Symphonic line rg10 mkiii

kl1

Μηνύματα
160
Reaction score
57
Σε όλους αυτούς τους ενισχυτές η τελική βαθμίδα είναι ακριβώς ίδια, αλλάζοντας μόνο τα τελικά τρανζίστορ από sanken σε toshiba σε κάποια μοντέλα και αυξομειώνοντας ελαφρώς την τάση τροφοδοσίας.

Και μιας και αναφέρθηκε το εξωτερικό τροφοδοτικό-μετασχηματιστής...
Αυτός ήταν ο παλιός μετασχηματιστής του μηχανήματος, ισχύος 460 VA, με τυλίγματα για προενισχυτή και τελικό:
View attachment 86695


Και εδώ είναι η βελτιωμένη κατάσταση, με έναν μετασχηματιστή 800 VA για την τελική βαθμίδα και έναν 200 VA για την προενίσχυση. Πλέον, λόγο της αυξημένης ισχύος, ήταν απαραίτητο και κύκλωμα ομαλής έναρξης
View attachment 86697 [/QUOTE]

ωραία δουλειά, !εντυπωσιακό !
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Πριν βγει στην παραγωγη καθε μηχανημα απο τυπους σαν τον Rolf Gemein τιουναρεται ηχητικα με βαση το όραμα του (κ αρα κατασκευάζεται ανάλογα) ωστε να αναπαράγει τον ηχο στοχο -0ραμα-.Οταν το οραμα (κι εκει εγκειται η επιτυχια η οχι ) του κατασκευαστη για τον ηχο που θελει να βγαλει σκασει στ αυτια σου κ απλά σε συνεπάρει ειναι ασχετο απο το αν εχει χρησιμοποιησει τελεστικους στην προενισχυση η πυκνωτες με δικες του προδιαγραφες οπως δηλώνει τουλάχιστον η καλωδιο απο τηλέφωνου ΕΦΟΣΟΝ εγκρινει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα.Μπορουσε να βαλει κοντο και ασημενιο καλώσιο ΑΛΛΑ τοτε ο ηχος θα αλλαζε προς τα καπου που ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ.Μπορουσε επισης να βαλει την ψυκτρα σωστα αλλά θεωρησε οτι δεν εχει καποια σοβαρη επιπτωση η ελαφρα αυξημενη θερμοκρασια της δεξιας καθως εχει ενα ειδικο υλικο που ψυχεται 5 φορες καλυτερα (απο συντευξη στο stereo phlle υπαρχει ολόκληρη).
Θελω να καταλήξω οτι οι βελτιώσεις που παρουσιάζεις μαρτυρουν γνωση και πάθος αξιοθαύμαστο και νοικοκυροσύνη και γεναιοτητα ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ να αλλάξεις τον ηχο ενος πολυ καλου ηχητικά για μενα αλλά και άλλους ανα τον πλανητη (κατασκευαστικα απο οτι λες κατω απο μετριαντζα τον αποτιμείς) και να μην πεις στον φιλο σου Δωστον και φερε τα λεφτα να σου φτιαξω εναν καλυτερο απο την αρχη με δικο μου σχεδιο και συλληψη απο το να ριχνεις πχ κετσαπ σε μια συνταγη με φυσικη ντοματα (η να βγαζεις την κετσαπ απο μια σαλτσα που την περιεχει για να αφησεις μονο την ντοματα :) )
(η αληθεια ειναι οτι οι φωτο μαρτυρουν βελτιωση ,δομικοκατασκευαστικα ομως.Ετσι και πας πχ την διαφανεια 2 κλιk πανω η τον δυναμισμό με τις βελτιωσεις την ΕΚΑΨΕΣ την μαγικη ισσοροπία) :)
[DOUBLEPOST=1514805022][/DOUBLEPOST]καλη χρονια με υγεια σε ολους παιδες ,επεμβατικους και μαμισιους :)
Η Symphonic Line είναι μια εταιρία με αρκετά μεγάλη γκάμα ολοκληρωμένων ενισχυτών.
Ξεκινάει από τον 1 με κόστος 3150 ευρώ, έχει στην μέση της γκάμας τον 10 με κόστος 6550 ευρώ και τελειώνει με τον kraftwerk με κόστος 16100 ευρώ.

Είναι δεδομένο πως για να έχει λόγο ύπαρξης ο καθένας από αυτούς, πρέπει όσο ανεβαίνουμε σε κόστος, ο ακριβότερος να αποδίδει πολύ καλύτερα από τον προηγούμενο.
Πιστεύω πως όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

Αν υπάρχει, όπως υποθέτεις, <<όραμα>> ή <<τιουνάρισμα>> ενισχυτή ή <<ισσοροπία>> για συγκεκριμένο ήχο, θα είναι λογικό επόμενο οι βασικές αρχές σχεδιασμού να ισχύουν όσο και αν πάμε προς τα επάνω.

Ισχύει κάτι τέτοιο?
Και βέβαια όχι.
Ο rg-10, για παράδειγμα, έχει στην προενίσχυση 4 τελεστικούς (δύο ΝΕ5534 και δύο ΟΡΑ604) με κόστος 10 ευρώ και μερικά τρανζίστορ και διόδους, όπου το συνολικό τους κόστος δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ.
Αν δούμε τον kraftwerk τώρα, παρατηρούμε πως το κύκλωμα του δεν έχει απολύτως καμία σχέση.
Αποτελείται από διακριτά στοιχεία (καθόλου τελεστικούς), σε τάξη Α και υλικά αρκετά καλύτερης ποιότητας.
Επίσης η χωρητικότητα (πυκνωτές) του σταδίου εξόδου είναι αυξημένη αλλά και οι μετασχηματιστές δύο και μεγαλύτεροι σε ισχύ.

Πόσο πληρώνει τα ανωτέρο ο απλός χρήστης?
Κάτι παραπάνω από 9.500 ευρώ.
Πόσο είναι το πραγματικό επιπλέον κόστος των υλικών?
Γύρω στα 500 ευρώ.
Απλές, καθημερινές παρατηρήσεις.;)
 
Last edited:

Z

Zdimis

Guest
Λες δηλαδη οτι ετσι χωρις ηχο οραμα φτιαχνει μηχανηματα με τελεστικα του 20αρικου ,τροφοδοτικά της σειρας και πυκνωτες κοινούς τα βαζει και μεσα στο νικελ κ απλά σε καποιους ακουγονται σπουδαία .Ευκολα κατάκτησε μια περιοπτη θεση αναμεσα στους κατασκευαστες ανα τον πλανητη ο τυπος (ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ MARKETING ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ) και λόγω νικελ ο ηχος τους αρέσει .Τι να πώ αναμεσα σε χιλιαδες κατασκευαστες ενισχυτων το να τρεχεις 40 χρονια μια εταιρεια με κορυφαιες διαικρισεις παντου χωρις ναχεις καν ιστοσελιδα και διαφημιση πουθενα ....και χωρίς οραμα για ηχο απλά όπως κατσει καποια παρτιδα τελεστικών για το χ μοντελο στο ψ σταδιο ....μήπως να αναζητησω χρηματοδοτες να αναπτύξεις τη δικη σου σειρα ενισχυτικών ???
(ΤΟ ΟΛΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ )
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Λες δηλαδη οτι ετσι χωρις ηχο οραμα φτιαχνει μηχανηματα με τελεστικα του 20αρικου ,τροφοδοτικά της σειρας και πυκνωτες κοινούς τα βαζει και μεσα στο νικελ κ απλά σε καποιους ακουγονται σπουδαία
Μπερδεύεσαι. Δεν λέω (ισχυρίζομαι), αλλά παρατηρώ και εξηγώ τι συμβαίνει στα ενδότερα.
Είδες κάπου να αναφερθώ σε ήχο? Εντελώς υποκειμενικός.
Το χειροπιαστό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και αυτό είναι το τι πληρώνεις.
http://gr.rsdelivers.com/product/te...ents-ne5534ap-op-amp-10mhz-8-pin-pdip/0810330

http://gr.rsdelivers.com/product/te...ments-opa604ap-precision-op-amp-20mhz/0828662

Σου ξαναλέω πως όταν έχουμε συγκεκριμένο όραμα ακολουθούμε ίδιες αρχές και δρόμους.
Όταν οι σχεδιαστικές αρχές έχουν χαοτική διαφορά δεν μπορεί να υπάρξει αυτό.

Υ.Γ.
Μπαα δεν κάνω εγώ για έμπορος. Έχω μάθει να κοιτάζω τον άλλο στα μάτια και να τα λέω τσεκουράτα. Επίσης δεν αντέχω να λέω παπαριές σε συνεντεύξεις, προκειμένου να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.328
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top