Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Οταν παω στις εκθεσεις και ακουω βινυλιο η διαφορα με τις αιθουσες που παιζουν δισκακι ειναι η μερα με τη νυχτα,με το βινυλιο εννοειται καλυτερο.
Κατά τη γνώμη σου και για τα γούστα σου = υποκειμενική εκτίμηση. :126:

Reaction score
968
Νομίζω δεν έχει νόημα η συζήτηση αυτή.

Το 1887, ο Εmile Berliner έβγαλε το γραμμόφωνο που έπαιζε φθηνούς επίπεδους δίσκους με σπειροειδή αυλάκωση και πλευρική μέθοδο χάραξης. Ποια ήταν τα σχόλια που του είπαν?
Οι δίσκοι σου δεν ακούγονται τόσο καλά όσο οι φωνογραφικοί κύλινδροι του Edison!

Ίσως θα έπρεπε να είχαμε μείνει εκεί τελικά. Αν τους γυρίζεις (τους φωνογραφικούς κύλινδρους) με σταθερό χέρι δεν έχεις ούτε το ενοχλητικό wow & flutter από ηλεκτρικούς κινητήρες περιστροφής και άλλα κουραφέξαλα.

Εmile Berliner: ο ιδρυτής της Deutsche Grammophon.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Ναι, αλλά άντε να βρεις φιλλιπινέζα με σταθερό χέρι...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το 1887, ο Εmile Berliner έβγαλε το γραμμόφωνο που έπαιζε φθηνούς επίπεδους δίσκους με σπειροειδή αυλάκωση και πλευρική μέθοδο χάραξης. Ποια ήταν τα σχόλια που του είπαν?
Οι δίσκοι σου δεν ακούγονται τόσο καλά όσο οι φωνογραφικοί κύλινδροι του Edison!
:143::143:

JL_

Reaction score
19
Νομίζω δεν έχει νόημα η συζήτηση αυτή.

Ίσως θα έπρεπε να είχαμε μείνει εκεί τελικά. Αν τους γυρίζεις (τους φωνογραφικούς κύλινδρους) με σταθερό χέρι δεν έχεις ούτε το ενοχλητικό wow & flutter από ηλεκτρικούς κινητήρες περιστροφής και άλλα κουραφέξαλα.

Εmile Berliner: ο ιδρυτής της Deutsche Grammophon.
Αααχχ... Αυτά ήταν άγνα, φυσικά μέσα... Κύλινδρος και δίσκος 78 στροφών... Έβαζες το χωνί με τη βελόνα και έγραφες, έβαζες το χωνί με τη βελόνα και άκουγες... Φυσικά πράγματα...

Όχι σαν τις διαστροφές του βινυλίου με τον ηλεκτρισμό του και του CD με τα σατανικά του ψηφία, που απομακρύνουν τον ήχο από τη φύση, κάνοντάς τον ψεύτικο...

:143::143::143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και είπε ο ποιητής: "Τα ηχεία μου παίζουν σαν near field monitors". Απλός υποκειμενισμός ή παρανοϊκή φαντασίωση;

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Αααχχ... Αυτά ήταν άγνα, φυσικά μέσα... Κύλινδρος και δίσκος 78 στροφών... Έβαζες το χωνί με τη βελόνα και έγραφες, έβαζες το χωνί με τη βελόνα και άκουγες... Φυσικά πράγματα...

Όχι σαν τις διαστροφές του βινυλίου με τον ηλεκτρισμό του και του CD με τα σατανικά του ψηφία, που απομακρύνουν τον ήχο από τη φύση, κάνοντάς τον ψεύτικο...
Με έχεις δει να νευριάζω?
Θα φάμε τα μουστάκια μας μου φαίνεται... :137:

Reaction score
1

Επισης...
Κουραστικο συστημα:
-τουιτερ μεταλλικου θολου (συνηθως)
-Bass reflex συντονισμενο ψηλα
-Χωρος με υψηλο RT60
-Χωρος με πολυ χαμηλο RT60 :)

οff topic---Κωστα Φ μας εξηγεις την υπογραφη σου? ---off topic

Reaction score
4

Επίσης...
το "ξεκούραστο σύστημα" διαθέτει remote (για τα πάντα) και κάνει on-off εύκολα.

:606:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Σύστημα με πολύ υψηλό RT60 δεν είναι κουραστικό, γιατί βρίσκεται σε χώρο ιερό (εκκλησία... :142:)

Επίσης...
το "ξεκούραστο σύστημα" διαθέτει remote (για τα πάντα) και κάνει on-off εύκολα.
να μια διάσταση που μόνο εσύ μπορούσες να αναφέρεις... :138:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

οff topic---Κωστα Φ μας εξηγεις την υπογραφη σου? ---off topic
Ευχαρίστως.
Έχω παρατηρήσει ότι όσοι φτιάχνουν full range μονόδρομα ηχεία δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την απόδοση που παίρνουν σε σχέση με το κόστος (έχει μία λογική) και την "πλήρους φάσματος" απόδοσή του ηχείου.
Αν τους πεις δε ότι το ηχείο τους κάπου θα χάνει (χαμηλά ή ψηλά), το πιθανότερο είναι να σε μισήσουν.

Σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης την ψάχνει τη δουλειά και πιάνουν και τα χέρια του, αν πατήσεις το fast-forward θα δεις ότι 1/2/3 χρόνια αργότερα στο ίδιο "πλήρους φάσματος και εξαιρετικής αμεσότητας" ηχείο έχουν προστεθεί 1-2 δρόμοι ακόμα (κανένα tweeter, καμια κορνίτσα στα μεσαία, κανένα woofer - αναλόγως ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο του ηχείου και τις απαιτήσεις του αφεντικού).

Άρα καταλήγουμε ότι αν θέλεις να φτιάξεις το καλύτερο μονόδρομο (= με "full-range" driver) μπορείς να κερδίσεις χρόνο και να το κάνεις κατευθείαν τριών δρόμων. :143:

Reaction score
968
Και τεσσάρων δρόμων δεν είναι άσχημα. Μόνο που για να το σχεδιάσεις και να το κατασκευάσεις σωστά μπορεί να έχει και διπλάσιο κόστος από το τρίδρομο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλό θα ήταν να μη φύγουμε από το πολύ ενδιαφέρον θέμα του thread, πάντως.

Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το καθαρό και απαραμόρφωτο (στο μέτρο του δυνατού) σύστημα είναι τελικά και το πιο ξεκούραστο.
Σε ένα τέτοιο σύστημα δε σε κουράζει ούτε η ακρόαση σε υψηλές στάθμες..
Για την ακρίβεια πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο δυνατά ακούς και χρειάζεσαι ένα ντεσιμπελόμετρο ή τους γύρω σου για να πάρεις χαμπάρι ότι "ξέφυγαν" οι στάθμες.
Η κούραση έρχεται μόνο από κακές ηχογραφήσεις.

Φυσικά σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή οδήγηση των ηχείων (για να προλάβω τον CostasEAR).

Για τη χρήση του όρου στην "πιάτσα", νομίζω τα είπε όλα ο incognito:

Αν και... μπορεί κι εγώ κατα καιρούς να έχω χρησιμοποιήσει τον όρο "ξεκούραστο σύστημα", δεν μου αρέσει ο όρος...

Και πολλές από τις φορές που το έχω κάνει, το έκανα για να μην πω καμμιά... βαρια κουβέντα... (για το σύστημα :126:)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

...
Η κούραση έρχεται μόνο από κακές ηχογραφήσεις.
...και από κακής ποιότητας μεταδόσεις, όπως τα ιντερνετοραδιόφωνα. Και δεν μιλάω για τα τεχνουργήματα της συμπίεσης του data rate - αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά για τη συμπίεση της δυναμικής περιοχής.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Αγαπες ειναι αυτες και δεν κρυβονται:107:

Τελικα αυτη θα επικρατησει:126: και ειναι και το σωστο και το καλο.:126:

Reaction score
1.187

...και από κακής ποιότητας μεταδόσεις, όπως τα ιντερνετοραδιόφωνα. Και δεν μιλάω για τα τεχνουργήματα της συμπίεσης του data rate - αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά για τη συμπίεση της δυναμικής περιοχής.
Σήμερα τα πιτσιρίκια δεν ακούνε ούτε καν από mp3 players. Ακούνε μουσική από κινητά τηλέφωνα!!! Οπότε όλα αυτά που αναφέρεις είναι άγνωστες λέξεις γι' αυτούς. Εμείς τουλάχιστον πιτσιρικάδες ακούγαμε έστω από φορητά ραδικασετόφωνα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";

Ακούνε μουσική από κινητά τηλέφωνα!!! ...
Εμείς τουλάχιστον πιτσιρικάδες ακούγαμε έστω από φορητά ραδικασετόφωνα.
Tα σύγχρονα κινητά όταν παίζουν MP3 είναι 1000 φορές καλύτερα από το 15ο αντίγραφο κασσέτας που έφτανε στα χέρια μου και άκουγα στο ραδιοκασσετόφωνο της Sony πριν μία 15-ετία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt