HITECH - Προσφορες, Aρθρα & Θεματα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.811
Απάντηση: HITECH - Προσφορες, Aρθρα & Θεματα

δυστηχως ειναι 1080i και οχι p.... τα σχολια δικα σας!!!
Αφού στο έλεγε στο εξώφυλλο 1080p.:138:

Πάντα το αντίθετο έχουν να το ξέρεις!:141:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: HITECH - Προσφορες, Aρθρα & Θεματα

Αφού στο έλεγε στο εξώφυλλο 1080p.

Πάντα το αντίθετο έχουν να το ξέρεις!
---

Γεια σας κι από 'μένα... -

Λοιπόν, δεν έχω αναφερθεί ξανά σε τούτο το thread, αλλά είναι αλήθεια πως τα 'χω μαζεμένα στο Hitech και φυσικά δεν το αγοράζω πια. Νομίζω πως είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε όλη την κοροϊδία και τη σαβούρα που μας πασάρει κάθε μήνα με τη σέσουλα... Κι αυτό γιατί το δισκάκι με τίτλο Ambra που δίνει αυτό το μήνα το περιοδικό, όχι μόνο έχει υποστεί αναπαραγωγή που ως δια μαγείας έκανε 1080i το πρωτογενές του υλικό που είναι στην πραγματική του έκδοση 1080p (πωλείται από το amazon.co.uk και το έχω στην κατοχή μου), αλλά ακόμη χειρότερα, το καταπληκτικό αυτό περιοδικό, αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει ότι το βίντεο του δίσκου είναι MPEG-2! Δεν μιλάμε δηλαδή για σύγχρονο δίσκο αναφοράς με υλικό MPEG-4 (εξού και η μετριότατη εικόνα του), αλλά παρ' όλα αυτά, το περιοδικό βαφτίζει το δίσκο REFERENCE (AΝΑΦΟΡΑΣ) και μας πουλάει τη φυλλάδα για 10 ευρά από 8,50 που ήδη ήταν πάρα πολλά! Πάρα πολλά, αν παρατηρήσει κανείς και το πόση "δίαιτα" έχει κάνει το περιοδικό, σε καχεκτικό επίπεδο μείωσης περιεχομένου και σελίδων... Να με συγχωρείτε, αλλά οι άνθρωποι είναι για κλωτσιές. Ευτυχώς λοιπόν, διαπιστώνω με χαρά πως όλο και περισσότεροι αναγνώστες του περιοδικού, απέχουν πλέον από το περίπτερο, κάθε μήνα που το περιοδικό επιμένει να είναι εκεί... Οι πωλήσεις του περιοδικού για τις αρχές του 2009, άρχισαν από τις 8.000 τον Ιανουάριο, έπεσαν ακριβώς 1.000 μονάδες κάτω το Φλεβάρη (7.000) και τώρα το Μάρτη, το περιοδικό πούλησε μόλις 6.500 τεύχη (πηγές argos.net.gr και europi.gr). Σημειώνω πως το Hitech στις δόξες του, πουλούσε 35.000 ίσως και περισσότερο. Από την άλλη, δεν βλέπω όσους εδώ το κατακεραυνώνουν σαν περιοδικό εντός του forum, να δημοσιεύουν νουμεράκια όπως τα παραπάνω... Θεωρώ καλό για τα μάτια του κόσμου, να υπάρχει αυτή η αντικειμενική προσέγγιση, μιας και είναι κάτι πολύ πιο απτό από το να αναρωτιόμαστε για το αν έκλεισε ή αν πρόκειται να κλείσει ή πόσο μάλλον, να κατανοούν όσοι ακόμη το αγοράζουν, πόσο μειοψηφικά πρέπει να νιώθουν... Το σίγουρο είναι πως αποκλείεται να είναι ένα κερδοφόρο περιοδικό για τη νέα εταιρία ονόματι 4π, απο την οποία, αφότου άρχισε να υπάρχει, παρατήρησα πως εξαφανίστηκαν ένα-δυο πολύ δυνατά ονόματα από την ομάδα του περιοδικού και ακολούθησε η σταθερή πτώση στις πωλήσες. Επίσης, δεν ξαναείδαμε ποτέ προϊόντα της KEF και της Marantz όπως και άλλων εταιριών. Το παρατηρήσατε αυτό στα τεστ ηχείων και ενισχυτών του περιοδικού; Απαράδεκτο! Αν σε όλα αυτά βάλουμε και την οικονομική δισχέρεια των καιρών, περίμενα πως το περιοδικό θα σκεφτεί σοφά και αντί να αυξήσει την τιμή με δωράκια MPEG-2 1080i μετατροπής της τηλεόρασης σε ενυδρεία και ψηφιακά τζάκια και άλλες τέτοιες ανούσιες μπούρδες για αποβλακωμένους, θα μείωνε δραστικά την τιμή του για να αυξήσει ίσως την κίνησή του στην αγορά. Αλλά που... Μιλάμε για μεγάλα μυαλά από ότι φαίνεται και ιδού τα αποτελέσματα της κατάντιας τους. Τι ήταν κάποτε και τι έγιναν σήμερα...

Κι όμως, εμένα η απορία μου παραμένει. Πως γίνειται να έχουν μείνει στην αγορά 6.500 αδαής έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποκτίσει ένα βασικό έστω αντικειμενικό κριτήριο απέναντι στην αγορά. Πόσο μάλλον, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όλα όσα ψάχνουν είναι εκεί έξω στο internet. Και πάνω από όλα στους χρήστες που δοκιμάζουν τα μηχανήματα στα σπίτια τους και ποστάρουν στα forum φωτογραφίες και reviews διασταυρώνοντας απόψεις με κριτήρια υποκειμενικά και όχι "αντικειμενικές" απόψεις απέναντι στην "λατρευτή μας Sony και όποια άλλη εταιρία μας πληρώνει το μήνα αυτό"... Τα σπίτια είναι οι πραγματικοί χώροι δοκιμής της καθημερινότητας και όχι οι φιγουρατζίδικοι-δήθεν χώροι που μας έχει παρουσιάσει κατα καιρούς το περιοδικάκι. Θα σας πως όμως την άποψή μου. Ξέρετε γιατί υπάρχουν ακόμη 6.500 αναγνώστες του Hitech; Γιατί είναι παχύσαρκοι. Ναι, παχύσαρκοι. Γιατί ως ο πιο παχύς λαός της Ευρώπης, οι Έλληνες τρώνε πολύ, άρα πρέπει να επισκέπτονται πιο συχνά και το... θρόνο του βασιλιά... Ε, δεν θα πρέπει να έχουν και κάτι να διαβάσουν όσο απολαμβάνουν την ανάγκη τους; Μα ναι, σωστά μαντέψατε... Το Hitech είναι πάντα στη στίβα με τα περιοδικά της τουαλέτας!!!
Όσο για τη φημολογούμενη προσπάθεια του περιοδικού να γίνει ιντερνετικό -όπως κάποιοι φίλοι μου είπαν- το μόνο που νομίζω πως όλοι μαζί θα αναφωνούσαμε είναι: τώωωωρα το σκεφτήκατε κύριοι;;; Τόσα χρόνια που ο τόπος φώναζε ότι το internet είναι το μέλλον και το χαρτί πεθαίνει, τι κάνατε; Και τώρα τι; Ένα περιοδικό κατάκοπο που του έχουν πάρει μέτρα οι νεκροθάφτες, θέλετε να το ανεβάσετε στο διαδίκτυο; Θέλετε και forum όπου ο κάθε συνειδητοποιημένος απο δω μέσα θα σας περιμένει στη γωνία κάθε μήνα για να αφυπνήσει συνειδήσεις; Το Hitech (όπως έχει πλέον καταντήσει) και το internet, είναι δυο πράγματα που δεν πάνε μαζί. Κι όταν τυφλός οδηγεί τυφλό, μαζί θα πέσουνε στο βόθρο, όπως λέγει ο σοφός λαός... Για να μην πω τίποτα και για την άλλη "καταπληκτική" ιδέα του HiEnd με το δίσκο υψηλής ποιότητας κοπής... Το Hitech που τόσα χρόνια προσπαθούσε να μας πασάρει πως οι παλιές καλές εποχές τλείωσαν και το μέλλον είναι τα πολυκάναλα συστήματα και τα φορμά υψηλής ποιότητας ήχου και εικόνας, ξαφνικά μας τα λέει αλλιώς. Τι τραγική ειρωνεία αλήθεια... Το δε τεύχος που πάλι από χέρι φίλου ήρθε στα δικά μου, δεν είναι παρά αναδημοσιεύσεις άρθρων του περιοδικού από το παρελθόν, όταν ακόμη κι εγώ το αγόραζα. Πραγματική ξεφτίλα, με θύμα τον αδαή που θα πετάξει 15 ευρώ.
Όχι, δεν έχω τίποτα με κανέναν προσωπικά από εδώ μέσα. Αντίθετα νομίζω από τα όσα διαβάζω, πως οι περισσότεροι συμφωνείτε μαζί μου. Δεν χρειαζόμαστε πια το Hitech, σε καμμία μορφή του. Από την άλλη όμως, δεν εύχομαι να χάσει κανείς τη δουλειά του από τους ανθρώπους που τώρα -όπως φαίνεται- τους "πατούν" στην ανάγκη και με τι ζόρι βγάζουν το περιοδικό. Είμαι όμως σίγουρος ότι (όπως όλοι) μπορούν να αναζητήσουν κάτι καλύτερο και πιο... "ζωντανό".

Φιλικά,

Σ. Γώργιος (εκ παραχωρίσεως ταυτότητας από τον φίλο restorator για ετούτο το post και τον ευχαριστώ θερμά)

Reaction score
19
Το MPEG-2 πάντως δεν σημαίνει κάτι, ανήκει και αυτό στους HD codecs.
Έχω ένα hd video της sony για παράδειγμα (Seaworld νομίζω λέγεται) που είναι MPEG-2 και είναι εξαιρετικό.

Reaction score
11
Το MPEG-2 πάντως δεν σημαίνει κάτι, ανήκει και αυτό στους HD codecs.
Έχω ένα hd video της sony για παράδειγμα (Seaworld νομίζω λέγεται) που είναι MPEG-2 και είναι εξαιρετικό.
Σαφώς κ. Κώστα Δ. Δεν διαφωνώ πως το MPEG-2 ανήκει στα HD codecs, αλλά σας εγγυόμαι πως δισκάκι ΑΝΑΦΟΡΑΣ με κωδικοποίηση βίντεο σε MPEG-2 δεν πρόκειται να βρείτε από οποιοδήποτε σοβαρό review, ακόμη κι απο αυτά του περιοδικού - όχι μόνο στο διαδίκτυο. Εξάλλου το ίδιο το Hitech είναι και αυτό που πρώτο κατηγόρησε τα -πρώτα τότε- δισκάκια Blu-ray με MPEG-2 ως χαμηλής ουσιαστικά ποιότητας σε σχέση με το MPEG-4, για το οποίο έγραψε άρθρα επι άρθρων, εννοώντας πως αποτελεί το τελικό standard codec που "χαρακτηρίζει" τα πραγματικά δισκάκια Blu-ray βάσει προδιαγραφής. Και πράγματι έτσι είναι. Αν ψάξουμε οπουδήποτε για μια σύγκριση (MPEG-2 vs MPEG-4/h.264) η υπεροχή του δεύτερου είναι σαφής, για ποικίλους λόγους που δεν οφελεί να χωρέσω σε τούτο το post. Από την άλλη, οι ίδιες οι προσδιαγραφές του Blu-ray (όπως και αυτές του τότε HD-DVD) είναι αυτές που επιτρέπουν ουσιαστικά τη χρήση της κωδικοποίησης αυτής.

Στο κάτω-κάτω δεν διαφωνώ, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις δίσκων MPEG-2 που αγγίζουν τα όρια του εξαιρετικού. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Hitech έχει αποδίξει πως αν το ίδιο υλικό το δούμε σε MPEG-4, η ανωτερότητα της εικόνας είναι σαφής και τα προβλήματα του MPEG-2 αποτελούν παρελθόν μπροστά του. Εκ των πραγμάτων λοιπόν απορώ με τους ανθρώπους του περιοδικού για τον απαράδεκτο και μάλιστα διαφημιστικό δίσκο που έδωσαν. Προσωπικά είδα το δίσκο Ambra του Hitech σε κορυφαίο σύστημα φίλου με προβολέα VW-100 της Sony καθώς επίσης και με το άριστο player της Denon to 3800, από όπου αποφάνθηκα ότι ο προβολέας ήταν... χαλασμένος. Μου τον έδωσε για το δικό μου σύστημα, όπου αποφάνθηκα ότι χάλασε και ο δικός μου προβολέας. Όπως είπα και στο πρώτο μου thread, έχω και τον πρωτότυπο δίσκο Ambra από το amazon.co.uk (και κακώς το αγόρασα, αλλά δεν ήξερα τι μάπα πήρα...). Δεν μιλάμε σε καμιά περίπτωση για δίσκο ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ακόμη και με βάση το γεγονός πως ο δίσκος που έχω είναι 1080p και δηλώνει φυσικά πως είναι MPEG-2. Το δισκάκι του Hitech είναι εξίσου απαράδεκτης ποιότητας από πλευράς εικόνας, αλλά και εξαιρετικά αδιάφορο από μουσικής πλευράς και ηχητικής απόδωσης. Αυτές οι trance ηλεκτρονικούρες είναι απαράδεκτες για το σοβαροφανές Hitech που γνωρίζαμε κάποτε. Δισκάκι single layer 25GB, εικόνα θολή, ασαφής, γεμάτη θόρυβο, τεχνουργήματα αλλά και πρωτογενές υλικό με κακές λήψεις και προβλήματα (φακού ειδικά) στα περιγράμματα πολλών πλάνων, όπου παρουσιάζονται χρωματικές ζώνες (color aberration κατά το φωτογραφικό όρο αν θυμούμαι σωστά). Σα να μην έφτανε αυτό, στο τέλος κάθε σύντομου και αδιάφορου βίντεο track, εμφανίζεται περίτρανα και ένα ακίνητο καρέ που λέει Coming Soon (σε κάθε track σας λέω, όχι μόνο μια φορά, αλλά συνέχεια) και δίχνει τα επόμενα σαχλαμαρίστικα δισκάκια του περιοδικού που θα πληρώσουμε τζάμπα. Και να μη σας πω ότι υποψιάζομαι πως τα δισκάκια δεν έχουν καλά-καλά πληρωμένα δικαιώματα για να βγουν. Είναι περισσότερο ψευτο-διαφημιστικό υλικό παρά (για όνομα του Θεού) δίσκοι αναφοράς. Ο δίσκος Ambra είναι απαράδεκτος και σας προτρέπω να τον δείτε ο ίδιος κ. Κώστα Δ. και να μου πείτε τη γνώμη σας. Το μόνο βέβαια που είναι εμφανές και από τα συμφραζόμενα της διαφήμισης του περιοδικού στην τηλεόραση, είναι πως "οι πωλήσεις μας πέσανε στο πηγάδι της αβύσσου και τι να κάνουμε τώρα; Ας δείξουμε ότι βάλαμε και πάλι δισκάκι Blu-ray (ότι να 'ναι αρκεί να είναι Blu) κι ας δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε από τους αδαείς".

Δεν αντέχω να μην πω κάτι και για το νέο ύφος γραφής του περιοδικού... Ειδικά αν ανατρέξει -όποιος έχει το περιοδικό- στο αφιέρωμα High Definition και διαβάσει για τα Blu-ray player (μην πω και τις τηλεοράσεις) που έγραψε κάποιος κύριος Λούκας Δημήτριος. Χαρακτηριστικά λοιπόν διαβάστε τι γράφει στο Blu-ray player της LG. Διαβάστε και γελάστε λοιπόν, όχι μόνο με το οτι τα γράφει όλα στον ενικό λες και είναι "κάποιος ξεχωριστός ανάμεσα στους λοιπούς κατώτερους του περιοδικού" , αλλά και με το ότι μας αναφέρει -στην αρχή κιόλας του κειμένου- ότι "τους πάει πολύ τους Κορεάτες, μιας και μεταξύ άλλων έχει φάει και πολύ ξύλο από αυτούς, όταν μικρός μάθαινε Tae-Kwon-Do"!!! :114::114::114: Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς το υπόλοιπο κείμενο φυσικά... Και ξέρετε πόσο μας νοιάζει το τι έκανε ο κ. Λούκας όταν ήταν μικρός; Ξέρετε πόσο πολύ προσθέτει στην ουσιά του κειμένου αυτή η συγκλονιστική πληροφορία; Ξέρετε που έχουμε κ. Λούκα γραμμένο το τι κάνατε μικρός, όταν καλούμαστε να πληρώσουμε 10 ευρώ για να αγοράσουμε περιδικό με επίπεδο γραφής κατώτερο του τελευταίου τεύχους του "Μπομπ του Σφουγγαράκη"; Και τελικά από τα όσα γράφει ο κύριος αυτός (που μάλλον πρέπει να είναι κανένας έφηβος με σπυράκια παρά σοβαρός άνθρωπος) το Sony BDP-S550 είναι καλύτερο ή το Sony το S5000; Διαβάστε κι αν καταλάβετε... Είχα καιρό να πιάσω Hitech στα χέρια μου, αλλά πραγματικά λιτρώθηκα, μιας και οι απορίες μου για το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό πωλήσεών του, διαλύθηκαν μονομιάς. Το περιοδικό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσβάλλει με διάφορους τρόπους τους αναγνώστες του. Αυτοί οι άνθρωποι μας έχουν για βλάκες και για εμένα προσωπικά, είναι θέμα αυτοσεβασμού για τον καθένα μας από εδώ, να έχει την ικανότητα να "φιλτράρει" τόσο το τι διαβάζει, αλλά και το τι λεφτά πετάει για έντυπα-σαχλαμάρες που δείχνουν τόσο, μα τόσο "κουρασμένα". Λυπάμαι...

Με τιμή,

Σ. Γώργιος

Reaction score
11
Πέρασε και η ώρα! Οικογενειακές στιγμές τώρα. Καλή Ανάσταση σε όλους! Να είστε καλά! :123:

Reaction score
2

Και μου φάνηκε πολύ μέτρια η εικόνα του. Χώρια που δεν κατάλαβα ότι ήταν DEMO δισκάκι, η εταιρία που διαφημίζει θα πρέπει να μας το έδινε τζάμπα. Κρίμα και για τα υπόλοιπα της σειράς.

Reaction score
150
Restorator,

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα τα σημεία μιας και εκτός από την ανεπανάληπτη παραπληροφόρηση και ημιμάθεια μερικών εκει μέσα το περιοδικό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ύλη και τρο έχουν ρίξει και στις φωτογραφικές μηχανές.

Πήρα λοιπόν το τελευταίο για την τουαλέτα (στην κυριολεξία) και ας μην είμαι παχύσαρκος, και προς έκπληξή μου τους έπιασα να μελετάνε το AVSITE για να γράψουν. Συγκεκριμένα στις αναφορές τους για αναμορφικούς φακούς στο άρθρο για τη Philps TV.

Και ας τους πει κάποιος να σταματήσουν να γράφουν ΑΗΔΙΕΣ για το θέμα CD vs Βινύλιο, νισάφι πια! (Μου έφερε ο πεθερός μου το High-End που είχε πάρει).

Reaction score
11
Restorator,

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα τα σημεία μιας και εκτός από την ανεπανάληπτη παραπληροφόρηση και ημιμάθεια μερικών εκει μέσα το περιοδικό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ύλη και το έχουν ρίξει και στις φωτογραφικές μηχανές.

Πήρα λοιπόν το τελευταίο για την τουαλέτα (στην κυριολεξία) και ας μην είμαι παχύσαρκος, και προς έκπληξή μου τους έπιασα να μελετάνε το AVSITE για να γράψουν. Συγκεκριμένα στις αναφορές τους για αναμορφικούς φακούς στο άρθρο για τη Philps TV.

Και ας τους πει κάποιος να σταματήσουν να γράφουν ΑΗΔΙΕΣ για το θέμα CD vs Βινύλιο, νισάφι πια! (Μου έφερε ο πεθερός μου το High-End που είχε πάρει).

Χαιρετώ JargonGR και χαίρομαι για το συνειδητό σου σχολιασμό. Ως προς το θέμα της... παχυσαρκίας και τα της τουαλέτας βέβαια -μιας και αναφέρεσαι- να σημειώσω πως δεν ήταν παρά ένας αστεεισμός - παράδειγμα, με αρκετή δόση φαντασίας :116: :116: :116: αλλά και έμπνευσης από τα της χώρας μας γενικότερα. Ένας τρόπος να δηλώσω κι εγώ την αγανάκτησή μου, μιας και δεν μπορώ να φανταστώ άλλο καλύτερο λόγο για τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να αγοράζει ένα τόσο αδιάφορο πια έντυπο - το οποίο κατά τα άλλα, πράγματι στην τουαλέτα καταλήγει. Το οτι μελετούν το AVsite δεν μου κάνει εντύπωση. Είναι η απέλπιδα προσπάθειά τους να βρουν τι είναι hot στην αγορά και τι μας ενδιαφέρει πιο πολύ, μπας και ψαρέψουν κανένα θύμα-αναγνώστη παραπάνω. Δεν νομίζω όμως πως ο αναγνώστης αυτός θα ξοδέψει 8.50, 10 ή και 12.50 ευρώ για να γίνει μέλος του AVsite και να διαβάζει καθημερινά ότι πιο φρέσκο υπάρχει και μάλιστα με άμεση ανταπόκριση από τα μέλη του site. Σιγά μην περιμένει τα μπαγιάτικα νέα του ΆχρησTECH :143: ένα μήνα μετά... Άντε να δούμε τι θα δούν στο επόμενο τεύχος εκείνοι που θα το αγοράσουν... Ανυπομονώ να δω και τις πωλήσεις του... Και μάλιστα δεν θα μείνω έκπληκτος αν σημειώσουν μια μικρή άνοδο, μιας και κάποιοι αδαείς την πάτησαν και το αγόρασαν για το Blu-ray-μάπα που έδωσε, κοροϊδεύοντας τα λεφτά που έδωσε ο κοσμάκης για HighDef εξοπλισμό. Αν όμως ο κοσμάκης δεν είναι τυφλός ή κουφός, είμαι σίγουρος πως θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στο επόμενο τεύχος... Για να δούμε, πόσο βαθύ είναι το πηγάδι...

Reaction score
11
... Άντε να δούμε τι θα δούν στο επόμενο τεύχος εκείνοι που θα το αγοράσουν... Ανυπομονώ να δω και τις πωλήσεις του... Και μάλιστα δεν θα μείνω έκπληκτος αν σημειώσουν μια μικρή άνοδο, μιας και κάποιοι αδαείς την πάτησαν και το αγόρασαν για το Blu-ray-μάπα που έδωσε, κοροϊδεύοντας τα λεφτά που έδωσε ο κοσμάκης για HighDef εξοπλισμό. Αν όμως ο κοσμάκης δεν είναι τυφλός ή κουφός, είμαι σίγουρος πως θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στο επόμενο τεύχος... Για να δούμε, πόσο βαθύ είναι το πηγάδι...

Γεια σας και πάλι,

Επιστρέφω σε τούτο το thread με χαρά, μιας και τα όσα είχα προβλέψει για τις πωλήσεις του περιοδικού, εξελίχθησαν ως εξής: Όπως είχα προαναφέρει, το περιοδικάκι πούλησε 6.560 (για την ακρίβεια) τεύχη για τον Μάρτιο (που δεν έδινε Blu-ray) και τώρα (πωλήσεις Απριλίου) -ω της εκπλήξεως- με δώρο αυτή τη μάπα δισκάκι, πούλησε 6.400. Έχασε άλλους 160 αναγνώστες δηλαδή. Ας υπολογίσουμε και τους αδαείς που το αγόρασαν για το δισκάκι και λέμε τώρα: αν υποθετικά δεν έδινε δώρο το Blu-ray -από το οποίο ίσως να πούλησε κάποια τεύχη παραπάνω- τότε πόσες θα ήταν οι πωλήσεις του; Ίσως και κάτω από 6.000 θα έλεγα.
Νομίζω πως οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Ακόμη και με δώρο "Blu-ray να' ναι κι ότι να ναι..." δεν κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Το κέρδος τους όμως το έβγαλαν από τους αδαείς... Γιατί άλλο 6.560 x 8,50ευρώ κι άλλο 6.400 x 10ευρώ... Τέλος πάντων. Η ουσία είναι πως το περιοδικό έχει χάσει τελείως τη δημοτικότητά του.
Και ξέρετε ποια είναι η ειρωνεία; Παρά το οτι χρησημοποιούν γλώσσα γραφής επιπέδου "Μπομπ Σφουγγαράκη", σας πληροφορώ πως ο Μπομπ πούλησε 29.540 τεύχη για το μήνα Απρίλιο... Α ρε και να ήταν αυτό το νουμεράκι του Hitech... :143::143::143:
Κι επειδή η μνήμη μου δεν με απατά, ανέτρεξα στα παλία (τότε που κι εγώ ήμουν κορόϊδο), ξεσκονίζοντας από την συλλογή των τευχών του περιοδικού το τεύχος 89 (Ιανουάριος 2004)... Όσα καλά παιδιά έχετε το τεύχος αυτό, απλά ανοίξτε το στη σελίδα 8 στο editorial του ξεκαρδιστικού κ.Σπίνουλα, ο οποίος σκαρφίστηκε αυτή την καρικατούρα-διάγραμμα πωλήσεων που βλέπετε στη σελίδα. Και το οποίο τι μας λέει; Μα... οτι το περιοδικό πετούσε στα ουράνια τότες-που... (ήτοι 36.000 τεύχη). Κι οτι τα υπόλοιπα περιοδικά του ανταγωνισμού τότε, έφταναν τις 7.000 πωλήσεις μηνιαία. Και τώρα; Τώρα το ΆχρησTECH είναι στην περιοχή εκείνη του γραφήματος, που με τόση χάρη χλέβαζε... Κι ο αφανής τούτος κύριος μας έγραφε τότε για τις φοβερές προσφορές του περιοδικού κι ότι με την άνθηση της ελληνικής αγοράς στο χώρο των ηλεκτρονικών το Hitech γ..μεί και δέρνει. Τώρα όμως με τη νέα άνθηση του φοβερού High Definition και του τρομερού Blu-ray της Sony (και τόσων άλλων νέων τεχνολογιών, φοβερών τηλεοράσεων, προβολέων κ.λ.π.), γιατί δεν γ..μεί και γιατί δεν δέρνει το περιοδικό; Απορίας άξιο; Μπααα...
Αυτά. Ελπίζω να σας διασκέδασα πάλι. :137:

Με τιμή, Σ. Γώργιος

Reaction score
4.250

Το blue ray που ειχαν στο προηγουμενο τευχος ηταν πολυ μαπα. Καμμια σχεση μεκεινα που εβαζαν περσι το καλοκαιρι και τα μοσχοπουλουσαν στα 15 ευρω!!. Ειναι σιγουρο οτι αυτη την φορα κανεις που αγορασε την προηγουμενη φορα γι αυτο τον λογο δεν θα το ξανααγορασει. Κατα τα αλλα εξρταται τι θελει ο καθενας.

Reaction score
2

Τους είχα στείλει e-mail για το δισκάκι τότε και μου απάντησαν πως ήταν υλικό από κάμερα (εξού και το χάλια μαύρα που τους είχα γράψει) άρα 1080i και όχι p και πως έδωσαν πιο πολύ σημασία στον ήχο και μπλα-μπλα και τα επόμενα δεν θα είναι reference/demo και τέτοια...

Υ.Γ γιατί μπλοκάρει τόσο πολύ ο κέρσορας στο γράψιμο?

Reaction score
59

HITECH - Tευχος Ιουνιου 2009

Δωρο bluray HUBBLE - EYES ON THE SKIES

http://www.4pi.gr/hitech//swf/blurayloader.html

ΘΕΜΑΤΑ

FUTURE TV

Ο χώρος της τηλεόρασης βρίσκεται ενώπιον σαρωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στον τομέα του περιεχομένου όσο και στον τομέα των συσκευών εδώ και καιρό διαφαίνονται οι τάσεις που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο θα βλέπουμε τηλεόραση στο άμεσο μέλλον.

ΕΠΑΦΕΣ

Panasonic TX-50G10, Τηλεόραση plasma 50 ιντσών

Optoma HD82, Βιντεοπροβολέας DLP 1080

Epson EH-TW5000, Βιντεοπροβολέας 3xLCD 1080

Olive Opus 4 Melody 2, Music Server/Client

Burmester 011/911 ΜkIIΙ, Προ και τελικός ενισχυτής Hi-End

Monitor Audio Platinum, Πεντάδα ηχείων Hi-End

ΤΕΣΤ

19 ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ Hi - Def
HDD ή SSD; Ποιά θα είναι η επόμενη βιντεοκάμερα μου Hi- Def;

12 ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΑΠΟ 750 ΕΩΣ 1500 ΕΥΡΩ
Δαμάζοντας τα θηρία

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Γρήγορος οδηγός για...ματρόσκες
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τις ματρόσκες. Το πιο πιθανόν είναι να είστε λίγο μπερδεμένοι, ή να έχετε πολλές απορίες και ερωτήσεις για το συγκεκριμένο φρούτο. Εδώ είμαστε για να σας δώσουμε τις απαντήσεις. Πάμε, λοιπόν.
Του Γιώργου Οικονόμου

Επιλύοντας την εξίσωση του ποιοτικού μπάσου
Τελικά υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε τα έντονα προβλήματα που εξ ορισμού δημιουργούν στην αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων οι ρυθμοί του χώρου μας. Μήπως τα συστήματα ισοστάθμισης των σύγχρονων υπογούφερ και ενισχυτών Audio-Video, η αλλαγή θέσης και η υιοθέτηση διπλών υπογούφερ αποτελούν τη λύση για το ποιοτικό χαμηλό που λαχταράμε να ακούσουμε.
Του Τηλέμαχου Κατσένη

Νέες τεχνολογίες ECO DECT.
Μηδενική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος: Μήπως έφτασε η ώρα να αλλάξετε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού;
Του Βαγγέλη Βασιλόπουλου

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: HITECH - Προσφορες, Aρθρα & Θεματα

Γεια σας και πάλι,

Επιστρέφω σε τούτο το thread με χαρά, μιας και τα όσα είχα προβλέψει για τις πωλήσεις του περιοδικού, εξελίχθησαν ως εξής: Όπως είχα προαναφέρει, το περιοδικάκι πούλησε 6.560 (για την ακρίβεια) τεύχη για τον Μάρτιο (που δεν έδινε Blu-ray) και τώρα (πωλήσεις Απριλίου) -ω της εκπλήξεως- με δώρο αυτή τη μάπα δισκάκι, πούλησε 6.400. Έχασε άλλους 160 αναγνώστες δηλαδή. Ας υπολογίσουμε και τους αδαείς που το αγόρασαν για το δισκάκι και λέμε τώρα: αν υποθετικά δεν έδινε δώρο το Blu-ray -από το οποίο ίσως να πούλησε κάποια τεύχη παραπάνω- τότε πόσες θα ήταν οι πωλήσεις του; Ίσως και κάτω από 6.000 θα έλεγα.
Νομίζω πως οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Ακόμη και με δώρο "Blu-ray να' ναι κι ότι να ναι..." δεν κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Το κέρδος τους όμως το έβγαλαν από τους αδαείς... Γιατί άλλο 6.560 x 8,50ευρώ κι άλλο 6.400 x 10ευρώ... Τέλος πάντων. Η ουσία είναι πως το περιοδικό έχει χάσει τελείως τη δημοτικότητά του.
Και ξέρετε ποια είναι η ειρωνεία; Παρά το οτι χρησημοποιούν γλώσσα γραφής επιπέδου "Μπομπ Σφουγγαράκη", σας πληροφορώ πως ο Μπομπ πούλησε 29.540 τεύχη για το μήνα Απρίλιο... Α ρε και να ήταν αυτό το νουμεράκι του Hitech...
Κι επειδή η μνήμη μου δεν με απατά, ανέτρεξα στα παλία (τότε που κι εγώ ήμουν κορόϊδο), ξεσκονίζοντας από την συλλογή των τευχών του περιοδικού το τεύχος 89 (Ιανουάριος 2004)... Όσα καλά παιδιά έχετε το τεύχος αυτό, απλά ανοίξτε το στη σελίδα 8 στο editorial του ξεκαρδιστικού κ.Σπίνουλα, ο οποίος σκαρφίστηκε αυτή την καρικατούρα-διάγραμμα πωλήσεων που βλέπετε στη σελίδα. Και το οποίο τι μας λέει; Μα... οτι το περιοδικό πετούσε στα ουράνια τότες-που... (ήτοι 36.000 τεύχη). Κι οτι τα υπόλοιπα περιοδικά του ανταγωνισμού τότε, έφταναν τις 7.000 πωλήσεις μηνιαία. Και τώρα; Τώρα το ΆχρησTECH είναι στην περιοχή εκείνη του γραφήματος, που με τόση χάρη χλέβαζε... Κι ο αφανής τούτος κύριος μας έγραφε τότε για τις φοβερές προσφορές του περιοδικού κι ότι με την άνθηση της ελληνικής αγοράς στο χώρο των ηλεκτρονικών το Hitech γ..μεί και δέρνει. Τώρα όμως με τη νέα άνθηση του φοβερού High Definition και του τρομερού Blu-ray της Sony (και τόσων άλλων νέων τεχνολογιών, φοβερών τηλεοράσεων, προβολέων κ.λ.π.), γιατί δεν γ..μεί και γιατί δεν δέρνει το περιοδικό; Απορίας άξιο; Μπααα...
Αυτά. Ελπίζω να σας διασκέδασα πάλι.

Με τιμή, Σ. Γώργιος
Φιλε restorator,
οχι πως διαφωνω απαραιτητα μαζι σου, αλλα διακρινω μια εμπαθεια
προς το συγκεκριμενο περιοδικο?
Ασε που δειχνεις να ξερεις και πολλαααααα.
Τοσα που "οι κοινοι θνητοι" δεν θα ηξεραν φυσιολογικα...

Reaction score
49

Υ.Γ γιατί μπλοκάρει τόσο πολύ ο κέρσορας στο γράψιμο?
Μήπως χρησιμοποιείς I.E.?
Δοκίμασε με Mozilla Firefox που δουλεύει γενικά γρηγορότερα και στο AVsite έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τον I.E.
Την είχα πατήσει και εγώ παλιότερα και μου είχαν γίνει τα νεύρα τσαντάλια

Reaction score
2

Μήπως χρησιμοποιείς I.E.?
Δοκίμασε με Mozilla Firefox που δουλεύει γενικά γρηγορότερα και στο AVsite έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τον I.E.
Την είχα πατήσει και εγώ παλιότερα και μου είχαν γίνει τα νεύρα τσαντάλια
Με τον ΙΕ είμαι όντως αλλά σε άλλα topics εδώ δεν έχω πρόβλημα. Anyway...

Reaction score
49

Με τον ΙΕ είμαι όντως αλλά σε άλλα topics εδώ δεν έχω πρόβλημα. Anyway...
Μπορεί απλά να είχε «πέσει» λίγο σε επιδόσεις το μηχάνημά σου (πχ λόγω κάποιου άλλου προγράμματος κλπ)
Παρακολούθησέ το γιατί συνήθως φταίει ο Ι.Ε.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: HITECH - Προσφορες, Aρθρα & Θεματα

Φιλε restorator,
οχι πως διαφωνω απαραιτητα μαζι σου, αλλα διακρινω μια εμπαθεια
προς το συγκεκριμενο περιοδικο?
Ασε που δειχνεις να ξερεις και πολλαααααα.
Τοσα που "οι κοινοι θνητοι" δεν θα ηξεραν φυσιολογικα...

Γεια σας κ. Ανδρέα Κ.

Πράγματι, ως προς την εμπάθεια δεν έχετε άδικο. Την απέκτησα τα τελευταία δυο χρόνια, όπου κι έβαλα κάτω τα πράγματα και το 'ριξα λίγο στη... μελέτη. Έψαξα λοιπόν στο internet, διασταύρωσα απόψεις, έκανα τις στατιστικές μου (και λόγω επαγγέλματος εν μέρει) και τελικώς, έτυχε κάποιες φορές να γίνω και το θύμα-αναγνώστης που τηλεφώνησε στο περιοδικάκι για να ρωτήσει δυο πραγματάκια. Υπήρχε ένας καλός άνθρωπος εκεί (όνομα δεν θα πω) που μου άνοιξε τα μάτια με την εξαίρετη ευγένειά του και την πληρέστατη πληροφόρηση, αλλά δεν είχα την τύχη να επικοινωνίσω ξανά μαζί του. Αντίθετα, τις δυο επόμενες φορές που έτυχε να τηλεφωνήσω στο περιοδικό, ήρθα αντιμέτωπος με ανθρώπους που έκδηλα έδειχναν να μην έχουν ουσιαστική γνώση πάνω στο ίδιο τους το αντικείμενο. Μασούσαν λόγια, όπως τα μασούσαν στα κείμενά τους... Κάτι άρχιζε να βρωμάει... Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η ουσία της εμπάθειάς μου εντοπίζεται στα όσα έχω γράψει αναλυτικά στα περασμένα μου post. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, τα πράγματα είναι πολύ αρνητικά για μένα από πλευράς ποιότητας του περιοδικού και μάλιστα, με δεδομένο οτι τα παρακολουθώ παθητικά (το διαβάζω έμμεσα, δεν το αγοράζω). Και αυτό φυσικά αφορά άμεσα και την -απαράδεκτη- ποιότητα των δώρων τους σε συνάρτηση με την τιμή του εντύπου. Δεν ήθελα πάντως να απασχολήσω άλλο το forum σας με το θέμα αυτό. Απλά πρόσθεσα κι εγώ το λιθαράκι μου στην αγανάκτηση πολλών από εδώ μέσα με το ΑχρηστTECH, αν και τώρα postάρω ξανά μιας και μου δώσατε αφορμή. Και θέλω και πάλι να επισημάνω πως το internet είναι το μέσο εκείνο που αν κανείς ξέρει να το αξιοποιεί σωστά, τότε δεν χρειάζεται να πετάει λεφτά σε τέτοια ξεπεσμένα περιοδικά.

Όσο τώρα για τα όσα γνωρίζω που οι "κοινοί θνητοί" δεν γνωρίζουν, φαντάζομαι πως αναφέρεστε στα νούμερα, σωστά; Μα όπως είπα και σε ένα από τα πρώτα μου post, οι πηγές μου είναι διαθέσιμες απλόχερα σε όλους σας! Δεν έχω κανένα μυστικό, πιστέψτε με: www.argos.net.gr και www.europi.gr. Τα νούμερα δημοσιεύονται επίσημα απο τα πρακτορεία! Νόμιζα πως το ξέρατε, βλέπετε...:126:! Αν πάλι αναφέρεστε σε κάτι άλλο που γνωρίζω, είμαι διαθέσιμος να απαντήσω στο ερώτημά σας, ευχαρίστως. :123:

Reaction score
11
Κι όμως να 'μαι και πάλι! Μετά την απάντησή μου παραπάνω στο θέμα που έθεσε ο κ. Ανδρέας Κ., επιστρέφω εδώ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ με το 'ΑχρησTECH... :141: Και τώρα πείτε μου κύριε Ανδρέα Κ., γιατί είμαι εμπαθής άραγες;... :137:

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM! ΕΛΕΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ! ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ DOWNLOAD ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ EUROPEAN SPACE AGENCY ΚΑΙ TH NASA, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ MPEG4 ΣΕ 1080p! ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΛΟ ΣΤΟ WESTERN DIGITAL TV MOY! ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ ΣΑΣ!

ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ: http://www.eyesontheskies.org/movie.php

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ...:
"The Eyes on the Skies is a movie produced as standard DVD and Blu-ray format, freely available for TV broadcasters and for public events carried out by educators, science centres, planetariums, amateur astronomers etc. (send your email, postal address plus a justification to us ). It explores the many facets of the telescope — the historical development, the scientific importance, the technological breakthroughs, and also the people behind this ground-breaking invention, their triumphs and failures. It is presented by Dr. J, aka Dr. Joe Liske, a professional astronomer from the European Southern Observatory and host of the Hubblecast video podcast. The DVD runs for 60 minutes and contains subtitles in several languages.
The movie may be used by TV stations for broadcast for free, but only if the full movie is shown including the major part of the credits. Parts of the Eyes on the Skies movie may be shown in connection with features on the International Year of Astronomy, but only if the Eyes on the Skies movie or book are mentioned visibly or audibly."... ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΣΕ HIGH DEFINITION MPEG4 ΟΛΑ ΤΑ CHAPTER, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ LINKS (όχι, μη βιαστείτε να υποθέσετε πως είναι δείγματα. Είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ. Είδα όλα τα chapter σήμερα το πρωί, όπου και έκανα την αναπάντεχη ανακάλυψη...):
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: New views of the Sky
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch1_final.html (διαλέξτε ποιότητες απο τα δεξιά, όπως και σε κάθε ένα απο τα παρακάτω αρχεία. Υπάρχει μέχρι και η ποιότητα broadcast για download!)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Bigger is Better
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch2_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Technology to the Rescue
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch3_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: From Silver to Silicon
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch4_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Seeing the Invisible
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch5_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Beyond Earth
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch6_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: What's Next?
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch7_final.html

Νομίζω λοιπόν πως τα πράγματα μιλούν απο μόνα τους... Αρκετά. Αρκετά τα θύματα των πονηρών κύριων Σπίνουλων και άλλων συναφών... Θεωρώ πως είμαστε εδώ για να ξυπνήσουμε τον κοσμάκη. Εγώ τουλάχιστον δηλώνω συνειδητοποιημένος επι αυτού και θα προσπαθώ όσο μπορώ για το κοινό καλό.

Και που είστε! Λάτρεις του High Definition, πάρτε και τούτο το καταπληκτικό link με φοβερά ΔΩΡΕΑΝ βίντεο από το ίδιο site σε 1080p και πολλές άλλες ποιότητες: http://www.spacetelescope.org/videos/archive/topic/hd/standard/1
169 ολόκληρα βίντεο για την απόλαυσή σας...

Πάντα μετα τιμής και σεβασμού προς όλους σας,

Σ. Γώργιος. Over and Out... :126:

Reaction score
2

@Restrator τώρα μας το λες που το αγοράσαμε το ρημάδι??? :142:

Για να τα πάρω στο κρανίο και σοβαρά τώρα ξεφτίλα τους...:101:

Reaction score
3
ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ LINKS (όχι, μη βιαστείτε να υποθέσετε πως είναι δείγματα. Είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ. Είδα όλα τα chapter σήμερα το πρωί, όπου και έκανα την αναπάντεχη ανακάλυψη...):
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: New views of the Sky
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch1_final.html (διαλέξτε ποιότητες απο τα δεξιά, όπως και σε κάθε ένα απο τα παρακάτω αρχεία. Υπάρχει μέχρι και η ποιότητα broadcast για download!)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Bigger is Better
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch2_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Technology to the Rescue
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch3_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: From Silver to Silicon
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch4_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Seeing the Invisible
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch5_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Beyond Earth
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch6_final.html
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: What's Next?
http://www.spacetelescope.org/videos/html/eyes_skies_ch7_final.html

Δεν έχουμε υπότιτλους όμως..Πως θα γίνει να βρούμε???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm