high end φυκια....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high

..
.....να επαναλαβω την ερωτηση για το εαν οι αντιστασεις τανταλιου με συγκεκριμενη τιμη αντιστασης ακουγονται διαφορετικα απο αλλες με ιδια τιμη αντιστασης? Η ονομαστικη τιμη αντιστασης ειναι ικανη να καθορισει απο μονη της τον ηχο που θα ακουσουμε?
Διαφορετική είναι σίγουρα. (κάθε μια μοναδική).

Ποιος θα το ακούσει όμως και θα πει :
"Να αντιστάσεις τανταλίου Lx5" ?

Αυτό που θέλω να πω , είναι για πιο λόγο να ψάξεις παραπάνω από το σωστό.

(όπου, σωστό = κατάλληλο).

-Edit-
Η Hi-End επέστρεψε ! :137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: h

Προφανώς, η ονομαστική τιμή ωμικής αντίστασης δεν καθορίζει από μόνη της τον ήχο που θα ακούσουμε, αυτό εννοείται και δε καταλαβαίνω γιατί το ρωτάς...
Άντε ντε..
Γι'αυτό πρότεινα SMD που είναι πολύ μικρές και δεν μπορείς να διαβάσεις τι γράφουν οπότε δεν ασχολείσαι. :116:

Reaction score
684
Απάντηση: high end φυκια....

Δεν θελω να χαρακτηριζω κανενα ουτε μου αρεσει να μαλωνω με κανενα αλλα οταν ακουω καποια σχολια περι γνωσεων δε μπορω να καταλαβω τη σκοπιμοτητα τους.
Απλα θελω να υποδειξω οτι εσεις ολοι που ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ξερετε οτι η συμπεριφορα ενος καλωδιου καθοριζεται μονο απο 3 νουμερα R, L, C κανετε το ιδιο λαθος με καποιον που θα ισχυριζοταν οτι η ηχητικη συμπεριφορα μιας αντιστασης καθοριζεται μονο απο το R και ενος πυκνωτη μονο απο το C (στα πλαισια ενος κυκλωματος παντα).
Μπορει ο καθενας να πιστευει οτι ο συνομιλητης του δεν εχει αρκετες γνωσεις αλλα αρκει να αφηνει και αυτος ενα μικρο ενδεχομενο στο μυαλο του οτι και αυτος ΔΕΝ γνωριζει τα παντα....

Τελος παντων οποιος θελει μπορει πραγματικα να δει την διαφορα μεταξυ θεωριας και πραξης. Δυο παιδια DIYερς με εξαιρετικες κατασκευες και μελη των γνωστων forum μου εχουν πει την πολυ σοφη κουβεντα
"κορυφαιους ενισχυτες μπορουμε να φτιαξουμε αλλα κορυφαια καλωδια σαν τα ......... απλα δεν μπορουμε". Ο ενας μολις εδωσε 7000 Ευρω για να αγορασει ενα interconnect και ενα καλωδιο ηχειων. Το κοροιδο....

Reaction score
141
πιστευω η αιτια που εξαρτηματα,πυκνωτες-αντιστασεις,με την ιδια αναγραφομενη τιμη ακουγονται διαφορετικα ειναι οτι η τιμη αυτη στην πραγματικοτητα δεν ισχυει.Π.χ. αναγραφομενη :60 ωμ + -5% ενω αν την μετρησουμε θα δουμε οτι ειναι 68 ωμ και οταν ζεσταθει αλλαζει ακομη περισσοτερο.

Reaction score
4

.....
Ο ενας μολις εδωσε 7000 Ευρω για να αγορασει ενα interconnect και ενα καλωδιο ηχειων. Το κοροιδο....
Θέλω σε παρακαλώ να τον ρωτήσεις, για πιο λόγο έδωσε τόσα χρήματα.
Τι παραπάνω έχει - τι κέρδισε, στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Απλα θελω να υποδειξω οτι εσεις ολοι που ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ξερετε οτι η συμπεριφορα ενος καλωδιου καθοριζεται μονο απο 3 νουμερα R, L, C κανετε το ιδιο λαθος με καποιον που θα ισχυριζοταν οτι η ηχητικη συμπεριφορα μιας αντιστασης καθοριζεται μονο απο το R και ενος πυκνωτη μονο απο το C (στα πλαισια ενος κυκλωματος παντα)...
Οκ, ας πούμε ότι απλώς νομίζουμε. Αν μας διαφεύγει κάτι, από τί άλλο καθορίζεται η λειτουργία ενός καλωδίου;

Reaction score
3.592
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Να που συμφωνούμε και σε κάτι...

Εμένα ποιός θα μου εξηγήσει γιατί τα Supra Classic καλώδια ηχείων παίζουν στο δικό μου σύστημα καλύτερα από τα Nordost Baldur??? Ή έγινα πολύ συγκεκριμένος και θα μου την πέσουν αντιπρόσωποι????
Φοβάμαι ότι το σύστημά σου είναι μάπα.
Ολα τα Nordost είναι πολύ καλά καλώδια και κάποια, όπως η σειρά valhala, είναι εξαιρετικά.

Reaction score
684

Οκ, ας πούμε ότι απλώς νομίζουμε. Αν μας διαφεύγει κάτι, από τί άλλο καθορίζεται η λειτουργία ενός καλωδίου;
ουτε εγω μπορω να το καθορισω με νουμερα ουτε και συ.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: high end φυκια....

Δεν θελω να χαρακτηριζω κανενα ουτε μου αρεσει να μαλωνω με κανενα αλλα οταν ακουω καποια σχολια περι γνωσεων δε μπορω να καταλαβω τη σκοπιμοτητα τους.
Απλα θελω να υποδειξω οτι εσεις ολοι που ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ξερετε οτι η συμπεριφορα ενος καλωδιου καθοριζεται μονο απο 3 νουμερα R, L, C κανετε το ιδιο λαθος με καποιον που θα ισχυριζοταν οτι η ηχητικη συμπεριφορα μιας αντιστασης καθοριζεται μονο απο το R και ενος πυκνωτη μονο απο το C (στα πλαισια ενος κυκλωματος παντα).
Μπορει ο καθενας να πιστευει οτι ο συνομιλητης του δεν εχει αρκετες γνωσεις αλλα αρκει να αφηνει και αυτος ενα μικρο ενδεχομενο στο μυαλο του οτι και αυτος ΔΕΝ γνωριζει τα παντα....

Τελος παντων οποιος θελει μπορει πραγματικα να δει την διαφορα μεταξυ θεωριας και πραξης. Δυο παιδια DIYερς με εξαιρετικες κατασκευες και μελη των γνωστων forum μου εχουν πει την πολυ σοφη κουβεντα
"κορυφαιους ενισχυτες μπορουμε να φτιαξουμε αλλα κορυφαια καλωδια σαν τα ......... απλα δεν μπορουμε". Ο ενας μολις εδωσε 7000 Ευρω για να αγορασει ενα interconnect και ενα καλωδιο ηχειων. Το κοροιδο....
Συμφωνω μαζι σου για τα καλωδια,οι τιμες τους ειναι ομως αυτες που μου ανεβαζουν το αιμα στο κεφαλι.

Reaction score
684

Θέλω σε παρακαλώ να τον ρωτήσεις, για πιο λόγο έδωσε τόσα χρήματα.
Τι παραπάνω έχει - τι κέρδισε, στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ.
Μπορει και ακουει τι κανουν τα συνοδα του και οχι το καλωδιο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Από τα χαρακτήριστικά ενος καλωδίου μπορεί κάποιος(που ξέρει τι αναζητά) να καταλάβει ΤΙ επίδραση μπορεί να έχει στο συστημα του(πχ μεταξύ ενισχυτή,ηχείων).
Αρκεί φυσικά να ξέρει πως συμπεριφέρονται οι συσκευές ως φορτία(ειδικά τα ηχεία) και τι μπορεί να τον οφελήσει ή να τον καταστρέψει.

Αν το ηχείο έχει καμιά περίεργη φάση δεν φταίει το καλώδιο όταν ο ενισχυτής δεν θα μπορεί να το οδηγήσει ή θα τσιρίζει....Φταίει το ηχείο ή ο ανυποψίαστος αγοραστής που πήρε ότι να είναι επειδή κάποιος του είπε ''πάρε αυτό,γ@με1 και δέρνει,χωρίς να φροντίσει να δεί τι μπορεί να το οδηγήσει.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Συμφωνω μαζι σου για τα καλωδια,οι τιμες τους ειναι ομως αυτες που μου ανεβαζουν το αιμα στο κεφαλι.
δεν εχεις αδικο. Γιαυτο ψαχνε για μεταχειρισμενα....
Αυτα που πηρε ο αλλος 7000 πουλιονταν γυρω στα 20000.

Reaction score
3.592
Απάντηση: Re: high end φυκια....

πιστευω η αιτια που εξαρτηματα,πυκνωτες-αντιστασεις,με την ιδια αναγραφομενη τιμη ακουγονται διαφορετικα ειναι οτι η τιμη αυτη στην πραγματικοτητα δεν ισχυει.Π.χ. αναγραφομενη :60 ωμ + -5% ενω αν την μετρησουμε θα δουμε οτι ειναι 68 ωμ και οταν ζεσταθει αλλαζει ακομη περισσοτερο.
Δεν έχει σχέση η αναγραφόμενη τιμή / ανοχή με την ηχητική ποιότητα ενός πυκνωτή.

Δεν υπάρχει μαθηματικό μοντέλο για τους audiophile πυκνωτές.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

ουτε εγω μπορω να το καθορισω με νουμερα ουτε και συ.
Μα δεν ζητώ νούμερα. Ας είναι όσο θέλουν. Τί μετράνε αυτά τα άλλα νούμερα θέλω να μάθω. Τί άλλο, εκτός από L-C-R.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: high end φυκια....

Από τα χαρακτήριστικά ενος καλωδίου μπορεί κάποιος(που ξέρει τι αναζητά) να καταλάβει ΤΙ επίδραση μπορεί να έχει στο συστημα του(πχ μεταξύ ενισχυτή,ηχείων).
Αρκεί φυσικά να ξέρει πως συμπεριφέρονται οι συσκευές ως φορτία(ειδικά τα ηχεία) και τι μπορεί να τον οφελήσει ή να τον καταστρέψει.

Αν το ηχείο έχει καμιά περίεργη φάση δεν φταίει το καλώδιο όταν ο ενισχυτής δεν θα μπορεί να το οδηγήσει ή θα τσιρίζει....Φταίει το ηχείο ή ο ανυποψίαστος αγοραστής που πήρε ότι να είναι επειδή κάποιος του είπε ''πάρε αυτό,γ@με1 και δέρνει,χωρίς να φροντίσει να δεί τι μπορεί να το οδηγήσει.
δυστυχως το ηχειο πολλες φορες τσιριζει και λογω καλωδιου.Βαλε Nordost σε Triangle και απολαυσε βαθυ ξυρισμα!!

Reaction score
684

Μα δεν ζητώ νούμερα. Ας είναι όσο θέλουν. Τί μετράνε αυτά τα άλλα νούμερα θέλω να μάθω. Τί άλλο, εκτός από L-C-R.
σου ξαναλεω οτι δε γνωριζω. Η αναλυση και η ποσοτητα της πληροφοριας που περναει με τι μεγεθος ακριβως θα μπορουσε να μετρηθει? Δεν ξερω αλλα το ακουω και εγω και η κουτση Μαρια...

Εσυ ομως πως γνωριζεις οτι η συμπεριφορα καθοριζεται μονο απο τα 3 αυτα μεγεθη αυτο δεν εχω καταλαβει. Το διαβασες καπου φανταζομαι...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

δυστυχως το ηχειο πολλες φορες τσιριζει και λογω καλωδιου.Βαλε Nordost σε Triangle και απολαυσε βαθυ ξυρισμα!!
Ι know....
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση φταίει ο ηχείος ή ο καλώδιος?
Γιατί σε xanadu ο νορδοστιος δεν ξυρίζει.Αλλά δεν έχει και χαμηλές.Ενώ ο 8TC είναι tres jolie.Aλλά ο βαν ντεν χαλ ψιλοξυρίζει σε xanadu,ενώ σε ροιστερ ή σε mission δεν ξουρίζει.

(μην απορείτε κωστάδες,έχω περάσει και απ την φάση των καλωδίων,ουδεις αναμάρτητος:137:)

(τελικά απ τα φύκια το πηγαμε στο ξούρισμα.
Bhutia επέτρεψε μου:

[YOUTUBE]0qdcfQxSeg0[/YOUTUBE]

)

Reaction score
141

Δεν έχει σχέση η αναγραφόμενη τιμή / ανοχή με την ηχητική ποιότητα ενός πυκνωτή.

Δεν υπάρχει μαθηματικό μοντέλο για τους audiophile πυκνωτές.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν αλλαξουμε πυκνωτες σηματος σε εναν ενισχυτη,πχ,με αλλους που δεν ξεφευγουν απο την τιμη τους ειναι δηλαδη ακριβειας ειναι ο λογος που θα ακουσουμε διαφορα στον ηχο.

Reaction score
141

Ι know....
Γιατί σε xanadu ο νορδοστιος δεν ξυρίζει.Αλλά δεν έχει και χαμηλές.Ενώ ο 8TC είναι tres jolie.Aλλά ο βαν ντεν χαλ ψιλοψυρίζει σε xanadu,ενώ σε ροιστερ ή σε mission δεν ξουρίζει.

(μην απορείτε κωστάδες,έχω περάσει και απ την φάση των καλωδίων,ουδεις αναμάρτητος:137:)
αν το επιτρεπει ο ενισχυτης δοκιμασε 12TC

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Ι know....
Γιατί σε xanadu ο νορδοστιος δεν ξυρίζει.Αλλά δεν έχει και χαμηλές.Ενώ ο 8TC είναι tres jolie.Aλλά ο βαν ντεν χαλ ψιλοψυρίζει σε xanadu,ενώ σε ροιστερ ή σε mission δεν ξουρίζει.

τα Nordost (ειδικα τα χαμηλα μοντελα τυπου Blue Heaven) εχουν συγκεκριμενο χαρακτηρα ο οποιος ειναι επαναλαμβανομενος σε ΚΑΘΕ συστημα που μπαινουν. Αυτο και μονο μας δειχνει οτι δεν ειναι τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα του κυκλωματος που καθοριζουν το χαρακτηρα τους αφου σε καθε περιπτωση ο συνδιασμος ηχειο - καλωδιο - ενισχυτης εχει διαφορετικα R, L, C αλλα το αποτελεσμα της χρησης του καλωδιου εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. Τρομερες ταχυτητες αλλα αυτο που λεμε λεπτοηχο (πες το και ελλειψη σωματος στα μεσοχαμηλα).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead