DAC με Sabre ESS9038

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
Ειδα οτι πηρε και βραβειο EISA, δεν μπορει να εχουν "συνωμοτησει" ολοι,καλο θα ειναι,απλα δεν ξερω σαν pre τι θα λεει και αν εχει την επιλογη να βγαζει και ηχο παρακαμπτοντας το ποτενσιομετρο.
Ναι, καλό για τα λεφτά του...δεν διαφωνεί κανείς...αλλά όχι για άλλες κατηγορίες τιμής
 

Μηνύματα
13.644
Reaction score
6.612
προφανως,αλλα λογω του 9038, σιγουρα θα ανταγωνιζεται αλλα dac της κατηγοριας 500-600 ευρω 3-4 ετων.Αυτη ειναι και η ουσια της εξελιξης στα ψηφιακα.
 

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
προφανως,αλλα λογω του 9038, σιγουρα θα ανταγωνιζεται αλλα dac της κατηγοριας 500-600 ευρω 3-4 ετων.Αυτη ειναι και η ουσια της εξελιξης στα ψηφιακα.
και ποιος λέει ότι το 9038 είναι καλύτερο από άλλων εταιρειών αντίστοιχης τιμής κυκλώματα; Και Dac με 9038 υπάρχουν από 300 μέχρι 1000 ή και παραπάνω ευρώ...οπότε ποιο είναι καλύτερο τότε; Το DAC των 300 ή των 1000 ευρώ; (με το ίδιο chip)
 
Last edited:

Μηνύματα
13.644
Reaction score
6.612
προφανως το ακριβοτερο,αλλα ποσοι εχουν να δωσουν χιλιαρικο για dac σημερα?
 


Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
.......λογω του 9038, σιγουρα θα ανταγωνιζεται αλλα dac της κατηγοριας 500-600 ευρω 3-4 ετων.Αυτη ειναι και η ουσια της εξελιξης στα ψηφιακα.
Αρχηγέ μου δεν υπάρχει τέτοια εξέλιξη στα ψηφιακά υπό την έννοια που εννοείς.

Ένα DAC των 300 ευρώ θα το συγκρίνεις με αντίστοιχο ίδιας τιμής (παλαιότερο ή τωρινό). Αν συγκριθεί με διπλάσιας τιμής προηγούμενης γενιάς, το πιθανότερο είναι να κλάψει ο ιδιοκτήτης του.. (αυτός που σήμερα έδωσε 300).

Επίσης μη μας διαφεύγει ότι υπάρχουν παλαιότερες υλοποιήσεις κορυφαίες.
Αυτές σήμερα αποκτώνται με ψυχούλα, ενώ "τότε" ίσως είχαν μια αρμαθιά λεφτά.
Και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι κλάσεις καλύτερο απ' οποιοδήποτε ντακάκι τύπου "κάρτας".

Κανένα DAC των 300 ευρώ σήμερα δεν "παίζει".
Όλα χαβαλεδιάζουν στην πλάτη των υποψηφίων αγοραστών, κάνοντας οι εταιρίες επί χάρτου ασκήσεις με το marketing.
 

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.238
Reaction score
1.599
Δεν ξέρω πραγματικά ποιος είναι ο σωστος τρόπος σύγκρισης δυο συσκευών... είναι το τσιπακι; δενομιζω καθώς προσωπικά ας πούμε θεωρώ τα sabre πολυ κατώτερα των AD και των ΑΚ. Ακόμα και αρκετα πιο ηλικιωμένων και χωρίς δυνατότητες hi res. Είναι η τιμή... εδώ τώρα είναι χαώδης η διαγορα τιμολογιακής πολιτικηςμεταξυ εταιριών. Είναι φανερό πια ότι η project επιδιώκει να γίνει νούμερο ενα στις συσκευές ήχου.... πιθανόν είναι ήδη. Δέστε ας πουμε εχει στη γκάμα της σε παραγωγη πάω από 20 πικάπ..... δεν νομίζω να υπήρχε ποτε εταιρεία να εχει σε γραμμη παραγωγής τόσα μοντέλα. Παρουσιάζει συνεχώς best buy συσκευές και βραβεύεται κάθε χρόνο μεeisa. Άρα επιδιώκει και μπορεί να δώσει χαμηλότερες τιμές. Είναι φανερό ότι θελει να εχει το μεγαλύτερο μεριδιο αγοράς.
Αν λοιπόν βάλω σε ενα συστημα μου ένα dac με αξιοπρεπή απόδοση και ταυτόχρονα ειναι αποδεκτός ως προενισχυτης εχωκαιτον ενισχυτη ακουστικών μου δίνει και δυνατότητες MQA και όλα αυτά με 350 ευρώ τι θέλω να σκαλισω ....το παίρνω με κλειστά ματια. Το μονο που θα ήθελα είναι να μπορουσα να δανειστω ενα για μιση ωρα.... πράγμα δύσκολο καθως ο αντιπρόσωπος ούτε καν το εχει φέρει ακόμα...
Και τώρα μια ερώτηση κρίσης.... εχει ακούσει κανεις dac των 5000 ευρώ και των 15000 ευρώ ? Εχει ακούσει διαφορα?
Υπάρχει τιμή που σταματά να ακούγεται η διαφορα;
 

Μηνύματα
13.644
Reaction score
6.612
Κανένα DAC των 300 ευρώ σήμερα δεν "παίζει".
Όλα χαβαλεδιάζουν στην πλάτη των υποψηφίων αγοραστών, κάνοντας οι εταιρίες επί χάρτου ασκήσεις με το marketing.
τι εννοεις δεν παιζει? για τον μεσο ακροατη-χομπιστα παιζει και παραπαιζει. Δεν εχουν ολοι την εμπειρια απο συσκευες χιλιαδων ευρω και το πιο σημαντικο δεν μπορουν να τις αποκτησουν. Το καλο ή το κακο εχει να κανει με τις απαιτησεις που εχουμε με βαση την εμπειρια μας και κυριως την τσεπη μας (δυστυχως).

Εγω ειπα απλα "ανταγωνιζεται",οχι οτι κατ' αναγκη ειναι καλυτερο,απλα δινεις λιγοτερα χρηματα για να εχεις καλυτερο ηχο αναλογικα παντα.Το pro-ject πχ ανταγωνιζεται ανετα ενα cambridge audio dac magic plus,που ειναι περιπου πενταετιας και θυμασαι ποσο κοστιζε οταν βγηκε (τυχαιο παραδειγμα ετσι,δεν θελω να πω κατι για την εταιρεια).
 

sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
...για τον μεσο ακροατη-χομπιστα παιζει και παραπαιζει. Δεν εχουν ολοι την εμπειρια απο συσκευες χιλιαδων ευρω
+1 δυστυχώς... 8-)
Άσε που και την εμπειρία να έχουν κάποιοι, μπορεί να μην έχουν πια τις συσκευές που ίσως να εξέθεταν το συγκεκριμένο μηχανηματάκι... Κι εγώ υποψιάζομαι πως το συγκεκριμένο, έχει εξαίρετο VfM για την συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών, ειδικά των "desktop"... :)
Προς το παρόν αυτά που ξέρουμε είναι ότι ακούγεται πολύ ανταγωνιστικό στην κατηγορία του κι όχι μόνο, κι ότι κάποια προβληματάκια στις εναλλαγές bitrate και αλλαγές από x44,1 σε x48 κλπ. (που τα έχουν πάρα πολλοί εκεί έξω, αλλά οι ρηβιούερς δεν θίγουν υπολήψεις για προβλήματα που δεν άπτονται της αγνής ηχητικής απόδοσης... :errwhat: ), λύθηκαν τελείως με νέο firmware... ;)
Αναμένουμε.
(Κι εγώ μαζί!)
[DOUBLEPOST=1508866611][/DOUBLEPOST]
Αρχηγέ μου δεν υπάρχει τέτοια εξέλιξη στα ψηφιακά υπό την έννοια που εννοείς.
Από την άλλη βέβαια, συμφωνώ και μ' αυτό!

Το ζουμί στο dac, είναι αυτό το "Α" στη μέση της λέξης... ;)
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
λογω του 9038, σιγουρα θα ανταγωνιζεται αλλα dac της κατηγοριας 500-600 ευρω 3-4 ετων.Αυτη ειναι και η ουσια της εξελιξης στα ψηφιακα.
Παιδιά όταν λέμε ότι ένα dac "παίζει", δεν είναι αναγκαίο να πάμε και στα 10.000.
Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι ο μέσος ακροατής είναι της τάξης των 500-600 ευρώ.

τι εννοεις δεν παιζει? για τον μεσο ακροατη-χομπιστα παιζει και παραπαιζει.
Και συνεχίζω να επιμένω ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στα ψηφιακά μειώνοντας την τιμή με καλύτερο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα "δεν παίζει" :p

Όταν βγάζεις από την τσέπη 300 ευρώ για νέο dac, σε δυό μήνες μας πιάνει η μ@λ@κία να πάρουμε καλύτερο (και μη μου πείτε "όχι" γιατί όλους από μέσα μας τρώει..)
Η κατηγορία όμως των 800-1200 ευρώ σε νέα προϊόντα, έχει πάρα πολλές επιλογές που... "παίζουν".

Εγω ειπα απλα "ανταγωνιζεται",οχι οτι κατ' αναγκη ειναι καλυτερο,απλα δινεις λιγοτερα χρηματα για να εχεις καλυτερο ηχο αναλογικα παντα.
Γνώμη μου είναι ότι κανένα dac στην κατηγορία των 300 δε θα μπορέσει να χτυπήσει ήχο κατηγορίας τιμής των 800 - 1200 (σε καινούρια υλοποίηση), ακόμη και συγκριτικά με απλά μεταχειρισμένα CD ή dac "πεπερασμενων συσκευών" (?) πχ αυτό (550-800 euro) ή αυτό (800-1200) ή αυτό (370-550 euro new)..
Σημαντικότερος λόγος δεν είναι το chip που χρησιμοποιούν αλλά η υλοποίηση του αναλογικού αλλά ΚΑΙ του ψηφιακού σταδίου.

Θεωρώ ότι κατά πολύ καλύτερα deal πάντα θα υπάρχουν, με λίγη παραπάνω αύξηση budget.
Υπομονή χρειάζεται και να μη μασάμε από κολπάκια μαρκετινίστικα.. ;)
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.901
Reaction score
28.688
Καλησπέρα .
Μία γνώμη , μιά άποψη θα πώ , γιά Dac έωs τα 700e . .
TEAC UD-503
Τό άκουσα και μιά και δυό και τρείs φορέs .
Perfect sound ! :hi: Everest !
............Αν δεν παίξει , άν δεν σου αρέσει , στο δικό σου σύστημα .....τότε ψάξου !
Κάτι άλλο φταίει , όχι τό dac !

Τό εργοστάσιο !
-
teac-ud-503.jpg


-
Καί ή ψυχή του .
-


-
 

Μηνύματα
59
Reaction score
79
Εγω εχω ενα musical fidelity trivista (πραγματικά βαριά κατασκευή), το οποίο το συνδέω με μια Μ2tech usb-coaxial. Το οποίο δεν πιάνει σε απόδοση το cd player primaluna 8, που εχω. Το ερώτημα είναι να ψάξω για κάτι καλύτερο, στα 300-500 ευρω ( παραπάνω τέτοια εποχή δεν παίζει) ?
 


Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.901
Reaction score
28.688
Tο dac αυτο, το χει παρει κανενας? Καμια εντύπωση?!
-
Άν μπορείs να καταλάβειs - μόνο - από αυτό εδώ .......έχει καλώs . :)


-
DAC Box S2 + - miniature high quality digital to analogue converter!



DAC Box S2 + comes fully equipped for the highest demands of the modern audiophile. It supports playback for PCM files up to 32bit / 768kHz and DSD decoding up to quad DSD (DSD256). DAC Box S2 + also comes with five digital filters for soundshaping to the listeners preferences. Three digital inputs ensure to connect to any source available, be it a personal computer via the USB B input or a TV set via the optical input. The co-axial S/PDIF input takes all data from a digital transport such as the CD Box DS2 T. All inputs offer support for high resolution datas up to 24bit /192kHz. The USB input offers full high resolution support for all files up to PCM 32/768 and DSD256. Unwanted noise coming in through USB is double filtered to suppress them to a level where it can’t affect audio. The new aluminium/metal casing ensures highest aesthetics and protects against vibration and interference!

DAC Box S2 + comes in silver or black.



SRP: € 229,00

-
High end ESS Sabre ESS9038 DAC

• Proprietary clock circuity design

• Organic polymer capacitors and thin film miniMELF resistors

• 32bit / 768kHz PCM support

• DSD64, DSD128 & DSD256(DSD over PCM)

• Up to 24bit/192kHz for optical & coax inputs

• 5 selectable digital filter characteristics

• 1 proprietary optimum transient digital filter

• Synchronization of all internal oscillators

• Jitter as low as 100 Femtoseconds!

• Gold plated four layer PCB

• Full alu/metal sandwich casing in silver or black

-
 
Last edited:


Μηνύματα
1.294
Reaction score
445
μωρε καλο φαινεται..δεν ειμαι ιδιαιτερα λεπτολογος σε αυτα τα μπλιμπλικια, θεωρω οτι οι μεγαλες διαφορες ειναι αλλου... απλα ρωτησα αν το εχει ηδη καποιος να γραφε μια γνωμη.. φαινεται αρκετα ενδιαφερον στα 200 και κατι ευρω... πιθανοτατα με ενα καλο γραμικο τροφοδοτικακι που φτιαχνεται πανευκολα να παιζει ακομα καλυτερα.
 

Μηνύματα
13.644
Reaction score
6.612
πιθανοτατα με ενα καλο γραμικο τροφοδοτικακι που φτιαχνεται πανευκολα να παιζει ακομα καλυτερα.
δεν ξερω αν μπορει να γινει αυτο ομως,ο λογος οτι οταν συνδεεται με υπολογιστη (δουλευει σαν usb dac δηλαδη),τοτε παιρνει ρευμα απο την usb και οχι απο την εξωτερικη τροφοδοσια,απο την οποια παιρνει ρευμα οταν δουλευει η οπτικη ή η ομοαξονικη.Αρα μαλλον δεν παιρνει αναβαθμιση,εκτος και να αυτο μπορει να γινει με διπλο καλωδιο usb.Eπισης μην μπερδευουμε την απλη εκδοση του dac (αυτη που κοστιζει 230 ευρω) με την πιο ακριβη (που ειναι και pre και ενισχυτης ακουστικων,αλλα εχει και διπλα dac ) και κοστιζει 350 ευρω.

εδω οι τρεις παραλλαγες του dac
http://www.box-designs.com/main.php?info=s2-line&cat=s2-line&lang=de
 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.604
Μηνύματα
2.867.550
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top