Ηχεια βιβλιοθηκης

Reaction score
684
Απάντηση: Ηχεια βιβλιοθηκης

μην κοβεις φλεβες θελει λιγο ψαξιμο η δουλεια....

εγω σε φυσιολογικα κοστη τα δυο ηχεια βασης που συμπαθησα ηταν τα Hyperion 586 και τα Totel Rainmaker με τα πρωτα να εχουν την οπη εκτονωσης μπασου μπροστα πραγμα που τα κανει ευκολα στην τοποθετηση σε αντιθεση με τα δευτερα....

Σε πολυ υψηλα κοστη υπαρχουν τα Wilson Duette, Haliaetus, Sonus Faber Guarneri Memento και Tidal Amea που αξιζουν μια ακροαση...

Reaction score
4

τσεκαρε και τα Sonus Faber Cremona Auditor M (εκτος αν ειναι εκτος μπατζετ σου)

τα ειχα ακουσει περσι στη μικρη εκθεση, βεβαια παιζανε με (αν θυμαμαι καλα) κατι τερατωδη ΥΒΑ σα μπαουλα... ο ηχος που εβγαζαν με αφησε αφωνο οσο αναφορα σε αναλυση και imaging (ειδικα αυτο), πραγματικα σαν να ακουγα να παιζουν μπροστα μου.. ο πιο τρισδιαστατος ηχος που εχω ακουσει (δεν εχω φυσικα την ιδια ακουστικη εμπειρια με τους περισσοτερους εδω οποτε μπορει να υπερβαλλω..). Βεβαια οταν σφιξανε τα πραγματα (δλδ, βαρυνε ο ηχος) εδειξε αδυναμια στα μπασα, αλλα οπως ειπες αυτο δε σε νοιαζει...

D

deleted user 10898

Guest
Τώρα άμα θες να τα ακουμπήσεις χοντρά και να βάλεις τα ηχεία πάνω στον μπουφέ
Πάρε το Auditor Elipsa της sonus και άντε γεια!

θελω παραπανΩ πληροφοριες για αυτα..
που τα ακουω?
τι σημαινει αντε γεια?
εχουν το tweeter του strantivari και αυτο μου αρεσει πολυ.
οι μεσαιες τους ειναι απο τις πολυ καλες...
βρε λες?
ειναι και τα μονα ουσιαστικα σχεδιασμενα να παιζουν σε τοιχο...
ΒΡΕ ΛΕΣ?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ηχεια βιβλιοθηκης

τσεκαρε και τα Sonus Faber Cremona Auditor M (εκτος αν ειναι εκτος μπατζετ σου)
ειπαμε κοντα σε τοιχο... αυτα θενε άπλα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Συμφωνώ απόλυτα για το συγκεκριμένο τουίτερ. Δημιουργεί πολύ <<χωρική πληροφορία>> και βοηθάει να εξαφανιστεί το ηχείο από το χώρο.
Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.
Είναι το τουίτερ της Vifa XT25TG30-04
Η λιανική του τιμή είναι 88 ευρώ για να γνωρίζουμε και τι πληρώνουμε.:137:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ηχεια βιβλιοθηκης

Συμφωνώ απόλυτα για το συγκεκριμένο τουίτερ. Δημιουργεί πολύ <<χωρική πληροφορία>> και βοηθάει να εξαφανιστεί το ηχείο από το χώρο.
Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.
Είναι το τουίτερ της Vifa XT25TG30-04
Η λιανική του τιμή είναι 88 ευρώ για να γνωρίζουμε και τι πληρώνουμε.:137:
Εννοείς το ζεύγος έτσι?.... http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=1181 ... :137:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ηχεια βιβλιοθηκης

θελω παραπανΩ πληροφοριες για αυτα..
που τα ακουω?
τι σημαινει αντε γεια?
οι μεσαιες τους ειναι απο τις πολυ καλες...
βρε λες?
ειναι και τα μονα ουσιαστικα σχεδιασμενα να παιζουν σε τοιχο...
ΒΡΕ ΛΕΣ?
Πάντως αυτό στην Εκθεση που το είχα ακούσει ακουγόταν χάλια!
Δεν ξέρω τι του έφταιγε, πάντως ήταν ο χειρότερος ήχος που άκουσα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια βιβλιοθηκης

Εννοείς το ζεύγος έτσι?.... http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=1181 ... :137:
Εννοώ τη τιμή που αναγράφεται στο κατάλογο του Έλληνα αντιπροσώπου. Τα 88 ευρώ είναι τιμή μονάδος.
Το διαδικτυακό κατάστημα που αναφέρεις έχει όντως εξαιρετική τιμή.

Reaction score
3

περομοιο προβλημα.
στα 2,8 μετρα απο τον καναπε θελω να τοποθετησω ηχειο.οπη στο πισω μερος-προκειται για το cm5 της b&w.ποση αποσταση πρεπει να εχει απο τοιχο;διαβασα αν μπουμαρει την κλεινω:δεν υπαρχει προβλημα με αυτο;για διαφωτιστε με λιγακι...

και μια αλλη σκεψη-ισως παραλογη
σε 3 επι 5 χωρο κανει να σκεφτομαι για ηχειο δαπεδου-τα οποιο μου αρεσουν-ή παραλογιζομαι;

Reaction score
498
Το Stradivari δεν έχει αυτό το tweeter.Εάν δεν κάνω λάθος έχει αυτό εδώ που είναι πολύ ακριβότερο...Scanspeak Revelator Ring Radiator R2904/700009 πρέπει να είναι η ονομασία/κωδικός του (με μικρή επιφύλαξη)..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

διαβασα αν μπουμαρει την κλεινω:δεν υπαρχει προβλημα με αυτο;
Όχι. Απλώς, θα αντιληφθείς πως το ηχείο είναι λίγο πιο λεπτόηχο στα μπάσα, αλλά αυτό ως ένα σημείο θα εξισορροπείται από τη διόγκωση των μπάσων, όταν θα είναι κοντά στον τοίχο.

D

deleted user 10898

Guest
αυτη η εξισσοροπηση ομως ειναι ιδανικη?
συνηθως εαν εχει σχεδιαστει με οπη και την κλησεις αλλοιωνεται η τονικη ισσοροπια (ουλτρα χαι εντ ριβιουερ που λεει και ο βλασσης...) και "προβαλει" το tweeter.
αν ειναι και κανα βηρυλιο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Όχι δεν είναι ιδανική, απλά ένας συμβιβασμός που δίνει πιο έντονο άκουσμα στις χαμηλές. Δεν ξέρω ποιος παπάρας ξεστομίζει αυτά τα περί αλλοίωσης της τονικής ισορροπίας -ανάθεμα κι αν ξέρει τί είναι αυτό, αλλά το κλείσιμο της οπής δεν αλλοιώνει την τονική ισορροπία του ηχείου. Η ηχητική επίδραση της οπής είναι να παίζει συχνότητες κάπου μεταξύ 20 και 45Hz. Η επίδρασή της πάνω από τα 100Hz είναι ανύπαρκτη. Για να προβληθεί το τουήτερ, που συνήθως αναλαμβάνει από τα 2 - 2.5KHz και πάνω, χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από το να κλείσεις την οπή της καμπίνας.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ηχεια βιβλιοθηκης

Η ηχητική επίδραση της οπής είναι να παίζει συχνότητες κάπου μεταξύ 20 και 45Hz. Η επίδρασή της πάνω από τα 100Hz είναι ανύπαρκτη. Για να προβληθεί το τουήτερ, που συνήθως αναλαμβάνει από τα 2 - 2.5KHz και πάνω, χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από το να κλείσεις την οπή της καμπίνας.
παααρα πολυ χρησιμη γνωση...
το ιδιο συμβαινει (20-45ηζ) και στις οπες στα ηχεια βασης?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Ναι. Δεν έχει νόημα να συντονίσει κανείς τον σωλήνα σε συχνότητα πάνω από τα 50Hz. Για δεδομένη απαίτηση στάθμης και με αέρα δεδομένης πυκνότητας (άρα και αδράνειας), πάνω από τα 50Hz η ανάγκη για μετατόπιση μεγάλης ποσότητας αέρα δεν υπάρχει. Εκεί μπορεί από μόνο του το μεγάφωνο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos