Budget CD player?

Reaction score
0
Ψάχνω ένα καλό φτηνό CD player .... Είχα το Marantz CD 63SE αλλά χάλασε μάλλον το driver και δεν νομίζω να αξίζει να το φτιάξω...
Ψάχνω κάτι στα 300 ευρώ.
Έχετε κάτι υπόψιν;
Ψάχνω αποκλειστικά ένα CD player. Ενα dac από μόνο του δεν μου κάνει.
Επίσης βλέπω αρκετά CD players σε αυτή την τιμή να έχουν DAC 24bit...Εμμ... τι ακριβώς να το κάνουν αφού 16 bit είναι το CD;
Ανεβάζουν τεχνητά το σήμα στα 24 bit και μετά το κάνουν αναλογικό;
Τι νόημα έχει αυτό; Είναι σαν να κάνουμε ένα αρχείο mp3 που είναι 128 μετατροπή σε 256 . Και πάλι 128 είναι παρόλο που το ανεβάσαμε σε 256. Τι χάνω;....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν περιμένεις λίγο θα βγει στην αγορά το καινούριο player της Advance που ανήκει στη κατηγορία τιμής που ψάχνεις ή λίγο παραπάνω.

Reaction score
4
Απάντηση: Budget CD player?

τσεκαρε και την Cambridge Audio, κατι θα εχει στα λεφτα σου

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
To Marantz 6002 είναι πολύ καλή περίπτωση. Να το δεις οπωσδήποτε.

Επίσις το ΧΤC που προτείνει ο miloc φαίνεται πολύ προσεγμένο και φοράει και καλό DAC απλά δε γνωρίζω τιμή και διαθεσιμότητα.

Reaction score
0

Μήπως ξέρει κανείς τι δουλειά έχουν οι 24bit dac σε ένα CD player που ειναι γραμμένο σε 16bit; Τα υπόλοιπα bit που τα βρίσκει;

Reaction score
7.089

Αν το driver κοστιζει μεχρι 100-120 ευρω αξιζει και με το παραπανω να το φτιαξεις.
Διαφορετικα μια καλη επιλογη και προσιτη ειναι το NAD C515 και λιγο πιο πανω το MARANTZ CD5003

Reaction score
0

Τα CD players που έχω υπόψιν μου είναι τα παρακάτω
NAD C525 (κάποια C515 οπως εχει παραδεχτεί και η εταιρία στο site της έχουν καποια προβλήματα και δεν θέλω να μπλέξω με αντιπροσωπίες, αλλαγές κλπ)
Harman Kardon HD980. Το HD 970 είχε πάρει φοβερές κριτικές καθώς και τα προιοντα αυτής της εταιρίας γενικά.
Denon DCD 510 AE
Yamaha CDX 497.

Δεν έχω ακούσει κανένα αλλά γενικά δεν μαρέσουν τα μηχανήματα με τσιμπημένες, προβολικές ψηλές συχνότητες. Το marantz CD 63 SE που είχα κάτι τέτοιο μου έβγαζε και λέω να πάω σε άλλη εταιρία τώρα για δοκιμή.

Edit: Ξέρει κανείς ποια είναι η αντιπροσωπία της NAD; Αν έχει πρόβλημα το μηχάνημα είναι εύκολη η αλλαγή ή τρέχα γύρευε;

Reaction score
1.187

Και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής δείχνει για κλωνοποίηση του Advance χωρίς όμως τα VUμετρα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Eσωτερικά και από specs μοιάζουν; Πχ το CD της XTZ φοράει το πολύ καλό 1955. Το Advance δεν ξέρω.

Μπορεί απλά να ψωνίζουν από τον ίδιο κατασκευαστή σασσί...
Και τα δύο στην Κίνα κατασκευάζονται έτσι κι αλλιώς.

Reaction score
1.187

Εσωτερικά έχω δει μόνο το Advance, όχι το XTZ.
Πάντως εξωτερικά και το display τους είναι το ίδιο και το τηλεκοντρόλ μοιάζει και φυσικά έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες λειτουργίες.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Και μόνο το γεγονός οτι τα κουτιά η τα κοντρόλ μοιάζουν δεν τα εμποδίζει να είναι εντελώς διαφορετικές σχεδιάσεις και υλοποιήσεις.

Reaction score
2.215
Πάντως χωρίς να ξέρω αν είναι η ενδεδειγμένη λύση, εγώ το οικογενειακό 63ΜΚΙΙ το πήγα σε φίλο ηλεκτρονικό, μου έβγαλε τον οδηγό και με τον παλιό ανά χείρας πήγα και πήρα έναν αντίστοιχο (δεν βρήκα ίδιο...) της Philips από κατάστημα με ηλεκτρονικά, κόστος 30 ευρώ. Δοκίμασέ το και αυτό και αν εξακολουθείς να θες μια αλλαγή, έτσι για την αίσθηση του καινούριου ρε παιδάκι μου, μπορείς με τα υπόλοιπα των 300 να αγοράσεις κάτι από αυτά που προτείνουν οι φίλοι συμφορουμίτες. Κάνε και μια σύγκριση να μας πεις πως πάνε τα καινούρια σε σχέση με τα παλιά player. Χώρια που (πιθανότατα λόγω αυθυποβολής) έχω την αίσθηση ότι πλέον με τον νέο οδηγό παίζει και καλύτερα (πιο συγκεκριμένα, λαμπρότερα).

G60

Reaction score
0

Για τους επαγγελματικούς ψηφιακούς ενισχυτές είναι λίγο εώς πολύ γνωστό ο ηχητικός προσανατολισμός τους.
Για τα επαγγελματικά cd player,υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να μην επιλέξει κάποιος έναντι των home συσκευών?
Και το ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι ως κατασκευές και ειδικά οι κεφαλές λέιζερ θα είναι πολύ ποιό αξιόπιστες σε σύγκριση με τα οικιακά,ένας τομές όπου και πάσχουν κατά κύριο λόγο καθιστώντας τα μηχανάκια αναλώσιμα,δυστυχώς.
Τι λέτε λοιπόν για το DENON DN-C615 έναντι του αντίστοιχου marantz ας πούμε σε τιμή?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss