Ηχεία USB

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Το άρθρο γράφτηκε μετά την απάντηση που έδωσα σε σχετικό ερώτημα σε μουσική ιστοσελίδα και πιστεύω θα βοηθήσει όσους σκοπεύουν σε τέτοια αγορά ηχείων…

Ερώτημα:
‘’Να μου πει κάποιος αν γίνεται και με ποιο τρόπο η σύνδεση των usb ηχείων Logitech-980… στην alesis express κάρτα ήχου και αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας …’’

Απάντηση

Σήμερα, με τους τόσους πολλούς από τους μικρούς υπολογιστές να ενσωματώνουν μικρά ηχεία, ένα καλό ζευγάρι με εξωτερικά USB ηχεία που θα αντικαταστήσουν τα ενσωματωμένα, μπορεί να κάνει τις ταινίες και τη μουσική σας πιο ζωντανή και συνήθως θα τα βρείτε με διάφορες τιμές. Πχ δείτε εδώ:

1. Trust Raina 2.1 Subwoofer Speaker Set: £15
2. Creative GigaWorks T20 Series II: £55
3. Paradigm Millenia CT: £799

Όμως δεν μπορούν να συνδεθούν με εξωτερική κάρτα…..

Η κάρτα ήχου παρακάμπτεται καθώς στα ηχεία αυτά αποστέλλεται ψηφιακό σήμα . Δηλαδή τα ηχεία αυτά διαθέτουν ενσωματωμένο DAC, το οποίο στη συνέχεια αναπαράγει τον ήχο.

Δηλαδή η λύση USB Speakers διαθέτει μόνο το DAC και απλά στηρίζεται στην CPU του PC για να κάνει την όποια επεξεργασία

Για να επιτευχθεί δε αυτό απαιτείται ένα πρόγραμμα οδήγησης (driver), όπως συμβαίνει και για οποιαδήποτε συσκευή ήχου και πιθανόν με τα windows 10 πχ να μη λειτουργούν.

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν για ποιοτικό ήχο παρά μόνο για mp3.

Αν είναι usb powered (όχι AC powered), μπορούν να αποδώσουν ,ανάλογα με την motherboard, περίπου 2,5 watts (To standard USB port specification δίνει 500mA per port, δηλαδή! 500mA X 5 Volt = 2,5W ), ανεξάρτητα από το τι αναγράφεται στο κουτί τους.
Όμως όλα τα ηχεία USB δεν τροφοδοτούνται μέσω του USB, οπότε ελέγξτε τα πριν τα αγοράσετε και φυσικά αν ενδιαφέρεστε για ηχεία που χρειάζονται περισσότερο από 2,5 watts, είναι καλύτερο να πάρετε USB AC powered speakers.

Βέβαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατόπιν τροποποίησης, από ειδικό ηλεκτρονικό (απλά για χρήση μόνο των μεγαφώνων των ηχείων - χωρίς το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα τους ,αλλά και με χρήση διαφορετικού κυκλώματος ώστε να γίνουν Powered…….. Συμφέρει όμως????)

Βέβαια αν βρίσκεστε σε μέρος μακριά από πρίζα ή αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με μπαταρία, τότε το USB ηχείο είναι ότι πρέπει....
usb spesakers.jpg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top