Clamp!!!

Reaction score
2.197
Αφού πήρε καινούρια κεφαλή (Benz mc20E2h, τρελή διαφορά από την Goldring) και έπαιξε αρκετό καιρό και χάρηκε σαν μικρό παιδί, τώρα ο πατέρας μου άρχισε να τρώγεται να πάρει ένα clamp. Ρώτησε από εδώ, ρώτησε από εκεί, κοίταξε στο ίντερνετ (google και e-bay μη φανταστείτε και τίποτα τρελό, με τους υπολογιστές άλλωστε, δεν...). Ρώτησε και στην αντιπροσωπεία της Thorens και του είπαν οτι η μαμά εταιρία έχει το Stabiliser το οποίο όμως κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου όσο και η κεφαλή (130 ευρά!!!) και κάπου εκεί άρχισε να ζαλίζεται. Τώρα σκέφτεται να παραγγείλει σε έναν φίλο του που δουλεύει σε μηχανουργείο να του κάνει ένα αυτός στον τόρνο, αλλά και κατά πόσο είναι όντως χρήσιμο. Εδώ λοιπόν μπαίνει η γνώμη σας την οποία και ζητάω!!
1) Είναι απαραίτητο το clamp; Ακόμη και σε πικάπ που δεν είναι φτιαγμένα για κάτι τέτοιο; (πιο συγκεκριμένα, το δικό μας, το 320, αφενός έχει ανάρτηση, ή οποία δεν ξέρω ακριβώς πως θα επηρεαστεί από την συνύρπαξή της με το κλαμπ, αλλά αφετέρου δεν ξέρω και κατά πόσο το πηγάδι και η ανάρτηση, αλλά και το μοτέρ σηκώνουν μισό και κιλό (550γρ ζυγίζει το κλαμπ της "μαμας") παραπάνω από τις προδιαγραφές. Επισης η "ισοπέδωση" του δίσκου γίνεται μόνο με το βάρος ή και με σύσφιξη; Αν απαιτείται και συσφιξη πως θα επιτευχθεί στο δικό μας πικαπ το οποίο δεν φαίνεται να έχει κάποια υποδοχή για να υποδεχθεί το κλαμπ;)
2) Έχει κανείς να προτείνει κάποιο κλαμπ του εμπορίου σε πιο λογική τιμή;(συγνώμη αλλά 130 ευρω για ένα στρογγυλό βαρίδι;;; Έλεος!!!Εκτός και αν κρύβει και καμια τρελή τεχνολογία και δεν το ξέρω!)
3) Μπορώ να φτιάξω (ή έστω ο τορναδόρος!!) μόνος μου ένα κλαμπ εξίσου καλό με του εμπορίου (σε άμεση συνέχεια της παραπάνω ερώτησης), ή κρύβουν καμμιά ιδιαίτερη τεχνολογία που τα κάνει καλύτερα από ένα απλό στρογγυλό κομμάτι αλουμινίου; Σε αυτήν την περίπτωση τι θα έπρεπε πιστεύετε να προσέξω; Πχ από τι υλικό, τι βάρος, τι σχήμα, τι μπορώ να κάνω για να σφίγγει το δίσκο και να τον πατάει αλύπητα πάνω στο πλατώ κτλ.;

Reaction score
0
Απάντηση: Clamp!!!

1. Φτηνό και ελαφρύ: http://www.needledoctor.com/Souther-Clever-Clamp?sc=2&category=421 (το βρίσκεις και στην Ελλάδα).
2. DIY, εφόσον υπάρχει πρόσβαση σε τόρνο: http://www.vinylengine.com/diy-record-clamp.shtml
3. DIY-2: http://www.soundfountain.com/amb/puck.html

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που μπορούν να σου πουν πολλά περισσότερα, αλλά για μένα το clamp έκανε την φθηνότερη αναβάθμιση στον ήχο του πικαπ που θα μπορούσα να φανταστώ. Απορώ πως μπορούσα τόσα χρόνια χωρίς ένα. Επειδή είχα τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα σχετικά με το βάρος κλπ, επέλεξα το 1.

Reaction score
2.197
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Απλά τηρώ μια μικρή δυσπιστία κατά πόσο αρκεί το βάρος μισού κιλού η 360 γρ που λέει στο λινκ για να κολλήσει στο πλατώ ένας στραβός δίσκος. Πχ με την πρώτη λύση που πρότεινες αδυνατώ να το φανταστώ!Πάντως δεν θα είναι δύσκολο να περάσω μια βόλτα από τον Ορφέα και να του ρίξω μια ματιά! Όσο για τα άλλα δυο δεν κατάλαβα πως μπορεί να γίνει η σύσφιξη πέραν της μάζας. Όποιος φίλος θα μπορούσε να μου εξηγήσει θα του ήμουν ευγνώμων!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

επειδή κυκλοφορούν πολλά clamp σε λάθος διαστάσεις (προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο), το clamp που θα πάρεις πρέπει να έχει εξωτερική διάμετρο 4 ίντσες (102mm), ώστε να πατάει το LP ακριβώς επάνω στο εσωτερικό του χείλος. Αν το clamp είναι αρκετά μικρότερης διαμέτρου, σαν αυτό εδώ,...

... και πιέζει το δίσκο αρκετά, και ο δίσκος είναι σχετικά ευλύγιστος, θα ανασηκώνεται περιφερειακά, επιτείνοντας το πρόβλημα που υποτίθεται πως θα έλυνε το clamp. 4 ίντσες διάμετρος και μην ακούς κανέναν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

... και φυσικά, επειδή το clamp είναι (συνήθως) αρκετά μεγάλης μάζας, εάν το πικάπ είναι με ανάρτηση, αυτή θα πρέπει να ρυθμισθεί με το clamp τοποθετημένο.

Reaction score
2.197
Επειδή το πικάπ είναι μιας κάποιας ηλικίας και πρόσφατα είχα μια μικρή περιπέτεια με τα σύρματα που συγκρατούν τα ελάσματα (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=63798) λέτε να υπάρχει περίπτωση να την ξαναπάθω λόγω μεγάλου βάρους; Και θα ήθελα πολύ κύριε Κόγια και την γνώμη σας και στα υπόλοιπα ερωτήματά μου, δηλαδή είναι όντως απαραίτητο, τα του εμπορίου έχουν κάτι το ιδιαίτερο που να τα κάνει προτιμητέα, και αν το κάνω ιδιοκατασκευή τι άλλο ναπροσέξω πέραν της διαμέτρου;(όσον αφορά υλικό, σχήμα και δεν ξέρω και τι άλλο!!). Τέλος εσείς κρίνετε οτι αρκεί ημάζα του για να λειτουργήσει ή απαιτεί και σύσφιξη, και αν ναι πως προτείνετε να την υλοποιήσω; Συγνώμη αν σας ζάλισα και σας ευχαριστώ πολύ τόσο για την απάντησή σας όσο και προκαταβολικά για τις επερχόμενες!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Άκου σα σε πω βρε αγόρι μου. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα σου προτείνει να βάλεις πάνω στο πικάπ οποιουδήποτε είδους clamp. Τα clamp είναι προϊόντα που σκαρφίστηκαν οι διάφοροι θρασείς νεόκοποι που ενέσκηψαν στο χώρο του hi-fi, για να δημιουργήσουν μια νέα αγορά και να πουλήσουν πράγματα που είναι άχρηστα στον κόσμο. Αν ένας δίσκος είναι ίσιος, δεν χρειάζεται κανένα clamp για να τον ακούσεις σωστά. Αν είναι το πικάπ σωστά ρυθμισμένο και ακουστικά αναίσθητο, τότε ο δίσκος θα παίξει σωστά. Αν το πικάπ έχει προβλήματα, κανένα clamp δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση.

Αν ο δίσκος είναι στραβός, και πάλι τότε δε σε σώζει το clamp σε όλες τις περιπτώσεις, και ούτε εκεί που θα είναι χρήσιμο θα σου ισιώσει το δίσκο εντελώς. Στράβωσε ο δίσκος, ή εξακολουθεί να μπορεί να τον παίξει το πικάπ και τον κρατάς, έστω κι αν στράβωσε τόσο που φαλτσάρει, ή τον πετάς στα σκουπίδια. Καθαρές κουβέντες.

Μη σκας το συκώτι σου με χαϊεντοπαπαριές. Το πικάπ που έχεις προέρχεται από την εποχή κατά την οποίαν αυτή τη τεχνολογία ήκμασε, εποχή όπου ο κόσμος έβαζε το δίσκο στο πικάπ και άκουγε μουσική, χωρίς να χρειάζονται δεκαπέντε μαλακοτζιβιτζιλόνια, Μη τυχόν και βγάλει κόκκο η φωνή του Gabriel, ή κλάσει η τρομπέτα του Miles.

Πάντως, αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα, φτιάξε στον τόρνο έναν κύλινδρο διαμέτρου κάπου 3,25 με 3,5 ίντσες (το άνοιγμα του παχυμέτρου είναι 3,5 ίντσες), και μάζα γύρω στο 1 κιλό. Μη το φτιάξεις 4 ίντσες, γιατί θα φθάνει πολύ κοντά στο αυλάκι τέλους, και μπορεί η κεφαλή να συγκρούεται πάνω του. Μην το κάνεις μικρότερο, γιατί το clamp πρέπει να «κάθεται» πάνω στο χείλος του δίσκου, να μη πέσει στη γούβα του κέντρου της ετικέτας. Στη φωτογραφία φαίνεται το εσωτερικό σκαλοπάτι του χείλους, (κάνει λίγη σκιά). Επίσης, μη το φτιάξεις βαρύτερο από 1 κιλό, μπορεί να υποχωρήσει η ανάρτηση του πικάπ. Επίσης, μην το φτιάξεις καθόλου, εάν πρώτα δεν εξακριβώσεις αν η ανάρτηση του υποσασί μπορεί να ρυθμισθεί, ώστε να την οριζοντιώσεις με το clamp φορτωμένο. (Τα πικάπ δεν είναι citroen…). Στην κάτω βάση, η οπή που θα υποδέχεται το spindle πρέπει να έχει διάμετρο 7,25mm (δεν θυμάμαι τη διάσταση σε ίντσες), και βάθος τουλάχιστον 25mm, για να μη βρει πάτο το spindle πριν το clamp κάτσει στο δίσκο. Αν θέλεις, μπορείς να το κάνεις αρθρωτό, δηλαδή το βασικό clamp να έχει μορφή μασουριού, και να του φοράς πρόσθετη μάζα σε δαχτυλίδια.

Ο άλλος τρόπος σύσφιξης είναι με πίεση με το χέρι και σταθεροποίηση του clamp με μηχανισμό που σφίγγει το spindle, αλλά η κατασκευή του είναι πολύπλοκη. Σου επαναλαμβάνω, πάντως, πως άδικα θα πάει το τρέξιμο, (για τα λεφτά δεν είναι θέμα, σιγά το ποσό). Άντε, και στο τέλος θα αποθρασυνθούν τελείως και θα μας πουλάνε clamp για τα θεμέλια της οικοδομής, για ακόμα πιο σφιχτά μπάσα…

Reaction score
2.197
Τέτοιου επιπέδου απάντηση περίμενα από εσάς για αυτό και ζήτησα και παραπάνω διευκρινήσεις! Και εγώ κάτι τέτοιο είχα κατά νου αλλά ο μπαμπάς "μεγάλωσε" με ήχο από τη δεκαετία του 70 και κυρίως επηρεάστηκε εκεί στο τέλος του 90 όταν το HiEnd ήταν στα χαι του και διαβάζαμε κάθε π@π@ρι@ που σκεφτότανε ο κάθε τρελαμένος. Καλώδια γιαμαμούρα, καλώδια ρεύματος και εξαγνιστικά σαν και αυτά για τα οποία μαλώνετε σε παραδιπλανά νήματα. Βέβαια λόγω οικονομικών και "παντόφλας" δεν πετάξαμε ποτέ οικογενειακώς λεφτά αλλά το βλέπω οτι ακόμη και τώρα τον τρώει ο κ@λος του! Τέλος πάντων θα του δείξω την απάντησή σας και αν επιμένει ακόμη θα του κάνω κανένα σχεδιάκι στο cad να του το κάνουν στον τόρνο! Ευχαριστώ και πάλι!!

Reaction score
15

Άκου σα σε πω βρε αγόρι μου. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα σου προτείνει να βάλεις πάνω στο πικάπ οποιουδήποτε είδους clamp. Τα clamp είναι προϊόντα που σκαρφίστηκαν οι διάφοροι θρασείς νεόκοποι που ενέσκηψαν στο χώρο του hi-fi, για να δημιουργήσουν μια νέα αγορά και να πουλήσουν πράγματα που είναι άχρηστα στον κόσμο. Αν ένας δίσκος είναι ίσιος, δεν χρειάζεται κανένα clamp για να τον ακούσεις σωστά. Αν είναι το πικάπ σωστά ρυθμισμένο και ακουστικά αναίσθητο, τότε ο δίσκος θα παίξει σωστά. Αν το πικάπ έχει προβλήματα, κανένα clamp δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση.

Αν ο δίσκος είναι στραβός, και πάλι τότε δε σε σώζει το clamp σε όλες τις περιπτώσεις, και ούτε εκεί που θα είναι χρήσιμο θα σου ισιώσει το δίσκο εντελώς. Στράβωσε ο δίσκος, ή εξακολουθεί να μπορεί να τον παίξει το πικάπ και τον κρατάς, έστω κι αν στράβωσε τόσο που φαλτσάρει, ή τον πετάς στα σκουπίδια. Καθαρές κουβέντες.

Μη σκας το συκώτι σου με χαϊεντοπαπαριές. Το πικάπ που έχεις προέρχεται από την εποχή κατά την οποίαν αυτή τη τεχνολογία ήκμασε, εποχή όπου ο κόσμος έβαζε το δίσκο στο πικάπ και άκουγε μουσική, χωρίς να χρειάζονται δεκαπέντε μαλακοτζιβιτζιλόνια, Μη τυχόν και βγάλει κόκκο η φωνή του Gabriel, ή κλάσει η τρομπέτα του Miles.

Πάντως, αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα, φτιάξε στον τόρνο έναν κύλινδρο διαμέτρου κάπου 3,25 με 3,5 ίντσες (το άνοιγμα του παχυμέτρου είναι 3,5 ίντσες), και μάζα γύρω στο 1 κιλό. Μη το φτιάξεις 4 ίντσες, γιατί θα φθάνει πολύ κοντά στο αυλάκι τέλους, και μπορεί η κεφαλή να συγκρούεται πάνω του. Μην το κάνεις μικρότερο, γιατί το clamp πρέπει να «κάθεται» πάνω στο χείλος του δίσκου, να μη πέσει στη γούβα του κέντρου της ετικέτας. Στη φωτογραφία φαίνεται το εσωτερικό σκαλοπάτι του χείλους, (κάνει λίγη σκιά). Επίσης, μη το φτιάξεις βαρύτερο από 1 κιλό, μπορεί να υποχωρήσει η ανάρτηση του πικάπ. Επίσης, μην το φτιάξεις καθόλου, εάν πρώτα δεν εξακριβώσεις αν η ανάρτηση του υποσασί μπορεί να ρυθμισθεί, ώστε να την οριζοντιώσεις με το clamp φορτωμένο. (Τα πικάπ δεν είναι citroen…). Στην κάτω βάση, η οπή που θα υποδέχεται το spindle πρέπει να έχει διάμετρο 7,25mm (δεν θυμάμαι τη διάσταση σε ίντσες), και βάθος τουλάχιστον 25mm, για να μη βρει πάτο το spindle πριν το clamp κάτσει στο δίσκο. Αν θέλεις, μπορείς να το κάνεις αρθρωτό, δηλαδή το βασικό clamp να έχει μορφή μασουριού, και να του φοράς πρόσθετη μάζα σε δαχτυλίδια.

Ο άλλος τρόπος σύσφιξης είναι με πίεση με το χέρι και σταθεροποίηση του clamp με μηχανισμό που σφίγγει το spindle, αλλά η κατασκευή του είναι πολύπλοκη. Σου επαναλαμβάνω, πάντως, πως άδικα θα πάει το τρέξιμο, (για τα λεφτά δεν είναι θέμα, σιγά το ποσό). Άντε, και στο τέλος θα αποθρασυνθούν τελείως και θα μας πουλάνε clamp για τα θεμέλια της οικοδομής, για ακόμα πιο σφιχτά μπάσα…

κορυφαίο post...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Το ιδανικότερο σενάριο για την ανάγνωση του μαύρου δίσκου είναι το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα σώμα.

Ο λόγος είναι τα όποια υποπροϊόντα, που παράγονται κατά την ανάγνωση του δίσκου, (συντονισμοί) μεταφέρονται απευθείας στο πλατό και αποσβένονται ανάλογα με το τρόπο που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής του πικάπ.

Επειδή είναι αδύνατον να συμβεί το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα σώμα, έχουν επινοηθεί διάφοροι τρόποι που να πλησιάζουν τον ιδανικό τρόπο ανάγνωσης.

Ας θυμηθούμε τα σπουδαία πλατό της Luxman με αντλία κενού αέρα από τη δεκαετία του 80. Σε αυτά μια αντλία αέρα δημιουργούσε υποπίεση στο σημείο επαφής του δίσκου με το πλατό με αποτέλεσμα αυτός να <<κολλάει>> πάνω στο πλατό.

Επειδή τέτοιες λύσεις είναι πολύπλοκες, κοστίζουν και έχουν απαιτήσεις συντήρησης έχουν επινοηθεί διαφορετικές προσεγγίσεις προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά ευκολότερα και απλούστερα.

Μια τέτοια λύση είναι και το clamp που δημιουργεί μια δύναμη στο επάνω μέρος του δίσκου ώστε η επαφή του με το πλατό να αυξάνεται.

Clamps υπάρχουν δύο ειδών. Αυτά που στηρίζονται στη μάζα και αυτά που με σύσφιξη στον άξονα του πικάπ ασκούν μια κάθετη δύναμη προς τα κάτω.

Προσωπική μου άποψη είναι η χρήση clamps μάζας να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μόνο αν είμαστε σίγουροι για τις αντοχές του πικάπ μας.
Δημιουργούν, μακροπρόθεσμα, πρόβλημα και στο πηγάδι αλλά και στην ανάρτηση όταν μιλάμε για πικάπ τέτοιας κατηγορίας.

Μια πολύ καλή λύση είναι τα clamps σύσφιξης όπως για παράδειγμα αυτό της Michell.
Αυτά χωρίς να επιβαρύνουν το πικάπ, καθότι είναι χαμηλή η μάζα τους, επιτελούν πολύ καλά τα καθήκοντα τους.

Το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό αλλά καλό είναι να δοκιμάζονται πριν προχωρήσουμε στην αγορά τους καθότι οι βελτιώσεις που προσφέρουν δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες σε ένα συστήματα χαμηλής ανάλυσης.

Reaction score
2.197
Ναι αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει πως επιτυγχάνεται η σύσφιξη! Δεν πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένο το spindle; Πρέπει να κάνω και μοντίφες στο πλατώ για να δέσει; Ή απλά αν δεν το υποστηρίζει το πλατό σου η λύση της μάζας είναι μονόδρομος; και πόση μάζα είναι αρκετή για να κολλήσει ο δίσκος στο πλατώ; τέλος η λύση του εξωτερικού δακτυλίου λέει τίποτα ή είναι επικουρική του κλαμπ; Αν δω πάντως οτι δεν βγάζω οικονομική άκρη με βλέπω να σας συμβουλεύομαι από την διπλανή κατηγορία των ιδιοκατασκευών!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Δεν χρειάζεται καμία ειδική διαμόρφωση στον άξονα του πικάπ.

Στο κάτω μέρος του clamp σύσφιξης υπάρχει μια εγκοπή που μπαίνει στον άξονα του πικάπ και σφίγγει γύρω του ανάλογα με τη δύναμη που ασκείται από τον κοχλία στο πάνω μέρος.

Ο κοχλίας είναι σε επαφή με την επιφάνεια που πιέζει το δίσκο κάτω.
Όσο μεγαλύτερη δύναμη ασκεί ο κοχλίας στην επιφάνεια και σπρώχνει το δίσκο τόσο περισσότερο σφίγγει το clamp πάνω στον άξονα του πικάπ.

Η λύση του εξωτερικού δακτυλίου είναι πολύ ακριβή για το συγκεκριμένο πικάπ.
Με τα χρήματα που κοστίζει προχωράς στην αντικατάσταση του πικάπ σου αντί να αγοράζεις αξεσουάρ.

Reaction score
2.197
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αυτό που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω (http://www.vinylengine.com/diy-record-clamp.shtml) είναι κάτι τέτοιο ναι; Εννοείται οτι δεν έχω σκοπό να αγοράσω δακτύλιο, απλά επεισή μου φαίνεται αρκετά απλό ως κατασκευή έλεγα να ζητήσω να μου φτιάξουν! Τι λέτε έχει κάποια ιδιαιτερότητα; Εννοείται πως θα προχωρήσω σε κατασκευή μόνο αν αφου καταλήξω σχετικά με το κλαμπ έχω δει οτι το βάρος του κλαμπ είναι μικρό, γιατί έχω και εγώ τους δισταγμούς μου σχετικά με την αντοχή της ανάρτησης!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Ναι κάπως έτσι είναι αυτό που σου πρότεινα.
Σου ξαναλέω πως δεν είναι μόνο η αντοχή της ανάρτησης αλλά και του πηγαδιού του πικάπ που θα επηρεαστεί από το βάρος.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως σαν ιδιοκατασκευή θα σου κοστίσει ακριβότερα από τα 50 περίπου ευρώ που κοστίζει στην αγορά.

Reaction score
5.863
Απάντηση: Re: Clamp!!!

Το ιδανικότερο σενάριο για την ανάγνωση του μαύρου δίσκου είναι το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα σώμα.

Ο λόγος είναι τα όποια υποπροϊόντα, που παράγονται κατά την ανάγνωση του δίσκου, (συντονισμοί) μεταφέρονται απευθείας στο πλατό και αποσβένονται ανάλογα με το τρόπο που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής του πικάπ.

Επειδή είναι αδύνατον να συμβεί το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα σώμα, έχουν επινοηθεί διάφοροι τρόποι που να πλησιάζουν τον ιδανικό τρόπο ανάγνωσης.

Ας θυμηθούμε τα σπουδαία πλατό της Luxman με αντλία κενού αέρα από τη δεκαετία του 80. Σε αυτά μια αντλία αέρα δημιουργούσε υποπίεση στο σημείο επαφής του δίσκου με το πλατό με αποτέλεσμα αυτός να <<κολλάει>> πάνω στο πλατό.

Επειδή τέτοιες λύσεις είναι πολύπλοκες, κοστίζουν και έχουν απαιτήσεις συντήρησης έχουν επινοηθεί διαφορετικές προσεγγίσεις προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά ευκολότερα και απλούστερα.

Μια τέτοια λύση είναι και το clamp που δημιουργεί μια δύναμη στο επάνω μέρος του δίσκου ώστε η επαφή του με το πλατό να αυξάνεται.

Clamps υπάρχουν δύο ειδών. Αυτά που στηρίζονται στη μάζα και αυτά που με σύσφιξη στον άξονα του πικάπ ασκούν μια κάθετη δύναμη προς τα κάτω.

Προσωπική μου άποψη είναι η χρήση clamps μάζας να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μόνο αν είμαστε σίγουροι για τις αντοχές του πικάπ μας.
Δημιουργούν, μακροπρόθεσμα, πρόβλημα και στο πηγάδι αλλά και στην ανάρτηση όταν μιλάμε για πικάπ τέτοιας κατηγορίας.

Μια πολύ καλή λύση είναι τα clamps σύσφιξης όπως για παράδειγμα αυτό της Michell.
Αυτά χωρίς να επιβαρύνουν το πικάπ, καθότι είναι χαμηλή η μάζα τους, επιτελούν πολύ καλά τα καθήκοντα τους.

Το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό αλλά καλό είναι να δοκιμάζονται πριν προχωρήσουμε στην αγορά τους καθότι οι βελτιώσεις που προσφέρουν δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες σε ένα συστήματα χαμηλής ανάλυσης.
Πετρο που μπορω να το αγορασω το clamp της Michell που προτεινεις?

Reaction score
16

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα και γω να μάθω από που μπορεί να αγοραστεί κάποιο clamp στο διαδίκτυο και κατα προτίμηση από ελληνικό site. Είτε αυτό της Michell είτε κάποιο αντίστοιχο το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλο πικάπ σε περίπτωση αναβάθμισης. Ευχαριστώ!

Reaction score
372

Αγαπητέ φίλε Notiscas, η εμπειρία μου με τα Clamp (και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά τα τελειταία 30 χρόνια που ακούω πικάπ) ήταν πάντα αρνητική. Πάντα μου χάλαγαν τον ήχο και έκαναν το πικάπ να παίζει πιο ξερά σαν cd, με λιγότερα ηχοχρώματα.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι πιο σωστό όπως θα πουν κάποιοι αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ωραίο.
Γι' αυτό πριν προχωρήσεις σε αγορά, δανείσου ένα από κάποιον φίλο να το ακούσεις και αποφασίζεις.

Reaction score
2.197
Ευχαριστώ πολύ για την σύσταση! Η αλήθεια είναι ότι το πρότζεκτ μάλλον το παρατήσαμε, αν και ποτέ δεν ξέρεις! Προς το παρόν πάντως ο κάτοχος του πικάπ πορεύεται άνευ, και χωρίς ιδιαίτερα παράπονα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab