Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

D

Deleted member 23222

Guest
Τα 6 διαφορετικά αλλαντικά μαζί με τα τυριά και τις σως που έχεις βάλει μέσα?:p
Όχι ρε φίλε...
Το ψωμί με πειράζει, ιδιαίτερα όταν πιω νερό μετά.
Και μάλιστα όσο πιο «αγνό» τόσο πιο πολύ με ενοχλεί...
Το άσπρο που είναι αφρός ή η γαλλική μπαγκέτα, δεν με ενοχλούν.
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Όχι ρε φίλε...
Το ψωμί με πειράζει, ιδιαίτερα όταν πιω νερό μετά.
Και μάλιστα όσο πιο «αγνό» τόσο πιο πολύ με ενοχλεί...
Το άσπρο που είναι αφρός ή η γαλλική μπαγκέτα, δεν με ενοχλούν.
Η μαγιά μήπως?
 


Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
Σωταρεις το κρεμμυδι ή γινεται και χωρις σωταρισμα?

Και τι ειναι η καινουργια σαλατα?? :)

Το άσπρο κρεμμύδι η το κόκκινο το ξερό,το σωταρω και το αφήνω να κρυώσει.Το πράσινο όχι.

Δεν είναι απαραίτητο όμως.

Η σημερινή λέγεται Wurstsalat. Είναι Lyoner τύπου αλλαντικό η βάση της,σε λεπτές λωρίδες κομμένο.

Για τις καυτές ημέρες,όταν θες να φας κάτι κρύο και να μην μαγειρέψεις σε κατσαρόλα η φούρνο.:)
 



D

Deleted member 23222

Guest
Το άσπρο κρεμμύδι η το κόκκινο το ξερό,το σωταρω και το αφήνω να κρυώσει.Το πράσινο όχι.

Δεν είναι απαραίτητο όμως.

Η σημερινή λέγεται Wurstsalat. Είναι Lyoner τύπου αλλαντικό η βάση της,σε λεπτές λωρίδες κομμένο.

Για τις καυτές ημέρες,όταν θες να φας κάτι κρύο και να μην μαγειρέψεις σε κατσαρόλα η φούρνο.:)
Έτσι κι αλλιώς, αυτός γιαούρτι θα φάει.
Εγκυκλοπαιδικά βέβαια, θα το εκτιμήσει.:p
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.454
Reaction score
50.590
- τα εικονιζόμενα + κwλοκύθι ( που λογοκρίθηκε ) . . . τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τον τόνο . . . σβήνουμε με κρασί . . . προσθέτουμε μαρούλι , τριμμένη τομάτα , κwλοκύθι και ελιές . . . σιγοβράζουμε για 25΄. . .

DSC_0214.JPG


. . . και σερβίρουμε ( χωρίς τυρί λόγω ψαριού , την δουλειά του την κάνουν εν προκειμένω το αλάτι και οι ελιές ) . . . συνοδεύτηκε με λίγο ( :sneaky: ) ρακή

DSC_0215.JPG



- ά , και λίγες σταγόνες από το κάτωθι βάλσαμο . . .

DSC_0217.JPG



ΥΓ : . . . οι κατσαρόλες όσο πάνε μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με πικάπ μάζας ( pluto πχ )
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.724
Reaction score
83.480
Όχι ρε φίλε...
Το ψωμί με πειράζει, ιδιαίτερα όταν πιω νερό μετά.
Και μάλιστα όσο πιο «αγνό» τόσο πιο πολύ με ενοχλεί...
Το άσπρο που είναι αφρός ή η γαλλική μπαγκέτα, δεν με ενοχλούν.
Βαγγέλη, ταλαιπωρούμαι με στομαχικές διαταραχές από τα 25 μου. Από γαστρίτιδα μέχρι πολλαπλά έλκη στομάχου και δωδεκαδάκτυλου. Έχω κάνει διατριβή στο θέμα. :D Το πρόβλημα μου βέβαια δεν έχει σχέση με το φαγητό.

Με αυτά που γράφεις μάλλον ταλαιπωρείσαι από κάποια δυσανεξία στα σιτηρά. Εκεί που είσαι δεν ξέρω τι επιλογές έχεις για να διαπιστώσεις τι παίζει. Δοκίμασε ψωμί χωρίς γλουτένη για να δεις αν σε πειράζει. Κι όταν έρθεις στην πατρίδα πήγαινε σε έναν ειδικό να το ψάξεις.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Υποψιάζομαι ότι εάν ήταν η γλουτένη, θα τον ενοχλούσαν και οι μπαγκέτες και τα λευκά ψωμιά.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.724
Reaction score
83.480
Υποψιάζομαι ότι εάν ήταν η γλουτένη, θα τον ενοχλούσαν και οι μπαγκέτες και τα λευκά ψωμιά.
Είναι πολύπλοκο θέμα.
Οι ανοχές κάθε ατόμου ποικίλουν. Άλλος χρειάζεται πολλά γραμμάρια γλουτένης για να εμφανίσει συμπτώματα κι άλλος με μισό γραμμάριο υποφέρει (σπάνιο).

Επίσης, υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι στα υλικά και την παρασκευή ψωμιού που μόνο εκ του αποτελέσματος μπορείς να βγάλεις άκρη. Μπορεί να φταίει κάποιο βελτιωτικό ή συντηρητικό και να μην έχει σχέση με τα σιτηρά. Μην ξεχνάμε ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των αρτοσκευασμάτων αγοράζεται από τους φούρνους σε έτοιμες ζύμες κι απλώς βάζουν το ψήσιμο.

Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι η μέθοδος με προζύμι (sourdough) μας δίνει το πιο ευκολοχώνευτο ψωμί.

Ένας ειδικός είναι η μόνη λύση για να βρούμε τι έχουμε (αλλεργία, ευαισθησία, κοιλιοκάκη).
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.454
Reaction score
50.590
- το στομάχι είναι πολύ εξατομικευμένη περίπτωση , κλασικό παράδειγμα η τομάτα που ενώ απαγορεύεται σε ασθενείς με έλκος , κάποιους του φτιάχνει το στομάχι

- εγώ αντέχω ( πεπτικά ) , όλα τα ποτά πλήν του κρασιού . . . είναι οι τανίνες λέει ο γιατρός μου
 
Last edited:


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.912
Reaction score
41.174
εγώ αντέχω ( πεπτικά ) , όλα τα ποτά πλήν του κρασιού . . . είναι οι τανίνες λέει ο γιατρός μου
Όποτε με τα λευκά δεν εχεις πρόβλημα
 


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.558
Reaction score
37.831
Με βουρκωμενα ματια κοιταω τις φωτογραφιες σας ......:cry:

View attachment 131315
μη μασας Kθουλου, κανω και εγω διαιτα -γιατι παλι τα εφαγα στις γυναικες (ή μου τα εφαγαν γυναικες - περα απο τη ΔΕΗ )- , αλλα απο την στιγμη που ειπαν να ανεβαζουμε μονο οτι μαγειρευουμε, δεν μπορω να συμμετεχω στο παρων νημα ...
 


D

Deleted member 23222

Guest
Είναι πολύπλοκο θέμα.
Οι ανοχές κάθε ατόμου ποικίλουν. Άλλος χρειάζεται πολλά γραμμάρια γλουτένης για να εμφανίσει συμπτώματα κι άλλος με μισό γραμμάριο υποφέρει (σπάνιο).

Επίσης, υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι στα υλικά και την παρασκευή ψωμιού που μόνο εκ του αποτελέσματος μπορείς να βγάλεις άκρη. Μπορεί να φταίει κάποιο βελτιωτικό ή συντηρητικό και να μην έχει σχέση με τα σιτηρά. Μην ξεχνάμε ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των αρτοσκευασμάτων αγοράζεται από τους φούρνους σε έτοιμες ζύμες κι απλώς βάζουν το ψήσιμο.

Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι η μέθοδος με προζύμι (sourdough) μας δίνει το πιο ευκολοχώνευτο ψωμί.

Ένας ειδικός είναι η μόνη λύση για να βρούμε τι έχουμε (αλλεργία, ευαισθησία, κοιλιοκάκη).
Γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο με πίτες και με πάσης φύσεως φύλλο κρούστας...
Εξαίρεση ένα πολύ άδειο στομάχι που αντέχει οτιδήποτε σε ελάχιστες ποσότητες όμως.

Αλλιώς γίνεται μολυβένιο και πρήζεται...
Με δυο μαλόξ μαζεύεται το θέμα, με nexium ακόμα καλύτερα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.590
Μηνύματα
2.866.714
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top