαιρετικό.Ειδικά σε jazz, blues μουσικές, ακουστικά όργανα και φωνητικά δίνει ρέστα! Γλυκόηχο ηχείο, με πλούσιο (για ηχείο βάσης) μπάσο.
Αν πάντως θες οπωσδήποτε πολύ ευαίσθητο ηχείο, νομίζω ότι πρέπει να αρχίσεις την αναζήτησή σου από την Klipsch, π.χ. το Β-3 http://www.klipsch.com/products/details/b-3.aspx
ή ακόμα καλύτερα το (με μικρή υπέρβαση του budget) RB-61 http://www.homecinema.gr/details.php?prid=396&preview=showtech
ηχεία που "ροκάρουν" περισσότερο.
Καλή επιλογή!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Θέλετε ηχείο με 94db ευαισθησία και πάνω για να ακούτε σε εντάσεις 103 DB και πάνω,ούτως ώστε να είστε σε ρεαλιστικές στάθμες.Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό τότε με 90db ευαισθησία είστε καλυμένος.Αλλά πρός Θεού όχι κάτω από 90db,θα θάψετε τον ενισχυτή.

Reaction score
15

Πολυ χαιρομαι που ειχαμε ενδιαφερον και προτασεις και απο αλλου!

Ermis01 οι προτασεις σου εκτιμουνται παρα πολυ και θα συμπεριληφθουν στις δοκιμαστικες ακροασεις σιγουρα.Τωρα που μου εβαλες και τα Klipsch στο παιχνιδι πρεπει να κατσω να ζυγιασω μοντελα/χαρακτηριστικα και τιμες γιατι βλεπω οτι ειναι μαλλον καλη εταιρια και εχει και πολλα πραγματα...Αυριο με το καλο γιατι τωρα πρεπει να πεσω, περασε η ωρα και δουλευω αυριο...

gstriftos σε ευχαριστω παρα πολυ για αυτη την διευκρινηση, απο την αρχη εψαχνα και γω να μαθω πιο ειναι το κατωτατο οριο σε db που πρεπει να θεσω για να εχω μια αξιοπρεπη ενταση, με τα(τοσο λιγα) watt που μου δινει αυτος ο ενισχυτης.

Ευχαριστω παρα πολυ, να ειστε ολοι καλα.

Reaction score
15

Λοιπον...

Εκατσα τα εβαλα κατω και βγαζω εδω τα συμπερασματα.

Τα Magnat τα βγαζω εξω για τους λογους που αναφερει ο ep4nder και επειδη επιπλεον στην παρουσα φαση μαλλον θα με δυσκολευε ενα ζευγαρι με κολωνες, παρα θα με εξυπηρετουσε.

Εκανα μια λιστα με ολα τα υπολοιπα ηχεια και βαση των χαρακτηριστικων και της τιμης, με την χρηση της ατοπου απαγωγης κατεληξα στα εξης:

1. Τα Usher S520 και Quad 11L(μου φαινεται η ειναι πραγματικα τοσο ασχημο;) κοπηκαν λογω αναισθησιας, ηταν κατω απο το οριο των 90db που εθεσε ο κυριος Στριφτος ως αναγκαιο για την ισχυ του ενισχυτη.

2. Ειμαι λοιπον αναμεσα στα μοντελα της Klipsch B3 και RB-61 με το Β3 να μου αρεσει περισσοτερο αισθητικα αλλα το RB-61 να ειναι πλουσιοτερο σε χαρακτηριστικα και λιγο ακριβοτερο, αλλα τελικα μαλλον ειμαι ετοιμος να κανω την υπερβαση εαν το αξιζει και αυτο θα φανει στην ακροαση.

3. Επισης θα δωσω και μια ευκαιρια στο Focal 706V, αν και ειναι κατω απο το οριο των 90db μονο και μονο επειδη μου αρεσε παρα πολυ οπτικα(Ermis01, ειναι τοσο ομορφο οσο δειχνει;), θα κατσω να το ακουσω.

Επισης εχω αλλες 2 ερωτησεις.Ειδα οτι το RB-61, εχει 4 επαφες για συνδεση απο πισω, κατι που στο manual αναφερεται ως Bi-wire συνδεση.Αυτη η επιλογη σε τι εξυπηρετει;
Επισης, Εαν χρειαστει στο μελλον να προσθεσω ενα subwoofer(ενεργο) στο συστημα, ειναι δυνατον να συνδεθει κατευθειαν απο την πηγη, εφ'οσον ο ενισχυτης δεν κανει διαχωρισμο για SW;Υπαρχει προβλημα εαν παρει σημα το SW απο την πηγη η πρεπει οπωσδηποτε να παρει διαχωρισμενο σημα για SW απο καπου;

Παρακαλω σχολιαστε τα συμπερασματα μου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

2. Ειμαι λοιπον αναμεσα στα μοντελα της Klipsch B3 και RB-61...
Ρε παιδιά; Πάνω από 90dB με ένα εξαράκι γούφερ; Δεν τους πιστεύω. Μετρήσεις μπορούμε να βρούμε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

Επισης εχω αλλες 2 ερωτησεις.Ειδα οτι το RB-61, εχει 4 επαφες για συνδεση απο πισω, κατι που στο manual αναφερεται ως Bi-wire συνδεση.Αυτη η επιλογη σε τι εξυπηρετει;
H επιλογή biwire χρησιμέυει όταν:

1)Θέλουμε να οδηγήσουμε κάθε μεγάφωνο ή δρόμο με διαφορετικό τελικό ενισχυτή.
2)Απ τον ίδιο ενισχυτή να στείλουμε με διαφορετικό καλώδιο το σήμα σε κάθε μεγάφωνο ή δρόμο.
Όσον αφορά το 1 σχεδόν πάντα υπάρχει διαφορά(καλή ή κακή, εξαρτάται),ενώ για το 2 συνήθως οι διαφορές είναι αμελητέες ή ανάξιες του επιπλέον κόστους.

Reaction score
5

Ρε παιδιά; Πάνω από 90dB με ένα εξαράκι γούφερ; Δεν τους πιστεύω. Μετρήσεις μπορούμε να βρούμε;

α, να μια παρατήρηση που γεννά μείζον ερώτημα !

αν το μέγεθος του γούφερ είναι που "υπαγορεύει" την ευαισθησία, τότε γιατί θεωρείται δεδομένο πως τα klipsch πετυχαίνουν τις πολύ υψηλές ευαισθησίες τους χάρη στα tweeter/horns (και όχι χάρη στα γούφερ)?

κάτι λείιπει από την εξίσωση...

Reaction score
15

gdevelek ισως το πας μακρυτερα απο τις γνωσεις μου, αλλα εαν καποιο ηχειο βασιζεται στο tweeter του για να ανεβασει το επιπεδο ευαισθησιας, και δεν ειναι αρμονικη η αποδοση ευαισθησιας και απο τους 2 δρομους, τοτε αυτο το ηχειο δεν θα παιζει αυτο που λεμε "λαμπρα";

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

gdevelek ισως το πας μακρυτερα απο τις γνωσεις μου, αλλα εαν καποιο ηχειο βασιζεται στο tweeter του για να ανεβασει το επιπεδο ευαισθησιας, και δεν ειναι αρμονικη η αποδοση ευαισθησιας και απο τους 2 δρομους, τοτε αυτο το ηχειο δεν θα παιζει αυτο που λεμε "λαμπρα";
Να μου ζήσεις αγόρι μου! :107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

+1(και απάντηση σε όσους αναριωτούνται γιατί τα klipsch ταιριάζουν με λάμπες.Δεν είναι στραβός ο γιαλός.Στραβά αρμενίζουν.Εξαιρούνται τα χαιεντάδικα μοντέλα της,όπου η σχεδίαση είναι διαφορετική και υπάρχει αρμονία και με καλοσχεδιασμένα τρανζίστορ ή ''ψηφιακούς'')

Reaction score
15

Οποτε τι;
Τρωω ακυρο και απο Klipsch μερια;
Δηλαδη, θελω να πω, αποκλειεται να ακουσω αυτο που περιμενα;
Υπαρχει πιθανοτητα η εταιρια να το κανει μονο και μονο για να "πλουτισει" τα datasheets των προϊοντων της, ωστε να ψαρεψει τον φαινομενικα ψαγμενο πελατη;

Τελικα αυτη η αναζητηση ειναι παραπανω κουραστικη και επιπονη απο οσο περιμενα :139:

Βεβαια ολα αυτα λεγομενα χωρις να εχει γινει ουτε μια ακροαση, αλλα μηπως ψαχνω στο ταληρο γωνια οταν περιμενω βρω 90+db ηχειο βασεως που να πεζει αρμονικα μεσα σε αυτα τα λεφτα;

Επισης, εαν μελλοντικα συνοδευτουν τα ηχεια απο SW, υπαρχει πιθανοτητα να ισοσταθμιστει η οποιαδηποτε λαμπροτητα τους;Επισης, ας μου λυσει καποιος και την απορια οσον αφορα την συνδεση του SW...

Eχω αρχισει να χανομαι λιγο μαλλον...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας