Νέος στο χώρο - Επιλογή ηχείων - Ενισχυτή

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
Καλησπερα σε ολο το φορουμ!

Ειμαι νεος στον χωρο και βρηκα στο φορουμ πολλες ωραιες πληροφοριες. Προσφατα μου γεννηθηκε η αναγκη να στησω εναν χωρο και να αγορασω ενα νεο συστημα.
  • Τα ακουσματα μου ειναι καποιες σχετικα καλες σειρες εμποριου 2.1 ηχειων υπολογιστη (thonet vander - harman kardon) και ενα set RCF BR1037 παρεα με εναν NAD 3020 (τον παλιο τον ορθοδοξο :p).
  • Η κυρια πηγη που θα ακουω μουσικη ειναι ο υπολογιστης μου που διαθετει toslink εξοδο και ενα digital πιανο που εχω σκοπο να συνδεω με τα ηχεια.
  • Ο χωρος μου ειναι 7x5 μετρα περιπου.
  • Ακουω κυριως κλασσικη, ροκ και jazz μουσικη... Λιγο απ ολα ας πουμε...(Spotify files).
  • Θα ηθελα σε ηχεια να μεινω κοντα στα 300- και σε ενισχητη εαν παρω κατι στο αμεσο μελλον κοντα στα 350-.
Σκεφτομουν λοιπον να αγορασω για αρχη ενα σετ 2 ηχειων με τα οποια θα βελτιωθει η εμπειρια μου. Με το λιγο ψαξιμο που εκανα μαλλον κινουμαι προς bookshelf προιοντα.
Για αρχη λογω οικονομικου, θα χρησιμοποιησω τον NAD 3020 (2x20w / 8Ω) που διαθετω με aux port στον υπολογιστη μου και στο πιανο. Επειτα θα χρειαστει να αγορασω καποιον ενισχυτη καθως ο NAD δεν μου ανοικει εξ ολοκληρου.

Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα εξης:

SPEAKERS:
  1. Wharfedale Diamond 11.1 (Τα ακουσα με τον NAD σε καταστημα και με τον Yamaha AS501 και μου αρεσαν πολυ, ομως δεν εχω τρελο μετρο συγκρισης με αλλα προιοντα. ο Yamaha μου φανηκε πιο καθαρος με πιο εντονα πριμα και ο NAD εξισου ωραιος αλλα πιο ζεστος σαν ηχος).
  2. Dali Spektor και Zensor σειρα (Δεν εχω ακομα την ευκαιρια να τα ακουσω).
AMPS:
  1. Yamaha AS501
  2. Marantz PM5005
  • Ο Yamaha εχει ενσωματωμενο DAC, θα βελτιωσει πολυ την ακροαση μου μεσω υπολογιστη (ο Marantz δεν εχει DAC)?
  • Προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα?
  • Πιστευετε οτι η επιλογη Wharfedale - Yamaha/NAD είναι καλο combo? (κατανοω οτι ο καθενας εχει διαφορετικα ακουσματα φυσικα).
  • Kαποια αλλη προταση σε ηχεια? Για τα παραπανω Dali βλεπω καλα λογια...Πως συγκρινεται ο ηχος τους με τα Wharfedale? (δυστηχως πρεπει να ανεβω αθηνα για να διαπιστωσω).
Γενικοτερα δωστε μου λιγο τα φωτα σας καθως νιωθω λιγο μπερδεμενος...!
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Αpplesgr
Ο χώρος επιλέγει το ηχείο, το ηχείο επιλέγει τον ενισχυτή......με 300 ευρώ μόνο μεταχειρισμένα μπορει να βρεις που να καλύπτουν τον χώρο σου. Ο nad είναι πολυ αδύναμος οπότε προσοχή στο ηχείο. Για τα ενεργά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες (χώρος= μέγεθος woofer). Πλεονέκτημα οτι εχεις εγγυημένη σωστή οδήγηση. Με 300 ευρώ ούτε ενεργά της προκοπής δεν παίρνεις. Για μένα άρχισε να ψάχνεις στις αγγελίες.
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
@aerinos
@vastsar
*στην αρχη δεν αντεχω οικονομικα sub...

* με ποιον τροπο μπορω να συνδεσω το πιανο και αλλες συσκευες απευθειας σε αυτα τα ηχεια (υπαρχει κατι σαν receiver για ενεργα που να δινει διαφορες εξοδους η αυτο το λυνω με το dac?) το πιανο εχει εξοδο 2x6.35mm.
* αν δεν εχω dac στην αρχη λογω οικονομικου θα εχω καποιο θεμα συνδεσης?

* για τα focal alpha 65 τι γνωμη εχουμε? ειναι αρκετα πιο οικονομικα!
https://www.athensproaudio.gr/el/focal-alpha-65-b-stock.html

*ολα τα monitors ειναι τιμη τεμαχιου που βλεπω ετσι? πηρα μια χαρα στην αρχη....
Παμε αρχικα χωρις σαμπ και χωρις dac. Ετσι θα χαιρεσαι περισσοτερο την κάθε αναβαθμιση που θα κανεις μελλοντικα. Το ζητουμενο είναι να μην αλλαζεις κατι απ αυτά που εχεις ηδη αγορασει. Αγορες διαχρονικες.

Λογω του χωρου σου το μέγεθος του γουφερ εχει πολύ μεγαλη σημασια. Λογω του μπατζετ οι επιλογες σου είναι πολύ περιορισμένες.

https://www.skroutz.gr/s/4123866/KRK-Rokit-8-G3.html
https://www.skroutz.gr/s/15259807/Adam-T7V.html

Το τελευταιο (Adam T7) πολύ προσφατα αγορασε το μελος Anton που σου εγραψε και καποιο μηνυμα πιο πανω. Εχει δημοσιευσει τις εντυπώσεις του στο φορουμ, αλλα μπορεις να του στειλεις κι ένα pm να σου πει καποια πραγματα επιπλέον.

Η Adam εχει ένα προβαδισμα σαν εταιρια, αλλα από την άλλη λιγο μεγαλυτερο το KRK σαν ηχειο (δυσκολη αποφαση). Το 8ιντσο Focal είναι το πιο οικονομικο σε αυτές τις ιντσες από τις μεγαλες εταιριες.

Το KRK το ακουγα πολλες φορες σε φιλικο μου σπιτι. Ηταν οι εποχες που εβλεπα με μισο ματι τα ηχεια βιβλιοθήκης και δεν μπορουσα να πιστεψω πως εβγαζε τετοια δυναμη το ηχειακι (και να φανταστείς ειχε το 6ιντσο), ο χωρος όμως που επαιζε περιπου 15 τ.μ. Tο Focal 65 εχει μικροτερο γουφερ. Είναι ευκολο να τ ακουσεις και είμαι σιγουρος ότι θα σ αρεσει, αλλα δυστυχως εχεις μεγαλο χωρο. Όμως επειδή όταν ολοκληρώσεις την πρωτη φαση του σχεδιου σου προβλεπω τι θ ακολουθησει, γι αυτό σου συνιστω κι επιμενω τις προτασεις που σου εγραψα πιο πανω.

Το πιανο τι εξοδο ηχου βγαζει? Φανταζομαι Jack. ΑΝ είναι ετσι τοτε θελεις ένα καλωδιο Jack to XLR. Συνδέεται κατ ευθειαν στο ηχειο. Συνηθως οσοι θελουν να συνδεσουν ένα μουσικο οργανο εχουν και μια καρτα ηχου για να κανουν παραλληλα και εγγραφες οποτε το επιθυμουν. Στην Athens Pro θα σε βοηθησουν και σ αυτόν τον τομεα. Βασικα δεν είναι μονο η Athens Pro, αλλα είναι πιο ευκολο να γραφουμε γι αυτή την εταιρια επειδή εχει εξαιρετικο στουντιο και πολλες επιλογες.
 

Μηνύματα
7.262
Reaction score
11.812
Θα πρέπει να μάθεις ένα πράγμα. Υπομονή. Καλύτερα να πας κομμάτι κομμάτι και να παίρνεις μηχανήματα που θα κρατήσουν, παρά να τα πάρεις όλα μαζί με υποχώρηση σε σχέση με αυτό που σου αρέσει και τελικά να μη το ευχαριστηθείς και να είσαι διαρκώς στη πρίζα να αλλάζεις. Οπότε, πρώτα ηχεία ( ή ηχεία και ενισχυτή ) και μετά η πηγή. Δεν θα πάρεις το μέγιστο της απόλαυσης μεν, αλλά σε σχέση με τον nad ( ως προς την αδυναμία οδήγησης κάποιων καλύτερων ηχείων πάντα, γιατί κατά τ'άλλα ο ενισχυτής σου έχει καλή φήμη ), θα ενθουσιαστείς. Είσαι σε πλεονεκτική θέση στη πραγματικότητα, έχεις μεν ένα μικρό σύστημα, αλλά το έχεις διαθέσιμο. Επομένως, πάρε τον χρόνο σου, συμβουλές παίρνεις και απο εδώ, δοκίμασε, δες τί σου αρέσει και χτίσε σιγά σιγά αυτό που θα σε ικανοποιεί. Χαλαράαααα.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.130
Θα χρειαστείς καταρχάς ένα audio interface Π.χ.
https://www.skroutz.gr/s/8556466/Behringer-U-Phoria-UMC202HD.html
το οποίο εκτός από το ρόλο του DAC για τον υπολογιστή θα σου προσφέρει και είσοδο για το πιανάκι σου
(Αυτό που προτείνω στο Link έχει 2 εισόδους, υπάρχουν και φθηνότερα και πολύ ακριβότερα..
Δες και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/8556478/Behringer-U-Phoria-UMC404HD.html
που εκτός από 4 εισόδους έχει και Midi in / midi out που πιθανότατα χρειαστείς στο στουντιάκι σου,
αλλά ανεβαίνει το ...μαλλί)
Για ηχεία/ενισχυτή δεν ξέρω γιατί ...μπερδεύτηκα λίγο με το μπάντζετ σου χαχαχα.... είναι 300 και κάποια στιγμή άλλα 350 ή μπορούμε να πούμε πως έχουμε 650 με τη μία;;
Τα KRK 8'' τα έχω ακούσει.... και έχω τα KRK 6'' σαν βασικά μου ηχεία.
Υπάρχουν σε πολλά Home studios αλλά υπάρχει και η φήμη πως έχουν κάπως τονισμένα μπάσα και δεν είναι τελείως flat...
Ακόμα και να ισχύει υποθέτω πως δε θα σε ενοχλήσει, επίσης έχουν και ρυθμιστικά στην πλάτη αν θες να χαλαρώσεις το μπάσο τους.
Προσωπικά δεν είχα τέτοιο θέμα, μάλιστα έβαλα και sub κάποια στιγμή...
Τα ADAM που επίσης σου προτάθηκαν φαίνονται καλά. Γενικά όποιο ενεργό σ΄ αυτή την κατηγορία διαλέξεις θα μείνεις ευχαριστημένος αν δεν ψάχνεις .... φιδόλαδα...
Το θέμα είναι να αποφασίσεις βασικά αν θα κινηθείς σε ενεργά ή θα πας σε παθητικά όπως το σκέφτηκες στην αρχή...
 



Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
Συνεπώς αυτά δεν είναι "της προκοπής", σωστά;
Αυτά είναι nearfield monitor. Δηλαδή για να ακούς από 1,5 μέτρο όχι για τα 2,5-3 που έχει αναφέρει ο φίλος μας. Εκεί νομίζω θέλει mid field, δηλαδή >500 ευρώ/ηχείο.
 
Last edited:

gid

Μηνύματα
7.406
Reaction score
8.643
Αυτά είναι nearfield monitor. Δηλαδή για να ακούς από 1,5 μέτρο όχι για τα 2,5-3 που έχει αναφέρει ο φίλος μας. Εκεί νομίζω θέλει mid field, δηλαδή >500 ευρώ/ηχείο.
"για να ακούς από 1,5 μέτρο" εφόσον ενδιαφέρεσαι να κάνεις monitor βέβαια....

Δεδομένου ότι ΔΕΝ θέλει να κάνει monitor, και ότι το ηχείο έχει 8άρι γούφερ, μια χαρούλα θα ακούει στα 2,5-3μ....
 

Μηνύματα
296
Reaction score
546
@eteokritis @aerinos @vastsar @taxiarhis80 @musicfanatic @Νίκος Σταθόπουλος @wnet @ZaBBalos @gid
αγαπητοι συμφορουμιτες καθε βραδυ που γυρναω απο την δουλεια εκπλησσομαι με το ποσες απαντησεις βλεπω και ποσα πραγματα εχω μαθει!

Ανακεφαλαιώνω τα δεδομένα γιατι και εγω απο την μερα πο εγραψα μεχρι τωρα αλλαξα γνωμη βαση αυτων που μου ειπατε! γραφω ξανα καποια απο επανω και καποια updates:

Δεδομενα:
*Ο χωρος που θα χρησιμοποιήσω ειναι με μικρες αποκλισεις 6m x 3.5m οποτε θα ακουω περιπου στα 2.5m τριγωνο.
*Κυριος στοχος ειναι να ακουω μουσικη απο τα ηχεια απο τον υπολογιστη μου.
*90% τα ηχεια θα τα βαλω σε βασεις
*Στα ηχεια θελω να συνδεω απευθειας ενα digital piano που εχει τα ακολουθα ports:
Line out: L/MONO , R (standard 6.35mm jack)
Usb to host (Midi USB B θυρα)
Audio In (stereo mini)
*Εχω σαν επιλογη να συνδεω το piano απευθειας στον υπολογιστη με usb, το χρησιμοποιω καποιες φορες. Δεν με ενδιαφερει τοσο η εγγραφη παρά να δοκιμαζω καποια VST's
*Με ενδιαφερει να ακουω ευχαριστα την μουσικη μου (κλασσικη, jazz, ηλεκτρονικη κλπ) και οχι να εχω 100% flat καμπυλη, εκτος αν το τελευταιο σημαινει οτι θα ακουω και καλυτερα.

*Το budget που μπορω να διαθεσω για ηχεια ενεργα ειναι περιπου 400 εως 550 ευρω για κατι καλυτερο

Ερωτησεις
*Θα με ενδιεφερε στην αρχη να παρω τα ηχεια μονο και επειτα ενα dac (χρειαζομαι κατι αλλο για τις παραπανω απαιτησεις? το piano δεν εχει την παλια midi θυρα οπως γραφω πιο πανω)
*Ενα παιδι απο πανω μου συστησε audio interface, το χρειαζομαι απο την αρχη? Μου δινει καποια δυνατοτητα που να χρειαζομαι που δεν δινει το dac?
*Μια πολυ βασικη απορια που εχω:
Τα ηχεια εχουν πισω μια XLR και μια RCA.
Τι συνδεσεις μπορω να κανω με τα παραπανω χωρις dac? (ουσιαστικα αν αγορασω μονο τα ηχεια)
@vastsar μου ειπες οτι μπορω να βαλω το piano απο 6.35 σε XLR. αρα μεταξυ τους τα ηχεια συνδεονται με την RCA θυρα? Με τον υπολογιστη συνδεονται με ποια θυρα?RCA to 3.5mm?...εχω μπερδευτει λιγο πρωτη φορα βλεπω αυτα τα configurations...ειχα συνηθησει τα παντα με 2xRCA to 3.5mm :p

θα εκτιμουσα και αποψεις στα παρακατω υποψηφια ηχεια τα οποια θα ακουσω οσο πιο συντομα μπορω σε καταστημα:
FOCAL ALPHA 65 260€ το ενα
ΑDAM T7V 210€ το ενα
KRK ROKIT RP8 220€ το ενα

καθώς και στα dac που μου προτεινε ενα παιδι πιο πανω:
ΜUSICAL FIDELITY V90 250€
CA DACMAGIC 100 160€

υπολογιζω στο κοστος extra ενα 50αρι για βασεις και δεν ξερω ποσο για καλωδια, φανταζομαι οχι πολλα γτ δεν μπλεκω με εξωτερικους amps κλπ...

ελπιζω να τα εκανα λιγο πιο ξακαθαρα σας ειχα ζαλισει λιγο!
Κώστας
 
Last edited:

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
@eteokritis @aerinos @vastsar @taxiarhis80 @musicfanatic @Νίκος Σταθόπουλος @wnet @ZaBBalos @gid

*Με ενδιαφερει να ακουω ευχαριστα την μουσικη μου (κλασσικη, jazz, ηλεκτρονικη κλπ) και οχι να εχω 100% flat καμπυλη, εκτος αν το τελευταιο σημαινει οτι θα ακουω και καλυτερα.
Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσουν πιο έμπειρα μέλη. Για το συγκεκριμένο ερώτημα/ θέση επειδή και εγώ άλλαξα πρόσφατα σε monitor και λόγω συλλογικού ασυνείδητου είχα μια ανησυχία, πολλώ μάλλον δε επειδή άκουγα από Sonus Faber που πλησιάζουν τον ορισμό του "ευχάριστου", θα σου πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Βγάλε το θέμα από την εξίσωση ότι και αν διαλέξεις.
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.130
Θα απαντήσω για το audio interface γιατί εγώ το ανέφερα.
Θα το πάω λίγο στη χρήση του πιάνου γιατί εκεί είναι το θέμα με το audio interface.
Το audio interface είναι σε γενικές γραμμές ένα [ DAC ] + [ μια ή παραπάνω εισόδους για μικρόφωνα/όργανο ]
Για το DAC δε χρειάζεται να πω μάλλον.
Για την είσοδο ισχύουν τα εξής: μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να έχεις συνδεδεμένο το πιανάκι σου (από την Line out) και ή να το ακούς απλά στα ηχεία (μόνο του ή μαζί με κάποιο backtrack που θα παίζει στο PC) ή να το ηχογραφείς στον υπολογιστή.
Σε ενεργά ηχεία φυσικά και μπορείς να συνδέσεις το πιανάκι χωρίς audio interface όμως δε θα ηχογραφείς και θα πρέπει κάθε φορά να σκαλίζεις τα ηχεία από πίσω για να αλλάζεις καλώδια.
Επίσης, θεωρητικά μπορείς να έχεις δυο καλώδια στα ηχεία σου, ένα από το PC και ένα από το πιανάκι, ώστε να μην τα αλλάζεις αλλά δε θα το πρότεινα γιατί ανάλογα με το ηχείο κάποια βύσματα εσωτερικά απλά συνδέονται παράλληλα (συνήθως τα XLR με τα TRS) οπότε δεν είναι καλή συνδεσμολογία να έχεις τις εξόδους από το PC και το πιανάκι παράλληλα συνδεδεμένες... (εύχομαι να μη σε μπέρδεψα με το τελευταίο).
Αν αντί για σύνδεση από την Line out και χρήση Audio Interface συνδέσεις το πιανάκι με την usb...ουσιαστικά το χρησιμοποιείς σαν Midi Keyboard σε συνεργασία με κάποιο DAW (μιας και μίλησες και για VST). Αν αυτό σου φτάνει και δε θες να ακούς την κανονική έξοδο του οργάνου, τότε ναι, δε χρειάζεσαι Audio Interface !!!
Αυτά !!
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Μιας κι απ ότι βλεπω αλλαξες χωρο (συμπτωματικα είναι ακριβως ιδιος μ αυτόν που εχω εγω!) και ποιο ευκολα τον γεμιζεις ηχητικα θα ηθελα να σε ρωτησω αν μελλοντικα αποφασισεις να τον χρησιμοποιησεις και σαν home cinema κατά ποσο είναι εφικτο η όχι.

Υπαρχει καποιο σκεπτικο πισω από την ερωτηση γι αυτό περιμενω την απαντηση σου.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.665
Reaction score
28.004
Αν θες να ακολουθήσεις την λογική του παθητικού και να αιμορραγεις παίζοντας με τη τσέπη σου ΟΚ.

Αν όμως θες ένα σύστημα που να παίζει καλά και να ησυχάσης κάνεις ότι σου λέει ο @vastsar.
 

Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
θα ηθελα να σε ρωτησω αν μελλοντικα αποφασισεις να τον χρησιμοποιησεις και σαν home cinema κατά ποσο είναι εφικτο η όχι.

Υπαρχει καποιο σκεπτικο πισω από την ερωτηση γι αυτό περιμενω την απαντηση σου.
Ωχ...
 

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
Καλησπερα σε ολο το φορουμ!

Ειμαι νεος στον χωρο και βρηκα στο φορουμ πολλες ωραιες πληροφοριες. Προσφατα μου γεννηθηκε η αναγκη να στησω εναν χωρο και να αγορασω ενα νεο συστημα.
  • Τα ακουσματα μου ειναι καποιες σχετικα καλες σειρες εμποριου 2.1 ηχειων υπολογιστη (thonet vander - harman kardon) και ενα set RCF BR1037 παρεα με εναν NAD 3020 (τον παλιο τον ορθοδοξο :p).
  • Η κυρια πηγη που θα ακουω μουσικη ειναι ο υπολογιστης μου που διαθετει toslink εξοδο και ενα digital πιανο που εχω σκοπο να συνδεω με τα ηχεια.
  • Ο χωρος μου ειναι 7x5 μετρα περιπου.
  • Ακουω κυριως κλασσικη, ροκ και jazz μουσικη... Λιγο απ ολα ας πουμε...(Spotify files).
  • Θα ηθελα σε ηχεια να μεινω κοντα στα 300- και σε ενισχητη εαν παρω κατι στο αμεσο μελλον κοντα στα 350-.
Σκεφτομουν λοιπον να αγορασω για αρχη ενα σετ 2 ηχειων με τα οποια θα βελτιωθει η εμπειρια μου. Με το λιγο ψαξιμο που εκανα μαλλον κινουμαι προς bookshelf προιοντα.
Για αρχη λογω οικονομικου, θα χρησιμοποιησω τον NAD 3020 (2x20w / 8Ω) που διαθετω με aux port στον υπολογιστη μου και στο πιανο. Επειτα θα χρειαστει να αγορασω καποιον ενισχυτη καθως ο NAD δεν μου ανοικει εξ ολοκληρου.

Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα εξης:

SPEAKERS:
  1. Wharfedale Diamond 11.1 (Τα ακουσα με τον NAD σε καταστημα και με τον Yamaha AS501 και μου αρεσαν πολυ, ομως δεν εχω τρελο μετρο συγκρισης με αλλα προιοντα. ο Yamaha μου φανηκε πιο καθαρος με πιο εντονα πριμα και ο NAD εξισου ωραιος αλλα πιο ζεστος σαν ηχος).
  2. Dali Spektor και Zensor σειρα (Δεν εχω ακομα την ευκαιρια να τα ακουσω).
AMPS:
  1. Yamaha AS501
  2. Marantz PM5005
  • Ο Yamaha εχει ενσωματωμενο DAC, θα βελτιωσει πολυ την ακροαση μου μεσω υπολογιστη (ο Marantz δεν εχει DAC)?
  • Προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα?
  • Πιστευετε οτι η επιλογη Wharfedale - Yamaha/NAD είναι καλο combo? (κατανοω οτι ο καθενας εχει διαφορετικα ακουσματα φυσικα).
  • Kαποια αλλη προταση σε ηχεια? Για τα παραπανω Dali βλεπω καλα λογια...Πως συγκρινεται ο ηχος τους με τα Wharfedale? (δυστηχως πρεπει να ανεβω αθηνα για να διαπιστωσω).
Γενικοτερα δωστε μου λιγο τα φωτα σας καθως νιωθω λιγο μπερδεμενος...!
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Αpplesgr
Όσον αφορά τα ηχεία διάβασε πρώτα αυτό: https://www.avsite.gr/forum/threads/Αγοράζοντας-ηχεία.58727/
 

Μηνύματα
296
Reaction score
546
Μιας κι απ ότι βλεπω αλλαξες χωρο (συμπτωματικα είναι ακριβως ιδιος μ αυτόν που εχω εγω!) και ποιο ευκολα τον γεμιζεις ηχητικα θα ηθελα να σε ρωτησω αν μελλοντικα αποφασισεις να τον χρησιμοποιησεις και σαν home cinema κατά ποσο είναι εφικτο η όχι.

Υπαρχει καποιο σκεπτικο πισω από την ερωτηση γι αυτό περιμενω την απαντηση σου.

μελλοντικα για home cinema με τιποτα καθως ουτε ειμαι λατρης των ταινιων αλλα και ο χωρος πιο πολυ εχει σκοπο την εξασκηση στο πιανο (επειδη δεν εχω ακουστικο λογω πολυκατοικιας προτιμω το digital + speakers για την ωρα) και την ακροαση μουσικης!

το εκτιμω που το σκεφτηκες ωστοσο!
οποτε μενουμε με τα δεδομενα που εχουμε :)

για τα υπολοιπα (μοντελα speakers, dac, βασεις κλπ) μιας και εχεις παρομοιο χωρο τι λες?
[DOUBLEPOST=1558000025][/DOUBLEPOST]
Θα απαντήσω για το audio interface γιατί εγώ το ανέφερα.
Θα το πάω λίγο στη χρήση του πιάνου γιατί εκεί είναι το θέμα με το audio interface.
Το audio interface είναι σε γενικές γραμμές ένα [ DAC ] + [ μια ή παραπάνω εισόδους για μικρόφωνα/όργανο ]
Για το DAC δε χρειάζεται να πω μάλλον.
Για την είσοδο ισχύουν τα εξής: μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να έχεις συνδεδεμένο το πιανάκι σου (από την Line out) και ή να το ακούς απλά στα ηχεία (μόνο του ή μαζί με κάποιο backtrack που θα παίζει στο PC) ή να το ηχογραφείς στον υπολογιστή.
Σε ενεργά ηχεία φυσικά και μπορείς να συνδέσεις το πιανάκι χωρίς audio interface όμως δε θα ηχογραφείς και θα πρέπει κάθε φορά να σκαλίζεις τα ηχεία από πίσω για να αλλάζεις καλώδια.
Επίσης, θεωρητικά μπορείς να έχεις δυο καλώδια στα ηχεία σου, ένα από το PC και ένα από το πιανάκι, ώστε να μην τα αλλάζεις αλλά δε θα το πρότεινα γιατί ανάλογα με το ηχείο κάποια βύσματα εσωτερικά απλά συνδέονται παράλληλα (συνήθως τα XLR με τα TRS) οπότε δεν είναι καλή συνδεσμολογία να έχεις τις εξόδους από το PC και το πιανάκι παράλληλα συνδεδεμένες... (εύχομαι να μη σε μπέρδεψα με το τελευταίο).
Αν αντί για σύνδεση από την Line out και χρήση Audio Interface συνδέσεις το πιανάκι με την usb...ουσιαστικά το χρησιμοποιείς σαν Midi Keyboard σε συνεργασία με κάποιο DAW (μιας και μίλησες και για VST). Αν αυτό σου φτάνει και δε θες να ακούς την κανονική έξοδο του οργάνου, τότε ναι, δε χρειάζεσαι Audio Interface !!!
Αυτά !!
με καλυψες αρκετα ειναι η αληθεια!
αρα ουσιαστικα το audio interface = switch για piano port + dac (στην δικη μου περιπτωση, γενικα απ οτι μου πες κανει και αλλα πραγματα)
αν ειναι ετσι μαλλον αξιζει να παω προς καποιο dac (μου φαινεται πιο value for money απο την στιγμη που το interface ουσιαστικα θα το χρησιμοποιω σαν switch για το piano)
σιγουρα βαριεμαι να αλλαζω καλωδια αλλα νομιζω προτιμω να εχω ενα dedicated dac με καλυτερη ποιοτητα στα ιδια χρηματα.

(ελπιζω να εβγαλα λογικο συμπερασμα, παντως ησουν αναλυτικοτατος!)
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
μελλοντικα για home cinema με τιποτα καθως ουτε ειμαι λατρης των ταινιων αλλα και ο χωρος πιο πολυ εχει σκοπο την εξασκηση στο πιανο (επειδη δεν εχω ακουστικο λογω πολυκατοικιας προτιμω το digital + speakers για την ωρα) και την ακροαση μουσικης!

το εκτιμω που το σκεφτηκες ωστοσο!
οποτε μενουμε με τα δεδομενα που εχουμε :)
Βασικα κι εγω δεν ειχα κατά νου τις ταινιες (τις πιο πολλες φορες με πιανει ο υπνος). Αλλα τελος παντων, καταλαβα αυτό που επρεπε να καταλαβω. Κι επειδή τρωγοντας ερχεται η ορεξη, θα ξαναπούμε καποια πραγματα στην πορεια αφου κανεις το πρωτο βημα.

Δεν συνεχιζω επ αυτου γιατι ο Νταλιπης είναι ετοιμος :smg:

Παντως μπραβο κι από μενα στον wnet πολύ αναλυτικος και ξεκάθαρος.
 

Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Εγώ πάντως ήδη ψάχνω μεταχειρισμένο μοναχό του ίδιο με τα L-R μου και μάλιστα έχω σκεφτεί πώς θα βάλω την οθόνη του υπολογιστή για να μην ενοχλεί.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.130
αρα ουσιαστικα το audio interface = switch για piano port + dac (στην δικη μου περιπτωση, γενικα απ οτι μου πες κανει και αλλα πραγματα)
αν ειναι ετσι μαλλον αξιζει να παω προς καποιο dac (μου φαινεται πιο value for money απο την στιγμη που το interface ουσιαστικα θα το χρησιμοποιω σαν switch για το piano)
σιγουρα βαριεμαι να αλλαζω καλωδια αλλα νομιζω προτιμω να εχω ενα dedicated dac με καλυτερη ποιοτητα στα ιδια χρηματα.

(ελπιζω να εβγαλα λογικο συμπερασμα, παντως ησουν αναλυτικοτατος!)
Ναι, νομίζω πως έπιασες το νόημα.
Πιο value for money το DAC? χμμ δεν ξέρω... σίγουρα υπάρχουν πολυυύ καλά DAC αλλά τσιμπάνε και οι τιμές όσο ανεβαίνεις κατηγορία, οπότε αν αποφασίσεις να πας σε DAC, κοίτα και τις αγγελίες εδώ για μεταχειρισμένο, κατά διαστήματα παίζουν καλές προσφορές.
Αν πας σε DAC, γνώμη μου να έχει και έλεγχο volume. Δεν παλεύεται να προσπαθείς να ρυθμίσεις συνέχεια την ένταση από τον υπολογιστή. Το χειροπιαστό κουμπί έχει άλλη χάρη.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.340
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top