Παρακαλώ, επιτρέψετέ μου να συστηθώ

Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
H ένδειξη της ημερομηνίας στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μου υπενθυμίζει ότι είμαι 43 και έχω ζήσει σχεδόν το σύνολο αυτών με την "απολλώνια τέχνη" ως μια από τις μόνιμες σταθερές μου.

Μετά από 10 χρόνια "σοβαρών" μουσικών σπουδών και μετά από υπέρμετρες ώρες μελέτης, εξετάσεων και ανάλογων δόσεων ψυχοφθόρας, έφθασα στη δυσάρεστη συνειδητοποίηση ότι το μέτριο ταλέντο μου όσο και να "εργαζόμουν" δε θα έφθανε και πολύ μακριά.

Το ημερολόγιο έδειχνε μέσα δεκαετίας 90 και ο πολύπαθος JVC JR S61W με ένα JVC JL-A20 ταιριασμένο με μία X-1 και ένα ζεύγος SK-S11 (γονικής καταβολής εγκαταλειμμένο σύστημα) εκτελεί υπερωρίες στα φοιτητικά μου χρόνια με τα βινύλια που μανιωδώς μάζευα (και μαζεύω ακόμα) παρόλο την λαίλαπα των CD.

To millenium με βρήκε κάπου στην κεντρική Ευρώπη να κυνηγάω μεταπτυχιακά (σε τομέα εκτός μουσικής ή ήχου) και κάπου εκεί βρέθηκε ένας κακο-μεταχειρισμένος Τeac A-BX10 παντρεμένος με ένα Thorens TD 160 MK II και μετά από άπειρες δοκιμές σε φθηνιάρικα δεύτερο χέρι ηχεία κάπου βρέθηκε ένα ζευγάρι B&W DM 601 S1 που ακόμα έχω σε αντίθεση με τον Teac που έμεινε σε ένα προάστιο έξω από τη Πράγα... σε κάποιες "ψυχές".

Επιστροφή πίσω με έξτρα χασούρες στην αποσκευή της ζωής μου (α, και μερικά βινύλια) και φτου από την αρχή. Το παλιό JVC σύστημα ξεθάφτηκε να εκτελέσει χρέη ψυχαναλυτή άλλη μια φορά και κάπου εκεί βρέθηκε ένας Υamaha DSP-A595a που η ολίγον παρανοϊκή μου ακουστική διάθεση τον ταίριαξε με ένα ζεύγος Dynaudio ΒΜ6.

Με την σειρά του ο "αρχαίος" πήγε μόνιμα στην αποθήκη και θα περιμένει κάποιας μορφή συντήρησης, κάποια στιγμή. Το σπίτι μου μίκρυνε για ένα περίεργο λόγο που αδυνατώ να καταλάβω και ακόμα και ο DSP-A595a έπρεπε να παραχωρήσει την θέση του στον RX-V450 της συμβίας μου που τόσο αγαπάει και εγώ δεν μπορώ να ακούσω με τίποτα.

Πρόσφατα προσπαθώντας να στριμώξω στον προσωπικό μου χώρο που μάλλον θα ταίριαζε ο ορισμός τρένο η μάλλον κουπέ αυτού, άρχισα να ψάχνομαι με half boxes, class D κάποιες υβριδικές λύσεις, DIY (αλλά ο χρόνος έρευνας είναι ανεπαρκής όπως και οι γνώσεις μου ώστε να κρίνω). Ως ξεροκέφαλος εραστής των oλοκληρωμένων ενισχυτών έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό με έναν 4736 από 47 Labοratory και C5i από bel canto και ακόμα βρίσκομαι στην αναζήτηση Iθάκης. Προς το παρόν ένα δανεικός (μακριάς διάρκειας) Cyrus One από ταξιδιάρη φίλο εκτελεί γενικά καθήκοντα και μπορώ να πω ότι τον βλέπω με ένα αίσθημα οίκτου στριμωγμένο κάτω από το γραφείο να προσπαθεί μάταια να με κερδίσει.

Το μέλλον θα δείξει σίγουρα. Στο πολύ άμεσο μέλλον το Thorens θα πάρει θέση του σε άλλο σπίτι και θα αντικατασταθεί μάλλον από απόγονο της οικογένειας του περίπου της ίδιας κλάσης (εύχομαι). Λοιπόν καλώς σας βρήκα και παραλλάσσοντας λίγο το παλιό καλό ραδιοφωνικό μότο, εύχομαι σε όλους εξαιρετικές, υπέροχες ακροάσεις ότι και αν έχετε ως εξοπλισμό όπου και αν βρίσκεστε.

Καλό βράδυ Αργύρης
 
Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.715
Παρά τις ελλιπείς συστάσεις (λείπει ένα όνομα να πηγαίνει με το κείμενο), καλώς όρισες στο AVSite! :drinks:
 

Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
Παρά τις ελλιπείς συστάσεις (λείπει ένα όνομα να πηγαίνει με το κείμενο), καλώς όρισες στο AVSite! :drinks:
Πολύ σωστή επισήμανση (που είχα το μυαλό μου...?) προστέθηκε στο τέλος.
 

Μηνύματα
27.202
Reaction score
25.174
Η γραφή σου Φίλε Αργύρη μνημειώδης έως και εποική μπορώ να πω. \
Εύγε.
Καλώς ήλθες.
 












Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
Καλώς μας ήρθες Αργύρη.
Παίζεις πιάνο ή κάποιο άλλο όργανο;
Η πιο ειλικρινείς απάντηση είναι "έπαιζα" πιάνο. Το άφησα σε εκείνη την καταραμένη 2η ανωτέρα.
Μετά τόσα χρόνια τα χέρια είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Δοκίμασα, ταλαιπώρησα και προσπέρασα διάφορα έγχορδα όργανα από κλασική κιθάρα έως διάφορα λαούτα και τα άφησα όλα σ' αυτούς που έχουν αυτό που χρειάζεται και λείπει σε μένα.
 






ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.258
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top