Vintage ηχεία 79'-81'

Μηνύματα
3
Reaction score
1
Γεια σας , καλώς σας βρήκα είμαι νέος στο φόρουμ και Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για κάποια παλιά ηχεία που βρήκα στην αποθηκη του πατέρα μου. Είναι της δεκαετίας του 80 περιπου και είναι τα Grundig Box 65. Από χαρακτηριστικά λένε τα εξής:
40/65 watt
4-8 ohm
30-20k hz
Δεν αναφέρουν πουθενά βαθμο ευαισθησίας αλλά τελος πάντων. Τα έβαλα να παίξουν με έναν ενισχυτή της πλάκας σύγχρονο avr της yamaha entry level. Φαίνεται να λειτουργούν εντάξει παρόλο τα χρονια τους. Όμως επειδή δεν είμαι έμπειρος θα ήθελα να ρωτήσω άμα πιστεύετε πως χρειάζονται κάποιο προλιπτικο service στην ανάρτηση της μπαλφας (δεν κουνιέται θεωρώ όσο πρέπει) για παράδειγμα η στο tweeter του. Δεν είμαι έμπειρος και δεν μπορώ να καταλάβω εάν θέλει service. Μετά από τόσα χρόνια έναν ηχείο θέλει να το δει κάποιος τεχνικός; Εάν ναι έχετε να προτείνεται Θεσσαλονίκη κάποιον;
Ευχαριστώ εκ των προτερων
 


gid

Μηνύματα
7.394
Reaction score
8.627
Θα χρειαστει 99% αντικατάσταση των πυκνωτών του crossover και της ανάρτησης των μεγαφώνων. Ο τεχνικός που θα τα ανοίξει θα κάνει ένα γενικότερο έλεγχο π.χ. για ψυχρές κολλήσεις και ό,τι άλλο.
 


Μηνύματα
3
Reaction score
1
Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Ορίστε και οι φωτογραφίες . Άμα θέλετε και από μακρυά κτλ πείτε μα ξανά βγάλω. Πιστεύετε αξίζειη επισκευή; Πόσο περίπου λέτε να στοιχίσει και εάν γνωρίζετε κάποιο κέντρο επισκευής. Έχω κάποιο στο νου μου αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι έμπιστο.
 

Attachments



gid

Μηνύματα
7.394
Reaction score
8.627
Αν θες τη γνώμη μου, δεν θα ασχολιόμουνα καθόλου.
Παρεμπιπτόντως, δες τι μπορεί κανείς να αγοράσει στις αγγελίες με κόστος σαφώς μικρότερο από τα όσα θα πληρώσεις για να φρεσκάρεις τα παραπάνω ερείπια: https://www.avsite.gr/forum/threads/b-w-2002-zmf.168787/
 

Timaras

*****
Μηνύματα
2.887
Reaction score
2.078
Welcome :drinks:
[DOUBLEPOST=1544381565][/DOUBLEPOST]Φτιαχτα μόνο αν θες να τα φτιάξεις για να τα κοιτάς ή λόγω συναισθηματικης αξίας! Δεν αξίζουν κάτι άλλο πιστεύω!
 


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
Από ότι διακρίνεται στις φωτογραφίες τα woofers δεν είναι τα αρχικά του. Προφανώς θα κάηκαν ή άνοιξε η ανάρτηση τους και δεν βρέθηκε τρόπος επισκευής.
Τα tweeters δεν έχουν διαδρομή. Αν τα πιέσεις μόνο ζημιά θα γίνει.
Πολλά τα θέματα τους και δεν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω.

Γενικά τώρα, όσων αφορά τα vintage ηχεία, μόνο για κάτι ιδιαίτερο αφιερώνεις χρόνο και χρήμα και αυτά δεν ήταν τέτοια.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top