Γνωμη για τον Plinius 9200

Reaction score
70
Δεν τον έχω ακούσει άλλα από φωτογραφίες στο δυαδίκτυο μπορώ να πω ότι είναι πολύ όμορφος και καλοκατασκευσμένος.Επίσης είναι balanced και έχει αρκετή ισχύ.Φαίνεται να είναι καλός ενισχυτής.Τι τιμή έχει περίπου στην Ελλάδα???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν μου επιτρέπεις... ενισχυτή που βγάζει 200 Watt στο κανάλι στα 8Ω, ζυγίζει 14 κιλά και κοστίζει 3400 ευρώ δεν θα αγόραζα.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Αν μου επιτρέπεις... ενισχυτή που βγάζει 200 Watt στο κανάλι στα 8Ω, ζυγίζει 14 κιλά και κοστίζει 3400 ευρώ δεν θα αγόραζα.
Αν δεν ειναι class D , πραγματι κατι δεν στεκει. Απο την αλλη,απο μια ματια που εριξα στα χαρακτηριστικα του,δεν αναφερει ισχυ στα 4 η και στα 2 ohms,ενω και τα 40a/peak που αναφερει,μαλλον δηλωνει πως θα παιξει μονο με πανευκολο ηχειο,αλλιως δεν...
Ειναι πανεμορφος ομως και απο φινιρισμα σουπερ.
Παντως,χωρις δοκιμη και εγω δεν θα προχωρουσα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

Για ποιο λόγο;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αναφέρει ισχύ στα 8Ω και όχι στα 4Ω.

Τα 14 κιλά είναι πάρα πολύ λίγα για ένα μηχάνημα με αυτή την ισχύ που λειτουργεί σε τάξη ΑΒ και έχει βαρύ σασί.

Gio

Reaction score
185
Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Πολυ καλος ενισχυτης.
Τον ακουω συχνα σε σπιτι φιλου, να παιζει με Martin Logan Aerius, και ο ηχος ειναι εξαιρετικος. "Τσαμπουκας" ενισχυτης με πολυ καλο drive και ελεγχο.Κατα την γνωμη μου ενας απο τους δυο-τρεις καλυτερους στην κατηγορια του
Νομιζω οτι θα ταιριαζε και παρα πολυ, και με εγγλεζικα ηχεια τυπου harbeth-spendor-proac κτλ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

Δεν ξέρω τί πάει να πει "βαρύ σασί", αλλά το βάρος του το βρίσκω εύλογο.

Το εσωτερικό του ενισχυτή είναι αυτό:

Ονομαστική ισχύς 200W στα 8Ω, 300W στα 4Ω. Άρα, μπορεί να λογισθεί ως 150άρης ενισχυτής που διπλασιάζει την ισχύ του στα 4Ω. ΜΤΣ ισχύος 500VA, τοπολογία συμπληρωματικής συμμετρίας single ended, με τρία τρανζίστορ ισχύος ανά ημιπερίοδο και ρελέ προστασίας από βραχυκύκλωμα. Η επάνω πλακέτα φιλοξενεί τους επιλογείς, το προενισχυτικό στάδιο και το phono, αμφότερα με διακριτά τρανζίστορ. Μόνη ένσταση από μέρους μου η λεπτή πλάτη των ψυγείων. Κατά τα άλλα, μια περιποιημένη κατασκευή, και σε πολύ καλή τιμή, δεδομένης της παραγωγικής κλίμακας του κατασκευαστή.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στο γαλλικό review που έχει στο site αναφέρει 2x300 στα 4Ω αλλά από την άλλη γράφουν ότι "φοράει" 500VA μετασχηματιστή.

Edit: Με πρόλαβες ρε Κόγια.. Τζάμπα ανέβασα την φώτο στο Imageshack... :p

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν πως θα συμβαίνει με τροφοδοσία και ψύκτρες και έγραψα πως δεν θα τον αγόραζα.

Στα χρήματα αυτά θεωρώ πως υπάρχουν καλύτερες προτάσεις και σετ προ-τελικού.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Προσωπικά, αν δεν ήμουν ντιτζιταλοφρίκουλας, θα τον έβαζα στη λίστα των συσκευών που θα ακούσω πριν αποφασίσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

Προσωπικά, αν δεν ήμουν ντιτζιταλοφρίκουλας, θα τον έβαζα στη λίστα των συσκευών που θα ακούσω πριν αποφασίσω.
κι η γιαγιά μου αν είχε ........... "παππού" θα τη φώναζα.:138:

τι θέλω να πω: δεν είναι στη λίστα των συσκευών που θα σε ενδιέφερε....
όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Και το "κρίσιμο" ερώτημα, το ερώτημα "της ημέρας": εσύ, που εισαι ντιτζιταλοφρίκουλας, ποιά είναι η "λίστα" σου στα 3400??????????

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Και το "κρίσιμο" ερώτημα, το ερώτημα "της ημέρας": εσύ, που εισαι ντιτζιταλοφρίκουλας, ποιά είναι η "λίστα" σου στα 3400??????????
1002 λύσεις - ακόμα και με δεδομένο ότι αποκλείουμε ακόμα και DIY συναρμολόγηση...

Ενδεικτικά να αναφέρω κάποιες λύσεις:

- Αααααυτό το μωρό.

Ολοκληρωμένος με δύο ICEPower 1000άρια μέσα, στα 1700 ευρώ (+ 80 ευρώ μεταφορικά) direct από τον κατασκευαστή. Όσα και να σου πάρει το τελωνείο (που μπορεί να μη σου πάρει αν το παίξεις σωστά), κλέβεις εκκλησία.
Toν αντίστοιχο τελικό δοκιμάζει ο Μαρκουλής εδώ.

- Ίσως να περίμενα αυτόν (αν βγει εντός budget μου)

- Τον ολοκληρωμένο της Bel Canto.

- Κάποιον Hypex έτοιμο με ειδική παραγγελία για έναν επιλογέα εισόδων (π.χ. από Hexateq αλλά υπάρχουν κι άλλοι).

- Και η πιο οικονομική λύση; Θα έβαζα αυτόν τον τύπο να μου φτιάξει έναν τούμπανο Truepath με extra πυκνωτίδια (μεγέθους κουτιού αναψυκτικού minimum), επιλογέα εισόδων και άντε κι ένα volume.. Λίγο πάνω από 1000ρικο στην πόρτα σου.

Πολλές ακόμη ιδέες (κάποιες εντός - κάποιες εκτός budget) θα βρείτε ΕΔΩ.

Reaction score
140
Εάν θεωρήσουμε ότι πάνω κατω το ίδιο είναι τα συγκεκριμένα μηχανάκια γιατί να μην δούμε και την λύση της ROTEL RB-1092
2300 ΕΥΡΩ χωρίς ταλαιπωρία από εξωτερικό,

Reaction score
170

ok ...Συνεπως μεταξυ ενος Audia flight two ,ενος Atc SIA 2-150 και ενος Plinius 9200 τι θα προτιμουσατε για να δυσκολευαμε και λιγο το παιχνιδι ?

Reaction score
8

ok ...Συνεπως μεταξυ ενος Audia flight two ,ενος Atc SIA 2-150 και ενος Plinius 9200 τι θα προτιμουσατε για να δυσκολευαμε και λιγο το παιχνιδι ?

Κανεναν απο αυτους.:116:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εάν θεωρήσουμε ότι πάνω κατω το ίδιο είναι τα συγκεκριμένα μηχανάκια γιατί να μην δούμε και την λύση της ROTEL RB-1092
2300 ΕΥΡΩ χωρίς ταλαιπωρία από εξωτερικό,
Ίσως γιατί ο αντίστοιχος τελικός της Wyred4Sound (αυτός που δοκιμάζει ο Μαρκουλής) είναι σχεδόν 1000 ευρώ φθηνότερος (1372 + 79 για την ακρίβεια)..
Επίσης φαίνεται να διαθέτει ένα πολύ προσεγμένο input stage που δεν έχω ιδέα πως υλοποιείται στον Rotel.

1780 κάνει με τα μεταφορικά ο ολοκληρωμένος, με τηλεχειρισμό και τα όλα του.

Όλα τα μηχανάκια συνοδεύονται από 3 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo