Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
Γιατί είναι λίγα.
Λίγα από δω, λίγα από κει, άμα τα μαζέψεις όλα στο μαντρί, θα γίνει το κοπάδι.:D

Όπως σε όλα τα θέματα του ήχου, έτσι και στο μπάσο οι αρχές είναι δεδομένες, η επιφάνεια των μεγαφώνων μετράει, το x-max τους, η τοποθέτηση και τα boundaries, η οδήγηση και αντίπαλος ο όγκος του χώρου.

Το επικ στου ντιμιφουτ που οδηγήθηκε και ισοσταθμίστηκε από φιούζιον, προσωπικά μου έφτανε και μου περίσσευε στο Μόμπι που το τσέκαρα, ενώ στις ταινίες τράνταζε και σπονδυλική στήλη, δεν είχε κενά πουθενά. :o

Και στο δικό μου χώρο, των 32τμ με νορμάλ ύψος, έδειξε ήδη τα δόντια του, και με το παραπάνω μάλιστα, έπεφταν διαχυτές από τα ντουβάρια! :D

Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα μιλήσουν τα μικροφωνα. ;)

Αν δε δω τουλάχιστον 130 ντεσιμπέλ στους 25, στη θέση ακρόασης πάντα, θα ψωνίσω κι άλλα σαμπ. :p

Εκτίμησή μου είναι ότι τα έχω και με το παραπάνω αυτά τα νούμερα που θέλω με τα 5 σαμπ εκεί μέσα. :drinks:
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
Η γιατί έχουν ποιο δυνατά στα πολύ χαμηλα:fuckyou:
Μεγάλο παιδί είσαι, ξέρεις ότι στα πολύ χαμηλά μόνο η πίεση μετράει, άρα πιο σημαντικός από αυτήν καθεαυτή τη στάθμη του ηχείου, για τη μετακίνηση όγκου αέρα και αύξηση πίεσης, είναι ο αντίπαλος, ο όγκος του χώρου. :fuckyou:
 
Last edited:

Μηνύματα
3.117
Reaction score
10.318
Πήγα χτες από κει, ήταν και ο @Artemios. Ηπιαμε μπύρα με συνοδεία αλλαντικά/τυριά.
Θέλετε κουτσομπολιό, ξέρω, θα προσπαθήσω...:

Συνήθως ξεκινάμε με τα θετικά, αλλά θα αρχίσω με τα αρνητικά για να ανάψουν τα αίματα.

  • Το σύστημα δεν είναι έτοιμο. Δεν ήταν καν συνδεδεμένα τα σαμπ, πλην ενός 870. Δεν γίνεται να ακούσεις σοβαρά μόνο με ενα σαμπ με δυο δεκάιντσα σε αυτόν τον μεγάλο χώρο. Καποια στιγμή στο τέλος συνδέσαμε πρόχειρα το ένα από τα δυο χρEpic, βάλαμε κρος στα 40Hz (σαμπ για το σαμπ δηλαδή) και στάθμη με το αυτί και έστρωσε λίγο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο χρEpik με τέσσερα 15ιντσα σύνολο και ενα jbl με ενα 18ιντσο που δεν παίζουν, ασύνδετα, και έρχεται και άλλο ενα 870. Άρα τσάμπα ακούγαμε χτες, έπρεπε μόνο να πίνουμε μπύρες.
  • Επίσης δεν έχει γινει ισοστάθμιση, και το σύστημα παίζει φλατ (εννοώ χωρίς “κατηφόρα”) και μάλλον με λίγο τσιμπημένα μεσαιουψηλά. Η ανεπάρκεια του σαμπ που προανέφερα ειναι προφανώς μέρος της εικόνας.
Αυτά φυσικά θα αλλάξουν. Ευτυχώς ο Εαρ αποφάσισε να δώσει άρβους και μέτρικ και να πάρει σοβαρό prepro. Η αλήθεια ειναι πως δεν το περίμενα, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι λιιιιιίγο κολλημένος :p, και φοβόμουν πως θα έμενε με την μέτρικ απο πείσμα.
Οπότε μέσα στις επόμενες βδομάδες θα έρθουν όλα στην θέση τους.
Ουσιαστικά όσοι πήγαμε αυτές τις μερες και ακούσαμε πήραμε μόνο μια γεύση απο τις πρώτες ύλες, δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει το φαγητό ;)

Πάμε στα θετικά:
  • Όσοι φίλοι ακούν σε οικογενειακό σαλόνι, δεν μπορούν να πλησιάσουν την απόδοση ενός φροντισμένου dedicated χώρου, ούτε κατα διάνοια. Απλώς δεν γίνεται, με μόνη εξαίρεση κάποιος να εχει audiophile σύζυγο. Ξεχάστε το. Και ακόμα πιο πάνω απο τα dedicated σε απόδοση, είναι οι χώροι που εχουν κατασκευαστεί/ανακαινισθεί εκ βάθρων απο ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα ειναι εξαιρετικό! Ειναι πραγματικά πολυ δύσκολο να “δαμάσεις” εναν χώρο χωρίς να τον “νεκρώσεις”. Ο συγκεκριμένος χώρος του Εαρ ακούγεται άψογα, χαίρεσαι να βρίσκεσαι μέσα, ακόμα και χωρίς να ακούς μουσική. Μιλάς με τους κολλητούς, πίνεις την μπύρα σου και χαίρεσαι με της ακουστική του χώρου. (Μου εκανε εντύπωση πως το χρεπικ σαμπ είχε localization σε πολύ χαμηλές συχνότητες που δεν θα έπρεπε. Αναρωτιέμαι αν εχει να κάνει με τον χώρο ή με την καμπίνα του χρεπικ που ισως βγάζει αρμονικές ψηλότερα)
  • Το σύστημα ειναι στημένο ακριβώς!!! Τα ηχεία ισαπέχουν όλα απο την θέση ακρόασης, τα σαμπ είναι σε πολύ πονηρές θέσεις, η οθόνη ειναι σε καλό ύψος. Λίγο πάνω-κάτω-πάνω γίνεται με το κεντρικό, δεν ενοχλεί, και ισως να μπορει να διορθωθεί με κάποια τρικ.;)
  • Τα 310 ειναι απίστευτο value for money. Και σε αυτήν την απόσταση (2.30μ) παίζουν συγκλονιστικά, ακόμα και χωρίς ισοστάθμιση. Ο συνδυασμός τους δε με την μετρικ, και σε αυτόν τον χώρο, δημιουργεί το απολύτως διάφανο σύστημα. Σαν να μην υπάρχει τίποτα ανάμεσα στο αρχείο και τα αυτιά σου. Σαν να εχεις κάνει download το μουσικό αρχείο κατευθείαν στον εγκέφαλό σου. Λαμβάνοντας υπόψιν το οτι χρειαζόμαστε 11 τεμάχια τουλάχιστον για πολυκάναλο, ειναι παρά πολύ δυνατή λύση σε λογικό κόστος.
  • Το 310 δεν ειναι κουραστικό μόνιτορ. Είναι απο τα πιο ξεκούραστα ηχεία που εχω ακούσει. Για να μην σας μπαίνουν ιδέες.
  • Το σονυ που χρησιμοποιεί ως player έχει ένα πολύ πετυχημένο upmix δικάναλου σε πολυκάναλο. Ούτε που παίρνεις χαμπάρι πως ακούς πολυκάναλο, όπως πρέπει δηλαδή, η μουσική έρχεται μόνο απο εμπρός. Ή τέλος πάντων αυτο νομίζεις. Δεν το περίμενα απο ενα ταπεινό player, εχει ανεβεί πολύ η τεχνολογία :)
Οταν θα συνδεθούν όλα, προτείνω τα 870 να παίξουν και την τριτη οκτάβα (μέχρι 150-160Hz), μπορούν άριστα, και τα χρεπικ το πολυ έως 40Hz. Μετά χρωματίζουν. Κατά την γνώμη μου τα χρεπικ δεν ηταν καλή αγορά, γιατί είναι κατώτερης ποιοτητας απο το υπόλοιπο σύστημα, και αν μπει στον κόπο να τα αλλάξει καμπίνα, θα χαθεί το οικονομικό κίνητρο της αγοράς. Οπότε αν παίξουν μόνο εως 40Hz, ίσως και ως 30Hz να ειναι καλός συμβιβασμός. Από την άλλη έχουν εξαιρετική δύναμη χαμηλά, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί οι Αθηναίοι δεν τα ευχαριστήθηκαν.

Οταν λοιπόν συνδεθούν όλα, και ισοσταθμιστούν, είμαι 1000% βέβαιος πως το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Δοκιμάζοντας τις πρώτες ύλες και γνωρίζοντας τον μάγειρα, μπορείς να προβλέψεις το τελικό αποτέλεσμα.

:drinks:



Μπράβο γιατρέ μου. :D

Είσαι πολύ καλός ριβιούερ. :p

Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, με θεωρώ τυχερό που το ζω.
Τα του ήχου, τα είπε εξαιρετικά ο ντιμι (προφανώς είναι ειδικότερος εμού) οπότε εγώ θα πω τα υπόλοιπα.
Αυτή τη φορά ο εαρ μας άφησε τον πρώτο ρόλο και ο καθένας άκουσε τη μουσική που ήθελε (επιλογή από σποτιφαι από το τηλέφωνο μου και´ τις λίστες μου) εγώ ροκ 85-90 και ο ντιμι κλασική μουσική.
Μια όμορφη βραδιά με φίλους, κουβεντούλα, βαρελάκι Μπύρας στη σωστή θερμοκρασία και ποτήρι με χερούλι,:D, νόστιμα συνοδευτικά, και σωστή μουσική σε εντάσεις μέτριες, έως υψηλές.
:drinks:

Εν τω μεταξύ, ήρθαν οι Παραγγελιες του εαρ (Παρασκευή αργά το απόγευμα>:() και δεν προλάβαινα ούτε εγώ να πάω να τα πάρω :( κρίμα.
Τελικά Δευτέρα ;
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
Τελικά Δευτέρα ;
Ναι, Δευτέρα πρωί λένε, αλλά τους ξέρεις, μπορεί και τρίτη πρωί. Τες πα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα στηθούν κι αυτά. ΣΒΚ θα έχουμε κι άλλες μπύρες, δήθεν για ακροάσεις και τέτοια. :p
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το μπάσο, διόλου.
Δεν έχει νόημα, δεν έχουν συνδεθεί όλα, δεν μπαίνω στον κόπο να κάνω ισοσταθμιση σε κανένα. Αφού συνδεθούν όλα και βρω τις καλύτερες δυνατές θέσεις τοποθέτησης (αυτό από μόνο του μπορεί να μου φάει χαλαρά ένα δίμηνο:p διότι η τοποθέτησή τους είναι πραγματικά το σημαντικότερο στην όλη διαδικασία, και λόγω dedicated χώρου δεν έχω περιορισμό πιθανών θέσεων, και φυσικά θα δοκιμαστούν θέσεις σε διαφορετικά ύψη τοποθέτησης, οπότε πάει μακριά η βαλίτσα) μετά θα γίνει ισοσταθμιση, η λιγότερη δυνατή. ;)


Προς το παρόν, απολαμβάνω την πρωτόγνωρη για μένα ποιότητα του 310 σε πολυκάναλο σετάπ με εντελώς όμοιες αποστάσεις ακρόασης όλων των ηχείων, και είναι μαγικό το τι ακούω...

Όπως είπαν και τα παιδιά που ήρθαν ως τώρα, είναι ολίγον τι συγκλονιστική η ποιότητα του ήχου...

Οπότε, προς το παρόν, μένουμε σε αυτά τα σημεία:

Τα 310 ειναι απίστευτο value for money. Και σε αυτήν την απόσταση (2.30μ) παίζουν συγκλονιστικά, ακόμα και χωρίς ισοστάθμιση. Ο συνδυασμός τους δε με την μετρικ, και σε αυτόν τον χώρο, δημιουργεί το απολύτως διάφανο σύστημα. Σαν να μην υπάρχει τίποτα ανάμεσα στο αρχείο και τα αυτιά σου. Σαν να εχεις κάνει download το μουσικό αρχείο κατευθείαν στον εγκέφαλό σου.
Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, με θεωρώ τυχερό που το ζω.
Και τα υπόλοιπα θα έρθουν ASAP. :drinks:
 





Μηνύματα
3.117
Reaction score
10.318
Αφού συνδεθούν όλα και βρω τις καλύτερες δυνατές θέσεις τοποθέτησης (αυτό από μόνο του μπορεί να μου φάει χαλαρά ένα δίμηνο:p


Ωωχχχχχ αλκοολικοί θα γίνουμε, :drinks:200 κιλά θα βάλουμε, :rofl:αιιιιι
Άντε βρε , θα το υποστούμε και αυτό, γιαυτό είναι οι φίλοι :biggrin:
[DOUBLEPOST=1550910611][/DOUBLEPOST]Και λουμπάγκο προβλέπω.
Είναι και ασήκωτα τα άτιμα.

Χάθηκαν τα πρεσόνους τα 8αράκια ;;;; Πάρε μια 16άδα :laugh:
[DOUBLEPOST=1550910668][/DOUBLEPOST]Να ακουμπάμε και τις μπυρες :drinks:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
Τελικά τα χρεπικ είναι 2 κομμάτια ;
Μου αρέσουν τα ζευγάρια ...
Εάν δεν σου κάνουν στείλε τιμή ...
Και βλέπουμε
Ναι, 2 επικ έχω στο χώρο μου.8-)


Στους 12,5 / 16 / 20 κύκλους, τα επικ βγάζουν σημαντικές στάθμες όπως βλέπω από τις μετρήσεις αυτές, με λίγη διαφορά υψηλότερες από τα τερατάκια της svs, και μάλιστα όχι με φιούζιον, αλλά με τη μαμά πλάτη:

IMG_20190223_105927.jpg


Εδώ λέμε φιούζιον. Άλλη κλάση ενισχυτικό, άλλες μετρήσεις θα έχει.... ;)

Έχουν βεβαίως κακή καμπίνα, αλλά με τον χρυσοχέρη τον Μάριο εδώ, αυτό διορθώνεται εύκολα και οικονομικά, οπότε μη βιάζεστε, θα τα δείτε πως θα γίνουν.. ;)

Μη περιμένετε να τα πουλήσω....:p
 
Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.383
Reaction score
79.493
Αν σκεφτούμε πως το sb16 κοστίζει σήμερα 2000$ (στις ΗΠΑ) ενώ το χρEpik κόστιζε 800$ το 2011, και έπαιζε και δυνατότερα, καταλαβαίνουμε πως θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι συμβιβασμοί.
Προφανώς είναι 1.το ενισχυτικό τους, το οποίο στην διαδρομή αποδείχτηκε πως καιγόταν, και 2.η καμπίνα που τραγουδάει.

Θα βάλει fusion ενισχυτικά, θα αλλάξει κάτι (?) στην καμπίνα....το ερώτημα είναι αν οικονομικά αυτά τα upgrades έχουν νόημα, ή θα πλησιάσει επικίνδυνα το κόστος δύο μεγάλων Powersound.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.400
Reaction score
125.578
μεγάλων Powersound.
Τα powersound που λες, προσφέρουν επιφάνεια δύο 15" το καθένα?

Σε αυτές τις συχνότητες, μόνο η επιφάνεια με ενδιαφέρει... Αδιαφορώ για όλα τα υπόλοιπα. Γι'αυτόν κυρίως το λόγο βγάζουν και περισσότερα ντιμπί από τα θηριώδη και ποιοτικότερα svs σε αυτές τις συχνότητες, μόνο λόγω επιφάνειας..

Φυσικά ο ενισχυτής είναι σημαντική παράμετρος, να μη περιορίζει τις δυνατότητες των μεγαφώνων, αλλά και για να κατεβαίνει η ολική παραμόρφωση. Τα ενκόρ είναι χαρισματικά σε αυτές τις παραμέτρους..

Τα φιούζιον μου βγήκαν πολύ οικονομικά, το ένα συ το πήρες κατά βάση, ασχέτως αν μετά το άλλαξα για να έχει και ψηφιακή είσοδο, ενώ το πρώτο το επικ, ξέρεις καλά, τζάμπα ήταν...

Δύο εντελώς καινούριες καμπίνες με 2-αρι ή 2,5-άρι πάχος, δεν κοστίζουν παρά κάτι ψιλά.

Δε συγκρίνεται το κόστος νομίζω...
 
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.934
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top