Ypsilon phono στο Stereophile

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

Καλά, βρες μου μια φωτό με το εσωτερικό της συσκευής, να συζητήσουμε γιατί ο Σπύρος έχει δίκιο. Άκου τριανταεφτά χιλιάρικα για ένα phono!!
δεν χρειαζεται να βρω εγω. οταν ο αλλος εχει "προσοντα" και ξερει το προιον του ποσο καλο ειναι κατεβαινει στην CES2009 με ανοιχτο καπακι!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

Ωραία έχουμε μετασχηματιστές, 10 πυκνωτές, 3 λυχνίες κλπ κλπ. Και πως δικαιολογείται η τιμή των 20000€;

Άσε που όπως το βλέπω το πιο ακριβό εξάρτημα είναι το σασί...

D

deleted user 10898

Guest
η ιδια συζητηση...
και η ferari ενας τονος σιδερα ειναι...

φτιαξε ενα αντιγραφο του phono αφου ειναι τοσο ευκολο...
το παληκαρι της Ypsilon εφτιαξε ενα phono που οσοι το εχουν ακουσει συμφωνουν πως συγκαταλεγεται στα καλυτερα του κοσμου. τι να ζητησει 2999 ευρω να ειναι κατω απο το ψυχολογικο φραγμα του high end? (η μηπως αυτο ειναι 5000 συμφωνα με τον παλιο καλο μας εραστη της μουσικης?)
ξεκολατε λιγο απο την low end νοοτροπια
δειτε το επιτευγμα ενος ελληνα και πειτε "μπραβο"....
β α ρ ε θ η κ α
(πσ το εχω ακουσει εαν αυτο ενδιαφερει καποιον....)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941
Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

η ιδια συζητηση...

φτιαξε ενα αντιγραφο του phono αφου ειναι τοσο ευκολο...
το παληκαρι της Ypsilon εφτιαξε ενα phono που οσοι το εχουν ακουσει συμφωνουν πως συγκαταλεγεται στα καλυτερα του κοσμου. τι να ζητησει 2999 ευρω να ειναι κατω απο το ψυχολογικο φραγμα του high end? (η μηπως αυτο ειναι 5000 συμφωνα με τον παλιο καλο μας εραστη της μουσικης?)
β α ρ ε θ η κ α
Το "βαρέθηκα" δεκτό. Τα είκοσι χιλιάρικα δεκτά. Το "συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου" είναι που έχει μεγάλη πλάκα. Και η Porsche 911 συγκαταλέγεται στα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, αλλά αυτό είναι μόνο στη φαντασία ορισμένων (προσ)κολλημένων (στο παρελθόν). Στην πραγκατικότητα δεν είναι παρά ένα σασί και ένα μοτέρ προπολεμικής σχεδίασης, των οποίων η εξέλιξη είναι πλέον τραβηγμένη από τα μαλλιά, μέσα στην αγωνία τους να το συγκρίνουν με νεώτερες σχεδιάσεις. Άσε που η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι αλλοπρόσαλλη. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τις Harley Davidson. Τουτέστιν, για να αγοράσει κάποιος σήμερα μια 911, ή έχει μεγάλο πρόβλημα με τα απωθημένα του, ή απλώς δεν ξέρει τί του γίνεται.

Συγγνώμη, ούτε εμένα μ' αρέσουν αυτοί οι παραλληλισμοί συσκευών audio με αυτοκίνητα, που πιπιλίζουν διάφοροι απιθανοάσχετοι, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941

Και κάτι ακόμα. Αν το είχαν κάνει fully balanced (και με λάμπες, αυτό είναι εφικτό, καθώς τα εγγενή τους μειονεκτήματα μπορούν να παρακαμφθούν - λίγο μυαλό και λίγη φαντασία χρειάζεται), τότε ίσως να άξιζαν ένα μπράβο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941

Και μιας και βλέπω πως έχουν θωρακίσει τις λάμπες τους, πού είναι το manual της συσκευής, να δούμε, γράφουν τίποτα μέσα για να βοηθήσουν τον πελάτη τους έναντι των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο δοκιμαστής; Τόσοι και τόσοι κατασκευαστές δίνουν ελεύθερα τα βιβλία οδηγιών χρήσης των προϊόντων τους για κατέβασμα, ακόμη κι αν αυτά είναι πανάκριβα, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες τους να πάρουν μια γεύση, τί είναι και πώς δουλεύει αυτό που θα αγοράσουν, πριν το αγοράσουν. Γιατί η Ypsilon δεν δημοσιεύει τα manual των προϊόντων της; Δεν καταδέχονται; Τέτοιος τουπές πια;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

Το "βαρέθηκα" δεκτό. Τα είκοσι χιλιάρικα δεκτά. Το "συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου" είναι που έχει μεγάλη πλάκα. Και η Porsche 911 συγκαταλέγεται στα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, αλλά αυτό είναι μόνο στη φαντασία ορισμένων (προσ)κολλημένων (στο παρελθόν). Στην πραγκατικότητα δεν είναι παρά ένα σασί και ένα μοτέρ προπολεμικής σχεδίασης, των οποίων η εξέλιξη είναι πλέον τραβηγμένη από τα μαλλιά, μέσα στην αγωνία τους να το συγκρίνουν με νεώτερες σχεδιάσεις. Άσε που η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι αλλοπρόσαλλη. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τις Harley Davidson. Τουτέστιν, για να αγοράσει κάποιος σήμερα μια 911, ή έχει μεγάλο πρόβλημα με τα απωθημένα του, ή απλώς δεν ξέρει τί του γίνεται.

Συγγνώμη, ούτε εμένα μ' αρέσουν αυτοί οι παραλληλισμοί συσκευών audio με αυτοκίνητα, που πιπιλίζουν διάφοροι απιθανοάσχετοι, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό.
η σκεψη σου εχει ειρμο και οι αποψεις σου ειναι δεκτες και για το phono και για την 911 παρολο που διαφωνουμε και στα δυο. ξερω ομως οτι καταλαβαινεις τι εκφραζω και πολυ καλα μαλιστα...
οσο για το "απιθανοασχετοι"... ε φορουμ παρεειστικο! ειμαστε και λιγη ασχετοαπιθανοτητα μας συγχωρειται...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

Και κάτι ακόμα. Αν το είχαν κάνει fully balanced (και με λάμπες, αυτό είναι εφικτό, καθώς τα εγγενή τους μειονεκτήματα μπορούν να παρακαμφθούν - λίγο μυαλό και λίγη φαντασία χρειάζεται), τότε ίσως να άξιζαν ένα μπράβο.
βλεπω μεγαλη προοδο... αλλες φορες το μπραβο δεν θα το ελεγες ουτε με προυποθεσεις...

balanced για πες την αποψη σου σε αυτο...

D

deleted user 10898

Guest

Γιατί η Ypsilon δεν δημοσιεύει τα manual των προϊόντων της; Δεν καταδέχονται; Τέτοιος τουπές πια;
ελα βρε στην ΑΘηνα να παμε μια βολτα στα παιδια...
ειναι τοσο ανοιχτοι και ευπροσυγοροι που θα ζητας και συγνωμη για το "τουπε..."

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941

Βρε γιατρέ μου, πολύ ευχαρίστως, αλλ' άλλο είν' αυτό που θέλω να πω. Ανεξαρτήτως του ύψους του τιμήματος που καλείται να πληρώσει, αυτό που θέλει ο κόσμος είναι σωστοί επαγγελματίες, και όχι φίλοι. Ο σωστός επαγγελματίας δεν έχει ανάγκες από φίλους, ή γνωστούς, για να δουλέψει. Έχει μέγιστη ανάγκη από ικανοποιημένους πελάτες. Ασχέτως βέβαια, που αρκετοί έμπορες του χώρου το ρίχνουν στη φιλία και το παίζουν "αγνοί χομπίστες" για να μαζέψουν γύρω τους "φίλους", και ενδεχομένως αυλοκόλακες και άλλες τέτοιες μαλ... Άλλο πράγμα η παρέα και τα τσίπουρα, άλλο πράγμα η δουλειά. Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις...

D

deleted user 10898

Guest
σε καταλαβαινω.
να σου πω μονο πως εγω πηγα τυχαια μεσω καποιου γνωστου και χωρις να με ξερουν καθολου με καθησαν κατω και ακουσα οτι ηθελα οση ωρα ηθελα σε μηχανηματα που αλλοι θα τα εβαζαν πισω απο γυαλινη βιτρινα.
οταν σε δευτερη φαση εψαχνα για εναν προενισχυτη μου εκαναν μια προταση γηινη (εχω ποσταρει σε αλλο θεμα....) που ουσιαστικα απομυθοποιησε τον απομακρο "ultra high end" επαγγελματια και με ικανοποιησε ιδιαιτερα.
δεν μιλησα για τσιπουρα και φιλιες αλλα προσπαθω σε καθε ευκαιρια να βγαλω προς τα εξω τα καλα του συγκεκριμενου επαγγελματια.

Reaction score
141
Δεν το εχω ακουσει ,αλλα η τιμη ειναι εξωφρενικη για phono.
Οσο για την 911 ,εχει πανω της ακριβοτερα πραματα απο το μοτερ.

Reaction score
141

παντως για να πουμε και του μπλαιντμαν το δικιο, τα μονα μηχανηματα με λαμπες που δεν μου αρεσουν σαν ηχος ειναι τα φονο.

Ενα DACT ε ενα καλο τροφοδοτικο, κανει αριστα την δουλεια του - τα υπολοιπα ειναι θεμα συστηματος.

Δεν ειναι τυχαιο πιστευω, που και ο πρωην προεδρος κατι τετοιο εχει, αν δεν λεω μαλακιες- τα α με @
μαζι σου.

Reaction score
1.187

Reaction score
0

Παρατηρώ μεγάλη άγνοια για τον τρόπο λειτουργεία της High End αγοράς τόσο στα προιόντα ήχου όσο και αυτοκινήτου.
Ειδικά η προσπάθεια συσχετισμού της τιμής με το κόστος υλικών είναι επιπέδου μαθητή μικρής τάξης του γυμνασίου (high school).
Επίσης το ακριβό του ενός είναι φθηνό κάποιου άλλου, οπότε δεν νομιζω να ενδιαφέρει κάποιον εαν ο κ.Ταδε που γράφει στο οποιοδήποτε forum βρίσκει ένα προιόν ακριβό/φθηνό.

Stereophile Class A+ ε?
αυτο πρέπει να το ακούσω...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

η ιδια συζητηση...
Ξέρεις δεν μετρούνται όλα σε κιλά...

Δηλαδή πως προκύπτει το κόστος του Phono;
Το πουλάει τόσο για να ανεβεί το κύρος του;
Το πουλάει τόσο γιατί περιέχει πανάκριβα υλικά;
Το πουλάει τόσο για να βγάλει το R&D;

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά τα τελευταία χρόνια η audio βιοτεχνίες (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στην αγορά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσο πιο ακριβό είναι ένα μηχάνημα, τόσο περισσότερο κύρος έχει ο ιδιοκτήτης (τα περί ηχητικής ποιότητας φυσικά συμβαδίζουν, όσο πιο ακριβό τόσο καλύτερα ακούγεται).

Μιας που πιάσαμε τα phono stages ας δούμε ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος τους. Σε ένα ηχοσύστημα το phono stage εκτελεί δύο εργασίες:

α) Να ενισχύει το χαμηλής στάθμης σήμα που δίνει η φωνογραφική κεφαλή και

β) να κάνει την ισοστάθμιση της RIAA καμπύλης.

Και οι δύο είναι δύσκολες γιατί έχουμε να διαχειριστούμε σήματα μικρού πλάτους. Φυσικά δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό για να κατασκευάσουμε ένα phono stage. Υπάρχουν λύσεις δοκιμασμένες εδώ και χρόνια, καθεμία με τα υπέρ της και τα κατά της. Αρά τα να μιλά κανείς για R&D στην κατασκευή phono stage είναι τουλάχιστον γελοίο.

Τώρα ένα άλλο καλό που έχει το Phono stage είναι ότι δεν χρειάζεται πολλά υλικά για να κατασκευαστεί. Μερικοί πυκνωτές, μερικές αντιστάσεις, άντε και κανένα πηνίο και μερικοί μετασχηματιστές για τους μερακλήδες φτάνουν. Οπότε το κοστολόγιο της κατασκευής μπορεί να κρατηθεί σχετικά χαμηλά. Ότι υπερβολές και να κάνεις το πολύ να χρειαστούν υλικά κόστους μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Φυσικά αν το phono stage είναι εργαλείο ανάδειξης κύρους τότε η λογική καταρρέει. Γιατί για να δώσει κύρος στον κάτοχο του, πρέπει να έχει τιμή εκτός ορίων, εμφάνιση που τραβάει διθυραμβικά σχόλια στον ειδικό τύπο και φυσικά να μην ανακοινώνει μετρήσεις κλπ. Βλέπεις το κύρος θέλει επιβεβαίωση μόνο με τα λόγια ή με την όψη. Όχι με τις μετρήσεις.

Τώρα το γεγονός ότι το Phono stage της Ypsilon κοστίζει πέντε φορές περισσότερο από το αντίστοιχο λαμπάτο phono stage της Nagra είναι μία απλή λεπτομέρεια.

β α ρ ε θ η κ α
Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια να ακολουθώ τον δρόμο της λογικής. Αν αυτά για μερικούς θεωρείτε Lowend νοοτροπία, τότε ζήτω το Lowend.

Όσο για τα επιτεύγματα των Ελλήνων τα έχουμε ξαναπεί. Προσωπικά θεωρώ μεγαλύτερο επίτευγμα το Audio Spectrum Xanadu και την κριτική που πήρε στο HiFi News προ δεκαπενταετίας, ή τις αντίστοιχες κριτικές για τα ηχεία της Audio Analysis...

Reaction score
8

Παρατηρώ μεγάλη άγνοια για τον τρόπο λειτουργεία της High End αγοράς τόσο στα προιόντα ήχου όσο και αυτοκινήτου.
Ειδικά η προσπάθεια συσχετισμού της τιμής με το κόστος υλικών είναι επιπέδου μαθητή μικρής τάξης του γυμνασίου (high school).
Επίσης το ακριβό του ενός είναι φθηνό κάποιου άλλου, οπότε δεν νομιζω να ενδιαφέρει κάποιον εαν ο κ.Ταδε που γράφει στο οποιοδήποτε forum βρίσκει ένα προιόν ακριβό/φθηνό.
δηλαδη με τι θα επρεπε να σχετιζουμε την τιμη - με το ποσα θελει να βγαλει ο καθενας σε βαρος της τσεπης μας;

και ομως τον ενδιαφερει - για το ποσο υπολογιζει τον υποψηφιο πελατη του και δεν τον θεωρει μ@λακα.

Δηλαδη οι αδελφοι Τσακιριδη, ο Απων Μιχαλης Σπερτος και πολλοι αλλοι ηταν κοροιδα που τα προιοντα τους τα πουλουν σε μια λογικη σχεση κοστους - κερδους.

Και εν τελει δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν οτι ενα προιον που αφηνει κερδος 2.000%, ειναι καλυτερο απο των αλλων που δουλευουν με κερδος 100-200%

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama