Τι είδαμε, τι θα δούμε





MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.215


Rush

Λογικά δεν υπάρχει θιασώτης της F1 να μη ξέρει την συγκεκριμένη κόντρα και τις συνεπαγωγές της τόσο στον Λάουντα όσο και στον Χαντ.Οπότε ξέρει τι θα δεί.Μην σας αποτρέψει αυτό.Πολύ καλά σερβιρισμένη,τουλάχιστον όσο καλά επιτρέπει το μονόπλευρό καθότι
ο Ηunt δεν είναι ζωντανός όπως ο Lauda,άρα δεν υπάρχουν στοιχεία από τις απόψεις του
.
Πάρα πολύ καλή και για τους μη φαν του αθλήματος.
Η πραγματικότητα πολύ σπάνια είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, για να αποτυπωθεί επιτυχημένα ως κινηματογραφική ταινία. Ξεκινώντας με αυτό το δεδομένο, είναι φυσιολογικό οι σεναριογράφοι/σκηνοθέτες να δίνουν τη δική τους οπτική γωνία για το θέμα, η οποία μπορεί να απέχει περισσότερο ή λιγότερο από την πραγματικότητα (που κι αυτή με τη σειρά της μπορεί να είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη και υποκειμενική έννοια).

Για το λόγο αυτό, όποτε βλέπω μια ταινία να "βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα", ρίχνω ένα σαρκαστικό χαμόγελο, διαγράφω αυτή τη δήλωση από τη μνήμη μου και παρακολουθώ την ταινία σα να ήταν αποκλειστικά προϊόν μυθοπλασίας.
Μετά, αν βρω το θέμα αρκούντως ενδιαφέρον, μπορεί να ψάξω να βρω τι περίπου είχε συμβεί στην πραγματικότητα, από πηγές που δεν προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα.

ΥΓ Πράγματι πολύ καλή ταινία το Rush. Μια άλλη, θεματικά άσχετη αλλά συνειρμικά συναφής (καθώς κι εκεί ο ήρωας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, πάνω στην ακμή της ζωής του), είναι Το σκάφανδρο και η πεταλούδα. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αυτή. :biggrin:
 

Μηνύματα
2.258
Reaction score
249
Χρόνια Πολλά και καλα
Carrie (2013) δε μου άρεσε αντιγραφή χωρις λόγο με μαλλον αδιαφορα εφφε για 40 χρόνια μετα
The machinist καλη εξαίρετος ο Bale
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.913
Reaction score
41.175
Rush (2013), όπως έχουν γραφεί ήδη, καλογυρισμένη και ενδιαφέρουσα ως ιστορία. Στο ίδιο θέμα πάντως μου άρεσε πιο πολύ το Senna που δεν είναι δραματοποιημένη ταινία αλλά ντοκυμανταιρίστικο και με το αντίπαλο του δέος Alain Prost να σχολιάζει. Το σκάφανδρο και η πεταλούδα που γράφει πιο πριν ο φίλος MaxHeadroom είναι ταινιάρα, όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για την κινηματογραφική της απόδοση.

The butler (2013) και Closed Circuit (2013) μου άρεσαν και τα δύο πάρα πολύ.
 


Μηνύματα
166
Reaction score
61
the company you keep ... μέτρία ταινία του robert redford . έχει παίξει και σκηνοθετήσει πολυ καλύτερες .
είχα δεί και το fast&furius 6 ... ok η σειρά πλέον δέν έχει σχέση με κόντρες - είναι κατι ευχάριστο για κυριακή μεσημέρι - τίποτα το ιδιαίτερο (με πολύ ψέμα μέσα...)
και θα πρέπει να αναφέρω και κάτι καλό --- το north by north west του αλφρεντ -- ειναι καταπληκτικό - γιατί τώρα αποφάσισα να δώ τα έργα του ... και μετά το εκπληκτικό vertigo κατάλαβα οτί ο άνθρωπος ήταν αλλού ///
 




Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
Big Wedding - Feel Good Movie!:D

Μεγάλα σπίτια,μεγάλα ψέματα,μεγάλη υποκρισία,κοινός τόπος.

Άφθονες Κακές κριτικές απ όλους σχεδόν όσους την είδαν ....μέχρι τέλους.
Έπειτα διαβάζεις το παρακάτω και καταλαβαίνεις:
"A word of caution for prudes. There are three scenes of a highly sexual nature that are extremely funny for those who are not."

Δεν ειναι ταινία προτεραιότητας.Ειναι ταινία του τύπου " ας γελάσουμε με τα χάλια μας."Eχει έναν Ντε Νιρο απολαυστικότατο -για μενα .Αυτος ο άνθρωπος θα μπορούσε να παίζει σε βουβή κωμωδία και να προκαλεί αστείρευτο γέλιο μονο με τις γκριματσες του.Ποσο μάλλον,όταν ειναι ο πρωταγωνιστής σε μια ταινία παρωδία της ζωής.Ο μόνος που θα μπορούσε,σαν πρώην καπνιστής,να καπνίζει ξαφνικά δυο τσιγάρα μαζι!Επικος!:roflmao:

"Oh, and it has Amanda Seyfried and Kathryn Heigle, who's tracks to stardom are proof that God exists.":D

Δείτε την,μη!:)
 

Μηνύματα
2.258
Reaction score
249
Gravity καλη αν και υπερβολικη (ο κλουνει μου θυμισε με τη στολη τον μπαζ ολντριν στο toy story)
 




Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.403
Reaction score
74.689
Πολύ μου άρεσε το Rush, 9/10. :)

Ακόμα και ο υπερβαρετός Zimmer έγραψε καλή μουσική. :o
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.729
Reaction score
83.485
Captain Phillips (2013)
Αρκετά μεγάλες προσδοκίες, 8,1 στο imdb, αλλά πολύ κακό για το τίποτα. Αργό και βαρετό το πρώτο μισό, κάπως καλύτερο μετά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο γενικά.
7/10
Είσαι μεγάλος ήρωας τελικά! :p
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top