Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.247
Reaction score
78.937
Να ακριβολογούμε:
Αυτό δεν είναι άποψη-θέση του site, είναι θέση κάποιων μελών του site (και δική μου)
Δηλαδή:
Οποιος θέλει ανοίγει ένα θρεντ με τίτλο "το πολυκάναλο είναι άχρηστο" ή "το πολυκάναλο τον παίρνει απο τα ρουθούνια" ή "τα βιολιά που πετούν απο ηχείο σε ηχείο", και να επιχειρηματολογήσει, επιστημονικά ή ψυχανεμιστικά.
Προφανώς ούτε αυτό το θρεντ θα εκφράζει το site, ούτε το σύνολο των μελών του, ούτε την διαχείριση/ιδιοκτησία.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ή δεν θέλουν να παραδεχτούν τα πλεονεκτήματα του πολυκαναλου σε σύγκριση με το δικαναλο, καλύτερα να παρατήσουν το κυνήγι της υψηλής πιστότητας και να πάνε να παίξουν σουντοκου. :D:D
Που είναι ο Αλεξ? :D
 


Μηνύματα
7.238
Reaction score
11.776
Απόψε θέλω αποδείξεις και

Και τον λαμπατο σου θα ψάξω πόντο - πόντο..
Κι'άμα θα βρω του Καραμητρου αποτυπώματα..
Θα πει πως πήγαν τα βιβλία του Toole στον βρόντο... :D

( Μπρρρρρρρράβο Χάρη, είσαι αχτύπητος!!!! )
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Καλού κακού, να έχεις κάνα υπογλώσσιο στην τσέπη.

Τες πα, όσα ηχεία θες πάνε να ακούσεις, και όποια θες, δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή νόημα αυτή η δουλειά, αλλά καταλαβαίνω.

Φυσικά, άμα βρεις Νιούμαν να ακούσεις, κάτσε αναπαυτικά και βάλε να ακούσεις τη μουσική σου, να δεις πως παίζει, και ταυτόχρονα δώσε την πιστωτική σου, να δουν πόσες δόσεις παίρνει. Τσατ μπαμ γίνονται αυτά.

Αν βρεις κάνα δωμάτιο με πολυκάναλο σετάπ με όμοια μόνιτορ, μπες μέσα με μπόλικο φαγητό μαζί σου και με μια εξάδα νερά. Πάρε και πάπια για κατούρημα. Θα μείνεις εκεί.

Μόνο γκεϊθαιν μη πας να ακούσεις. Αν τυχόν τα δεις, άλλαξε κατεύθυνση 180° και φεύγα τρέχοντας μέχρι να σου κοπεί η ανάσα.
Ανπεχταμπολ! :roflmao: :biggrin:
 


Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Προφανώς όλοι μας έτσι ξεκινήσαμε κάποτε.
2 ηχεία κει μπροστά, και η μουσική να ρέει.

Σιγά σιγά όμως, πέρασε η δεκαετία του '70 και μας αγγίζει πχιά το 2020, που ήταν τίτλος ταινιών επιστημονικής φαντασίας κάποτε, πέρασαν τα χρόνια...

zitat-der-wechsel-allein-ist-das-bestandige-arthur-schopenhauer-277982.jpg
 





costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
Επί του θέματος τώρα, μια ας πούμε ανακεφαλαίωση. Νομίζω καλύφθηκε το θέμα.

Είναι εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακές οι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν για χ-ψ-ζ λόγους από το δικάναλο στο πολυκάναλο σετάπ, μα κατά βάση δε θα έπρεπε να τις χρειάζεστε για να επιβεβαιώσετε του λόγου το αληθές, καθώς η θεωρία που στέκεται πίσω από τον ήχο και την αναπαραγωγή του έχει αναλυθεί σε βαθμό λίαν ικανοποιητικό.

Τις σαχλαμάρες και εμμονές περί δικάναλου, τις προσπερνώ, δε χρειάζεται καμία απολύτως σημασία σε τέτοιες σκέψεις.

Κατανοώ τον προβληματισμό τοποθέτησης πολλαπλών ηχείων στον κοινόχρηστο χώρο κάποιων ανθρώπων που τρώνε παντόφλα, αλλά το πρόβλημα ανάγεται στη σχέση τους με την σύζυγό, κι όχι σε θέματα όντιο, οπότε ας τα βρούνε.

Σε άπειρα σπίτια πλέον είναι εγκατεστημένο πολυκάναλο σετάπ, για τις ανάγκες του κινηματογραφικού ήχου, και περνάει όμορφα όλη η οικογένεια με ένα τέτοιο σετάπ. Αν κάποιοι τρώνε παντόφλα μόνο στη σκέψη τέτοιας τοποθέτησης, τους λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να τους βοηθήσω, κι ούτε πρόκειται να συζητήσω δήθεν θέματα υπεροχής του δικάναλου, αυτά είναι σαχλαμάρες. Βρείτε τα με τη σύζυγό σας. Μη τρολαρετε άλλο, φτάνει. :p

Όσον αφορά το κοστολόγιο, είναι γεγονός πως ο καλός ήχος είναι ακριβό σπορ, αλλά όχι όσο ακριβό θέλουν να μας πείσουν κάποιοι κάποιοι, είτε με ηχεία των 400.000€ είτε με καλώδια και στηρίγματα καλωδίων με κόστος ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου.
Γενικά το κοστολόγιο στον ήχο είναι έως και για να κάνεις μήνυση. Πικάπ με 100.000€ βρίσκεις άνετα, ενώ ...δε θα έπρεπε! :o

Παρόλα αυτά, και στο πικάπ με 300€ έχεις μια χαρά αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα, αντάξιο του μέσου, και με ένα μκ2 είσαι άρχοντας, τα υπόλοιπα είναι καταναγκασμός και αηδίες άσχετων, που ρίχνουν λεφτά με τις σακούλες σε ένα χώρο με RT 60 ακατάλληλο για αναπαραγωγή ήχου...

Οπότε, για να κλείσω το θέμα, να, είναι ακριβός ο καλός ήχος, αλλά όχι τρελά πράγματα, να βασιλέψει η λογική...

Αυτοί που συνήθως παραπονιούνται για το κόστος των πολλαπλών ηχείων, είναι αυτοί που έχουν το ακριβό ζευγάρι καλωδίων ρεύματος και ένα πικάπ ακόμα πιο ακριβό, και σκέφτονται αναβάθμιση κεφαλής. :D

Για να κλείνει και αυτό το θέμα του κόστους, όσα λεφτά διαθέτει ο καθένας, ας τα δίνει σε πολυκάναλο σετάπ. Τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι σαχλαμάρες.

Πάμε στα του χώρου. Ναι, για να παίξει σοβαρά το ηχείο, θέλει σοβαρό χώρο. Αυτό ισχύει είτε έχεις ένα ηχείο στο χώρο, είτε 45. Απλώς, άμα έχεις 45 ηχεία, θα ακούς καλύτερα στον ίδιο χώρο με το αν είχες ένα ηχείο. Εν τω πολλώ το ευ, δηλαδή τα περισσότερα ηχεια είναι ένας τρόπος να δαμάζεις κάπως το χώρο.

Πάμε στη σύνθεση των ηχείων. Ιδανικό σενάριο να είναι όλα ίδια. Προφανώς, εκπτώσεις γίνονται από πολλούς, για να μη πω από όλους.. Ε, θα τις ακούσετε. Όσο μεγαλύτερες οι εκπτώσεις, τόσο περισσότερο θα τις ακούτε.

Πάμε στις αποστάσεις ακρόασης. Ίδιες προβλέπονται σε όλα τα ηχεία. Εδώ κι αν γίνονται εκπτώσεις, όπως και στα δικάναλα σετάπ με το τρίγωνο ακρόασης πανοράματος. Ε, ακούγονται οι εκπτώσεις.

Ισοσταθμιση. Οφείλει να υπάρχει. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω, είναι ανιαρό θέμα.

Σαμπ. Ομοίως. Ανιαρό.

Γενικά τα θέματα του ήχου είναι λίγα, βατά και ανιαρά, δεν έχει τίποτα πια σπουδαίο το όλο πράγμα. Στάθμες, σαμπ, απόκριση, σαμπ, δυναμικά, σαμπ, χρόνοι αντήχησης, σαμπ, τοποθέτηση, σαμπ, ισοσταθμιση, σαμπ, αποστάσεις ακρόασης, σαμπ, και μη ξεχάσετε να βάλετε σαμπ. Ε. Φτάνει.

Πιστότητα αναπαραγωγής: προφανώς η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής (ακόμα και του πατροπαράδοτου δικάναλου μέσου αποθήκευσης, του βινυλίου) είναι με upmixing με πολυκάναλο σετάπ.
Όποιος έχει αντιρρήσεις, χρειάζεται διάβασμα.
Τις μπανανοφλουδες για βιολιά που πετάνε και μαγικές αντηχησεις που τις φτιάχνει το κακό Dolby dsp, αφήστε τες στην άκρη, μπερδεύετε τις βούρτσες με τις :fuckyou:.
Δεν έχω κάτι να προσθέσω, είναι ανιαρό.
Χρειάζεστε διάβασμα.

Α, και μη ξεχάσω: πάρτε ενεργά. :p
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.418
Reaction score
27.708
Το απόσταγμα.
Μην ασχολείστε με πράγματα που δεν ξέρετε - ξέρουμε. Το κάνουν άλλοι που ξέρουν.
Το να αμφισβητείς τη Dobly είναι αστείο, τέλος. Να μη σου αρέσει είναι άλλο θέμα.
Πάρτε Sub. :p

:superman:
 

A

AKARL

Guest
Το ότι δε σε βλέπω σαν "πελατεία" και όρθιο 50ευρο σου περνάει καθόλου απ' το μυαλό;
Ποιός σου είπε π.χ. ότι δεν πουλάω και παθητικά ηχεία ή δικάναλα dac;
Και μάλιστα με καλύτερο margin...

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο πήρα τη συνειδητή απόφαση να μην ξεστρατίσω ούτε από τις απόψεις μου ούτε να αλλάξω σε πιο "διπλωματικό" τον τρόπο συμπεριφοράς μου, με το όποιο κόστος φυσικά...

Όποιος το καταλαβαίνει το καταλαβαίνει, και όποιος το εκτιμά το εκτιμά...
Viva Zapanta! :hi:

Είμαι, κυριολεκτικά, εξαντλημένος εργασιακά αυτές τις μέρες και αδυνατώ να γράψω κάτι συγκροτημένο επί των ανωτέρω. Επιφυλάσσομαι... ;)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.591
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top