Μπορει να αλλαξει το bitrate?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εχουμε το ιδιο blu ray δισκακι.
Το παιζουμε σε δυο διαφορετικες μηχανες αναπαραγωγης.
Ειναι ποτε δυνατον να δειξει διαφορετικες τιμες bitrate?

O Παναγιωτης Βογιατζακης γραφει εδω:
Προσέξτε το bitrate που σας έχω κυκλώσει. Ξεκινάει από τα 23Mbps στα λιγότερο απαιτητικά πλάνα, για να φτάσει...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=69493&page=7

Kαι συνεχιζει...

Για να βαρέσει στη κυριολεξία κόκκινα σχεδόν στα 41Mbps...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=69493&page=8

Αργοτερα ο gstriftos μας λεει:
Όλα εντάξει με το ps3.
Τελικά χτυπάει 35άρια στην εικόνα (το μέγιστο που είδα) με τον μέσο όρο να είναι στα 18-21 Mbs.O ήχος είναι στα 4-5 Mbs.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=69493&page=40

Kαι ξαναρωτω:
Ειναι δυνατον να συμβει αυτο?
Μηπως το Dune τα δειχνει λαθος?
Μηπως το PS3?
Μηπως συμβαινει κατι αλλο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Απάντηση: Μπορει να αλλαξει το bitrate?

οι τιμές του bitrate είναι (νομίζω) συνεχώς μεταβαλλόμενες.

δηλαδή δεν είναι constant bitrate.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

οι τιμές του bitrate είναι (νομίζω) συνεχώς μεταβαλλόμενες.

δηλαδή δεν είναι constant bitrate.
Εννοειται και απολογουμαι εαν δεν εγινε κατανοητο.
Ενοουσα απο/εως με απο/εως...

Reaction score
1

Εννοειται και απολογουμαι εαν δεν εγινε κατανοητο.
Ενοουσα απο/εως με απο/εως...

Αντρέα, όταν γράφω από 22 έως 41Mbps, εννοώ στα συγκεκριμένα πλάνα που είδαμε εκείνη την ημέρα, και τραβήξαμε τα screenshots στον Sony VPL80.

Στο σπίτι μου, που έχω προσέξει σε πολύ περισσότερα πλάνα το bitrate του Home στο Powerdvd 8, όντως σε μερικά πλάνα το bitrate πέφτει ακόμα και στα 13 έως 14Mbps, ενώ σε πολλά άλλα κυμαίνεται από 16 έως 20Mbps. Τη δε απόλυτη κορυφή του το Home τη χτυπάει μόνο στα πλάνα της ζούγκλας στο τέλος, με το bitrate να ξεπερνάει σε κάποια πλάνα τα 40Mbps.

Το κουφό ήταν βέβαια όταν μιλήσαμε με τον Γιώργο χτες στο τηλέφωνο, και μας είπε ότι έβλεπε bitrate της τάξης των 6Mbps, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά, δεν υπάρχουν καθόλου πλάνα στο Home με τόσο χαμηλό bitrate. Η εξήγηση που δίνω είναι ότι πιθανόν μπερδεύτηκε ανάμεσα στα Mbps = Megabit per second και στα MBps = Megabytes per second. :126:

H αντιστοιχία μεταξύ τους είναι ένα προς οχτώ, δηλαδή ένα Megabyte ισούται με οχτώ Megabits.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αντρέα, όταν γράφω από 22 έως 41Mbps, εννοώ στα συγκεκριμένα πλάνα που είδαμε εκείνη την ημέρα, και τραβήξαμε τα screenshots στον Sony VPL80.
Το ξερω βρε συ Πανο, μαζι δεν ημασταν?:136:

Ωραια, ας το κανουμε πιο λιανα.
Μπορει καποιος που εχει το PS3 και την εκδοση του "ΗΟΜΕ"
να μας πει εαν στο συγκεκριμενο πλανο

..το bitrate ειναι το ιδιο με το εικονιζομενο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aνδρέα δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.
Συγκεκριμένα το δισκάκι ξεκινάει στην εισαγωγή με 6Mbs και μετα από λίγο σκαρφαλώνει στα στα 18.
Ο μ.ο. είναι αυτός που ενέφερα (έχω βγάλει και κάποιες φώτο) με το μέγιστο που είδα να είναι 35,8 σε κάποιες-λίγες-σκηνές.
Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά με ό,τι έχετε δει.
Σε κανονικές ταινίες br έχω δει 40άρια αλλά σε ορισμένα ομολογουμένως δύσκολα περάσματα με έντονο κοντράστ,πολλά χρώματα και γρήγορη κίνηση.
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η κίνηση που έχω δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό οφείλετε στο ps3 ή στην tv.
Eπίσης το ps3 δεν έχει ιδιαίτερες ρυθμίσεις στην εικόνα(εκτός και αν δεν τις έχω βρεί εγώ) και πρέπει να το φέρεις μόνο με την tv.Ας είναι καλά η γυναίκα που ξέρει από φώτοσοπ και χρωματικά και έχω φέρει την εικόνα όσο το δυνατόν πιό σωστα(αν και το λευκό της είναι πολύ παίδεμα).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Μπορει να αλλαξει το bitrate?

Το ξερω βρε συ Πανο, μαζι δεν ημασταν?:136:

Ωραια, ας το κανουμε πιο λιανα.
Μπορει καποιος που εχει το PS3 και την εκδοση του "ΗΟΜΕ"
να μας πει εαν στο συγκεκριμενο πλανο

..το bitrate ειναι το ιδιο με το εικονιζομενο?
Επειδή είμαι στο γραφειο,θα σου πω το βράδυ.

Reaction score
164

Η κρίσιμη ερώτηση είναι η εξής:
Κάθε πότε βλέπετε να αλλάζει το νούμερο του Bitrate; Φαίνεται να αλλάζει νούμερο διαρκώς; Φαίνεται κάθε 1 δευτερόλεπτο; Παραπάνω;

Reaction score
1.213

Το κουφό ήταν βέβαια όταν μιλήσαμε με τον Γιώργο χτες στο τηλέφωνο, και μας είπε ότι έβλεπε bitrate της τάξης των 6Mbps, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά, δεν υπάρχουν καθόλου πλάνα στο Home με τόσο χαμηλό bitrate. Η εξήγηση που δίνω είναι ότι πιθανόν μπερδεύτηκε ανάμεσα στα Mbps = Megabit per second και στα MBps = Megabytes per second. :126:
off topic ..αλλα αν πηγαινεις κεφαλαιο κεφαλαιο , για να το τσεκαρεις γρηγορα , μπορει στιγμιαια να σου δειξει τοσο μικρο bitrate και να σε ξεγελασει..εγω θα την παταγα παρολιγο :137:

Reaction score
1

Κάθε πότε βλέπετε να αλλάζει το νούμερο του Bitrate; Φαίνεται να αλλάζει νούμερο διαρκώς; Φαίνεται κάθε 1 δευτερόλεπτο; Παραπάνω;

Πολύ σωστή και η παρατήρηση του "Ασυγχώρητου"! :137:

Πιστεύω κι εγώ ότι το εικονιζόμενο bitrate πρέπει να επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό, από το πόσο συχνά αλλάζει στην οθόνη, δηλαδή η ταχύτητα με την οποία παίρνονται τα δείγματα.

Reaction score
1.213

8.8 sto 1.30.53 ...αν το ειδα σωστα...:111::137:

Βρε μπας και ο Γιωργος ειχε δικιο :126:(ομολογω οτι δεν το εχω δει ολο ακομα..:120: )

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Μπορει να αλλαξει το bitrate?

.

Η εξήγηση που δίνω είναι ότι πιθανόν μπερδεύτηκε ανάμεσα στα Mbps = Megabit per second και στα MBps = Megabytes per second. :126:

H αντιστοιχία μεταξύ τους είναι ένα προς οχτώ, δηλαδή ένα Megabyte ισούται με οχτώ Megabits.
Ρε παιδία,είπαμε άσχετος με το σπόρ αλλά όχι και τόσ:136::142:

Μικροαλλαγές της τάξης των 1-2 Mbs ανα 2 περίπου sec,μεγαλύτερες σε συγκεκριμένα πλάνα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Καθως η συζητηση γινεται ιδιαιτερως ενδιαφερουσα, πιστευω πως,
οποιος δοκιμαζει καλο θα ηταν να "περναγε" και τα αντιστοιχα
screenshots(με το bitrate) ωστε να υπαρχουν ατρανταχτες αποδειξεις.

Reaction score
1

8.8 sto 1.30.53 ...αν το ειδα σωστα...:111::137:

Όντως 9,4Mbps στο 1.30.53 κι εγώ. Αλλά μιλάμε μόνο για πλάνα δύο έως τρία δευτεόλεπτα, πιο πριν και πιο μετά παίζει γύρω στα 16 έως 20Mbps. :126:

Γενικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι μας έπιασε και ασχολούμαστε τώρα με το bitrate του Home, επειδή ο Σκαφάτος κάθεται και... τα ξύνει στην PSA! :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Χμμμ,λές να κατέβω με το ps3 και να το βάλουμε δίπλα στο dune να δούμε αν έχουν διαφορά στο bitrate στα ίδια πλάνα?

Παναγιώτη κανονικά θα έπρεπε να έχουν το ίδιο rate την ίδια χρονική στιγμή.
Πλάκα θα έχει να μην συμβαίνει αυτό......:405:

Αν αλλάζει το rate από μηχανάκι σε μηχανάκι,τότε @ρχ/ συγκριτικά γίνονται μεταξύ player ή προβολέων.......

Reaction score
1.213

Όντως 9,4Mbps στο 1.30.53 κι εγώ. Αλλά μιλάμε μόνο για πλάνα δύο έως τρία δευτεόλεπτα, πιο πριν και πιο μετά παίζει γύρω στα 16 έως 20Mbps. :126:

Γενικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι μας έπιασε και ασχολούμαστε τώρα με το bitrate του Home, επειδή ο Σκαφάτος κάθεται και... τα ξύνει στην PSA! :142:
:142:

Λες να καθομαστε ολοι να τσεκαρουμε γιατι ο Ανδρεας δεν εχει κανα σταυρολεξο προχειρο..?...:204:

(Συγκεκριμενα 9.2 το δικο μου..8.8 ειναι 1-2 sec νωριτερα και λιγο πιο πριν επεφτε αν δεν κανω λαθος στα 8.2)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster