Apple Keyboard και apple mighty mouse - αποτυχία

Μηνύματα
435
Reaction score
280
Στις 18 Ιανουαρίου 2014 αγόρασα από το Public για 56,00 ευρώ έκαστο το ενσύρματο Apple Keyboard with Numeric Keypad και το επίσης ενσύρματο apple mighty mouse. Να σημειώσω εδώ ότι για χρήση desktop δε χρησιμοποιώ ποτέ ασύρματα περιφερειακά για λόγους που δε χρειάζεται να αναπτύξω εδώ.
apple_1_0.jpg
mmouse_diagram.jpg

Η ποιότητα των συσκευών είναι εκπληκτική. Το πληκτρολόγιο έχει τέλεια αίσθηση των πλήκτρων κατά το πάτημα, είναι αθόρυβο και η εικόνα του και το βάρος του εντυπωσιακά (σασί από βουρτσισμένο αλουμίνιο, τέλεια πλαστικά). Το πιο σημαντικό είναι η άψογη συνεργασία με το mac που έχω (ειδικά πλήκτρα κλπ.) Εργονομικά, το πληκτρολόγιο είναι επίσης άψογο.


Το ποντίκι τώρα είναι πραγματικά τέλειο σχεδόν σε όλα του εκτός από το δεξί κλικ το οποίο μέχρι να συνηθίσω μου πήρε κάνα μήνα, καθώς, για όσους δεν ξέρουν, για να κάνεις δεξί κλικ σε apple mouse πρέπει να σηκώσεις τον δείκτη του χεριού από το αριστερό κλικ. Τέλος πάντων αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού μετά από αυτή τη συνήθεια που απέκτησα κάνω το ίδιο ασυναίσθητα πια και όταν χειρίζομαι ποντίκι σε pc. Το μεγάλο ατού όμως του ποντικιού αυτού είναι το ροδάκι του σκρολ που είναι ιδιοφυώς κατασκευασμένο καθώς όντας σφαιρικό (και στο σωστό μέγεθος) επιτρέπει το κατακόρυφο και οριζόντιο σκρολ με μεγάλη άνεση και τέλεια αίσθηση.


Προβληματάκια παρουσίασαν αυτές οι συσκευές σε αυτά τα 4 χρόνια. Αρχικά το μπαλάκι του σκρολ έχει κάτι κυλινδράκια από μέσα που μαζεύουν χνούδι με τη χρήση και θέλει μια φορά το δίμηνο να το καθαρίζεις εξωτερικά με ένα βρεγμένο πανί για να ξαναδουλέψει. Πταίσμα. Μετά από καμιά δεκαριά τέτοια καθαρίσματα δεν έπαιρνε εξωτερικό καθάρισμα και αναγκάστηκα να το ανοίξω για ενδελεχές καθάρισμα εσωτερικό, κάτι που προϋποθέτει ξεκόλλημα της βάσης και ξανά κόλλημα. Εντάξει και εδώ, αν και μετά το μοντάρισμα έχασα το κεντρικό κλικ από κακή σύνδεση μιας καλωδιοταινίας εσωτερικά. Τέλος πάντων, δούλευαν καλά τα 2 κλικ και το σκρολ που ούτως ή άλλως μόνο αυτά χρησιμοποιούσα.

Στο πληκτρολόγιο το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν το ξεκούμπωμα του space barπου το μόνταρα σχετικά εύκολα ακολουθώντας οδηγίες από το youtube(συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτά τα πληκτρολόγια). Κατά τα άλλα όλα καλά.


Πριν δυο βδομάδες πάω να μπω στο λογαριασμό μου πατώντας το κλειδί εισόδου στο πληκτρολόγιο και δεν μπορούσα. Νόμιζα ότι κάνω λάθος, είχα ξυπνήσει και από μεσημεριανή σιέστα και λέω λάθος θα τον πατάω. Δοκιμάζω καμιά 10αριά φορές τίποτα. Λέω κάτι έγινε ή κάποιος μου τον άλλαξε. Για να μην τα πολυλογώ αφου συνέδεσα ένα παλιό Microsoft πληκτρολόγιο ανακάλυψα ότι το apple μπερδεύει τα πλήκτρα και άλλα δουλεύουν αλλά δίνουν στην οθόνη άλλους (πολλές φορές και διπλούς) χαρακτήρες, ενώ άλλα δεν δουλέυουν καθόλου. Αυτό έγινε εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμιά ζημιά (χτύπημα ή χύσιμο κάποιων υγρών κλπ). Μη γελάτε.


Τα πήρα τρελά. Στις 15.00 να δουλεύει άψογα και στις 16.15 να είναι άχρηστο χωρίς να το έχει ακουμπήσει άνθρωπος. Έβγαλα πλήκτρα, το καθάρισα, το φύσηξα, το μούλιασα τίποτα. Ρώτησα και σε σέρβις για macκαι μου είπαν ότι δε φτιάχνεται αυτό το πληκτρολόγιο.

Συνέδεσα λοιπόν το Microsoft για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου τουλάχιστον. Καλά, περιττό να πω ότι δουλεύει μια χαρά αν και παλιότερο του apple. Αλλά παιδιά, έπαθα πλάκα. Σαν να βγήκα από Mercedes και να μπήκα σε τσικουετσέντο του 1995 ένιωσα. Σκατά. Πατάω τα κουμπιά και ειδικά το space bar και δεν αντέχω τον ήχο με τίποτα. Με χαλάει εντελώς.


Και δεν τελειώνω εδώ, διότι αν ήταν μόνο αυτά δεν θα άνοιγα το θρεντ.


Προχθές Πέμπτη κάθομαι στο mac(με το μαύροkeyboardκαι το άσπρο apple mouse πια) να διαβάσω καμιά είδηση και παρατηρώ ότι το ποντίκι αρχίζει τις διαλείψεις. Καθώς κινείται το ίχνος στην οθόνη ξαφνικά εξαφανίζεται και ακαριαία εμφανίζεται αλλού. Και το κάνει αυτό με περιοδικότητα 5 δευτερολέπτων. Χωρίς καμιά αλλαγή πάλι. Με ίδιο setup,ίδιο mouse padίδιο λειτουργικό, ίδια προγράμματα, ίδια όλα. Ε, όχι λέω ρε γαμώτο, δε γίνεται αυτό. Άλλαξα mouse padτίποτα. Έβαλα πάλι ένα παλιό microsoftποντίκι και δουλεύει κανονικά, στην ίδια θύρα usbπου ήταν το apple.


Και ερωτώ τους apple fansκαι όχι μόνο, είναι δυνατόν πληκτρολόγιο και ποντίκι 4 ετών, από τα πιο ακριβά ενσύρματα της εποχής τους να χαλάνε –σχετικά- ταυτόχρονα και μάλιστα να μην παίρνουν επισκευή; Μπορεί αυτό να είναι τυχαίο;

Άξιζε αυτή η αγορά τελικά;


Τρελαίνομαι δηλαδή. Κόστισαν 112 ευρώ, σήμερα δεν είναι σίγουρο αν βγαίνουν και θα είναι και η τιμή τους αυξημένη.


Δε θα ήταν μεγάλη μ@λ@κία να πάει κάποιος να πάρει τα ίδια απλώς επειδή τον βολεύουν; Μπορώ να βρώ την ίδια ή παραπλήσια ποιότητα με μικρότερο κόστος;
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.818
Reaction score
40.984
Δεν έχω φτάσει στα 4 χρόνια ακόμα. Έχω το magic mouse και το ενσύρματο της apple μετά από αλλαγή ενός ασύρματου της logitech που είχε και φόρτιση με το φως, βασικά τα έφτυσε η μπαταρία και δεν φόρτιζε και το παρόπλισα (δεν άλλαζε η μπαταρία). Ένα θέμα μετά από κάνα χρόνο το είχε με τη φόρτιση και το magic mouse αλλά το έλυσα με καινούργια μπαταρία (φορτίζει με επαγωγική φόρτιση) η οποία και αυτή με τη σειρά της μετά από 2 χρόνια ήθελε αλλαγή (βρήκα κάποιες οικονομικές OEM), πταίσμα και αναμενόμενο και είναι μέσα στο παιχνίδι των ασύρματων συσκευών.
Δες σε logitech, έχει κάποια πληκτρολόγια που είναι για mac και είναι αντίστοιχης ποιότητας και αίσθησης χρήσης. Είναι ακριβούτσικα.
 

Μηνύματα
777
Reaction score
820
Έχω το ασύρματο πληκτρολόγιο (τελευταίας γενιάς), το magic trackpad I και το magic mouse το προηγούμενο. Ολα λειτουργούν άψογα εδώ και μια τριετία.

Όπως είπε και ο @melina μόνο σε Logitech θα βρεις κάτι πραγματικά ποιοτικό (η αξιοπιστία τους ελέγχεται όμως), αλλά είναι κι αυτά ακριβά.
 

Μηνύματα
3.860
Reaction score
632
Παρομοίως ψάχνω ενσύρματα πληκτρολόγιο και mouse που να είναι εργονομικά για mac, τι προτείνετε;

Το τέλειο θα ήταν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με τα ειδικα πλήκτρα και αρκετά εργονομικό ποντίκι.
Από όσα είδα ζωντανά τα Logitech με πεισαν, αλλά δεν βγάζεις άκρη με τα πολλά μοντέλα ποιό αξίζει, συν βέβαια ότι είναι αλμυρά.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.531
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top