Weiss Medea - Η Προσέγγιση του Απόλυτου

Reaction score
10
Με ξέρετε χρόνια, γνώριζετε ότι ποτέ δεν έχω κάτσει να γράψω για ένα μηχάνημα από αυτά που έχω αγοράσει - ακούσει κατά καιρούς.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν με συγκίνησε κάτι αρκετά ώστε να κάτσω να γράψω για αυτό.

Πολλά μηχανήματα με ενθουσίασαν, με τον καιρό όμως άρχισα να ανακαλύπτω τις αδυναμίες τους. Σε ένα, σε δύο, σε 6 μήνες όλα μου αποκάλυπταν το πραγματικό τους χαρακτήρα και τα τρωτά τους σήμεια.

Το Weiss Medea αποτελεί μία εξαίρεση. Την ιστορία της Weiss οι περισσότεροι την ξέρετε. Με τεράστιο πελατολόγιο επαγγελματιών, αποφάσισε να μπει και στο high end το 2001. Mε το Μedea:

Ένα πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα από κάθε άποψη. Ένα μηχάνημα που σου δίνει ότι του δώσεις. Δεν ωραιοποιεί, δεν λεπταίνει, ακούς αυτό που ο ηχολήπτης ήθελε να ακούσεις. Ένα μηχάνημα που περνάει σχεδόν απαρατήρητο αφήνοντας τη μουσική να κυλίσει.

Σε συνεχή παραγωγή από το 2001! Τυχαίο? Σε καμία περίπτωση. Πέρα από το γεγονός ότι ο Daniel Weiss είναι τίμιος και απέφυγε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, δηλαδη μικρές αλλαγές κάθε χρόνο (με την ανάλογη αύξηση στη τιμή φυσικά), είναι και ένα μηχάνημα που θα ακούγεται φρέσκο και σε 20 χρόνια. Γιατί πολύ απλά κύριοι παίζει ΜΟΥΣΙΚΗ.

Είπα να το ανοίξω και να μοιράστω μαζί σας μερικές φωτογραφίες.

Reaction score
10
Βγάζοντας τις βίδες (8 τον αριθμό):

Ανακαλύπτουμε, μια πλάκα περίπου 3 χιλιοστά πάχος για περαιτέρω απομόνωση από EMF και άλλα παράσιτα:

Βγάζοντας και την επιπλέον προστασία, με αρκετή δυσκολία θα έλεγα, έρχόμαστε σε πρώτη επαφή με το εσωτερικό του:

Reaction score
10
Καταρχάς αφαιρούμε προσεχτικά το καπάκι δίνοντας μεγάλη προσοχή μην κόψουμε το καλώδιο της γείωσης. Εδώ μάλλον θα έπρεπε να υπήρχε ένα αυτοκολλητάκι γιατί είναι εύκολο να μην το πάρεις χαμπάρι:

Ένα κουτί γεμάτο όπως λέμε όπου επικρατεί απόλυτη τάξη:

Reaction score
15
Απάντηση: Weiss Medea - Η Προσέγγιση του Απόλυτου

Να το χαίρεσαι !

Αν ήθελες, σε περιμένω για ακρόαση, καφέ και να το βάλουμε δίπλα σε ένα άλλο Dac.

Θα είναι ευκαιρία να ακούσεις ένα μινιμαλιστικό και "τρισδιάστατο" σύστημα και να τα πούμε από κοντά.

Όπως και να ΄χει, να το χαίρεσαι και να περνάς καλά, να ακούς τις αγαπημένες σου μουσικές...

Reaction score
10
Στο αριστερό μέρος, η καρδιά του DAC, το τροφοδοτικό του:

Και δεξιά το στάδιο εξόδου, πλήρως απομονωμένο από το υπόλοιπο DAC:

Reaction score
10
I am sold που λένε και οι Αμερικάνοι. Έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα από ψηφιακά στο συστημά μου. Κάποια μουσικά, κάποια κλινικά, κάποια με ανάλυση, κάποια με μπάσο. Αλλά το Medea τα έχει όλα!
Νομίζω ότι ο ψηφιακός ήχος με το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει φτάσει στα όριά του. Πολύ απλά διότι ξεχνάς ότι ακούς μηχάνημα και απλά απολαμβάνεις τη μουσική σου. Συνιστώ οπωσήποτε ακρόαση σε γνωστό σας σύστημα!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Weiss Medea - Η Προσέγγιση του Απόλυτου

Να το χαίρεσαι !

Αν ήθελες, σε περιμένω για ακρόαση, καφέ και να το βάλουμε δίπλα σε ένα άλλο Dac.

Θα είναι ευκαιρία να ακούσεις ένα μινιμαλιστικό και "τρισδιάστατο" σύστημα και να τα πούμε από κοντά.

Όπως και να ΄χει, να το χαίρεσαι και να περνάς καλά, να ακούς τις αγαπημένες σου μουσικές...
Άντε να δούμε βρε Ηλία!

Reaction score
15

Ας κανονίσουμε μέρα για να φέρουμε και φίλους μας....

το dac που θα ακούσουμε θα είναι κάποιο στο οποίο έχει εργαστεί ο κος Μάκης Δελφίνης

Reaction score
684

Το Weiss Medea ειναι το ενα απο τα 3-4 κορυφαια DAC που εχω ακουσει. Πραγματικο μηχανημα αναφορας...

Reaction score
10
- 3 inputs AES/EBU - SPDIF και μία TOSLINK.
- Δειγματοληψείες 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 και 192 kHz.
- Reclocking σε πολλά σημεία!
- Αναλογικό στάδιο που λειτουργεί σε τάξη Α

Με το ομόσταυλο Weiss Vesta επιτρέπει και σύνδεση Firewire.

Reaction score
140
Μπράβο βρε!
Κοίτα τώρα , όπως θα το δει κάποιος εσωτερικά ( αν είναι κομπιουτεράς θα του φανεί σαν motherboard ) και του πεις πόσο κάνει αυτό που βλέπει να έχεις πρόχειρο λίγο νεράκι!
Θυμάμαι πάντως στο τεστ του high fidelity που ξεκίνησε το review λέγοντας αν θυμάμαι καλά ότι ναι μεν κάνει 7000 αλλά και 14000 και 28000 να έκανε θα ήταν απίστευτο μηχανάκι
Ruler flat

Δε μου λες , τώρα που πήρες φόρα θα ανοίξεις και τα wavac?

Reaction score
10
Χαχα

Ετσι είναι Αντωνη, με τις τιμές πουχρεωνουν κάποιοι άλλοι και 20.000 να έκανε πάλι μέσα θα ήσουν! Και ο μόνος λόγος που δεν κάνει τόσο είναι ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος από πίσω!!οι wavac όπως τους βλέπω δεν μπορώ να καταλάβω καν από που ανοίγουν!!!

Reaction score
877
Ένας νέος ριβιγιούερ γεννιέται...

Και μάλιστα κατσαβιδάκιας...

Μπράβο ρε Μιχάλη...καλορίζικο...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Μπραβο Μιχαλακι πουλακι μου...........παντα τετοια παλλουκαρι μου!!!!!!!Μακαρι και αλλοι φιλοι να μας ανοιξουν να δουμε τα εργαλεια τους λεγω!!!
Αντε και τωρα που εκανες την αρχη δειξε μας και το πικαπι που εχεις κρυμμενο!!!
Εμαθα οτι τα εκοψες τα φλακια και τα νταουλοντια και ασχολεισαι με ψιλοεξοδες βελονες και carbon βραχιονες ατιμουλικε πικαποβιε!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Weiss Medea - Η Προσέγγιση του Απόλυτου

Μπραβο Μιχαλακι πουλακι μου...........παντα τετοια παλλουκαρι μου!!!!!!!Μακαρι και αλλοι φιλοι να μας ανοιξουν να δουμε τα εργαλεια τους λεγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πάει κι αυτός...Κρίμας το παλληκάρι...:135:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: Weiss Medea - Η Προσέγγιση του Απόλυτου

Πάει κι αυτός...Κρίμας το παλληκάρι...:135:

Και ξερεις Μανο......τωρα εχει φαει τα δρογκαλα και λεει φωναχτα.......ποιος πουσταρας εβγαλλε για μενα βρωμα οτι ακουω απο πικαπ ????Τον σκεφτομαι τωρα τρελλαμενο να λεει.....ρε συ μιλαμε τα ατομα εχουν ξεφυγει...ακου τι λενε για μενα ...ακου ρε.....εγω.....που εχω μαζεψει 78995 τερα σε φλακια και αλλα 4567 σε hi resolution ,τον mister world downloader,τον his master voice του ιντερνετι,εμενα που η γραμμη μου χτυπαει σρδελες καπνισμενες απο το κατεβασμα,εμενα που η Western Digital εχει γινει το καλλιτερο μου γκομενακι,για μενα που τα γιουεσμπια και τα φαιργουαργια ζεματανε και καπνιζουνε !!!!!!!!!!!
Μα την Παναγια θα κανω τους Wawac φωτιστικα για την νυχτα,ενα στο σαλονι και εναν στον διαδρομο για να μην σκονταφτω τα βραδυα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακου Weiss.....................ρε πικαπ ρε....ατους να λενε...........!!!!!!!!!!!!!1

Reaction score
8

\

εσυ κακομοιρη μου μη μιλας,
γιατι ετσι κοροιδευες και τους γλομποιυς

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.096
Members
38.529