TEUFEL LT2

Reaction score
2
Μετά από αρκετό ψάξιμο, παρέλαβα επιτέλους και εγώ τα TEUFEL LT2 και βρίσκομαι στη διαδικασία εγκατάστασης της καλωδίωσης ενδοτοίχια. Δεδομένου ότι είναι το πρώτο μου Home Cinema θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τους τύπους των καλωδίων που πρέπει να αγοράσω (HDMI,optical, Coaxial, ηχείων, ενισχυτή Κλπ) δεδομένου ότι θέλω να συνδέσω TV,ενισχυτή HK255, HTPC, ηχεία TEUFEL LT2, XBOX360, DVD και μελλοντικά Dreambox και Projector. Που μπορώ να βρω wall plugs για τους παραπάνω τύπους καλωδίων? Να αγοράσω από την Teufel banana plugs + mono cinq cable + speaker cable λόγω προσοφράς αυτή τη στιγμή ή να κοιτάξω κάπου αλλού? Ανεβάζω photos από τα ηχεία και τον χώρο μου σύντομα. Ευχαριστώ

Reaction score
2
Να και οι φωτογραφίες από τα ηχεία. Δεν ξέρω πως ακούγουνται αλλά αισθητικά είναι άψογα!

Reaction score
2
Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να ανεβάσω τις φωτογραφίες μου από photobucket? έχω δημιουργήσει λογαριασμό, αλλά πως τις ανεβάζω στο forum? Κάνοντας copy to link?

Reaction score
2
Θα ανεβάσω και 2 φωτογραφίες από τον χώρο μου , όπου θα προσπαθήσω να εντοιχίσω τα καλώδια. Κάθε συμβουλή είναι πολύτιμη :)

Reaction score
2
Απάντηση: TEUFEL LT2

welcome to teufel family!!! Πολύ όμορφα...για τον ήχο είμαι σίγουρος οτι είναι εξίσου όμορφος

Reaction score
119

Καλοριζικα!
Τα συνεδεσες τελικα;Αν ναι, γραψε καμμια εντυπωση...

Ολα καλα με την συσκευασια;
Ρωταω γιατι περιμενω τα δικα μου μεχρι την Πεμπτη και το μονο που με αγχωνει ειναι πως θα τα μεταχειριστει η εδω κουριερ (Speedex στην περιπτωση μου).

Reaction score
2
Μην ανησυχείς φίλε μου τα ηχεία θα σου έρθουν συσκευασμένα τέλεια. Ακόμα δεν τα έχω συνδέσει γιατί είμαι αναποφάσιστος ως προς το καλώδιο και ως προς το αν αξίζει τελικά να κάνω μερεμέτια στο σπίτι ή να βάλω απλά ένα καναλάκι :) Βέβαια τα έχω τεστάρει ότι παίζουν με τον ενισχυτή μου πρόχειρα.
Φυσικά και θα γράψω εντυπώσεις μόλις τα ακούσω.
Μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάποιος αν χρειάζομαι 2,5 καλώδιο ή και το 1,5 είναι αρκετό? Επίσης χρειάζομαι μπανάνες? Εχει μια προσφορά στην teufel και λέω να πάρω απο κει τα καλώδια. Τι λέτε?

Reaction score
2
Τελικά παράγγειλα τα καλώδια από Teufel. 50μ 2,5 καλώδιο και 10 μπανάνες + sub cable 5μ = 58 με τα μεταφορικά. Νομίζω καλή τιμή από τη στιγμή που για το φτηνότερο καλώδιο 2,5 μου ζητήσαν 1,5Ε/μ στο ΑΚΤΙΝΙΟΝ. Εν αναμονή λοιπόν της παραλαβής τους.

Reaction score
2
Υπάρχει καλή προσφορά στα Teufel στα introductory ηχεία Concept S. Από 499Ε - 369E 26% κάτω. Νομίζω καλή τιμή για όποιον δεν θέλει να διαθέσει αρκετά χρήματα :126:

Reaction score
2
Αγαπητοι φίλοι. Μετά από αρκετή αργοπορία στήθηκε επιτέλους το Home Cinema. Να αναφέρω ότι αγοράστηκαν καλώδια (ενισχυτή - ηχείων) και μπανάνες από Teufel. Ως προς την ποιότητα τους αναφέρω τα εξής:

1. H ποιότητα του καλωδίου πολύ καλή και σε καλή τιμή με την προσφορά που αγοράστηκε
2. Η ποιότητα των μπανανων όχι τόσο καλή, θα έλεγα μέτρια προς κακή

Τώρα όσον αφορά την απόδοση του συστήματος LT2:

1. To sub είναι δράμα! Ακούγεται εντελώς παράφωνο, αναιμικό και μπουμάρει πάρα πολύ όσο και αν έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω. Αναγκάστηκα να το κατεβάσω πολύ χαμηλά σε ένταση με αποτέλεσμα τελικά να είναι άφαντο :141:
2. Η καθαρότητα η ένταση και η χροιά των ηχείων είναι μέτρια. Ικανοποιητική απλά για ταινίες. Για μουσική ούτε για αστείο.
3. Τέλος ως προς τον HK255 δεν μου άρεσε καθόλου το γεγονός ότι δεν μπορείς να παραμετροποιήσεις τον ήχο (ελάχιστες ρυθμίσεις) και ως προς την ένταση του ήταν αδύναμος. Τον έπαιζα στα όρια του ενώ άλλοι ενισχυτές στη μέση της έντασης τους με ζορίζαν. Επίσης ο ήχος από τον ενισχυτή ήταν ξερός και όχι μελωδικός όπως μου αρέσει.

Γενικά έχω ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ απο τον συνδυασμό hK255 +
Teufel :101: και τώρα μπαίνω στη διαδικασία να στείλω τα ηχεία πίσω στη Γερμανία, χάνωντας βέβαια τα μεταφορικά εις διπλούν. Θα ήθελα να αποτρέψω και άλλους να αγοράσουν από την Teufel αν έχουν απαιτήσεις στον ήχο. Εγω πιά στρέφομαι στην αγορά ΚΑΛΟΥ! στερεοφωνικού ενισχυτή και 2 ηχείων αξιώσεων. ΤΕΡΜΑ οι πειραματισμοί και τα ημίμετρα :129:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: TEUFEL LT2

Α
Τώρα όσον αφορά την απόδοση του συστήματος LT2:

1. To sub είναι δράμα! Ακούγεται εντελώς παράφωνο, αναιμικό και μπουμάρει πάρα πολύ όσο και αν έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω. Αναγκάστηκα να το κατεβάσω πολύ χαμηλά σε ένταση με αποτέλεσμα τελικά να είναι άφαντο :141:
2. Η καθαρότητα η ένταση και η χροιά των ηχείων είναι μέτρια. Ικανοποιητική απλά για ταινίες. Για μουσική ούτε για αστείο.
Θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει αλλος φιλος που εχει τα LT2
και εχει τις αυτες εντυπωσεις με τον Χρηστο ωστε να μην τα ξαναπροτεινουμε...

Reaction score
2
Αντρέα το φταίξιμο είναι καθαρά δικό μου. Ισως περίμενα πολύ περισσότερα αν και δεν νομίζω ότι έχω παράλογες απαιτήσεις. Φίλος μου με χρόνια ενασχόληση με το άθλημα μου, που άκουσε το αποτέλεσμα και με βοήθησε να τα σετάρω κάπως, μου είπε : για τα λεφτά τους είναι καλούτσικα και thats it. Πάντως νομίζω ότι αν έχεις απαιτήσεις, ειδικά σε επίπεδο μουσικής, πρέπει να πας σε άλλη εταιρία και σίγουρα άλλη κατηγορία τιμής (>> 1000Ε).

Να συμπληρώσω βέβαια ότι τα ίδια ισχύουν και για τον ενισχυτή, ότι πληρώνεις παίρνεις! Επίτηδες μετά το ηχητικό φιάσκο χθες , έβαλα και άκουσα pink floyd σε Nakamitsi ενισχυτή 7ετίας και τρελάθηκα.

Τέλος θα ξαναπώ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΗΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ. Μπορεί στο δικό σας αυτί να μην κάθονται καθόλου καλά και θα βράζεται μετά στο ζουμί σας όπως εγώ :141:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ψυχραιμια φιλε μου... Ολοι την εχουμε πατησει με αγορες που καναμε ειτε απο κ____α ειτε απο διαισθηση.. Χωρις να ξοδεψεις μια περιουσια θα το διορθωσεις προς το καλυτερο. Ψυχραιμια..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

..ενας φιλος ειχε παραγγειλει ενα ζευγαρι κολωνες της εταιριας(νομιζω 460ευρω στο site), πανω στον ενθουσιασμο του οταν ανακαλυψε το site και τις τιμες που του φανηκαν κοινωνικη προσφορα. Τα ηχεια ηρθαν εδω, τα συνδεσαμε σε εναν 8000se και η πρωτη ακροαση ηταν απογητευτικη. Tονικη ανισορροπια, μπασσο χωρις ατακα, μουντο και πλαδαρο... Επαιζαν 2 μερες συνεχομενα σε χαμηλα ντεσιμπελ μηπως στρωσουν αλλα δεν αλλαξε τιποτα ουσιαστικα. Η λυση ηταν η επιστροφη τους και την επομενη μερα πηγαμε μαζι να ακουσουμε την πιο σιγουρη λυση που ηξερα και ειχα ακουσει, η οποια μπορει να σταθει ισαξια σαν front σε AV και σε ακροαση δικαναλου audio. Tannoy F4 custom. Μολις κουμπωσε πανω στον 8000se, χαμογελο του φιλου επανηλθε στο προσωπο του και η παραγγελια εγινε επιτοπου. Η τελικη τιμη τους ηταν 480 ευρω..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007