Όχι δε θέλω ν' αγοράσω κάποια μηχανή (για την ώρα τουλάχιστον). Απλά εδώ και καιρό έχω την εξής απορία: αν θέλατε μια dSLR σε ποια απ' τις δύο εταιρίες θα καταλήγατε (και γιατί); Καταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι γενική και νομίζω μάλιστα (ή κάπου είχα διαβάσει) ότι σε κάποια range τιμών δε βγαίνουν ακριβώς ανταγωνιστικά μοντέλα των δυο εταιριών ακριβώς για να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους (τώρα αυτό ίσως είναι και ράδιο αρβύλα). Τέσπα, εκεί που τίθεται αυτό το δίλημμα τι απ' τα δύο θ' αγοράζατε και γιατί; Θέλω να πω, υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη ότι "Η τάδε εταιρία είναι καλύτερη - τελεία." ή δεν παίζει κάτι τέτοιο; Κάπου είχα ακούσει ότι Canon παίρνουν συνήθως οι ερασιτέχνες ενώ Nikon οι επαγγελματίες. Ισχύει; Ή έστω παίζει κάποια λογική ότι "μέχρι τόσα ευρώ αυτή την εταιρία, από 'κει και πάνω την άλλη και αν θέλουμε το top of the top είναι το τάδε μοντέλο." Προφανώς στην ερώτηση παίζει μεγάλο ρόλο και σε τι σώμα ταιριάζουν πιο καλοί (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) φακοί. Αν πχ. η Canon βγάζει κορυφαίες μηχανές αλλά κολλάνε με μάπα φακούς (λέεεεεμε τώρα) ίσως ν' αξίζει περισσότερο η Nikon με λίγο χαμηλότερες υλοποιήσεις σώματος αλλά που ταιριάζουν με κορυφαίους φακούς. Τέλοσπάντων, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγο που ρωτάω και ίσως δεν έχει και νόημα το thread αν δεν υπάρχει ξεκάθαρος "νικητής", είμαι απλά περίεργος 
Τώρα βέβαια φαντάζομαι κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί πολλάκις σε θέματα όμως όχι ακριβώς επί τούτου, αλλά όταν κάποιος ήθελε ν' αγοράσει κάποια μηχανή.
Α και κάτι άσχετο: τι ακριβώς σημαίνει full frame μηχανή; Ότι θα μπορεί να παίρνει φακούς από συμβατικές SLR; Στην πράξη όμως; Έχω ακούσει ότι έχουν να κάνουν με φιλμ 35mm αλλά...
Τώρα βέβαια φαντάζομαι κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί πολλάκις σε θέματα όμως όχι ακριβώς επί τούτου, αλλά όταν κάποιος ήθελε ν' αγοράσει κάποια μηχανή.
Α και κάτι άσχετο: τι ακριβώς σημαίνει full frame μηχανή; Ότι θα μπορεί να παίρνει φακούς από συμβατικές SLR; Στην πράξη όμως; Έχω ακούσει ότι έχουν να κάνουν με φιλμ 35mm αλλά...