Σηκωμαροτριχόμετρου συνέχεια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.356
Reaction score
125.315


Κάτι τέτοια ποστ, σα να με παρακαλάνε για αυγά και ντομάτες. Αποτελούν ατόφια διασκέδαση. :D

Ευχαριστώ τον Cόγια που μου προσέφερε τόση χαρά, δείχνοντάς μου το εν λόγω ποστ του γνωστού μας Πάρη.:drinks:

Και το σχόλιό μου, όσο υπάρχει ακόμα:

Πως γίνεται το "Openness to Experience" που εξηγείται στον εν λόγω σύνδεσμο, και αποτελεί ανθρώπινο χαρακτηριστικό, να συνδέεται αυθαίρετα με μηχανήματα κάποιας συγκεκριμένης κατασκευαστής νοοτροπίας, και να "μεταφράζεται" σε "βινύλιο και SET", ειλικρινά με ξεπερνάει!
Γενικά μιλώντας βέβαια, με ξεπερνάει ο παραλογισμός του χαϊεντά. ;)
Καθώς μου "αρέσουν" τα pdf και οι μετρήσεις, είχα προ πολλών ετών εφεύρει την ονομασία του μηχανήματος που μετράει αυτό που απεικονίζει η φωτογραφία του λινκ, και το οποίο αποκάλεσα "σηκωμαροτριχόμετρο". Να που η επιστήμη ανακάλυψε που οφείλονται οι υψηλές επιδόσεις σε αυτές τις μετρήσεις του σηκωμαροτριχόμετρου, οφείλονται στο "Openness to Experience", κι όχι σε αυτά καθεαυτά τα μηχανήματα, όπως αρέσκονται κάποιοι γραφικοί βινυλιολάγνοι να "πιστεύουν". ;)
Νομίζω πως η πίστη εις ένα θεό, αρκεί, ας μη προσθέτουμε κι άλλες θρησκείες.. :)



Δώστε πόνο! :p:D
 



Z

Zdimis

Guest
Μη δειτε ανθρωπο με ανεπτυγμενα αισθητηρια και αιρετικη προσεγγιση....
 


Μηνύματα
1.217
Reaction score
1.750
Λοιπον !
Για να καταλαβετε τι εστι οριτζιναλ ....
Το πρωτο πραγμα που αγορασα, -πολλους μηνες πριν διαλλεξω τα υπολοιπα κοσμηματα-
ητανε το αδιανοητα δυσπροσιτο Siltech FTM-4 Gold
Τιποτα λιγοτερο.
Στην ιδια λογικη φυσικα, συλλεξα κατοπιν εγκεφαλικης εκσπερματισης τα ... συνοδα !!!
Μιλαμε για ... διαδοχικους οργασμους.

Τουλαχιστον ο Παρης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χαϊεντας !
Θα πρεπει καποια στιγμη να ορισουμε τις κατηγοριες με τα ειδικα χαρακτηριστικα τους.
 

Μηνύματα
1.217
Reaction score
1.750
Ξερεις οτι μπορει τελικα να αποτελει την μετεξελιξη στο επομενο ειδος ?
Κι εγω, μετα τα λουσα απο τις μπουτικ, αρχισα τις ειδικες παραγγελιες παντα σε λαμπα mesh plate με αυτο το ανεπαναλυπτο ιριδιζον και με τα πιο περιεργα ηχεια που μπορουσα να σκεφτω.
Κατι λεει αυτο νομιζω. (τωρα ετοιμαζομαι να γλυψω τα βερνικια)
Ισως το επομενο σκαλοπατι προς την καθαρση, να ειναι αυτο που δειχνει ο Παρης.
Κατι σαν απο Νεατερνταλ σε Κρο-Μανιον.
Αντε να αγγιξουμε καποιοι καποτε μεχρι το ΧομοΣαπιενς.
Αν ειναι κοινος τοπος η απολαυση, σιγουρα δεν ειναι η διαδρομη, αλλα ουτε και ο προορισμος ιδιος για ολους. Εγω παντως εκτιμαω πολυ το οδοιπορικο του Παρη και τις τιμιες προσπαθειες να ανακαλυψει αυτο που τον ικανοποιει. Αυτο που τον αναπαυει. Δηλ. το ζητουμενο.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
...
Πως γίνεται το "Openness to Experience" που εξηγείται στον εν λόγω σύνδεσμο, και αποτελεί ανθρώπινο χαρακτηριστικό, να συνδέεται αυθαίρετα με μηχανήματα κάποιας συγκεκριμένης κατασκευαστής νοοτροπίας, και να "μεταφράζεται" σε "βινύλιο και SET", ειλικρινά με ξεπερνάει!
Η εξήγηση ευρίσκεται εδώ.

131780_60e0bcc1b782e9ff8e70.jpg


Το εν λόγω άρθρο δεν αναφέρει από πού πρέπει να ακούει κανείς μουσική, για να νιώσει αυτή τη σπάνια αίσθηση της ανατριχίλας. Από την άλλη, ο χαϊεντάς έχει την ανάγκη να νιώθει μοναδικός, ξεχωριστός - και εκ των πραγμάτων, αυτή η μοναδικότητα προφανώς μπορεί πολύ εύκολα να αντληθεί από πράγματα του παρελθόντος, τα οποία πλέον εξέλιπαν, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τη μάζα και τελούν υπό στενότητα. Όπως εν προκειμένω οι λάμπες και τα βινύλια. Άλλα χαρακτηριστικά είναι βεβαίως η υψηλή τιμή και η εξεζητημένη εμφάνιση.

Ως εδώ καλά. Τα παρατράγουδα ξεκινούν όταν αυτοί οι "ξεχωριστοί" αρχίσουν να αξιώνουν ότι το δικό τους είναι καλύτερο. Δηλαδή, για να καταλάβετε, έχουν υπολογιστή με επεξεργαστή τελευταίας γενιάς, αυτοκίνητο με επικεφαλής εκκεντροφόρους και λάμπες led, κινητό τελευταίας γενιάς επίσης, παίρνουν φάρμακα πάλι τελευταίας γενιάς, έχουν φωτογραφική μηχανή με ικανότητα λήψης βίντεο 4Κ, ζουν σε σπίτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά όταν το πράγμα φτάσει στο κριτήριο της ξεχωριστής μοναδικότητάς τους, τότε πηγαίνουν εφτά δεκαετίες πίσω. Όλα εξελίχθηκαν, όλα είναι καλύτερα, εκτός από το πώς κι από πού θα ακούμε μουσική. Κι από πάνω, έχουν και την αξίωση να αποδεχθεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος το νοσηρόν του μικροκόσμου τους. Πασπαλίστε με μια γενναία δόση εκρηκτικού μείγματος υπεροψίας, αλαζονείας, αμορφωσιάς, ΑΓΝΟΙΑΣ, επιδειξιομανίας, καθώς επίσης και ηρωισμού εν τω μέσω των συμπληγάδων της αδυσώπητης τεχνολογίας που καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής μέσα στην αποξένωση του αστικού μπετόν, κι αμέσως έχετε προσεγγίσει την πεμπτουσία του high end.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.356
Reaction score
125.315
Προφανώς ρε Cόγια, το να σου σηκώνεται η τρίχα από τη μουσική δεν έχει σχέση με τα μηχανήματα, αλλά με τη μουσική.
Και ταινία σε τηλεόραση μικρή βλέπεις και συγκινείσαι, γελάς, ανατριχιαζεις. Δε χρειάζεται σούπερ ντουπερουλτρα προβολέας για να είσαι συ δεκτικός στα συναισθήματα της ταινίας.
Και οι μουσικόφιλοι που αληθινά λατρεύουν τη μουσική, δεν έχουν καλά μηχανάκια, κάτι μπαχατελες έχουν στο σπίτι, και πολύ ράδιο. Δε χρειάζονται σούπερ στέρεο για να σηκωθούν οι τρίχες, πόσο μάλλον SET. 8-)

Να μη σου σηκώνονται χωρίς set, είναι ύποπτο. :p

Από μικρός είχα εξαιρετική ακοή, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του ήχου. :oops:

Γι'αυτό πχ με φώναζε ο Παντελής στο audio hall να ακούσω κάποιο νέο ηχείο ή ενισχυτή που έφερε, και να του πω αν άξιζε τον κόπο. Αν του έλεγα ότι δεν ήταν καλό, το έθαβε. Αν του έλεγα ότι ήταν καλό, έπαιρνε ποσότητες, θα μοσχοπουλουσε.:dance2:

Ήξερε κόσμος και κοσμάκης ότι ακούω καλά, ότι ξέρω να ακούω.:drinks:

Και μου'χαν βγάλει το "χρυσαυτιάς". Χρόνια τώρα. Χρυσαυτιάς ο κωσταυτιάς, τα ξέρετε οι παλιοί. ;)

Κι εμένα μου άρεσε η λάμπα. Από τρανζίστορ, την προτίμησα. Ξέρω το γιατί. Άκουσα τη διαφορά. Δεν ήξερα τότε να το ερμηνεύσω, αλλά αυτό είναι άσχετο. Τα σύκα σύκα.8-)

Πάμε όμως στο δια ταύτα:

Όταν άκουσα διακοπτικούς ενισχυτές, είχα απανωτά ρίγη συγκίνησης, παιδιά τέτοια επίδοση σηκωμαροτριχόμετρου δεν είχα ξαναδεί.:o

Στην άμεση σύγκριση, ο ακριβός κι αγαπημένος μου λαμπατος ενισχυτής, έπαιζε σα χαλασμένο! Ειλικρινά, δεν υπερβάλλω. 8-)

Χαϊεντάς ήμουν ξεκάθαρος, με τα μαγκνεπαν και τις λάμπες μου, και τα καραγκαγκάν πανάκριβα καβλώδια παντού, που δοκίμασα ένα διακοπτικο ενισχυτικό.:oops:

Πως δγιαλο εγώ να τερματίζω το σηκωμαροτριχόμετρο με διακοπτικο ενισχυτικό, και ο κάθε Πάρης να μιλάει για SET, αφού πραγματικά δηλαδή παίζει τόσο χειρότερα;:D

Ποτέ μου δε κατανόησα γιατί κάποιοι έλεγαν από τότε, από πριν 15 χρόνια, πως οι διακοπτικοι ενισχυτές είχαν σκληρά πρίμα και ήταν στεγνοί και αμουσοι και σκληροί και κλινικοί και όλα αυτά τα γνωστά. Από τότε μέχρι τώρα, το μόνο που άλλαξε στους διακοπτικους ενισχυτές, είναι η τιμή, είναι πιο φτηνοί, ο ήχος είναι ίδιος, ο ίδιος καλός ζεστός γλυκός και ανθρώπινος ήχος που άκουσα και μου σηκώθηκε. :p Και πλέον έχουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, είναι ελάχιστοι οι εναπομείναντες "Πάρηδες" που θα δηλώσουν ότι δήθεν προτιμούν τον ήχο της λάμπας, πλέον και οι κριτικές στα περιοδικά ήχου είναι υπερθετικές για διακοπτικά ενισχυτικά, και το στερεοφιλ τα έχει σε υψηλή υπόληψη και δίνει διακρίσεις απλόχερα.8-)

Κι όμως, στον ήχο δεν άλλαξε τίποτα από τότε που έβγαλα το συμπέρασμα πως η λάμπα έπαιζε σα χαλασμένη.:D

Οπότε, εφόσον έχω συμμετάσχει στην κατηγορία των χαλιεντάδων για δεκαετίες, και γνωρίζω επακριβώς την έννοια του σηκωμαροτριχόμετρου, και έχω διαπιστώσει ιδίοις ωτοις τη γλύκα των διακοπτικων ενισχυτικων, και βλέπω και τις κριτικές του στερεοφιλ, φίλοι μου, καλοί μου φίλοι, σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα: όποιος επιμένει στις μέρες μας να λέει ότι οι διακοπτικοι ενισχυτές προσφέρουν μικρότερη ικανοποίηση στο αυτί και λιγότερο σήκωμα τρίχας από άλλα ενισχυτικά στάδια, λεν μπούρδες. ;)

Σκίστε τα πιντιεφ, χέστηκα τι ξέρετε, αλλά ανοίξτε τα αυτιά σας κι ακούστε. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κολλήματα. Αν έχετε κολλήσει, αφήστε το να πάει στο δγιαλο. :D

Και πικάπ ακούω, και το βινύλιο παίζει καλά, δεν έχω θέμα, και τα έχω πει κατ'επαναληψιν. Αλλά η επίδοση του βινυλίου στο σηκωμαροτριχόμετρο, είναι πλέον στην κατηγορία toy. :p

Ως γνήσιος χαϊεντάς και χρυσαυτιάς, μία νίλα είχα πάθει με τους διακοπτικους ενισχυτές που τερμάτισαν το σηκωμαροτριχόμετρο, και τον δεύτερο τερματισμό του σηκωμαροτριχόμετρου τον χτύπησε η μετρικ χαλο, κι όχι κάποιο πικάπ.8-)

Οπότε, μου φαίνονται τραγικά κινέζικα αυτά που υποστηρίζει ο κάθε "Πάρης", κι αναρωτιέμαι αν είναι κουφοί αυτοί οι άνθρωποι, αλήθεια δηλαδή.:fuckyou:

Την άγνοια την καταπίνω αμάσητη, δε με ενοχλεί, ούτε οι κοτσάνες σε τεχνικό επίπεδο, είναι απλά λάθη, σιγά τα ωα, αλλά στον ήχο; Όλοι αυτιά έχουμε, δε γίνεται! :fuckyou:

Δε γίνεται να πας στο Athens mastering να σου χώσει δύο μουσικές ο μάστορας στα ATC τα τέρατα με τα σαμπ τους και να μη σου σηκωθεί η τρίχα αδερφέ.:fuckyou:

Δε γίνεται. Πάρτο χαμπάρι.:fuckyou:

Να ακούσεις μία λάμπα και να παίζει η κακομοίρα σα χαλασμένη δίπλα σε αυτό το άκουσμα, γίνεται.:gotcha:
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
...

Οπότε, μου φαίνονται τραγικά κινέζικα αυτά που υποστηρίζει ο κάθε "Πάρης", κι αναρωτιέμαι αν είναι κουφοί αυτοί οι άνθρωποι, αλήθεια δηλαδή.:fuckyou:

...
Με τα πολύ λίγα σε σχέση με σένα που έχω ακούσει μαζί με τέτχια άτομα, εγώ πλέον δεν αναρωτιέμαι καθόλου. :p
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.443
Reaction score
50.541
- μα η ανατριχίλα είναι καθαρά υποκειμενική , μπορεί να ακούσω ένα τραγούδι που δεν μου αρέσει μέσα από ένα μέσο που επίσης δεν μου αρέσει και να ανατριχιάσω επειδή το έχω συνδέσει με κάποιο γεγονός , του οποίου η θύμησή του με ανατριχιάζει
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
O Πάρις μας δεν μπορεί, λέει, να διαβάζει κουταμάρες.
Να τις γράφει, προφανώς, δεν έχει πρόβλημα - και κάπως έτσι, η φράση "γράφω με τυφλό σύστημα" αποκτά νέο νόημα.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
O Πάρις μας δεν μπορεί, λέει, να διαβάζει κουταμάρες.
Να τις γράφει, προφανώς, δεν έχει πρόβλημα - και κάπως έτσι, η φράση "γράφω με τυφλό σύστημα" αποκτά νέο νόημα.
:D:D

Τι να γράψει και τι να διαβάσει...Ας έρθει εδώ να γράψει την άποψή του και θα είναι μάγκας.

Υ.Γ. Κάθαρμα ΚουΦου που στο δγιάλο είσαι?
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
- μα η ανατριχίλα είναι καθαρά υποκειμενική , μπορεί να ακούσω ένα τραγούδι που δεν μου αρέσει μέσα από ένα μέσο που επίσης δεν μου αρέσει και να ανατριχιάσω επειδή το έχω συνδέσει με κάποιο γεγονός , του οποίου η θύμησή του με ανατριχιάζει
Συμφωνω.Μπορει ομως ενα συστημα να σου προκαλεσει ανατριχιλα και ενα αλλο οχι ακουγοντας την ιδια μουσικη?Αν ναι θα ηταν ενδιαφερον να ξεραμε γιατι.Δεν απευθυνω σε σενα αποκλειστικα το ερωτημα.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.443
Reaction score
50.541
Συμφωνω.Μπορει ομως ενα συστημα να σου προκαλεσει ανατριχιλα και ενα αλλο οχι ακουγοντας την ιδια μουσικη?Αν ναι θα ηταν ενδιαφερον να ξεραμε γιατι.Δεν απευθυνω σε σενα αποκλειστικα το ερωτημα.
- φανταστικό ερώτημα :thumbsup: . . . και εγώ γενικά ( σε όλους δηλ.) θα απαντήσω

- το σύστημα που θα μας προκαλέσει ανατριχίλα , θα είναι αυτό που ( υποκειμενικά όμως πάλι ) , θα το εκλάβουμε ως ποιό αληθινό - πιστό , το κατά πόσο σωστό by the book θα είναι αυτό συναρτάται από τον βαθμό εκπαίδευσής μας . . .

. . . εάν ως ανεκπαίδευτος ακούω τέρμα μπάσα και πρίμα , τότε όχι το by the book , αλλά το ''φαντεζί'' με τονωμένα άκρα θα με συγκινήσει
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.356
Reaction score
125.315
Άρα, και πάλι καταλήγουμε στο θέμα της γνώσης. ;)

Και της άγνοιας βεβαίως βεβαίως. :p
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.452
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top