Τι είδαμε, τι θα δούμε


Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Βaby driver 7/10
I dont feel at home in this world any more 8/10

Δυο ταινιες που το κοινο τους στοιχειο ειναι το εξαιρετικο soundtrack ,ετσι οπως θα ηθελα ολες να εχουν... ομως παροτι ο πρωτος σκηνοθετης ειναι ευρωπαιος βγηκε ποιο αμερικανια -οχι πως με χαλαει- απο τον δευτερο ...που με βρισκει ως κριτικη απολυτα συμφωνο με του nath
I don't feel at home in this world anymore
7/10

Μακριά από χολυγουντιανές παραγωγές , εντυπωσιακά εφέ και αμερικανιές αλλά με όλα όσα σε κρατάνε άνετα στον καναπέ για μιάμιση ώρα και άλλη μισή ωρίτσα μετά τους τίτλους τέλους να αναρωτιέσαι τι είδες.
Με εναλλαγές από το νοενουάρ στο κωμικοτραγικό και από κεί στο θριλεράκι .
Μη σας παραπλανεί η αφίσα, βλέπετε μονορούφι και κουνιέστε που και που στους ρυθμούς της κάντρυ.

και φυσικα θριλερακι γιατι δε αφηνει κυριως το κωμικοτραγικο να εξελιχθει διαφορετικα...
Το περιεργο της ταινιας δε ξερω τι μου εβγαζε οταν προβληματιζοταν η πρωταγωνιστρια σκεφτομουν
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/...tramp-kai-tsakizei-oikonomika-ti-voreia-korea...

Βαby driver , ενω εχει ποιο γρηγορους ρυθμους πεφτει σε κατι φαουλ αδερφακι μου....

Ο baby μιξαρει σε κασεττες που προφανως δεν υπηρχαν οταν γεννηθηκε:o και δεν τις ακουει απο γουοκμαν :o αλλα απο mp4...
μπερδευτηκατε , μαλλον δεν αναπαραγει εκτος στουντιο λογω ογκου συσκευης?θα μας πει ο daharis που ξερει απο τετοια:D
Ο Μastermind πως γινεται απο αδιστακτος κυνικος που σπαει χερια-ποδια για πλακα συναισθηματικος να μας το πει ο Ρομαντικος Αlex:D...
Bλεπεται ευχαριστοτατα παρολαυατα ...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.631
Reaction score
83.116
Hitman's Bodyguard 6+/10
Κουλή αμερικανιά, με άπειρα κυνηγητά και αλεξίσφαιρους πρωταγωνιστές. Ο Samuel με έκανε να γελάσω πολλές φορές οπότε για κωμωδία καλή ήταν.
Το είχα προσπεράσει αλλά μου έβαλες ιδέες... :D

Δυο ταινιες που το κοινο τους στοιχειο ειναι το εξαιρετικο soundtrack ,ετσι οπως θα ηθελα ολες να εχουν... ομως παροτι ο πρωτος σκηνοθετης ειναι ευρωπαιος βγηκε ποιο αμερικανια -οχι πως με χαλαει-
Βαby driver , ενω εχει ποιο γρηγορους ρυθμους πεφτει σε κατι φαουλ αδερφακι μου....

Ο Μastermind πως γινεται απο αδιστακτος κυνικος που σπαει χερια-ποδια για πλακα συναισθηματικος να μας το πει ο Ρομαντικος Αlex:D...

Bλεπεται ευχαριστοτατα παρολαυατα ...
Το ωραίο είναι ότι το μόνο που με χάλασε ήταν η όση δόση αγγλούρας είχε λόγω σκηνοθέτη.
Όσο για τις συναισθηματικές εξάρσεις, ούτε που τις θυμάμαι, μάλλον δεν θα πρόσεχα. Αυτές οι σκηνές είναι για μένα σαν τη μουσική στα ιατρεία. Παίζει δεν παίζει το ίδιο είναι. 8-)
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
:rolleyes: στο κρισιμοτερο σημειο της ταινιας επεσε συναισθημα και δε θυμασε? σε κατι αλλες ταινιουλες τις θυμασε ομως:whistling::spiteful::p
 


Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378
Ο φιλικός κύριος Λεμαν - Herr Lehmann (2003)


IMG_2948.JPG



Ο κύριος Λέμαν είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Sven Regener, του τραγουδιστή των Element of Crime. Δημοσιεύτηκε αρχικά σε αποσπασματική μορφή στο περιοδικό Salmoxisbote και εκδόθηκε το 2001 από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Eichbom. Στα αγγλικά, ‘’Ο κύριος Λέμαν’’ αποδόθηκε ως "Berlin in blues” και η ελληνική μετάφραση του μυθιστορήματος φέρει τον ίδιο τίτλο: «Το μπλουζ του Βερολίνου».


Το 2003, το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Leander HauBmann. Η ταινία κέρδισε 2 χρυσές «Λόλες», βραβεία της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: ο Detlev Buck (Καρλ) για την ερμηνεία δεύτερου ανδρικού ρόλου και ο Sven Regener για το σενάριο.

Ο Φρανκ Λέμαν αποκαλείται από τους φίλους του πάντα «κύριος Λέμαν», επειδή πλησιάζει τα 30. Ζει στο Κρόιτσμπεργκ στη δυτική πλευρά του Βερολίνου και δουλεύει σ' ένα μπαρ, το «Άινφαλ». Είναι μέρος ενός κόσμου γεμάτου από φιλοσόφους, καλλιτέχνες, πότες, ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους, οι οποίοι υπερασπίζονται το δικαίωμα της απραξίας απέναντι σε κάθε μορφή αλλαγής. Όμως, λίγο πριν τα τριακοστά γενέθλιά του - και την πτώση του Τείχους - το φθινόπωρο του 1989, όλα ανατρέπονται. Ο τρόπος ζωής του Λέμαν διαταράσσεται από «εξωτερικούς παράγοντες:...


Ο κύριος Λεμαν θέλει να φάει στις 11 το πρωί Schweinsbraten ( ψητό χοιρινό ).Την ταινια την είδα στις 20:00 και την διέκοψα για να πάω ν αγοράσω και να το μαγειρέψω.Στις 22:00 ήταν έτοιμο!

Δεν μου χει ξανασυμβεί!

Το παραπάνω συμβάν,το υπέροχο σάουντρακ και ένας συμπαθητικοτατος πρωτοεμφανιζόμενος τότε πρωταγωνιστής με κάνουν να δώσω στην feel good ταινια ένα παχύ 7/10!

Ενοιωσα σαν να παρακολουθώ ένα ρυάκι να κυλά κι αυτό με υπνώτιζε ....

Η ταινια υφαίνει κωμικά και δραματικα στοιχεία με άρτιο τρόπο.Μια σκηνή με τον Christoph Waltz ( άγνωστος τότε για πολλούς ) :
Εμένα με συγκίνησε απρόσμενα η τελευταία σκηνή της ταινίας.Σαν να σου δίνουν μια σφαλιάρα για να ξυπνήσεις από το λήθαργο ...

Λοιπόν, "μην ξεχνάτε τους ηλεκτρολύτες!" :)


Soundtrack
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.631
Reaction score
83.116
:rolleyes: στο κρισιμοτερο σημειο της ταινιας επεσε συναισθημα και δε θυμασε? σε κατι αλλες ταινιουλες τις θυμασε ομως:whistling::spiteful::p
Στις ταινίες δράσης το συναίσθημα παίζει ελάχιστα και είναι δευτερεύον. Στις άλλες που κοροϊδεύω, όλη η ταινία βασίζεται σε αυτό και γίνεται ανυπόφορη (βλέπε Δουνκέρκη...). :D



Baywatch (2017)

MV5BNTA4MjQ0ODQzNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzA5NjYzMjI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Σενάριο για τα πανηγύρια, όμως παίζουν ωραίοι άνθρωποι σε ωραίο μέρος και σε αμερικάνικη ατμόσφαιρα. Αν και οι κοπέλες ήταν στο σύνολο τους ένα κλικ επάνω εμφανισιακά θα ήταν πολύ καλύτερο.

6,5/10.
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.717
Reaction score
10.524
Στις άλλες που κοροϊδεύω, όλη η ταινία βασίζεται σε αυτό και γίνεται ανυπόφορη (βλέπε Δουνκέρκη...). :D
Αυτή την κριτική ακόμα την περιμένουμε.
Μου φαίνεται πρώτα θα φύγει ο Σύριζα και μετά θα την γράψεις
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.631
Reaction score
83.116
Αυτή την κριτική ακόμα την περιμένουμε.
Μου φαίνεται πρώτα θα φύγει ο Σύριζα και μετά θα την γράψεις

Έχεις δίκιο. Ήθελα να αφήσω λίγες μέρες για να μην τη θάψω εντελώς και μετά ξεχάστηκα. Θα τη γράψω έστω και περιληπτικά. :)
 



Μηνύματα
470
Reaction score
513
120 battements par minute (2017), του Robin Campillo * * * // 5
120_beats_per_minute_h_2017_0.jpg

Πίσω από την κάμερα ο σχεδόν μόνιμος σεναριογράφος του Λοράν Καντέ, προφανώς κάπου στα γυρίσματα πάντα, εξού και η (μαθητική) μαστοριά. Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στις πρόσφατες Κάννες. Σχεδόν σίγουρο το δάκρυ, αν κρίνω από την αίθουσα.


The Nile Hilton Incident (2017), του Tarik Saleh * * * 1/2 // 5
the-nile-hilton-incident---still-1_30533907003_o-h_2017.jpg

Διαφθορά σε όλα τα επίπεδα ενός όχι ακριβώς by the book νεονουάρ με την αστυνομική ίντριγκα γύρω από τη δολοφονία μιας τραγουδίστριας στο ξενοδοχείο Nile Hilton να γδύνεται των δυτικών υπερβολών και των κατασκευασμένων κλισέ για να χτίσει ένα εφιαλτικό αδιέξοδο που αναπνέει δίπλα μας. (Καθόλου) στο φόντο, η Αραβική Άνοιξη, τραγική υπενθύμιση ότι η δομική σαθρότητα θα απαιτήσει πολύ περισσότερο κόπο για να γίνει τελικά θεμέλιο ενός καινούριου κόσμου - αν ποτέ αυτό επιτραπεί:
Forget it, Noredin, it's Cairo.
 
Last edited:




Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Για να προβληθεί η παρακάτω ταινία χρειάστηκε να γκρεμίσω το δωμάτιο !
Ο ήχος από πολυβόλα στη διαπασών,με κάνει να νιώθω τόσο όμορφα,μα τόσο όμορφα...
Όσο για το βαθμό της ταινίας.....ας μιλήσει το βίντεο:

 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Ανταπόκριση από τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Foxtrot, η δεύτερη μόλις ταινία του ισραηλινού Σαμουέλ Μαόζ ο οποίος το 2009 με το ντεμπούτο του Λίβανος είχε φύγει από τη Βενετία αγκαλιά με το Χρυσό Λιοντάρι.

Η ταινία εκκινεί με μια σκηνή που σου κόβει τα γόνατα με το καλημέρα: κλιμάκιο ισραηλινών στρατιωτικών ανακοινώνει σε ανύποπτο ζευγάρι το θάνατο του γιου τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η γραφειοκρατία θανάτου.

Το παραπάνω περιστατικό θα αποτελέσει αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα γαϊτανάκι - σπουδή πάνω στη διαχείριση της απώλειας και στη ματαιότητα της αναζήτησης νοήματος πίσω από τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Η ταινία υποβάλλει το θεατή σε ένα διαρκές σκωτσέζικο ντους καθώς τραμπαλίζεται συνεχώς μεταξύ κωμικών καταστάσεων και ισχυρού σοκ.

Αξίζει η θέασή της όταν θα εξέλθει στο ελεύθερο κύκλωμα διανομής.

 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.378
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top