Ηχεία για τον Yamaha rx-v661

Reaction score
0
Καλημέρα σας

Μετά απο πολύ καιρό είπα και εγώ να γράψω για να με βοηθήσετε στην επιλογή των ηχείων ,μιας και σέβομαι την άποψη σας μετά απο αυτά που έχω διαβάσει τόσο καιρό στο forum .

Εχω τον ενισχυτή Yamaha rx v661 , ο χώρος μου είναι σαλονοκουζίνα συνολο 50 τετραγωνικα και σαλόνι κουζινα είναι χωρισμένα(θεωριτικά-χωρίς τοίχο) περίπου στην μεση 25-25 . Καλώδια υπάρχουν περιμετρικά στο σαλόνι με καλωδίωσεις (αναμονές ) για κρεμαστά ηχεία και χαμηλά υπάρχουν πρίζες για ηχεία στο δάπεδο.Οπότε μπορώ να βάλω δύο κολώνες μπροστά ή κρεμαστά και πίσω κατά προτίμηση κρεμαστά .Θα ανεβάσω και φωτό του χώρου εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Τα ηχεία τα θέλω και για home cinema 5.1 μιας και δεν είχα ποτέ μου και τώρα ήρθε η ώρα να αγοράσω να φτιάξω και εγω το δικό μου σύστημα, αλλά και για μουσική.(για γιορτές κτλ).Τα ηχεία που έχω τώρα είναι celestion rock box 12".
Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι γύρω στα 1000€ .Δεν ξέρω εάν αυτά που ζητάω είναι υπερβολικά αλλά θέλω την βοήθεια σας επειδή έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τον ήχο.

Έχω δεί την σειρά kef c7 - για μπροστά - το sub c4 - τα πίσω c3 - και το κεντρικό C6LCR

Μ.Φ.Χ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Kαλό είναι να αποφύγετε ηχεία με 2 6.5άρια σε τέτοιας κατηγορίας ενισχυτές.Συνήθως δεν μπορούν να τα οδηγήσουν σωστά.Βέβαια αν μπορέσετε να τα ακούσετε κάπου θα είναι ευχής έργο.

Μια εταιρία που διαπρέπει σε ηχεία για home cinema είναι η teufel.To κακό είναι ότι δεν έχουν αντιπρόσωπο για να τα ακούσετε καθώς δουλέυει(παγκόσμια) μόνο με απευθείας παραγγελίες στο εργοστάσιο της (Γερμανία).

Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε τέτοιας κατηγορίας ενισχυτές,λόγω σχετικά αδύναμης ισχύος ή τροφοδοσίας,θα πρέπει κάποιος να κινηθεί σε ηχεία που είναι ευκολα στην οδήγηση τους(δλδ να έχουν πάνω απο 90db ευαισθησία και εύκολη αντίσταση,να μην πέφτει κάτω απο τα 4-5 ωμ.)
Η crystal audio είναι επίσης μιά πολύ καλή εταιρία,όπως και τα roister(ειδικά η σειρά emphasis).
Σε αυτά τα κοστολόγια πιθανόν να υπάρχει καποια της jbl σερας es(κάπου είχε αναφέρει κάτι ο Νίκος) ή ίσως και τα klipsch σειράς Rb-Rc(αυτά όντως παίζουν δυνατά και καθαρά για πλάκα)

Reaction score
1.188
Απάντηση: Ηχεία για τον Yamaha rx-v661

Καλημέρα σας

Μετά απο πολύ καιρό είπα και εγώ να γράψω για να με βοηθήσετε στην επιλογή των ηχείων ,μιας και σέβομαι την άποψη σας μετά απο αυτά που έχω διαβάσει τόσο καιρό στο forum .

Εχω τον ενισχυτή Yamaha rx v661 , ο χώρος μου είναι σαλονοκουζίνα συνολο 50 τετραγωνικα και σαλόνι κουζινα είναι χωρισμένα(θεωριτικά-χωρίς τοίχο) περίπου στην μεση 25-25 . Καλώδια υπάρχουν περιμετρικά στο σαλόνι με καλωδίωσεις (αναμονές ) για κρεμαστά ηχεία και χαμηλά υπάρχουν πρίζες για ηχεία στο δάπεδο.Οπότε μπορώ να βάλω δύο κολώνες μπροστά ή κρεμαστά και πίσω κατά προτίμηση κρεμαστά .Θα ανεβάσω και φωτό του χώρου εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Τα ηχεία τα θέλω και για home cinema 5.1 μιας και δεν είχα ποτέ μου και τώρα ήρθε η ώρα να αγοράσω να φτιάξω και εγω το δικό μου σύστημα, αλλά και για μουσική.(για γιορτές κτλ).Τα ηχεία που έχω τώρα είναι celestion rock box 12".
Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι γύρω στα 1000€ .Δεν ξέρω εάν αυτά που ζητάω είναι υπερβολικά αλλά θέλω την βοήθεια σας επειδή έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τον ήχο.

Έχω δεί την σειρά kef c7 - για μπροστά - το sub c4 - τα πίσω c3 - και το κεντρικό C6LCR

Μ.Φ.Χ
Πολύ καλός ο ενισχυτής σου αλλά ξέχνα τα KEF δεν οδηγούνται αξιοπρεπώς από AV ολοκληρωμένο ενισχυτή.

Αν ψάχνεις για καλά ηχεία και ευκολοδήγητα που θα παίξουν άνετα με τον Yamaha στα 50τ.μ. σου ορίστε:

Roister Status 8.2
http://www.roister.gr/status8.2.htm

Crystal Audio THX T3
http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx

Δύσκολο να πει κανείς πιο από τα δύο είναι καλύτερο...
...και ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρεθεί καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής!

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=72698&highlight=status

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Κόμη δεν νομίζω να του περισσεψουν λεφτά να πάρει υπόλοιπα ηχεία:116:
Roister
Crystal

(σκέψου ότι μετά θα πρέπει να πάρει κεντρικο,sub και 2 τουλάχιστον περιφεριακα)

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Ηχεία για τον Yamaha rx-v661

Κόμη δεν νομίζω να του περισσεψουν λεφτά να πάρει υπόλοιπα ηχεία:116:
Roister
Crystal

(σκέψου ότι μετά θα πρέπει να πάρει κεντρικο,sub και 2 τουλάχιστον περιφεριακα)
Γιατί τα C7 που λέει να πάρει είναι σημαντικά φθηνότερα;

http://www.skroutz.gr/search?cat_id=&keyphrase=kef+c7

...και δεν θα παίζουν κιόλας!!!

Οπότε καλύτερα να πάει σε κάτι ακριβότερο και σωστότερο και ας μην πάρει subwoofer.

Φίλος μου έχει πάρει (ύστερα από δικιά μου προτροπή) πριν από λίγα χρόνια:
Status 8.1 για μπροστά
Status 6.1 για πίσω
Status C2.1 για κεντρικό

Ολα αυτά τα παίζει με τον Yamaha RX-N600 (πιο μικρός από του φίλου εδώ) σε έναν χώρο 60 τ.μ. ΧΩΡΙΣ subwoofer σε εκκωφαντικές στάθμες χωρίς ίχνος παραμόρφωσης και με απίστευτο μπάσο. Τόσο που δεν είπαμε ούτε μια στιγμή ότι θα χρειαζόταν και subwoofer...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Συγγνωμη βρε παιδια, αλλα κατα την γνωμη μου,το .1 δεν αποδιδεται απο κανενα ηχειο στο home cinema.
Μην ξεχνατε πως ο φιλος fireblade9, ειχε μεχρι τωρα Celestion Rock Box (semi pro ηχεια) με 12'' woofer .
Θα ψαχνει το μπασο με το φακο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ώπα δεν πρόσεξα τα celestion...
Δύσκολο να βρεί τέτοιο kick από ηχεία σε αυτή την κατηγορία..
Οπότε θέλει το σαμπάκι του.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.
Διάβασα και κοίταξα τα ηχεία που προτείνατε και μου άρεσαν τα

1ο crystal audio THX-T3 (όμορφα ηχεία απλά με χαλάνε λίγο τα surround οπτικά αλλά θα ήθελα να τα δώ και απο κοντά)στα 1000€ που φτάνουν μου λείπει το sub που θα το ήθελα. Μήπως να κάνω sub ενα γούφερ απο τα celestion??(προσωρινά )

2ο Τα klipsch rc-rb πολύ καλά και αυτά και πάνε "κρεμαστά" ή με βάση στο δάπεδο και απο θέμα χρημάτων πάλι μας λείπει το sub rb-61+rc52+rc42 περίπου 1100€+ sub (θα τα τεμαχίσω τα celestion μου φαινεται οτι δεν θα την γλιτώσουν:114:)

3ο Τα roister είναι πολύ ακριβά(καλά μεν) και το δευτερο είναι οτι τα θέλω μάυρα και απο΄τι είδα δεν βγαίνουν .

Θα πάω να δώ απο κοντά τα crystal audio και klipsch και απο sub τώρα προβληματιστηκα.
Τι λέτε??? να αφήσω το sub για αργότερα??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
να αφήσω το sub για αργότερα??
Aν μπορείς ναι.
Θα αγοράσεις κάτι καλό σε 12άρι και θα παίζεις σούπερ.
Αν θές βέβαια δίνει κανα 150αρι και παίρνεις εναν επαγγελματικό για να κάνεις τα celestion sub.

Reaction score
0
Εχω και τον Yamaha ax-470 που επαιζε με αυτά τα ηχεία(celestions) και ο ενισχυτης ζει και βασιλευει και τον έχω και σε μια γωνια παρατημένο ,οπότε κρίμα ειναι ..

Είδα σε καταστήματα στο Internet τα crystal audio THX-T3 να τα δινουν στα 4Ωμ ενω το site τις crystal στα 8Ωμ απο λάθος έχει γίνει??

Αραγες επειδή θα πάω στην έκθεση μεθάυριο θα υπάρχουν τα crystal και τα Klipsch να τα δω?οχι τπτ αλλο αλλά είναι ευκαιρία για να μην παίρνω τους δρόμους και δεν υπάρχει και χρόνος.
Στα Βριλίσσια είναι ο αντιπρόσωπος στα crystal εάν δεν κάνω λάθος και είμαι κοντά ,για τα Klipsch υπάρχει κανένα μαγαζί κοντά στο Ν.Ηράκλειο ..η να πάω κέντρο?

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Ηχεία για τον Yamaha rx-v661

Εχω και τον Yamaha ax-470 που επαιζε με αυτά τα ηχεία(celestions) και ο ενισχυτης ζει και βασιλευει και τον έχω και σε μια γωνια παρατημένο ,οπότε κρίμα ειναι ..

Είδα σε καταστήματα στο Internet τα crystal audio THX-T3 να τα δινουν στα 4Ωμ ενω το site τις crystal στα 8Ωμ απο λάθος έχει γίνει??

Αραγες επειδή θα πάω στην έκθεση μεθάυριο θα υπάρχουν τα crystal και τα Klipsch να τα δω?οχι τπτ αλλο αλλά είναι ευκαιρία για να μην παίρνω τους δρόμους και δεν υπάρχει και χρόνος.
Στα Βριλίσσια είναι ο αντιπρόσωπος στα crystal εάν δεν κάνω λάθος και είμαι κοντά ,για τα Klipsch υπάρχει κανένα μαγαζί κοντά στο Ν.Ηράκλειο ..η να πάω κέντρο?
Στο site της η Crystal λέει για τα Τ2 ότι είναι 4 Ωhms ενώς τα Τ3 τα δίνει για 8 Ωhms. Πιστεύω ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα...

Η Crystal Audio συνήθως πάει στις Εκθέσεις, άρα θα πρέπει να είναι και αύριο.

Klipsch έχει ο Λάϊος στην Γ' Σεπτεμβρίου. Αλλά θα είναι σίγουρα και αυτός στην Εκθεση. Αν πας σε Klipsch δες τα RF-82 λίγο ακριβούτσικα αλλά αξίζουν!

Reaction score
0
εγω θα σου προτεινα να δεις κι αλλα ηχεια χωρις να θελω να θειξω τους προηγουμενους!focal jm lab ,chario,epos,wharfedale ακομα και τα yamaha.

Reaction score
0
εγω θα σου προτεινα να δεις κι αλλα ηχεια χωρις να θελω να θειξω τους προηγουμενους!focal jm lab ,chario,epos,wharfedale ακομα και τα yamaha.
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή, έχεις κάποια μοντέλα απο τις συγκεκριμένες μάρκες που προτείνεις?έχεις ακούσει κανένα απο τα ηχεία αυτά με τον ενισχυτή μου??
Μερικά απο αυτά πχ epos,chario ξεφέυγουν αρκετά απο τα χρήματα που είπα εκτός εάν δεν κοίταξα καλά.Επίσης ο φίλος gstriftos είπε οτι καλό είναι να βάλω ηχεία πάνω απο 90db για τον ενισχυτή μου και τα ηχεία που είπες είδα οτι παίζουν μέχρι τα 90db.Περιμένω εάν έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Παίδες η crystal είναι στην έκθεση και ο κος Τσακίρης είναι πολύ εξυπηρετικός.
Ελάτε και δεν θα χάσετε:126:

Χθες ακούσαμε την το γνωστό live των Eagles:

E,άμα παίζει καλά αυτό τότε σε home cinema θα (μπιπ) και δέρνει.

Reaction score
1.188

Crystal Audio T3 THX !!! Και έχει και special τιμή εάν τα παραγγείλεις από την Έκθεση.

Reaction score
0
1240 ή 1270 στην έκθεση αλλα δεν ξέρω απο μπάσο τι λέει το ηχείο (τηχ-τ3)...τα πρίμα είναι θα έλεγα υπερ-αρκετά

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale