Προκάτ

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.416
Reaction score
27.701
Τα προκάτ είναι μια χαρά. Τα ψάχνω και εγώ για μεγαλύτερο σπίτι. Επίσης μένω σε προκάτ του 2000. Το παλιό με τις έτοιμες τσιμεντόπλακες. Δεν έχει τίποτα. Τώρα αυτά πλέον είναι ξεπερασμένα, τα δομικά αυτά υλικά.
Υπάρχουν 3 τρόποι να γίνει το προκάτ. Ξύλινο, σαν αυτό που έστειλες και με χαλύβδινο σκελετό και η τοιχοποιια με κάτι ειδικά "τούβλα" ας τα πούμε δεν θυμάμαι πως τα λένε που δεν ακουμπάνε καθόλου στο σκελετό. Στην ουσία ο σκελετός του κτηρίου ακόμα και σε σεισμό δεν μεταφέρει κραδασμό στους τοίχους. Και οι 3 τρόποι σου δίνουν μέχρι και πολυκατοικία. Ακόμα και το ξύλινο, σου δίνουν πλέον μέχρι 3οροφο και με εξαιρετική σταθερότητα. Υπάρχουν βίντεο του Κοφινά σε συνεργασία με το πολυτεχνείο για της σταθερότητας του. Ο καθηγητής του πολυτεχνείου έλεγε ότι το ξύλινο 3 όροφο αντέχει εύκολα 8 Ρίχτερ, κατασκευή και σχέδια Κοφινά.
Μου έχει χαλάσει το ταμπλετ θα σου έστελνα πολύ πληροφορία, όλα εκεί τα είχα, αλλά δυστυχώς με άφησε.
Στο εξωτερικό το προκάτ πάει μπάλα ακόμα και σε χώρες με πολύ χειμώνα. Αν ψάξεις θα βρεις κατασκευές από ξύλο σε Γερμανία, Πολωνία και αλλού που κάνουν πραγματικά θηρία σπίτια από ξύλο παραδοτέα σε 2-3 μήνες. Μόνο και μόνο αυτό και ότι δεν ασχολήσε με τίποτα και κανέναν μάστορα φτάνει. Υπογράφεις μια τιμή και μια ημερομηνία και φεύγεις.

Εγώ έχω ευχαριστημένο ιδιοκτήτη από Κοφινά με ξύλινα σπίτια προκάτ. Μπες να ρίξεις μια ματιά. Δεν το βάζει ο νους σου ότι είναι ξύλινο και από θερμική απόδοση κορυφαία.

Κανένας δεν σου κατασκευάζει προκάτ σπίτι χωρίς άδεια. Αυτά που λέτε συγνώμη δεν παίζουν. Αυτά τα έκαναν παλιά σε κάτι σπίτια ο Θεός να τα κάνει. Μπετά το βράδυ, πληρωμένη αστυνομία από τον εργολάβο και τέτοια. Η μισή Ελλάδα έτσι έχτισε αυθαίρετα. 1.500.000 είναι μη ξεχνιόμαστε. Ούτε τα μισά στη ρύθμιση.
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.416
Reaction score
27.701
Τυχαία links των τρόπων δόμησης μετά από μια γρήγορη έρευνα από αυτά που θυμάμαι.

https://smartbuilding.gr/
Σκελετός από χάλυβα (τα λεγόμενα Η), τσιμεντένια δάπεδα και τοιχοποιία από τούβλο, Ytong ή Alpha block.


https://www.kofinas.gr/
Ξύλινα σπίτια με έτοιμη τοιχοποιία από το εργοστάσιο ή με κορμούς (Φιλανδικά).
https://www.youtube.com/user/kofinasprokat


https://www.easygreen.com.gr/
Κατασκευή εξολοκλήρου από μπετό ακόμα και στην εξωτερική τοιχοποιία, σαν αυτό που έστειλες με τα καλούπια να είναι η μόνωση.
https://www.youtube.com/user/prokateasyhome

Για τιμές θα βρεις κανονικό κοστολόγιο στην smart home, και έχει ενδεικτικές τιμές και ο Κοφινάς. Υπολόγισε ότι στον Κοφινά είναι μέσα και η άδεια. Δεν είναι μπετά και μεταφορά. Στη Smart Home η άδεια είναι extra. Ο Κοφινάς έχει και τα λεγόμενα Flexyhome με 500€ το m2 αν δεν κάνω λάθος. Γενικά 700€-900€ το m2 είναι οι τιμές με το κλειδί στο χέρι.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.217
Reaction score
2.029
Οι παραπάνω τιμές στον κοφινά τουλάχιστον, δεν παίζουν.
Του ζήτησα ένα από τα σπίτια που έχει στα 200τ.μ. και μου είπε 270χιλ. χωρίς μπετά και εννοείται χωρίς περιβάλλον χώρο κλπ.
Δεν το συζητώ πόσο θα πήγαινε αν είχε και υπόγειο.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.142
Reaction score
26.706
Οι τιμές που δίνουν είναι χωρίς ΦΠΑ (γίνεται "παιχνίδι" εκεί), χωρίς τη βάση, χωρίς την άδεια, χωρίς θέρμανση (κάποιοι παρέχουν τις σωληνώσεις), χωρίς μεταφορικά.
Αν η εγκατάσταση γίνει σε περιοχή μακρυά από την έδρα των συνεργείων, μερικές εταιρίες ζητούν και φιλοξενία.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.416
Reaction score
27.701
Οι παραπάνω τιμές στον κοφινά τουλάχιστον, δεν παίζουν.
Του ζήτησα ένα από τα σπίτια που έχει στα 200τ.μ. και μου είπε 270χιλ. χωρίς μπετά και εννοείται χωρίς περιβάλλον χώρο κλπ.
https://www.kofinas.gr/flexyhome/pricelist/

https://www.kofinas.gr/house-categories/katoikies-kd1/

Η κάθε προσφορά αναφέρει αναλυτικά τη περιλαμβάνει η τιμή.
 





Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.437
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top