Μετά από καιρό...


Μηνύματα
41
Reaction score
30
Πολύ όμορφο το σύστημα με ομοιομορφία (Και θα δείξει πολύ καλύτερα μόλις βάψεις και τους διαχυτές), θα προτιμούσα (και εγω) μια κλίση στο κεντρικό. Να τα χαίρεσαι.
 


Μηνύματα
1.380
Reaction score
1.655
Από τη θέση ακροασης
[DOUBLEPOST=1557582315][/DOUBLEPOST]Τα sr είναι κάπως έτσι και το σαμπ...
Αλεξανδρε, ωραιο συστημα. Δυο ερωτησεις για τα περιφερειακα του:

- πισω απο το σαμπ τι εχεις βαλει; νομιζω οτι δεν κανει κατι στον ηχο και αν ειναι υαλοβαμβακας ειναι κι επικινδυνος για την υγεια σου.
- τα υπολοιπα ηχο-βελτιωτικα κανουν κατι; τα εχεις μετρησει πριν και μετα;
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Flex foam είναι. Ότι έχω βάλει έκανε αυτό που περίμενα να κάνει και για αυτό το λόγο τα έφτιαξα έτσι. Μπορεί κάποια στιγμή να αναφερθώ σε αυτά ξεχωριστά. Μετρήσεις θα βάλω κάποια στιγμή στο μέλλον.
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Μιας και βαριέμαι τώρα ας γράψω για το ελαφρύ treatment που έχει ο χώρος καθώς θέλει αρκετό ακόμα. Οι διαστάσεις του δωματίου είναι 7.20*3.80*3 (μήκος-πλατος-υψος). Τα δύο μεγάλα με τους διάχυτες είναι σάντουιτς σαν του Ear 1.80*0.6 μέτρα με τα εξής υλικά. Flex foam, aritherm, coporpen πάνω σε 0.8 cm mdf. Στη μπροστινή επιφάνεια είναι κολλημένοι φτηνοί διαχυτες. Οι μπασοπαγιδες είναι επίσης mdf 0.8 cm και1.5 μέτρα ύψος * 66 cm πλάτος με ορυκτοβαμβακα από πίσω. Το ταβάνι δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα βάλω φωτογραφίες αύριο για να ακούσω και γνώμες ;).
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Άρα treatment μποστά και ταβάνι θα έχεις; μπορείς να πεις τι κέρδισες με αυτό το treatment; (ακούστικά ή με μετρήσεις)
Σε τι αποστάσεις είναι τα ηχεία σε σχέση με τους τοίχους, μεταξύ τους και την θέση;

Έχουμε παρόμοιο μακρόστενο χώρο για αυτό ρωτάω, το σαλόνι μου είναι 8,1 * 3,7 * 2,85
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Διάβασε αυτό το άρθρο αν θες για αρχή. Τα ηχεία έχουν κρος στα 80 hz και τα εχω τοποθετησει 1.5 μέτρα από τον πίσω τοίχο (μπαφλα έως τοίχο) , 78 cm το ακουστικό κέντρο του ηχείου από τον πλαϊνό τοιχο και 1.05 μέτρα από το έδαφος. Η απόσταση των ηχείων είναι 2.2 μέτρα και εγώ κάθομαι σε ισόπλευρο τρίγωνο. Επίσης αν πιστεύετε ότι μπορώ να το βελτιώσω θα ήθελα να ακούσω κάποια ιδέα. To treatment μια χαρά δουλειά κάνει στα μεσαία και τα ψηλά. Στα μπάσα παραμένει το πρόβλημα λόγω του ενός σαμπ κυρίως. Ότι και μέτρηση να βάλω κάποια στιγμή θα είναι μετά το treatment διότι πριν δεν είχα καν μικρόφωνο οπότε δυστυχώς δε μπορώ να βάλω πριν και μετά.
 

Μηνύματα
1.705
Reaction score
982
Αποριες

1) Η χρησιμοποιηση διαφορετικων τελικων σε lr και κεντρικο δεν επηρεαζει το ηχητικο αποτελεσμα?
2) Η αποσταση των ηχειων lr αν μεγαλωσει δεν δινει καλυτερο αποτελεσμα ?
Τοποθετηθηκαν εσκεμμενα σε τετοια αποσταση η για λογους χωροταξικους?
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
1. Ίσως και να επηρεάζει αλλά έχω πολύ σημαντικότερα θέματα να λύσω και το θεωρώ λεπτομέρεια αυτό. Στην τελική δεν είναι λαμπατος ο ενισχυτής του κεντρικού αλλά ένας hypex με μικροδιαφορές από τα nc400 που δε ξέρω πόσο αντιληπτό θα γινόταν σε ένα Α-Β τέστ (μάλλον καθόλου). Αντιθέτως θα είχε τεράστια διαφορά αν και τα τρία μπροστινά ηχεία ήταν ίδια διότι το κεντρικό υστερεί σημαντικά σε εντάσεις με τα LR.

2. Το ισόπλευρο τρίγωνο είναι δεδομένο. Η ελάχιστη απόσταση ακρόασης από τον κατασκευαστή είναι τα 2 μετρα. Επίσης λέει να δώσω τουλάχιστον 50 εκατοστά απόσταση από τους τοίχους και τα άκρα του ηχείου. Άρα στα 3.8 μέτρα το μέγιστο δυνατό ισόπλευρο τρίγωνο είναι περίπου όσο το εχω, άντε δέκα εκατοστά πιο ανοιχτό από κάθε πλευρα, δηλαδή στα 2.4 μέτρα. Θα χρειαστεί αρκετή απορρόφηση στα πλάγια νομίζω όμως γιατί ήδη είναι πολύ κοντά. Εγώ βασικά σκέφτομαι μπας και το πάω στα 2 μετρα...
Επίσης αν έχετε κάποια πρόταση να βελτιωθεί κάτι ακούω.
 



Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Έχω κάνει κάποιο λάθος παραπάνω και γράφω "άρα στα 3.8 μέτρα" που είναι λάθος και αυτό που ήθελα να γράψω είναι αυτό που γράφω παρακάτω το 2.4 μέτρα.
 


Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Έτσι είναι όντως Χάρη. Βλέπω ταινία και δε κάθεται καλά ο ήχος. Είναι λες και είναι από άλλο ανέκδοτο...
 




Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
ναι...αμέ...
για τί νούμερο παπούτσι μιλάμε....να ξέρω?:p:roflmao:
Μικρό αλλά το χειρίζεται καλά :D
Πέρα από τη πλάκα σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός φτηνού dlp. Τα πράγματα που έχω σαν άμεσους στόχους μετά το καλοκαίρι είναι:
1. να πάρω δύο σαμπ ακόμα, μάλλον σα το δικό σου
2. Να αγοράσω ένα πρότζεκτορα
3. Να φέρω κάποιον να τα καλιμπραρει γιατί είμαι άσχετος.
Επόμενος στόχος μέσα στον επόμενο χρόνο πιθανόν ο dedicated.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.534
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top