Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.748
Reaction score
83.542
Σε όλα βάζουνε: στο νερό,στην μπυρα,στο μέλι....Στο λάδι ελιάς...( Τι χαζομάρα...σε λίγο θα βάζουνε και στο οξυγόνο που αναπνέουμε)
Είναι νομικό το θέμα. Όλα τα τρόφιμα πάντως λήγουν. Κι αν δεν χαλάσουν, έχουν χάσει μέρος της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών. Το μέλι είναι το πιο ανθεκτικό τρόφιμο στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες μεθόδους συντήρησης. Άντε και το λευκό ρύζι με λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Τη ζάχαρη και το αλάτι δεν τα εντάσσω στα "κανονικά" τρόφιμα.
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.278
Reaction score
41.988
- με τις θερμίδες που καις, κάτι καουμπόικο,,, λουκάνικα με γίγαντες, besides λίγο μεθάνιο εκεί που πας δεν πειράζει :)
Αυτές οι θερμίδες που καίω μας έχουν κάψει οικονομικά...
Καταφθάνουν πακέτα με τα λεωφορεία μια στο Κηφισό από κατ και την επόμενη στα Λιόσια από πάν.
Στο σούπερ με βλέπουν και μου ανοίγουν τη πόρτα (έχει αισθητήρα κίνησης).
Άσε καταστροφή, 5 γεύματα τη μέρα και 2 ώρες πριν φύγω για δλειά το πρωί έγερση και μαγείρεμα...
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Καιρό είχαμε να παραγγείλουμε πίτσα..!:)
Είπαμε λοιπόν να συνοδεύσουμε με κάτι την ταινία που θα δούμε..:D
Οπότε πήραμε 3 πίτσες (μία για τον καθένα μας)..
2 special & μία μαργαρίτα με λεπτή ζύμη..:tongue:

View attachment 131349

View attachment 131350


View attachment 131351

:drinks:
ηντανε μρε κιονε το ασπρο ουφο στη μεση τσι πιτσας ?
 


Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
ηντανε μρε κιονε το ασπρο ουφο στη μεση τσι πιτσας ?
Ολες οι πίτσες φίλε oldy το έχουν αυτό το χρήσιμο "αξεσουάρ"..
Χρησιμεύει στο να μπορείς να ακουμπάς πάνω του κάθε κομμάτι πίτσα ώστε να κρυώνει από κάτω..!;)
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
ηντανε μρε κιονε το ασπρο ουφο στη μεση τσι πιτσας ?
Kαι γω πάντα αυτήν την απορία είχα. Λογικά πρέπει να είναι ή τραπεζάκι για κατσαρίδες ή σκαμπό για ποντικούς..... :rolleyes:
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Ε, ολα τα 'χετε 'παδα στη μεγαλη χωρα ... επαε στο χωριο δε μας 'ε βανουνε τεθια πραματα , βεβαια δε μου 'χουνε κανει και ποτες ντιλιβερι μονο παω και τα παιρνω εγω - ντιλιβερι μου κανει μονο εκιοσες ο αγιος αθρωπος απου 'χει το καζανι και μου φερνει τη ρακη (εδα πρωτη φορα εδοκιμασα και ντο ασπρο ντου κρασι - σβωλωνει !), τελος παντων κατσε να ριξω μια ιδεα του φετουλη
IMG_20190703_123324.jpg

απου 'τρωγα εδα δυο μερες αρακα και ετρεμανε τα γονατα μου ...
:D
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.507
Λαχανικά που πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ!

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από βρώσιμες, υγιείς και γευστικές ρίζες, στελέχη και φύλλα, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Στο πνεύμα αυτής της μαγειρικής… περιπέτειας, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα θα σας προτρέψει να “γαργαλίσετε” τον ουρανίσκο σας με κάτι νέο. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα καρότα, τις πατάτες, το μαρούλι ή το σέλινο με ένα από αυτά τα εξωτικά λαχανικά – δηλαδή, αν τα βρείτε. Παρόλα αυτά καλό είναι να συστηθείτε μαζί τους…



1. Tiger nut

Αν και ονομάζονται “ξηροί καρποί”, αυτοί οι κόνδυλοι είναι στην πραγματικότητα η ρίζα από το φυτό chufa. Αρχικά καλλιεργήθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο, αλλά σήμερα είναι κοινά και στη Νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ισπανία. Οι καρποί μουσκεύονται σε ζεστό νερό προτού καταναλωθούν και έχουν μια γλυκιά γεύση καρυδιού. Στην Ισπανία είναι συνηθισμένο να παρασκευάζουν με αυτά horchata, ένα ζαχαρούχο, γαλακτοκομικό ποτό.

2. Μπρόκολο Romanesco

Αυτό το λαχανικό είναι στην πραγματικότητα μια εξωτική παραλλαγή του μπρόκολου. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ινών και καροτενοειδών.

3. Oca

Πολύχρωμη ρίζα που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική και είναι δεύτερη σε καλλιέργεια μετά την πατάτα. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και σιδήρου. Είναι πιο γλυκιά από την πατάτα ενώ μια ποικιλία που καλλιεργείται στη Νέα Ζηλανδία θυμίζει γευστικά το βερίκοκο.

4. Kohlrabi

Συγγενής του λάχανου, αυτό το μοναδικό λαχανικό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στη γη. Καταναλώνεται στην Ινδία και αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του Κασμίρ.

5. Salsify


Σχετίζεται με τον ηλίανθο και η ρίζα του είναι βρώσιμη. Το Salsify είναι ιστορικά δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη και μέχρι την Εγγύς Ανατολή και πιστεύεται επίσης ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην γεύση του θυμίζει καρδιά αγκινάρας.

6. Κai-lan

Αναφέρεται ως “κινεζικό μπρόκολο” στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι ένα θρεπτικό πράσινο πράσινο λαχανικό δημοφιλές στην καντονέζικη κουζίνα. Τα φύλλα του καταναλώνονται σε οποιαδήποτε σαλάτα.

7. Sunchoke

Η «αγκινάρα της Ιερουσαλήμ» που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη σχέση με την Ιερουσαλήμ. Στην πραγματικότητα, είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της πατάτας λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε άμυλο. Επίσης χρησιμοποιείται στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και λέγεται ότι είναι καλύτερης ποιότητας από τα ζαχαρότευτλα.

8. Samphire

Τα “σπαράγγια της θάλασσας” είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που αναπτύσσεται σε μέρη όπου λίγα λαχανικά μπορούν: σε βραχώδεις, μεγάλες σε περιεκτικότητα αλατιού περιοχές δίπλα στη θάλασσα. Γι’ αυτό το samphire κάνει είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε πιάτα ψαρικών. Στην Αγγλία τα βράζουν και τα βάζουν σε σαλάτες εδώ και αιώνες.

9. Nopales

Αυτά τα νόστιμα λαχανικά προέρχονται από ένα συγκεκριμένο είδος κάκτου. Η χυμώδης σάρκα είναι βρώσιμη αφού αφαιρεθούν προσεκτικά τα αγκάθια. Είναι ένα δημοφιλές λαχανικό στο Μεξικό.

10. Manioc

Eίναι ένα φυτό αμυλούχο, το οποίο αρχικά βρέθηκε στη Νότια Αμερική. Αποτελεί σημαντική πηγή υδατανθράκων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι πατάτες.

11. Dulse

Τα φύκια αυτά καταναλώνονται πολύ στην Ισλανδία και σερβίρεται σε σούπες και σαλάτες. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β και φυτικών ινών και μια καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών.

12. Yardlong

Μοιάζουν με πράσινα φασολάκια και ευδοκιμούν στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ μαγειρεύονται με παρόμοιο τρόπο.Είναι μια μεγάλη πηγή ινών και βιταμινών C και Α.

13. Fiddleheads

Οι κάτοικοι της Νέας Αγγλίας, ιδιαίτερα στο Μέιν, απολαμβάνουν τις κορυφές της φτέρης σε σαλάτα με μαγιονέζα ή βούτυρο. Δεν καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται στη φύση και έτσι βρίσκονται μόνο τοπικά και εποχιακά. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και φημίζονται για τη ζουμερή γεύση τους.

http://perierga.gr/2017/06/laxanika-pou-pithanws-den-exete-xanakousei-pote/


Λέγεται Jiaogulan η αλλιώς το βότανο της «αθανασίας».


image.jpg


Η Gynostemma pentaphyllum η αλλιώς Jiaogulan, το βότανο της αθανασίας, είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα για την αποβολή των τοξινών. Το αναρριχώμενο φυτό μεγαλώνει στην Κίνα, Βόρειο Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Η Gynostemma είναι γνωστή ως ένα φυτικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Περιέχει πολλές βιταμίνες, όπως ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο, ασβέστιο, σίδηρο κ.α.

Τσάι gynostemma
Στο τσάι gynostemma μπορεί να χρησιμοποιούμε και φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα. 2 γραμμάρια (αν είναι αποξηραμένο) του φυτού βράζουμε σε 200-250 ml νερό για 5 λεπτά. Πίνουμε 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Μπορεί να το γλυκάνετε με μέλι.

Επίσης τα φρέσκα φύλλα της Gynostemmas είναι ιδανικά για σαλάτες. Ελαφρώς γλυκιά γεύση
https://enallaktikidrasi.com/2017/12/jiaogulan-votano-athanasias/

https://www.healthweb.gr/perissotera-1/endiaferonta-nea/22979-jiaogulan-votano-tis-athanasias
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gynostemma_pentaphyllum


Αλλά και αυτοί οι κύβοι κάνουν θαύματα!:D

( Sorry spylab )

image.jpg
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Ε, ολα τα 'χετε 'παδα στη μεγαλη χωρα ... επαε στο χωριο δε μας 'ε βανουνε τεθια πραματα , βεβαια δε μου 'χουνε κανει και ποτες ντιλιβερι μονο παω και τα παιρνω εγω - ντιλιβερι μου κανει μονο εκιοσες ο αγιος αθρωπος απου 'χει το καζανι και μου φερνει τη ρακη (εδα πρωτη φορα εδοκιμασα και ντο ασπρο ντου κρασι - σβωλωνει !), τελος παντων κατσε να ριξω μια ιδεα του φετουλη
View attachment 131417
απου 'τρωγα εδα δυο μερες αρακα και ετρεμανε τα γονατα μου ...
:D
Πω πω..!
Χάλια είναι..
Αλιπο τελείως!:p
Ούτε τόσα δα ξιγκάκι να κεράσεις τον ουρανίσκο σου!:D

Δείχνει νοστιμότατο φίλε oldy!
Καλοφάγωτο..:drinks:
 








spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.564
Reaction score
30.948
Τι τοξινες και μπουρδες....
Μετα τα φρουτα εχω βγει για περπατημα και μου πονανε τα αυτια - αν ειναι δυνατο- απο την πεινα!

Αλλα μετα λεω ο σωτηρακης μου ειπε οτι δεν πεινανε αυτοι που κανουν διαιτα και καπως καλμαρω :)
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.717
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top