Αγορά ηχείων

Μηνύματα
3
Reaction score
2
Παιδιά καλησπέρα. Έχω σκοπό να αγοράσω καινούρια ηχεια. Σκέφτομαι να πάρω ένα subwoofer και ενα σετ ηχεία studio monitor, ομως δεν γνωρίζω πως μπορώ να τα συνδέσω μεταξύ τους. Δεν εχω ενισχυτή ουτε κάρτα ήχου. Παρεμπιπτόντως
σκέφτομαι να πάρω τα krk rokit 5 g3 (130€) αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε subwoofer. Τι επιλογες εχω για να τα συνδέσω, και τι subwoofer μου προτείνετε; Το σύνολο να μην ξεπερνάει τα 450€.
 

Μηνύματα
885
Reaction score
883
Αν εννοείς να τα συνδέσεις με έναν υπολογιστή, υπάρχουν εξωτερικές κάρτες ήχου usb με τις αναγκαίες θύρες. Συνήθως συνδέεις την έξοδο rca ή xlr της κάρτας ήχου με την είσοδο του subwoofer, αυτό κροσάρει το σήμα, κρατά τις χαμηλές συχνότητες και στέλνει στα δύο ηχεία με rca ή xlr αναλογικό σήμα για τις λοιπές συχνότητες. Για περισσότερα θα σε συμβουλεύσουν κι άλλοι.
 





Μηνύματα
947
Reaction score
2.990
γνώμη μου είναι να προσανατολιστείς στην αγορά ενεργών monitor μαζί με subS

+ ηχητικό σουλούπωμα του χώρου (εφόσον μπορείς)
+ κάποιο σύστημα ισοστάθμισης (εφόσον χρειάζεται...που πάντα σχεδόν χρειάζεται)

Φιλικά.
 
Last edited:

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Δυστυχως τα χρηματα ειναι πολυ λιγα για ονειρα...ΟΜΩΣ:
Αν ακους μουσικη απο πισί ή λαπτοπ, με 450ε εγω θα επαιρνα ενα 5αρι συστημα με το σαμπ του, θα το εβαζα στο πισί μου απο το jack(με πολυκαναλη καρτα ηχου φυσικα) και θα εκανα δουλεια. Με 450ε παιρνεις πολυ καλο συστηματακι για υπολογιστη. Αν δεν ακους απο υπολογιστη, χαλανε τα πραγματα...
 

Μηνύματα
3
Reaction score
2
Ο χώρος που θα τα τοποθετήσω είναι 60 τ.μ. και η απόσταση ακρόασης γύρω στα 2.5 μέτρα. Να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ, όντας κάτοχος των logitech z533 για αρκετό καιρό αποφάσισα να τα αναβαθμίσω σε κάτι καλύτερο, καθως κατάλαβα ότι ο ηχος τους δεν ειναι καλος (πολύ μουντά με μεγαλη παραμορφωση σε υψηλή ένταση). Έτσι ψάχνω κάτι το οποίο μπορεί να προσφέρει καλο μπάσο (για την τιμη του) και καλά πρίμα ταυτόχρονα, κάτι που πιστευω δύσκολα βρίσκεις σε έτοιμα 2.1 ηχεια. Έτσι αποφάσισα όπως ειπα και πριν να πάρω ένα sub και monitor ηχεια ώστε να με καλύπτουν. Να αναφέρω εδώ ότι δεν ψάχνω τον καλύτερο ήχο απλώς κάτι καλύτερο από αυτό που προσφέρουν τα 2.1. Αν πιστεύετε πάλι πως αξίζει να αγοράσω 2.1 είμαι ανοιχτός για προτάσεις. Η χρήση τους θα γίνεται από διάφορες πλατφόρμες (κινητό, υπολογιστή, τηλεόραση κλπ.) και το budget πάλι 450€ max. Τα ηχεια που θα προτιμούσα είναι της logitech τα όποια όμως έχουν μουντο ήχο και της edifier τα όποια έχουν καλά mids και highs αλλά μέτριο μπάσο.
 


Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Όπως καταλαβαίνεις, τα 2.5 μέτρα ακρόασης είναι που καθορίζουν το μέγεθος των ηχείων. Κατά τη γνώμη μου είναι πολλά. Βρες κάτι με 8αρι γουφερ για ηχείο συν το sub της εταιρίας τους.
Κατ εξαίρεση και με 6αρι γουφερ θα σου πρότεινα JBL LSR 306p για αρχή και στο μέλλον όποτε μπορέσεις παίρνεις και το sub 310S.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Όταν μονο το γουφερ θα κοστισει κοντα στα 400 ευρω, τοτε μενουν πολύ λιγα για τα ηχεια. Κι επειδή εχεις τεραστιο χωρο, συν το γεγονός ότι η αποσταση ακροασης είναι κι αυτή αρκετουτσικη, βλεπω η ν ανεβάζεις σχεδόν στο διπλασιο τον προυπολογισμο η να μικραίνεις αρκετα την αποσταση ακροασης 1.80-2.00 μ
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Σε μεταχειρισμενα μπορει να κανεις τη δουλεια σου με λιγο υπομονη και τυχη.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
2
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και τον χρόνο σας, θα περιμένω λίγο καιρό για να ανέβει ο προϋπολογισμός μου και θα ξαναδώ τι θα κάνω.
 

gid

Μηνύματα
7.316
Reaction score
8.540
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και τον χρόνο σας, θα περιμένω λίγο καιρό για να ανέβει ο προϋπολογισμός μου και θα ξαναδώ τι θα κάνω.
Σοφή επιλογή. :)
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Woofer παιρνεις και πιο μετα.δεν ειναι απαραιτητο να το παρεις τωρα μην τρελενεσαι.κανεις μας δεν εστησε κατι απο την μια μερα στην αλλη. Το συστημα που ειχες δεν εχει καμια σχεση με αυτο που θα παρεις και μπορει να σου αρεσει και χωρις μπασο.

Η τιμη των ροκιτ ειναι το τεμαχιο. Φανταζομαι το γνωριζεις.απο εκει και περα γτ ροκιτ?! Μουσικη ακους πιο πολυ ή ταινιες?! Τι μουσικες ακους;?!

Καρτουλα οπως σου ειπανε με balanced. Καμια focusrite στα 100ε. Τωρα αναλογα τις απαιτησεις σου αμα σου κανει το adam το t7v συνολο εισαι 500ε συν καρτα.

Μπορεις να κλεισεις την αποσταση δλδ να το κανεις 2μετρα?!

Γενικα μην μπεις στο τρυπακι να δωσεις παραπανω χρηματα.γνωμη μου. Πιστευω μια χαρα θα εισαι εφοσον ο χωρος θα ναι σαλονι και δεν θα ναι φροντισμενος.Απλα δες εαν η καρτα σε καλυπτει απο εισοδους. Επισης χρειαζεσαι και βασεις ειτε επιδαπεδιες ειτε επιτραπεζιες.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.087
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top