Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
View attachment 115979

Ενα μονο θα σας πω, μια φωτο θα σας δειξω μονο για αρχη...

Ηρθε στο σπιτι.. και δεν ηρθε μονος.. εφερε και παρεα.. μεγαλη παρεα.

Κωστας EAR λοιπον..

Δυο φορες ανεβοκατεβηκαμε στ αμαξι..

Η συνεχεια συντομα...



View attachment 115980
 

P

PMC

Guest
Το πείραμα θα γίνει μόνο για μουσική ?
Ποια είναι τα τερατάκια ? Είναι τόσο γρήγορα ?
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.879
Reaction score
34.260
Ηρθε λοιπον, κυριος, εφερε την πραματεια του, εφερε τα εργαλιακια του, τα μαραφετια του, 2 σαμπακια και δυο ενισχυτακια...

και καπως ετσι ξεκιναει το κολπο...





JON_9504.jpg





JON_9505.jpg





JON_9507.jpg





JON_9511.jpg
 


Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.720
Reaction score
10.535
Τι και μετά;
Στο τμήμα για εξηγήσεις θα είναι τώρα !!
Δε φταίω εγώ κύριε αστυνόμε, να είχαμε γενέθλια και αυτός ο μαλλιάς έβαζε την ένταση στο τέρμα.
:roflmao::roflmao::roflmao:

 






Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.879
Reaction score
34.260
Μια στιγμη πηγα τουαλετα με τα κρασια που ηπιαμε και τον βρηκα εντελως τυχαια να χει φυτρωσει σαμπ μεχρι και στο πισω τραπεζι του σαλονιου!

Βρε δεν παιζεται ο ανθρωπος σας λεω!

Παντου σαμπ!!

Για να συνεχισουμε λοιπον, ...





C86BCC2A-F8BE-4DF5-9A30-FF7991E53821.jpeg






F4985B3F-8032-42D0-AEA6-A1AD429F8155.jpeg
 


Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.879
Reaction score
34.260
Στην μεγαλη μεγαλη χθεσινη αναβαθμιση λοιπον, που μετετρεψε και απογειωσε ακομα παραπανω το συστημα,

προστεθηκαν οι νεοι special edition edition ενισχυτες της Hypex με NCore 400 , και 2 σπεσιαλ sub ακια του Troels.

Monoblock, το καθενα ανα καναλι, προστεθηκαν στα ηδη μεγαλα ηχεια υψους περ. 1.4 μ και βαρους σχεδον 100 κιλων με 2χ 9 ιντσα γουφερ ανα καναλι.

Οχι , δεν ειναι αυτο που νομιζετε...

Χωρις αναλυτικοτατες ρυθμισεις με μικροφωνα ακομα, που θα γινουν τις προσεχως, συντονιζε η οικοδομη καθαροτατα σα να γινεται σεισμος στο σπιτι, οταν επρεπε και με ταχυτατη ατακα και δεσιμο και kick οταν παλι επρεπε.

Εδεσαν πολυ ομορφα με ταχυτητα, ογκο και ρυθμο, αν δεν φαινοντουσαν δυσκολα να πει καποιος κατι για την ομοιογενεια τους. κΙ θα ρυθμιστουν ακομα καλυτερα , οποτε θα παιξουν πολυ καλυτερα προσεχως.

Οσο για τα ενισχυτικα, ανεβηκε το συστημα ενα ακομα επιπεδο, παιζει εκλπηκτικα. Ατελιωτες, πραγματικα σταθμες, οδηγηση πραγματικα χωρις ορια, με τη διαφορα οτι και σε πολ χαμηλες σταθμες το συστημα δειχνει παλι τα δοντια του, με βελτιωση ξεκαθαρη της στερεοφωνικης εικονας, μεταξενια πριμα, μεγαλυτερο βαθος σκηνης, περισσοτερο ελεγχομενο χαμηλο με καλυτερο ακομα σβησιμο και ατακα.

Ενα επιπεδο επανω, το ηχειο μου πλεον δεν πιστευα ποσο καλα μπορει να παιξει , τοσο καλα..

Εντασεις, απιστευτα υψηλες, δεν κρατιοταν να ουμε ο Κωστας, ασε ν ακουσω, ασε ν ακουσω γουσταρω ελεγε, ε, στο τελος του πηρα το remote, περιμενα απο στιγμη σε στιγμη να χτυπησει το κουδουνι των παραπονων απο τους γειτονες..
Τοσο απιστευτα δυνατα αλλα χωρις ΙΧΝΟΣ παραμορφωσης, πραγματικα οσο ανεβαινε η ενταση τοσο περισσοτερο το ευχαριστιομασταν . Με ειχε πονεσει η καρδια μου ενα πραμα, ενα σφιξιμο....



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ, θυμαμαι τις στιγμες που ακουγα με τους λαμπατους μου και.... βαζω τα γελια πραγματικα ομως!!!

:D:p:focus:



Μερικες φωτο ακομα και να πεταξω το μπαλακι στον Κωστα, να μας τα πει αυτος καλυτερα οπως μονο αυτος ξερει, Κωστας ΕΑΡ.




JON_9514.jpg





JON_9517.jpg





JON_9519.jpg





JON_9523.jpg
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Σε πολύ χαμηλές στάθμες παίξαμε, ίσα ίσα που ξύπνησαν τα γούφερ, άντε στο τσακίρ κέφι να έκαναν μισό πόντο διαδρομή, κουραφέξαλα.. αυτά τα γούφερ έχουν τερατώδη x-max, βγάζουν μπόλικα εσπιέλ χαλαρά...

Τες πα, στο δια ταύτα:

Ο Γιαννάκης είχε τα εξαιρετικά ice να οδηγούν τα ηχεία του, και πολλές φορές, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, μου έλεγε πως ήθελε να "ακούσει" τους ενκόρ, και του είχα υποσχεθεί να του φέρω μια μέρα 2 δικά μου τεμάχια, να του φύγει ο καημός, έτσι για το παιχνίδι.

Ευκαιρίας δοθείσης της αναβάθμισης της μέτρικ, είπα να το κάνουμε κι αυτό να τελειώνει, αν και κάθε φορά στις μεταξύ μας συζητήσεις επέμενα πως δεν έχει λόγο να αλλάξει ενισχυτικά, καθότι είναι άριστα αυτά που έχει, δεν έχει νόημα.

Επέμενα όμως ότι έχει νόημα να χρησιμοποιηθεί σαμπ στις δικάναλες ακροάσεις του, διότι το μεγάλο του ηχείο είναι ένας εξαιρετικός δορυφόρος, αλλά δε παύει να είναι ..δορυφόρος, θέλει σαμπ για να βγει το περιεχόμενο της πρώτης οκτάβας, δε γίνεται αλλιώς. Φακτς οφ όντιο.

Ταυτόχρονα όμως, ο Γιαννάκης δεν είχε 2 σαμπ στο σπίτι, μόνο ένα, το γνωστό χρέπι. Κι αυτό είναι θέμα, διότι ένα σαμπ, δεν δύναται να στηθεί με τρόπο που να μην υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στάσιμων και ακυρώσεων. Φακτς οφ όντιο..

Επίσης, λόγω της τοποθέτησης του ογκώδους χρεπιού στο χώρο του, στα αριστερά της θέσης ακρόασης, δίπλα σε τζάμια και λοιπά ακατάλληλα τοιχωματικά όρια, διότι δε χωρούσε να τοποθετηθεί σε πιο σωστά σημεία, ήταν δύσκολη η σοβαρή ένταξη του σαμπ στο δικάναλο, και το είχε μόνο για μπουγιο σε ταινίες.

Οπότε, με το που παρέλαβα τα νέα εξαιρετικά σαμπ του τροελς για το δικό μου σεταπ, ήταν ευκαιρία να του αποδείξω του λόγου το αληθές, με 2 μικρά 10-αρια σαμπ σε σωστή τοποθετηση, αφού λόγω μικρού μεγέθους καμπίνας μπορούσαν να βολευτούν ένα πίσω από κάθε ηχείο.

Και έτσι έγινε το έγκλημα, τα πήρα όλα παραμάσχαλα, και πήγα σπίτι του για αναβάθμιση της μέτρικ, και απλώς να κανουμε παιχνίδι με τα υπόλοιπα, πίνοντας το κρασάκι μας..

Ο χαβαλές ξεκίνησε με τα ενκόρ.
Αφού ακούσαμε πρώτα 4-5 κομμάτια με τους ice, μπαίνουν μετά οι ενκόρ.
Δεν ήταν τρομερές οι διαφορές, αλλά καλώς ή κακώς, οι ενκόρ δε παλεύονται, ήταν εμφανής η υπεροχή τους σε όλο το φάσμα, από τα ανώτερα πρίμα μέχρι το βαθύ χαμηλό, όλα μπήκαν σε τάξη, μύρισε λίγο "μονιτοριλα" με πολύ ευχάριστο τρόπο, με εστίαση πολύ καλύτερη, εικόνα εντελώς δεμένη-σταθερή και σύμφωνα με τις αποφάσεις του μαστερά, αν είχε έκταση τότε έβγαινε πολύ έξω από τα ηχεία, ενώ φωνή πχ καρφωμένη κέντρο. Τα πρίμα έδιναν την εντύπωση μεγαλύτερης έκτασης, αλλά ταυτόχρονα πιο ήπια στο αυτί, εκτεταμένα και μαλακά, πλούσια και πιο γλυκά. Το μπάσο έσφιξε, έφυγε κάποια συγκριτική χαλάρωση. Εντυπωσιάστηκε ο Γιαννάκης, άρχισε να μου λέει να τους κρατήσει, ενώ δε τους πήγα για αυτή τη δουλειά, μέχρι που κατάλαβα ότι δε γινόταν να τους βγάλω από τη μπρίζα να τους πάρω φεύγοντας... Ε, έμειναν.

Το σφιχτό μπάσο ήταν το μόνο σημείο που κάπως τον προβλημάτισε, διότι σαν ποσότητα ο ice έδινε την εντύπωση περισσότερου μπάσου, κι είναι πραγματικά απλό, ο απόλυτος έλεγχος των ενκόρ, έδιωξε κάθε ουρά του ηχείου, οπότε να, έτσι ήρθε πακέτο στη συνέχεια η σύνδεση των σαμπ, όπου βεβαιως εντελώς "στο πόδι" από την έξοδο του ενκόρ πήρε σήμα το κάθε σαμπ κι ήρθαν όλα στη θέση τους, βγήκε η πρώτη οκτάβα για πρώτη φορά εκεί μέσα με τέτοιο έλεγχο και παλμό, που ο μόνος τρόπος που καταλάβαινες ότι έπαιζε σαμπ, ήταν διότι ήξερες πως δεν υπάρχει ηχείο που να μπορεί να βγάλει τόσο άψογα το περιεχόμενο γύρω στους 20 κύκλους, το οποίο ήταν πλέον εκεί, παρών, αισθητό και σαφέστατο, ακόμα κι όταν το μεγάφωνο του σαμπ έκανε κίνηση μικρότερη του 1 χιλιοστού!

Τερατώδης διαφορά. Άλλο σύστημα, άλλη κλάση.
Πριν ήταν ένα ευγενικό ηχείο που μπορούσε να παίξει δυνατά. Τώρα ξέρεις ότι μπορεί ανέτως να στηρίξει ρέιβ πάρτι, με πλήρες φορτίο χαμηλών, σε στάθμες ικανές να γκρεμιστεί το σπίτι και ταυτόχρονα διατηρώντας όλα τα θετικά στοιχεία που είχε πριν το "ευγενικό" ηχείο, και μάλιστα σε ακόμα υψηλότερο βαθμό!

Εκεί ακριβώς ήταν που γέλαγε μόνος του ο Γιαννάκης, κοροϊδεύοντας τις μέρες που άκουγε με λάμπες!

Έτσι λοιπόν πέρασε το απόγευμα, και τη μέτρικ δε την πιάσαμε καν! Χαχαχαχαχα, τα σαμπ έμειναν εκεί, χαλάλι του, να τα ευχαριστηθεί!

Έφυγα αγκαλιά με ένα χρέπι ακόμα, ολοκληρώνοντας μια "ανταλλαγή" μεταξύ μας, και τώρα θα έχω 2 χρέπια να βαράνε πιο "συμμετρικά" στο χώρο μου, νομίζω πως θα τα βόλεψω, αν και δε με βλέπω να κρατάω για πολύ τις καμπίνες τους, είναι ολίγον τι άθλιες... :D
Φυσικά τον ενισχυτή του χρεπιού θα τον αντικαταστήσω άμεσα με πλάτη χύπεξ. Δε παίζει αυτή.:p

Την επόμενη φορά, θα στηθούν σωστά τα σαμπ, με σήμα από τη μέτρικ και φυσικά με χρήση κρος από τη μέτρικ. By the book.



ΥΓ. Τα καλώδια ηχείων που χρησιμοποιούνται πακέτο με το σωστό βύσμα ηχείων στους ενκόρ, είναι μπέλντεν 2*4mm. Τα καλώδια ρεύματος, ομοίως με το σωστό βύσμα, είναι 3*1,5mm. Αμφότερα ξεπερνούν τα όρια της υπερβολής..:oops:
 



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.334
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top