Ακουστοι και διαφορετικοι ηχοι στο Hi-Fi

I

iason

Guest
Αποψη προσωπικη δεν εχω για τις JJ, μα φιλος με απετρεψε για αυτες. Πόσο κοστιζουν οι JJ? οι αλλες σε ματσαρισμενη 4αδα γυρω στα 230€.
Η τετράδα νομίζω 140 ευρώ
 


lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Εγώ πήρα κάτι λάμπες πολύ καλές, σταθερές, ζεστές.
Έχουν εγγύηση για 5 χρόνια παρακαλώ.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Για λάμπες λεντ, βγάζουν φως φανταστικό.
Μην το κανεις σκ@τ@ θεμα που δεν σε αφορα ω Πανοραμιε;)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
για οσους δεν εχουν πιστει ακομη για την επικινδυνοτητα των λαμπατων ενισχυτών,ας θεσουμε υπ οψιν τους και το ότι οι ενισχυτες Air Tight δεν αναπαραγουν,αλλα ανασυνθετουν την ηχογραφηση<<ανασταινουν>><<συραπτουν>>τους ηχους.φτανοντας στα ορια της υβρεως εναντι της πραγματικότητας.Δηλαδη,οχι,σου λενε,μεσω της τεχνολογιας μου δεν θα ακουσεις τελεια τη φωνη του Bob Marley, αλλα τον ΙΔΙΟ τον Βοb Marley.Kαι ενώ υπαρχουν κατασκευαστες λαμπατων οι οποιοι δεν συμετεχουν σε αυτην την τρελα(ICON AUDIO-HARBETH,CAYIN-ZINGALI,JJ ELECTRONICS και μερικοι ακομη που προσφερουν καπως ποιο ισορροπιμενο ηχο)τελικα επ ουδενι δεν συστεινονται.αφου και εκει το ηχητικο σημα αλλοιώνεται περνοντας μεσα από τα πυρακτωμένα νυματα των λυχνιων.
Διαφαίνεται ότι το παρόν νήμα θ'αποτελέσει μνημείο και σημείο αναφοράς,όπου θ'αποκαλύπτονται απόκρυφες αλήθειες συστηματικώς καταπνιγμένες από τους...αλουμινάτοι του χαϊενδ.

Παρουσιάζεται λοιπόν η ευκαιρία για ένα μυστικό επεισόδιο από την αρένα του Μονάχου...

Επεισόδιο 9 : Ο συκοφάντης-μπαστούνι

Ο Έκτωρ Σαμιαμίδης ψεκαζόταν σε όλη την παιδική του ηλικία.Οι γονείς του και οι γιατροί τον διαβεβαίωναν ότι τα εισπνεόμενα σκευάσματα περιείχαν μονάχα βρογχοδιασταλτικές και κορτιζονούχες ουσίες για το άσθμα.Ποτέ όμως δεν θα τον έπειθαν,αφού όταν μεγάλωσε υποχώρησαν τα οξέα συμπτώματα και πληροφορήθηκε για τα μυστηριώδη σωματίδια που απελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα κατά τη λειτουργία διαφόρων ρώσικων λυχνιών.Είχε διαβάσει σ'έναν ιστότοπο ότι τα πλέγματά τους ήταν κατασκευασμένα από σπάνιες γαίες βγαλμένες από εδάφη μολυσμένα με ραδιενεργά ισότοπα.Και σ'αυτό μάλιστα οφειλόταν ο ξεχωριστός ήχος τους.Κάτι ανάλογο διάβασε ότι συνέβαινε και με τα τυλίγματα μετασχηματιστών ιαπωνικής προέλευσης.

Τον ψέκαζαν όταν ήταν μικρός και τώρα θα τους ψέκαζε κι εκείνος όλους γι ανταπόδοση.Ακολούθησε καριέρα δοκιμαστή ηχοσυσκευών.Έγινε γρήγορα ονομαστός χάρη στις παραστατικές του περιγραφές και τις κατηγορηματικές απόψεις που διατύπωνε αβίαστα.Κανένας δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει,αφού τους κατακεραύνωνε με ακαταλαβίστικες για τους πολλούς μεταφορές πάνω στα ματσαρίσματα συσκευών που όλως τυχαίως αρκετοί χρήστες διαπίστωναν αφότου είχαν διατυπωθεί από τον ίδιο.Η έγκριση από τον Έκτορα Σαμιαμίδη και η χρήση στο σύστημα αναφοράς του έφτασε να ισοδυναμεί με τίτλο κύρους για οποιαδήποτε συσκευή,ανεξάρτητα από τις μετρητικές της επιδόσεις.Οι εντυπώσεις του ανέβαζαν και κατέβαζαν συσκευές στο χρηματιστήριο των μεταχειρισμένων.

Χάρη στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης απέκτησε και blog μέσα από το οποίο μπορούσε να ψεκάζει κατά βούλησιν ολοένα αυξανόμενα πλήθη όσο συχνά ήθελε.Του δινόταν και η ευκαιρία να εκθέσει με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο απόψεις σε άλλα φλέγοντα θέματα,όπως τα ίχνη που αφήνουν τα αεροσκάφη στον ουρανό,τη σκοπιμότητα των εμβολιασμών,τη μόλυνση στο δίκτυο δημόσιας ύδρευσης με ουσίες που προξενούσαν στυτική δυσλειτουργία και ανάλογες αποκαλύψεις.Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως έφερε και πονοκεφάλους,με τη μορφή αναιδών ορθολογιστών που αμφισβητούσαν τα εμπειρικά του λεγόμενα παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα από διάφορες έγκριτες πηγές.Και η κατάσταση γινόταν ακόμα χειρότερη στον τομέα των ηχοσυστημάτων,αφού εκεί δεν γινόταν να τους κατακεραυνώσει με πειστικό τρόπο.

Διατηρούσε όμως τη σφαίρα επιρροής κατά το σχολιασμό των setup σε διάφορες εκθέσεις,αφού ήταν πιο εύκολο να επιβάλει την αυθεντία του ανάμεσα σε πλήθος αντικρουόμενων μεταξύ τους περιγραφών.Κι εφέτος ήταν αποφασισμένος να κατατροπώσει όλους τους ασεβείς που υποστήριζαν τάχαμου ότι τα δικαναλικά setup πνέουν τα λοίσθια.Με τα δημοσιογραφικά του διαπιστευτήρια είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την έκθεση του Μονάχου την Πέμπτη πριν το επίσημο άνοιγμα για το κοινό.Το πρόγραμμα αναπαραγωγής στα ατμισμένα PMC ταν ήδη κλεισμένο,οπότε πήγε κατευθείαν στο άντρο των Geithain και ζήτησε με περισπούδαστο ύφος να παίξουν τη Stimmela.Ήταν εκείνο το κομμάτι που ήξερε ότι μπορούσε να εκθέσει με όλες τις εμπειρικές διατυπώσεις όσα συστήματα περιορίζονταν στην πιστότητα αναπαραγωγής αντί να εμπλουτίζουν το ακρόαμα με ακόμα μεγαλύτερο πάθος από εκείνο των ερμηνευτών.Ω,τι συντριπτικά κείμενα θα μπορούσε ν'αραδιάσει με τη βοήθεια του μακαρίτη Χου Μασακιέλα πως τον λεν...

Όμως κάτι φαινόταν να απορρυθμίζεται μέσα του ήδη από το ξεκίνημα.Αντί να βαριέται με το πολυκαναλικό κομφούζιο όπως υποστήριζε σθεναρά στα κείμενά του,συλλάμβανε πρωτόγνωρα τη δηκτικότητα και την αποστροφή του καλλιτέχνη καθώς περιέγραφε το τρένο της μεγάλης σκλαβιάς και τη ζοφερή πορεία του.Το παίξιμο της τρομπέτας έμοιαζε να σκάβει ριζώνοντας βαθιά στα σωθικά του τον άσκοπο χαμό και την αγωνία όσων άφηναν πίσω τους οι ανθρακωρύχοι.Και όταν οι ιαχές του Χου μιμήθηκαν τους ήχους της ατμομηχανής,διπλωνόταν στα δύο συντετριμμμένος από την απέλπιδα στωικότητα που διαιωνιζόταν χωρίς διέξοδο από γενιά σε γενιά.Σε κάθε σφύριγμα μπορούσε να νιώσει κάθε κόμπο ιδρώτα που κυλούσε στο σώμα των άμοιρων εργατών,μέχρι και το νεροζούμι με τα όσπρια που τους σίτιζαν οι απάνθρωποι εργοδότες που λυμαίνονταν την εξόρυξη των καταραμένων πολύτιμων λίθων...

Μπορεί όμως γι όλα αυτά να έφταιγε κάλλιστα το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που τον βασάνιζε από τα εφηβικά χρόνια,αφότου είχαν υποχωρήσει τα συμπτώματα του άσθματος.Αυτό το σάντουιτς με ξινολάχανο που είχε τσακίσει στα πεταχτά σίγουρα δεν βοηθούσε την κατάσταση.Και πάνω στη βιασύνη του εκείνη την ημέρα είχε ξεχάσει να πάρει το αντισπασμωδικό χάπι μαζί με τα προβιοτικά...

Αλλά δεν χρειαζόταν να το μάθουν αυτό οι αναγνώστες...Ούτως ή άλλως ένα στριμμένο άντερο δεν αλλάζει.Και μόλις είχε βρει τον τρόπο να συκοφαντήσει setup σαν κι αυτό.Θα υποστήριζε ότι με τον αντίκτυπό τους επιτείνουν διάφορες παθήσεις του γαστρεντερικού ωθώντας τους χρήστες σε κολονοσκοπήσεις.Είχε επινοήσει και το σύνθημα:΄΄Κάνει...στιρέλα τη στιμέλα΄΄...Τώρα να δούμε πόσο μπαστούνια θα τα έβρισκαν οι γνωστοί-άγνωστοι ορθολογιστές.Εξήλθε μ'ένα χαιρέκακο χαμόγελο από το άντρο των GetHard όπως θα τα υπονοούσε από εδώ και πέρα.Ευκολάκι τελικώς.Και τώρα θα είχε σειρά η αίθουσα του Atmos με τα αιωρούμενα πάνω από το κεφάλι όργανα που αναμενόταν να προκαλέσουν ιλίγγους και σύνδρομο Meniere...
 
Last edited:


I

iason

Guest
σορρυ που επεμβαίνω, αλλά οι Genalex φυσικά και ακούστηκαν καλύτερα, όχι γιατί είναι καλές λάμπες, αλλά γιατί οι ΕΗ ΔΕΝ είναι καλές λάμπες.. για φθηνές λάμπες ECC πάτε μόνο RFT για NOS, ή Sovtek για νέας παραγωγής!! τίποτε άλλο.. υπάρχουν και μπόλικες.. οι καλύτερες ECC82 (12AU7) by faaaaaaaaaar και σε προσιτή τιμή είναι οι RCA clear top, καραφλές με το Getter στο πλάι.. αυτές κυκλοφορούν είτε ως RCA, είτε ως Baldwin, Conn ή άλλες μάρκες οργάνων που τις φορούσαν.. είναι οι ίδιες ακριβώς λυχνίες, τις έφτιαχνε μόνο η RCA.. επόμενο βήμα οι εξαιρετικές Tesla ECC802S NOS πιο ακριβές αλλά αστέρια..
Μια και αναφέρθηκαν λάμπες από την προσωπική σου άποψη ποιες λάμπες ΚΤ88 καινούργιας παραγωγής είναι αξιόλογες? Εντάξει είναι θέμα γούστου αλλά θα ήθελα την άποψή σού παρακαλώ .
 

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Μια και αναφέρθηκαν λάμπες από την προσωπική σου άποψη ποιες λάμπες ΚΤ88 καινούργιας παραγωγής είναι αξιόλογες? Εντάξει είναι θέμα γούστου αλλά θα ήθελα την άποψή σού παρακαλώ .
για ΚΤ88, Sovtek ή Psvane, φθηνές και καλές..
μπορείς να δοκιμάσεις και καλές EL34 (Philips/Tesla), θα πάρεις λιγότερο gain αλλά πλουσιότερη μεσαία, πολύ ανώτερη από τις ΚΤ88..
 
Last edited:

A

amoustakas

Guest
Οι Psvane προενισχύτριες ECC82 και ECC83 αφήνουν χιλιόμετρα πίσω ολες τις άλλες.
 


A

amoustakas

Guest
Έχω δύο πάνω στον ενισχυτή και 5-6 σφραγισμένα εργοστασιακά ματσαρισμένα ζεύγη κάβα.

Για επένδυση τις πήρα.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Οι Psvane προενισχύτριες ECC82 και ECC83 αφήνουν χιλιόμετρα πίσω ολες τις άλλες.
Διαφωνω παντελως για τις psvanne , δοκιμασα και δεεεν...Εχω ενα ζευγαρι με κανα δυο ωρες χρηση, αν τις θελεις πες μου
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.109
Reaction score
124.678
Εγώ για επένδυση πήρα μετοχές.

Από μια εταιρία μεγάλη, αναγνωρισμένη, με πολύ υψηλά κέρδη ακόμα και τα τελευταία 5 έτη, παρά την κρίση.

Που ανοίγει καινούρια υποκαταστήματα, κι επεκτείνεται, που είναι υγιέστατη, και δείχνει να έχει μεγάλο και.λαμπρο μέλλον.

Μάλλον όμως έκανα λάθος.

Μάλλον έπρεπε και γω να επενδύσω σε λάμπες.
Νιου Ολντ Στοκ, μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
 


A

amoustakas

Guest
Διαφωνω παντελως για τις psvanne , δοκιμασα και δεεεν...Εχω ενα ζευγαρι με κανα δυο ωρες χρηση, αν τις θελεις πες μου
Είδες τι κάνουν αυτά τα Harbeth; :)Αφού ούτε οι Tesla 6922 του '70 που πούλησες δε σου άρεσαν σημαίνει ότι τα συστήματά μας θέλουν άλλες λάμπες.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Είδες τι κάνουν αυτά τα Harbeth; :)Αφού ούτε οι Tesla 6922 του '70 που πούλησες δε σου άρεσαν σημαίνει ότι τα συστήματά μας θέλουν άλλες λάμπες.
Ηταν σε αλλον προ/τελικο - ειπα οτι δεν μου αρεσαν; εξαιρετικοτατες ειναι
 

A

amoustakas

Guest
Οι genalex είναι καλές λάμπες. Πρόσφατα άλλαξα στον Cayin τις 2 ecc82 EH με δύο Genalex . Η διαφορά προς το καλύτερο ειναι άμεση .
Αυτές τις ενίσχυσης ΚΤ88 της Genalex μου πέφτουν κομματάκι ακριβές μια και χρειάζομαι 8 συνολικά .
Θα πάω μάλλον για τις ΚΤ88 JJ.
Έχεις καμία άποψη για το πώς ακουγονται?
Ιάσων δεν ξέρω για ΚΤ88 αλλά οι EL34II της JJ είναι φανταστικές λάμπες. Το ότι μια εταιρία έκανε επιτυχή βελτίωση μίας λάμπας σημαίνει την ψάχνουν. Οι Genalex όντως είναι πανάκριβες. Αν σου καεί μία τελική την έκατσες δηλαδή.
 

A

amoustakas

Guest
Εγώ για επένδυση πήρα μετοχές.

Από μια εταιρία μεγάλη, αναγνωρισμένη, με πολύ υψηλά κέρδη ακόμα και τα τελευταία 5 έτη, παρά την κρίση.

Που ανοίγει καινούρια υποκαταστήματα, κι επεκτείνεται, που είναι υγιέστατη, και δείχνει να έχει μεγάλο και.λαμπρο μέλλον.

Μάλλον όμως έκανα λάθος.

Μάλλον έπρεπε και γω να επενδύσω σε λάμπες.
Νιου Ολντ Στοκ, μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Μην αγχώνεσαι έχω πολλές εγώ. Κάθε φορά που θα λες τα Neumann Νόιμαν και όχι Νιούμαν ή Κλάιν Μάιν θα σου κάνω δώρο μία.
 


I

iason

Guest
Όσοι ψάχνουν για vfm ΚΤ88, ας κοιτάξουν οπωσδήποτε Tungsol 6550.
Εδώ και μερικά χρόνια ακουω με ΚΤ120 tungsol .Πολύ καλός ήχος απλα μόλις χρειαστούν αλλαγή σκέφτομαι να δοκιμάσω ΚΤ88. Ελπιζω να εννοείς τις νέας γενιάς γιατί tungsol 6550 nos μας βλέπω πολύ δύσκολα.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
...

Όμως κάτι φαινόταν να απορρυθμίζεται μέσα του ήδη από το ξεκίνημα.Αντί να βαριέται με το πολυκαναλικό κομφούζιο όπως υποστήριζε σθεναρά στα κείμενά του,συλλάμβανε πρωτόγνωρα τη δηκτικότητα και την αποστροφή του καλλιτέχνη καθώς περιέγραφε το τρένο της μεγάλης σκλαβιάς και τη ζοφερή πορεία του.Το παίξιμο της τρομπέτας έμοιαζε να σκάβει ριζώνοντας βαθιά στα σωθικά του τον άσκοπο χαμό και την αγωνία όσων άφηναν πίσω τους οι ανθρακωρύχοι.Και όταν οι ιαχές του Χου μιμήθηκαν τους ήχους της ατμομηχανής,διπλωνόταν στα δύο συντετριμμμένος από την απέλπιδα στωικότητα που διαιωνιζόταν χωρίς διέξοδο από γενιά σε γενιά.Σε κάθε σφύριγμα μπορούσε να νιώσει κάθε κόμπο ιδρώτα που κυλούσε στο σώμα των άμοιρων εργατών,μέχρι και το νεροζούμι με τα όσπρια που τους σίτιζαν οι απάνθρωποι εργοδότες που λυμαίνονταν την εξόρυξη των καταραμένων πολύτιμων λίθων...

Μπορεί όμως γι όλα αυτά να έφταιγε κάλλιστα το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που τον βασάνιζε από τα εφηβικά χρόνια,αφότου είχαν υποχωρήσει τα συμπτώματα του άσθματος.Αυτό το σάντουιτς με ξινολάχανο που είχε τσακίσει στα πεταχτά σίγουρα δεν βοηθούσε την κατάσταση.Και πάνω στη βιασύνη του εκείνη την ημέρα είχε ξεχάσει να πάρει το αντισπασμωδικό χάπι μαζί με τα προβιοτικά...
...
Δεν είχα σκοπό να γράψω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά η περιγραφή του Bhutia ήταν απίθανη!
Μου θύμισε Τσιφόρο στα "καλά" του χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη δύναμη που αναδύθηκε από το κείμενό του.
Καιρό είχα να διαβασω μία τόσο δυνατή περιγραφή σε λίγες αράδες... Ευχαριστώ @Bhutia :drinks:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.359
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top