Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Πολυσυλλεκτικό το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για το 2009-2010

Η «Αλκηστη» του Γκλουκ και ο «Χορός των Μεταμφιεσμένων» του Βέρντι, η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ σε αφιέρωμα για τη Μπίλι Χόλιντεϊ, ένα αφιέρωμα στον πολιτισμό της Ιαπωνίας αποτελούν μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2009-2010.

Στο Μέγαρο Μουσικής θα εμφανιστούν επίσης η μέτζο σοπράνο Βάλτραουντ Μάγιερ, ο βιολιστής Τζόσουα Μπελ, ο αρχιμουσικός Γιούρι Τεμιρκάνοφ με τη φιλαρμονική ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης σε έργα Ραχμάνινοφ και Τσαϊκόφσκι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης, ολονύκτιο πάρτι με κουβανέζικη τζαζ, αλλά και την 4η πλατφόρμα ελληνικού σύγχρονου χορού.

«Γέφυρα» προς την Ιαπωνία και τον πολιτισμό της, με σύγχρονο χοροθέατρο, κουκλοθέατρο, διάλεξη του Ιάπωνα συνθέτη Γιόρι Ακί Ματσουντάιρα και του αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί διασκευή σε μιούζικαλ του έργου «Εκατομμυριούχος» του Μπέρνορ Σο, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τη Νόνικα Γαληνέα και τον Γιάννη Μπέζο.

Πολυθεματική η σειρά των εκδηλώσεων, απλώνεται σε πολλά είδη μουσικής και παραστατικών τεχνών, με συνεργασίες και άλλων φορέων, όπως την Εθνική Λυρική Σκηνή (σε όπερα του Βέρντι και στο γκαλά χορού), είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου και αρχιμουσικός Κώστας Τσούχλος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο, με τη γαλλική εκδοχή της όπερας «Αλκηστη», του Κριστόφ Βίλιμπαντ Γκλουκ, σε σκηνικά Νίκου Πετρόπουλου και την Αννα Κατερίνα Αντονάτσι, στο ομώνυμο ρόλο.

Νέοι βραβευμένοι καλλιτέχνες στον τελευταίο διαγωνισμό «Πριγκίπισσα Χριστίνα της Ολλανδίας» και τον μελλοντικό διεθνή διαγωνισμό Γκέζα Αντα θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής, όπως και νέοι Ελληνες καλλιτέχνες θα κάνουν ντεμπούτο, στον κύκλο εκδηλώσεων «Το Μέγαρο για τους Νέους».

Τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί η νέα όπερα δωματίου του Γιώργου Κουρουπού, «Η σκηνή των Θαυμάτων», βασισμένη στο ομώνυμο ιντερμέδιο του Θερβάντες , σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022437&lngDtrID=253

Για το πλήρες πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής
http://entertainment.in.gr/html/ent/130/ent.66130.asp
 

themiloc

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.069
Reaction score
257
Κώστας Τσούχλος

Νίκος Τσούχλος

Fedra είδες/άκουσες καμμία συναυλία της Berliner?
 

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Re: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Κώστας Τσούχλος

Νίκος Τσούχλος

Fedra είδες/άκουσες καμμία συναυλία της Berliner?
Δυστυχώς ούτε είδα ούτε άκουσα καμιά συναυλία της Berliner...τουλάχιστον όχι ακόμα
 

Μηνύματα
1.063
Reaction score
737
Απάντηση: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

.... αύριο στο Ηρώδειο 6η του Μάλερ με Φιλαρμόνια και Σάλονεν....

not to be missed ....
 

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Jose Carreras

Ζωντανή Μουσική
Ο διεθνούς φήμης τενόρος Jose Carreras, τέσσερα χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση στη Ηρώδειο, θα δώσει μια συναυλία στις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της γιορτής των τριάντα χρόνων της επιτυχημένης δραστηριότητας της εταιρείας διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων Half Note Productions.
Ο Jose Carreras θα εμφανισθεί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του David Gimenez.
Συμμετέχουν η σοπράνο Sabina Puertolas και ο βαρύτονος Angel Odena.
O Jose Carreras αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορία του λυρικού τραγουδιού διεθνώς και θεωρείται από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους σήμερα.
Γεννημένος στη Bαρκελώνη, σπούδασε μουσική στη πόλη όπου έμενε.
Το 1970 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Gran Teatretre del Liceu της Βαρκελώνης με Nabucco και Lucrezia Borgia.
H μουσική του καριέρα εκτοξεύτηκε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις στα πιο φημισμένα θέατρα όπερας και φεστιβάλ, από το Teatro alla Scala του Μιλάνου («Un Ballo in Maschera» 1975) μέχρι το New York Metropolitan Opera House («Tosca», 1974).
Συνεργάστηκε με τους διασημότερους μαέστρους, μεταξύ των οποίων οι Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Leonard Bernstein κ.α., ενώ στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται πάνω από εξήντα όπερες.
Διετέλεσε Μουσικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992.
Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του έχει λάβει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ αυτών και το Βραβείο Grand Prix du Disque από την Ακαδημία του Παρισιού, ειδική τιμή το 2004 από τη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, κ.α..
Tα κονσέρτα των Τριών Τενόρων που δόθηκαν σε όλο τον κόσμο έγιναν θρυλικά, δημιουργώντας πρωτοφανή επίδραση στον χώρο της όπερας.
Τους μοναδικούς Jose Carreras, Placido Domingo και Luciano Pavarotti, παρακολούθησαν πάνω 2 δισεκατομμύρια ακροατές.
Μετά την περιπέτεια της υγείας του, από το 1988 και παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, έχει ταχθεί με πλήρη αφοσίωση υπέρ των σκοπών του «José Carreras International Leukaemia Foundation», του οποίου είναι πρόεδρος.
Το Ίδρυμά του για τη Λευχαιμία, έχει έδρα τη Βαρκελώνη και παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελβετία και στη Γερμανία και αποτελεί γιʼ αυτόν σημαντική προτεραιότητα.
O Jose Carreras είναι Επίτιμο Mέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμάκων, του Τμήματος Υποστήριξης κατά της Λευχαιμίας, του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Αιματολογίας και της Γερμανικής Παιδιατρικής Ογκολογικής και Αιματολογικής Οργάνωσης.
Ο David Gimenez, αρχιμουσικός διεθνούς φήμης και μόνιμος συνεργάτης του Jose Carreras, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Αν και πολύ νέος, είχε την ευκαιρία να διευθύνει μεγάλες ορχήστρες στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου και να συναντηθεί με τους πιο διακεκριμένους ερμηνευτές της όπερας, όπως οι Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Montserrat Caballe, Jose Carreras, Placido Domingo, Angela Gheorghiu, Sherrill Milnes, Dennis OʼNeill, Juan Pons, Bryn Terfel.
Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του Jose Carreras στο Ηρώδειο, θα δοθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ, και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της Νίκου Σαχπασίδη που πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 45 χρόνων.

Τιμές εισιτηρίων:
Κάτω διάζωμα: Διακεκριμένη θέση 125  Α Ζώνη 85  Β Ζώνη 65  Γ Ζώνη 55 
Άνω διάζωμα: 45 
Προπώληση:
Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών και Half Note Productions.
Επικοινωνία: Half Note Productions, τηλ. 210-60 02 802
Ωρα έναρξης συναυλίας: 20:30

http://entertainment.in.gr/html/ent/749/ent.68749.asp
 

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Τον Οκτώβριο ανοίγει η καλλιτεχνική περίοδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών...
http://entertainment.in.gr/html/ent/912/ent.68912.asp

Μεγάλη έμφαση....

21, 22 & 23 Οκτωβρίου Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης, Γιούρι Τεμιρκάνοφ
Το παλαιότερο συμφωνικό σύνολο της Ρωσίας (ιδρύθηκε το 1882), και μια από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου. Δια μέσου των ιστορικών αλλαγών που συνέβησαν στη μεγάλη αυτή χώρα, το σύνολο διατήρησε το καλλιτεχνικό του προφίλ, που διαμόρφωσαν μεγάλες μουσικές προσωπικότητες.
Την έχουν διευθύνει μουσικοί όπως ο Ρίχαρντ Στράους, ο Άρθουρ Νίκις, ο Αλεξάντερ Γκλαζούνοφ και ο Σεργκέι Κουσσεβίτσκι. Ο Σεργκέι Προκόφιεφ και ο Βλαντίμιρ Χόροβιτς είχαν συμπράξει με την Ορχήστρα ως σολίστ στο πιάνο ερμηνεύοντας τα δικά τους κοντσέρτα, ενώ το 1918 ο Προκόφιεφ τη διηύθυνε στην παγκόσμια πρώτη της Κλασικής Συμφωνίας του.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Βασικός Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης από το 1988, ο Τεμιρκάνοφ συνεργάζεται παράλληλα με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, όπως η Royal Philharmonic Orchestra, η Φιλαρμονική της Δρέσδης, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Δανίας, η Συμφωνική της Βαλτιμόρης κ.ά., ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 είναι Μουσικός Διευθυντής στο περίφημο Teatro Regio της Πάρμας.
Το πρόγραμμα των τριών ημερών περιλαμβάνει τα τρία κοντσέρτα για πιάνο του Ραχμάνινοφ και έργα Τσαϊκόφσκι. Σολίστ στο πιάνο οι Ντενίς Ματσούεφ (21/10), Νικολάι Λουγκάνσκι (22/10) και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (23/10)


Δεν χάνουμε τέτοιες συναυλίες μ ε τ ί π ο τ α.....
http://www.artissimo.gr/greek/cm_sp...rgx_Philarmonicx_Orchestrax_Autumnx_2009x.htm
 


Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή θα παρουσιάσει έργα του Μανώλη Καλομοίρη σε εορταστική συναυλία για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.



Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη δεύτερη ραψωδία «Τραγούδι στη νύχτα» (σε ενορχήστρωση Βύρωνα Φιδετζή), που εκτελείται πρώτη φορά από την ΚΟΑ. Ο ενορχηστρωτής του έργου σημειώνει: «Η 2η Ραψωδία για πιάνο, γραμμένη στα 1921, ανήκει στη δεύτερη δημιουργική περίοδο του συνθέτη. Η δημιουργική αυτή περίοδος, που είναι -ίσως περισσότερο και από την τελευταία- ενδιαφέρουσα και σημαντική για τον συνθέτη, χαρακτηρίζεται από το "μπόλιασμα" της τέχνης του Καλομοίρη με τις κατακτήσεις της γαλλικής μουσικής, τόσο στην αρμονική, όσο και στην ορχηστρική γραφή.

Στη συνέχεια θα εκτελεστεί το συμφωνικό ποίημα «Ο Πραματευτής» για φωνή και ορχήστρα πάνω στο ποίημα του Ι. Γρυπάρη. Ο Πραματευτής είναι το πρώτο συμφωνικό ποίημα του Καλομοίρη και το δεύτερο μεγάλο έργο για φωνή και ορχήστρα μετά τα Μαγιοβότανα (1915). Είναι ένα ορόσημο στο συνθετικό έργο του Καλομοίρη, διότι εγκαινιάζει την μεσαία δημιουργική περίοδο του συνθέτη που χαρακτηρίζεται από τις έντονες γαλλικές επιδράσεις, την εσωστρέφεια και τον λυρισμό καθώς επίσης και την αναζήτηση δρόμων για την εξέλιξη της μουσικής του γλώσσας με κύριο φορέα την πυκνή, συχνά διάφωνη αρμονία. Σολίστ η υψίφωνος Μάτα Κατσούλη.

Η συναυλία θα συνεχιστεί με την «Πολιτεία και Μοναξιά», κύκλο τραγουδιών για φωνή και ορχήστρα σε ποίηση Κ. Παλαμά. Η γλωσσική, ιδεολογική αλλά και αισθητική συνάφεια δύο μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, του Μανώλη Καλομοίρη και του Κωστή Παλαμά, καταφαίνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στο έργο αυτό. Όπως ο Παλαμάς αγωνίζεται να μεταδώσει το εθνεγερτήριο πάθος του, και χρησιμοποιεί μία καλώς εννοούμενη μεγαλοστομία του για να συνεπάρει, έτσι και η μουσική γλώσσα του Καλομοίρη έχει έναν ιδιαίτερο στόμφο, που δεν αποσκοπεί σε έναν εφήμερο εντυπωσιασμό αλλά στη δημιουργία ενός νέου για την εποχή του μουσικού σύμπαντος, βαθύτατα ελληνικού σε ύφος και θεματολογία. Σολίστ η υψίφωνος Μάτα Κατσούλη.

Η συναυλία θα κλείσει με τη Συμφωνία αρ.1 σε ντο ελάσσονα, γνωστή ως «Συμφωνία της Λεβεντιάς». Ο ίδιος ο συνθέτης σημειώνει: «Η Συμφωνία της Λεβεντιάς γράφτηκε από το καλοκαίρι του 1918 ως το καλοκαίρι του 1920. Ο συνθέτης της συνέλαβε τις πρώτες θεματικές εμπνεύσεις της συμφωνίας αυτής στα βουνά και τους κάμπους της Μακεδονίας και θέλησε να αποδώσει μουσικά τη συγκίνηση που ένοιωσε μπρος στην Ελληνική Λεβεντιά, σε όλες της τις εκδηλώσεις, στη χαρά της ζωής, στον πόλεμο, στο χορό, στην αγάπη, στο θάνατο».

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009 ώρα 20.30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Φίλων της Μουσικής



Εορταστική συναυλία για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

ΕΡΓΑ Μανώλη Καλομοίρη

Μ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ:

Ραψωδία αρ.2 «Τραγούδι στη νύχτα», για πιάνο σόλο, σε ενορχήστρωση Βύρωνα Φιδετζή (α’ εκτέλεση με την Κ.Ο.Α.)
«Ο Πραματευτής», συμφωνικό ποίημα για φωνή και ορχήστρα πάνω στο ποίημα του Ι. Γρυπάρη
«Πολιτεία και Μοναξιά», κύκλος τραγουδιών για φωνή και ορχήστρα σε ποίηση του Κ. Παλαμά
Συμφωνία αρ.1 σε ντο ελάσσονα, «Η Συμφωνία της Λεβεντιάς»
Σολίστ Μάτα Κατσούλη, υψίφωνος

Συμμετέχουν οι:

Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Διδασκαλία-διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου)
Μικτή Δημοτική Χορωδία (Διδασκαλία-διεύθυνση: Σταύρος Μπερής)
Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης (Διδασκαλία-διεύθυνση: Σταύρος Μπερής)
Γυναικεία Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων «OPUS FEMINA» (Διδασκαλία-διεύθυνση: Φάλια Παπαγιαννοπούλου)


Διεύθυνση ορχήστρας Βύρων Φιδετζής


Τιμές εισιτηρίων: € 25.00, 20.00, 15.00, 10.00, 5.00 (φοιτητικό)

Πληροφορίες: Κ.Ο.Α., τηλ: 2107257601
http://www.artissimo.gr/greek/cm_sp..._worksx_Manolisx_Kalomirisx_Autumnx_2009x.htm
 

m_v

Μηνύματα
249
Reaction score
24
Τέσσερα χρήσιμα link για να μην χάνουμε ενδιαφέρουσες συναυλίες που συνήθως δεν μας ενημερώνουν ότι γίνονται :
1. Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
http://www.lsparnas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=60&lang=el

2. Athenaeum
http://www.tar.gr/content/content/files/2679_PROGRAMM_ATHENAEUM_2010.pdf

3. Μουσείο Μπενάκη
http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203

4. Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
http://www.ifa.gr/index.php?option=com_jcalpro&Itemid=64&extmode=cal&date=2010-02-01&lang=el

όπου θα έχουμε και την ευκαιρία να ταϊσουμε τα αυτιά-εγκέφαλο μας με μουσική χωρίς ηλέκτρόνια, συστήματα κλπ, κλπ

Μικρές οάσεις στο σημερινό ερημικό τοπίο στα μουσικά δρώμενα, εύχομαι να μεταβληθεί και θα ξαναδούμε σύντομα κορυφαίες ορχήστες και μαέστρους.
 

Μηνύματα
738
Reaction score
8
Απάντηση: Συναυλίες, μουσικά κονσέρτα & άλλα δρώμενα Κλασικής Μουσικής

Shigeru Umebayashi!!!!

4-5 Δεκεμβριου 2010 Στο ιδρυμα Μιχ. Κακογιαννης.
 

themiloc

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.069
Reaction score
257
Η σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου και ο Ρώσος πιανίστας Αντρέι Χόβριν θα παρουσιάσουν τρία από τα πιο γοητευτικά και οραματικά έργα της φωνητικής μουσικής:
Δευτέρα 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σεργκέι Προκόφιεφ: Μελωδίες op.35
Μοντέστ Μούσσοργκσκυ: Χωρίς Ήλιο (Без солнца) Ένας φωνητικός κύκλος
Johannes Brahms: 8 τραγούδια op.57


Η τρυφερότητα και το αδιόρατο χιούμορ στα τραγούδια χωρίς λόγια του Προκόφιεφ, λίγο απέχει από την ενδοσκοπική ποίηση στον κύκλο του Μούσσοργκσκυ, γεμάτη εξομολογήσεις χωρίς αποδέκτη. Η αφαιρετική διάθεση που συνδέει τα δυο έργα προκύπτει στο ένα από την απουσία των λέξεων, στην άλλη από την απουσία συνομιλητή. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το έργο 57 του Μπραμς θα έρθει να προσθέσει στον Μούσσοργκσκυ έναν ακόμη μοναχικό αφηγητή. Πικρία, πενυματικότητα και σκοτεινός αισθησιασμός του γερμανικού Βορρά, που παραμένει παρ' όλ' αυτά Βορράς ανοιχτός και θαλασσινός, απαντούν στις πιο στεγνές και αδιέξοδες φωνές του Βορρά της Ρωσίας, περίκλειστου μέσα στην απεραντοσύνη του.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, Πλατ. Καρύτση 1, Αθήνα, Ώρα: 20.30

ενιαίο εισιτήριο: 10 €
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Ο Μάριος Φραγκούλης θυμωμένος στο Ηρώδειο

http://www.athina984.gr/2017/09/19/o-marios-fragkoulis-thymomenos-sto-irodio/

Ζήτησα επανειλημμένως να δω την υπουργό την κυρία Κονιόδρου για να συζητήσουμε γι αυτό το θέμα και για το Ηρώδειο και για την ΚΟΑ και δεν βγήκε ποτέ στο τηλέφωνο. Δεν μου απάντησε ποτέ σαν να μην υπήρχα.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.442
Reaction score
50.535
Πέρα από την κατασκευή πικάπ η Pro-Ject ασχολείτε και με την κυκλοφορία δίσκων.

Η τελευταία κυκλοφορία, σε συνεργασία με την Deutsche Grammophon, είναι τα έργα «Pastorale» (Συμφωνία op.68) και το Overture από το «Egmont» (op.84) του Μπετόβεν, από την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης με μαέστρο τον Karl Böhm.

Η ηχογράφηση έγινε στο περίφημο Golden Hall του Wiener Musikverein και όπως και το mastering, ήταν πλήρως αναλογικά. Το remastering έγινε από τα αυθεντικά master tapes από τον Georg Burdicek της εταιρίας Tonzauber.

Πρόκειται για δύο 33ρια των 180γρ. που τυπώθηκαν από την Pallas Germany





http://www.hxoseikona.gr/nea/6843-pro-ject-mpetoben-remastered.html
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.442
Reaction score
50.535



Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται την άνοιξη με χαρούμενη κλασική μουσική από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Tet-Art-One της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αίθουσα του Παρθενώνα.
Tο μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Πάχελμπελ, Χέντελ, Μπάχ, Χαΰντιν, Μποτσερίνι και Σκαλκώτα μεταξύ άλλων.

Στο Κουαρτέτο Εγχόρδων Tet-Art-One συμμετέχουν:

Μόρφω Παπαδημητρίου (α’ βιολί), Κώστας Καραγεωργόπουλος (β’ βιολί),
Αλέξανδρος Παπανικολάου (βιόλα), Ήβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο)


Πληροφορίες

  • Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 6:00 μ.μ.
  • Για τη συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα διατίθενται εισιτήρια ελεύθερης εισόδου στα εκδοτήρια του Μουσείου από τις 5:30 μ.μ.
  • Το θερινό ωράριο λειτουργίας* του Μουσείου ξεκινά από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.
*Θερινό ωράριο λειτουργίας (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου): Δευτέρα 8:00 π.μ. - 4:00 μ.μ., Τρίτη – Πέμπτη 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ., Παρασκευή 8:00 π.μ. - 10:00 μ.μ., Σάββατο & Κυριακή 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ


https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/188781_anoixi-me-moysiki-sto-moyseio-akropolis
 



Μηνύματα
72
Reaction score
86
Λαμπροί συντελεστές στο 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος»

Με λαμπρούς ερμηνευτές και ερμηνεύτριες ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά μια μεγάλη μουσική συνάντηση για την Οπερα. Το 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος» που φέρει το όνομα του μεγάλου τρικαλινού βαθύφωνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, στο βυζαντινό Κάστρο. Συμμετέχουν σημαντικοί/ες σολίστ με συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή:
Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Αντυ Φασσέα (σοπράνο), Ματίνα Τσαρουχά (σοπράνο), Ιωάννης Καλύβας (τενόρος), Μάριος Σαραντίδης (μπάσος), Αντώνης Κορδοπάτης (βαρύτονος), ενώ ο επίσης συνεργάτης της ΕΛΣ, Δημήτρη Γιάκα,, θα συνοδεύει στο πιάνο. Η είσοδος στο Θέατρο θα γίνει μετά από προμήθεια ατομικών δελτίων, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι/ες θα τα προμηθεύονται από το Μουσείο Τσιτσάνη. Η έναρξη της μουσικής βραδιάς θα γίνει στις 20:30 αυστηρά, με ώρα προσέλευσης τις 20:00 και . Στη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Μηνύματα
72
Reaction score
86
Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, 21-24 Σεπτεμβρίου 2021

Από τις 21 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Schwarz, παρουσιάζει το φεστιβάλ Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Το Curtis on Tour, η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis σε πρωτοβουλία της Nina von Maltzahn, επιστρέφει στην Αθήνα για έκτη χρονιά. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι) στις 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό (δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας).

Για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (6μηνης ισχύος).
Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Άρνηση επίδειξης σχετικού πιστοποιητικού ή έλλειψη αυτού καθιστά την είσοδο μη επιτρεπτή.
-------------------------------------------
(Γιά όσους το βλέπουν τώρα και ενδιαφέρονται, υπάρχει ακόμα χρόνος για 23 καί 24 Σεπτεμβρίου).

 

Μηνύματα
1.335
Reaction score
661
Το Μέγαρο ξαναγίνεται Μέγαρο επιτέλους μετά την πανδημία και τα lockdown. Το τελευταίο 5μερο του Οκτωβρίου, ο πολύς Daniel Barenboim διευθύνει την Staatskapelle Berlin παρουσιάζοντας τις 4 συμφωνίες του Brahms και τις 4 συμφωνίες του Schumann. Την Κυριακή 31/10/21 θα ακούσουμε τις 4ταρτες.
 

Μηνύματα
72
Reaction score
86
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Imperial Russian Ballet


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 | 21.00

Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης | Λάρισα

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 | 19.30
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο | Καρδίτσα

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 | 21.00
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κατσιμήδου | Τρίκαλα

H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877 . Ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του μεγάλου συνθέτη. Ο χρόνος τον δικαίωσε. Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του που κερδίζει σταθερά χρόνο με το χρόνο μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως. Όχι μόνο θεωρείται σε κάθε εποχή μια σύγχρονη παράσταση μπαλέτου, αλλά η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ είναι σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο της ερωτικής θεματολογίας.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. Η ιστορία βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε μεταξύ 1975 και 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους σε αυτό το έργο. Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Βλάσλαβ Νιζίνσκι, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαργκότ Φοντέιν, Ταμάρα Τουμάνοβα, Φρέντερικ Άστον.

Σήμερα η «Λίμνη των Κύκνων» θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η “Λίμνη των Κύκνων” που θα παρουσιαστεί με την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τους εορτασμούς των 50 χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι Μάγια Πλισέσκαγια. Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γκεντιμίνας Ταραντά, εξέχων χορευτή των Μπολσόι, συνεχίζουν τη ρωσική κληρονομιά επιλέγοντας αυθεντικά έργα μπαλέτου, δίνοντας κλασικές παραστάσεις. Και δικαίως, από την ίδρυσή τους έχουν εξέχουσα θέση στον καλλιτεχνικό χάρτη της Ρωσίας, συνεργαζόμενα πολύ τακτικά με σολίστες των μπαλέτων Μπολσόι και Κίροφ, ενώ συχνές είναι και οι περιοδείες του στην Ευρώπη και στην Αμερική. Δίνοντας βάρος στην κλασική έννοια του χορευτή, που συνδυάζει την πλαστικότητα της κίνησης με την εκφραστικότητα και τη δραματικότητα, τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας κατάφεραν πολύ γρήγορα να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαλέτα της Ρωσίας.

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.181
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top