Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.559
Reaction score
30.948
Ρε λετε να εχω παθει νευρικη ανορεξια και να βλεπω τον εαυτο μου χοντρο στον καθρεφτη, ενω ειμαι τελειος????

πρεπει να χασω αλλα 15 ,ειναι η αληθεια :cry:
 



Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.507
Αν ίσχυε αυτή η προσέγγιση κάποιοι εδώ μέσα έπρεπε να είναι τρίμετροι. :D
Εσυ αμέσως " να μας την πεις "! :p
[DOUBLEPOST=1498305637][/DOUBLEPOST]Και σου αρέσει κιόλας!:D
 




Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Αν και δεν μου αρέσουν οι αποκλεισμοί, θεωρώ περιττή τη συμμετοχή ενός μέλους που τη βγάζει μεσημέρι- βράδυ με ένα Total 2%, σε ένα θέμα με τίτλο "Τι θα φάτε σημερα;".
Παρακαλώ να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι!:p
 


spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.559
Reaction score
30.948
Κανονικα το ban πρεπει να πηγαινει με το βαρος!!

Ασε που ο τιτλος δεν ειναι < Τι θα σαβουρωσετε σημερα> !!!
 


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Πίσω ψευτόμαγκες.
Ο spylab έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα επί σειρά ετών, για να φτάσει στο σημείο να τρώει γιαουρτάκια σήμερα.
Ήρθατε τώρα κι εσείς οι χθεσινοί, να του πείτε τι?
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Λαχανικά που πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ!

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από βρώσιμες, υγιείς και γευστικές ρίζες, στελέχη και φύλλα, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Στο πνεύμα αυτής της μαγειρικής… περιπέτειας, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα θα σας προτρέψει να “γαργαλίσετε” τον ουρανίσκο σας με κάτι νέο. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα καρότα, τις πατάτες, το μαρούλι ή το σέλινο με ένα από αυτά τα εξωτικά λαχανικά – δηλαδή, αν τα βρείτε. Παρόλα αυτά καλό είναι να συστηθείτε μαζί τους…



1. Tiger nut

Αν και ονομάζονται “ξηροί καρποί”, αυτοί οι κόνδυλοι είναι στην πραγματικότητα η ρίζα από το φυτό chufa. Αρχικά καλλιεργήθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο, αλλά σήμερα είναι κοινά και στη Νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ισπανία. Οι καρποί μουσκεύονται σε ζεστό νερό προτού καταναλωθούν και έχουν μια γλυκιά γεύση καρυδιού. Στην Ισπανία είναι συνηθισμένο να παρασκευάζουν με αυτά horchata, ένα ζαχαρούχο, γαλακτοκομικό ποτό.

2. Μπρόκολο Romanesco

Αυτό το λαχανικό είναι στην πραγματικότητα μια εξωτική παραλλαγή του μπρόκολου. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ινών και καροτενοειδών.

3. Oca

Πολύχρωμη ρίζα που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική και είναι δεύτερη σε καλλιέργεια μετά την πατάτα. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και σιδήρου. Είναι πιο γλυκιά από την πατάτα ενώ μια ποικιλία που καλλιεργείται στη Νέα Ζηλανδία θυμίζει γευστικά το βερίκοκο.

4. Kohlrabi

Συγγενής του λάχανου, αυτό το μοναδικό λαχανικό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στη γη. Καταναλώνεται στην Ινδία και αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του Κασμίρ.

5. Salsify

Σχετίζεται με τον ηλίανθο και η ρίζα του είναι βρώσιμη. Το Salsify είναι ιστορικά δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη και μέχρι την Εγγύς Ανατολή και πιστεύεται επίσης ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην γεύση του θυμίζει καρδιά αγκινάρας.

6. Κai-lan

Αναφέρεται ως “κινεζικό μπρόκολο” στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι ένα θρεπτικό πράσινο πράσινο λαχανικό δημοφιλές στην καντονέζικη κουζίνα. Τα φύλλα του καταναλώνονται σε οποιαδήποτε σαλάτα.

7. Sunchoke

Η «αγκινάρα της Ιερουσαλήμ» που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη σχέση με την Ιερουσαλήμ. Στην πραγματικότητα, είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της πατάτας λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε άμυλο. Επίσης χρησιμοποιείται στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και λέγεται ότι είναι καλύτερης ποιότητας από τα ζαχαρότευτλα.

8. Samphire

Τα “σπαράγγια της θάλασσας” είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που αναπτύσσεται σε μέρη όπου λίγα λαχανικά μπορούν: σε βραχώδεις, μεγάλες σε περιεκτικότητα αλατιού περιοχές δίπλα στη θάλασσα. Γι’ αυτό το samphire κάνει είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε πιάτα ψαρικών. Στην Αγγλία τα βράζουν και τα βάζουν σε σαλάτες εδώ και αιώνες.

9. Nopales

Αυτά τα νόστιμα λαχανικά προέρχονται από ένα συγκεκριμένο είδος κάκτου. Η χυμώδης σάρκα είναι βρώσιμη αφού αφαιρεθούν προσεκτικά τα αγκάθια. Είναι ένα δημοφιλές λαχανικό στο Μεξικό.

10. Manioc

Eίναι ένα φυτό αμυλούχο, το οποίο αρχικά βρέθηκε στη Νότια Αμερική. Αποτελεί σημαντική πηγή υδατανθράκων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι πατάτες.

11. Dulse

Τα φύκια αυτά καταναλώνονται πολύ στην Ισλανδία και σερβίρεται σε σούπες και σαλάτες. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β και φυτικών ινών και μια καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών.

12. Yardlong

Μοιάζουν με πράσινα φασολάκια και ευδοκιμούν στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ μαγειρεύονται με παρόμοιο τρόπο.Είναι μια μεγάλη πηγή ινών και βιταμινών C και Α.

13. Fiddleheads

Οι κάτοικοι της Νέας Αγγλίας, ιδιαίτερα στο Μέιν, απολαμβάνουν τις κορυφές της φτέρης σε σαλάτα με μαγιονέζα ή βούτυρο. Δεν καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται στη φύση και έτσι βρίσκονται μόνο τοπικά και εποχιακά. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και φημίζονται για τη ζουμερή γεύση τους.

http://perierga.gr/2017/06/laxanika-pou-pithanws-den-exete-xanakousei-pote/
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.507
IMG_2490.JPG



Mangold
100gr

Na 213 mg
Ka 379 mg
Fe. 1,8 mg
Πρωτεΐνες. 1,8 gr
Ca. 51 mg
Μαγνήσιο 81 mg
Ζακχαρα 1,1 gr

Bιταμινες
C 30 mg
Α 6,116


Λυκοτρίβολο Feldsalat


IMG_2491.JPG
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI


Η τραπεζαρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά, από άποψη ενέργειας, μέρη του σπιτιού μας.
Σύμφωνα με το Feng shui,το φαγητό που καταναλώνουμε, όπως και το νερό και ο αέρας, έχουν δική τους ροή ενέργειας Qi,την οποία μεταφέρουν σε εμάς.
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το τι τρώμε και το πού καθόμαστε την ώρα του φαγητού, έτσι ώστε η ενέργεια που τελικά θα καταναλώσουμε να έχει ομαλή, ήρεμη ροή που κατά συνέπεια θα επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο και την προσωπική μας υγεία και ευημερία.
Η ιδανική θέση, σύμφωνα με το Feng shui, για την τραπεζαρία μας είναι ανατολικά, νοτιοανα

ολικά, δυτικά και βορειοδυτικά, σε σχέση με το κέντρο του σπιτιού μας.
Αυτές οι κατευθύνσεις έχουν περισσότερο ζωντανή ατμόσφαιρα, ευνοούν την συζήτηση, τον ρομαντισμό και την χαρά.
Αντίθετα είναι καλύτερα να αποφύγουμε την βορειοανατολική και την νότια πλευρά του σπιτιού μας στο να τοποθετήσουμε την τραπεζαρία, καθώς εκεί η ροή της ενέργειας Qi είναι πολύ απότομη και άμεση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και παρεξηγήσεις.
Για να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ροή ενέργειας στις παραπάνω δυσμενείς πλευρές, επιλέγουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτό γαλάζιο, μωβ της λεβάντας ή απαλό σοκολατί χρώμα έτσι ώστε να προσθέσουμε πιο ήρεμη yin ενέργεια σε αυτές τις πλευρές.
Επίσης μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κυκλικά σχέδια ή σχέδια με ρίγες ή καρό για τα διακοσμητικά και τα σχέδια των υφασμάτων της τραπεζαρίας μας (τραπεζομάντιλα, πετσετούλες κ.ο.κ.),που θα απαλύνουν και θα ομαλοποιήσουν την ροή της ενέργειας Qi σε αυτές ειδικά τις πλευρές του σπιτιού μας.
Τέλος μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διακοσμητικό πήλινο, σε λευκό /κίτρινο ή σοκολατί χρώμα, ειδικά εάν η τραπεζαρία μας είναι στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την οικογενειακή αρμονία και την αλληλοκατανόηση.
Έτσι η τραπεζαρία στην σωστή ενεργειακά θέση θα δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και θα συμβάλει στην επικοινωνία, την ευχάριστη διάθεση και την καλή υγεία της οικογένειας.


https://periergaa.blogspot.gr/2017/06/feng-shui_28.html

 
Last edited by a moderator:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.438
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top