Παρακολούθηση υγείας HDD / ssd

Μηνύματα
885
Reaction score
883
Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο freeware και ποιο το καλύτερο επί πληρωμή software για real time εντός Windows παρακολούθηση της υγείας σκληρών δίσκων (smart κλπ);
Εάν είναι συμβατό και με ssd ακόμα καλύτερα
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.052
Reaction score
20.465
Κανένα. Στη θέση ενός τέτοιου utility είναι μακράν προτιμώτερο να τρέχει (και να καταναλώνει πόρους) το utility κάποιου cloud που θα συγχρονίζει αυτόματα και αμέσως. Μπορεί να αποθηκευθεί και μια εικόνα του συστήματος σε κάποιον εξωτ. δίσκο φυλαγμένο κάπου, μη τυχόν και σκάσει ο SSD, που δεν. Για την παρακολούθηση της υγείας, το πολύ - πολύ να τρέχεις το crystal disk info αραιά και πού, και μάλιστα την portable έκδοση, χωρίς setup και τα τοιαύτα, μια φορά το μήνα στο χαλαρό κι αυτό είν' όλο.
 

Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο πρόγραμμα.

Λίγο πολύ όλα παίρνουν τα δεδομένα που μας δείχνουν από το S.M.A.R.T.. To μόνο που αλλάζει είναι η ερμηνεία αυτών των τιμών, κάτι που μπορεί να είναι και ...DIY. Κάποιος κατασκευαστής μπορεί να είναι λαμόγιο, εκκολαπτόμενο ή εντελώς ανθισμένο (aka μπουμπούκι), και να θεωρεί ότι είναι αποδεκτό ο μισός δίσκος να έχει bad sectors -- και να δείχνει 100% health. NOT!

Όσον αφορά την παρακολούθηση τα γνωστά Sentinel/HD Tune/Crystal δεν προσφέρουν κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό, οι διαφορές εντοπίζονται στις επιπλέον δυνατότητες: διόρθωση σφαλμάτων, παρακολούθηση εξωτερικών συσκευών κ.ά..

Τον ΗDD είναι συνετό να τον παρακολουθείς μετά από κάποιο καταλυτικό γεγονός όπως κάποιο χτυπημα. H ανησυχία και η κατηφόρα ξεκινάει με την εμφάνιση του πρώτου λάθους σε κάποιο διαγνωστικό τεστ. Aν δεν παρουσίασε κάποιο σφάλμα [σ]τους πρώτους μήνες, δεν θα το πολυσκεφτόμουν.
 

Μηνύματα
885
Reaction score
883
Θέλω να φτιάξω μια συστοιχία τριών δίσκων σε storage spaces χωρίς ασφάλεια. Ουσιαστικά να ενώσω τρεις δίσκους σε έναν. Θα υπάρχει backup περιοδικό σε εξωτερικούς δίσκους. Απλά ψάχνω κάποιο πρόγραμμα για την παρακολούθηση της υγείας των σκληρών ούτως ώστε να φροντίσω έγκαιρα για αντικατάσταση
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.052
Reaction score
20.465
Αν χρησιμοποιείς Intel, το Rapid Storage Technology. Αν έχεις AMD, το raidXpert. Σόρρυ για την αδιακρισία, αλλά για ποιο λόγο τρεις δίσκοι να φαίνονται σαν ένας;
 

Μηνύματα
885
Reaction score
883
Να μην κάθομαι να σπάω τη μουσική συλλογή, τη βιντεοθηκη και τις φωτογραφίες σε part 1, 2 κλπ και να ψάχνω που έχω βάλει τι.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.446
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top