Ολοκληρωμένος ενισχυτής με 300B από την Western Electric

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.457
Reaction score
50.619





O 91-Ε είναι ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Western Electric, μια σχεδίαση βασισμένη στις καινούριες λυχνίες 300Β της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει προενισχυτή phono και αποδίδει υψηλή ισχύ για το είδος του, η οποία φθάνει τα 20W.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η Western Electric, ο ενισχυτής κατασκευάζεται γύρω από μια λυχνία WE 300B ανά κανάλι. Οι συγκεκριμένες λυχνίες άμεσης θέρμανσης κατασκευάζονται από την ίδια την Western Electric με βάση πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας, με ειδικά σχεδιασμένα μηχανολογικό εξοπλισμό και με κόστος στην περιοχή των €2.000,- ανά ζεύγος. Το κύκλωμα του ενισχυτή χρησιμοποιεί tracking bias, ώστε η πόλωση να αντισταθμίζει τις μεταβολές της υψηλής τάσης και τοπολογία Parafeed με πηγή ρεύματος στην άνοδο, μια προσέγγιση η οποία εξασφαλίζει βελτιωμένη ανοχή του σταδίου εξόδου στον θόρυβο του δικτύου τροφοδοσίας καθώς βελτιώνει τον συντελεστή απόρριψης θορύβου του τροφοδοτικού (PSRR) και, επιπροσθέτως, επιτρέπει την χρήση μετασχηματιστή εξόδου χωρίς διάκενο. Όλοι οι μετασχηματιστές του ενισχυτή, τροφοδοσίας και εξόδου είναι δακτυλιοειδείς. Με μια λυχνία ανά κανάλι, ο 91-E είναι φυσικά ένας καθαρόαιμος single ended τριοδικός ενισχυτής. Η WE αναφέρει ότι το στάδιο εξόδου λειτουργεί σε τάξη Α2 και αποδίδει 20W ανά κανάλι, ισχύς η οποία είναι ασυνήθιστα υψηλή και επαρκεί για οδήγηση ηχείων των οποίων η ευαισθησία είναι μέτρια.
Η είσοδος phono μπορεί να δεχτεί κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου και ο ενισχυτής προσφέρει τέσσερις εισόδους ακόμη, από τις οποίες οι τρεις είναι στάθμης line ενώ μια τέταρτη, για την οποία δεν δίνεται καμία πληροφορία, καθορίζεται ως “BT” (κάτι που μπορεί να σημαίνει και “Bluetooth”...).



http://avmentor.gr/news/2019/western_electric_91_e.htm




Western Electric Officially Announces WE 91E Amplifier


As part of our continued observance of the WE 300B vacuum tube’s 80th Anniversary, we’re announcing to the audio world a brand new amplifier, the WE 91E. The 91E is itself a celebration of the 300B, which is popular today for its many high-end audio applications. The single-ended, integrated amp will unleash the triode, pushing over 20 watts per channel while remaining well within safe operating areas. This never before seen level of performance is achieved by a bold and creative circuit topology which gives powerful, balanced playback with low noise and zero negative feedback. Within its elegant, yet simple enclosure design is a Class A2, constant current source (CCS), parallel feed circuit board, a toroidal power and output transformer, microprocessor controlled bias, and a moving coil, moving magnet phono stage.

The 91E not only celebrates the 300B, but the 91A, its famous predecessor. President Charles Whitener says, “I imagined this amp as a modern tribute to a great piece in Western Electric’s rich product lineage. Our lead engineer brought decades of experience to make something really special and unexpected. It’s a perfect marriage between old school and new school.”

https://www.westernelectric.com/news/index.html
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
20W ανά κανάλι, ισχύς η οποία είναι ασυνήθιστα υψηλή και επαρκεί για οδήγηση ηχείων των οποίων η ευαισθησία είναι μέτρια.
τώρα σοβαρά;
Νταξ. Πάσο. Βαργιέμαι..

Ο τερματογκαζι που είναι ρε παιδιά;
Έλα, σου βρήκα ενισχυτή.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Σε Α2 τάξη λειτουργίας, μια SET 845/211 με 300Β για οδήγηση θα φτάσει τα σχεδόν 60 βατ.
- για 300b είναι αρκετά
Ε, για τάξη Α2, είναι μάλλον τυπική τιμή.

Και εξαιρετική υλοποίηση, δε λέω.

Το σχόλιο μου ήταν πάνω στην διατύπωση ότι 20 βατ είναι αρκετά για μέτριας ευαισθησίας ηχεία, κάτι που προφανώς είναι μπούρδα.
 
Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.457
Reaction score
50.619
- εννοείται πως αυτή η ισχύς είναι κατάλληλη για πολύ λίγα ηχεία, ελάχιστα μάλλον
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
- εννοείται πως αυτή η ισχύς είναι κατάλληλη για πολύ λίγα ηχεία, ελάχιστα μάλλον
Για να είμαστε ακριβείς:

Η ισχύς των 20 βατ είναι αρκετή για σωστά κροσαρισμενο δορυφόρο πραγματικής ευαισθησίας τουλάχιστον 93 db/w/m και χωρίς βυθίσεις εμπέδησης στο φάσμα.

Και με σαμπ χαμηλά, είσαι άρχοντας.

Ή με ημιενεργά ηχεία, σα τα τρίτον, με ενσωματωμένο ενεργό σαμπ και κρος με το δορυφόρο.
 
Last edited:

A

amoustakas

Guest
Για να είμαστε ακριβείς:
Η ισχύς των 20 βατ είναι αρκετή για σωστά κροσαρισμενο δορυφόρο πραγματικής ευαισθησίας τουλάχιστον 93 db/w/m.
Η σειρά subwoofer force field της golden ear κάνει γι αυτή τη δουλειά; Αν κατάλαβα καλά συνδέεις από την έξοδο του ενισχυτή καλώδιο στο σαμπ και ένα φίλτρο κόβει τελείως τις χαμηλές από τα ηχεία με αποτέλεσμα ο μικρός λαμπάτος να παίζει πολύ καλύτερα, έχων ευκολότερη αποστολή; Συν ότι ηχείο και σαμπ θα παίζουν καθαρά διακριτές συχνότητες και λογικά πιο εύκολα το ρυθμίζεις;
[DOUBLEPOST=1553100074][/DOUBLEPOST]
Ή με ημιενεργά ηχεία, σα τα τρίτον, με ενσωματωμένο ενεργό σαμπ και κρος με το δορυφόρο.
Τα τρίτον με τα μικρά γουφεράκια δεν θα ακουστούν σε απόσταση ακρόασης 4 μέτρα μακράν χειρότερα από τα heresy με τα 12ινστα γούφερ υπό την προϋπόθεση ότι τα τελευταία κροσαριστούν σωστά με δύο σαμπ; Ουσιαστικά τα heresy με τα σαμπ θα παίζουν σαν τετράδρομα ηχεία;
Η ουσία είναι ότι βάζεις τα heresy κάπου με ένα σαμπ σε μία γωνία και ακούς ομοιόμορφα και "γεμάτα" σε όλη τη σαλοκουζίνα. Δεν ξέρω αν το άπλωμα στο χώρο οφείλεται στην τοποθέτηση του ηχείου κάτω;
 

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Ακομη και το λογοτυπο κινεζοφερνει...

Απο κατι αντιεπιστημονικες δοκιμες ψυχανεμιζουμαι
οτι λαμπες πανω-σαμπ κατω σωστα κροσαρισμενα
ειναι ισως ο,τι καλυτερο... υπαρχουν τετοια παραδειγματα;

(Για heresy με σαμπ ενας γκουρου λεει τα καλυτερα )
 








Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top