MusiChi SRV-01/PSU-MC-01





Μηνύματα
172
Reaction score
74
Ρωταω εκ περιεργειας τι διαφορα μπορει να εχει απο ενα μινι υπολογιστη ASROCK που ειχα.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.209
Reaction score
26.949
Ό,τι διαφορές μπορεί να έχουν μεταξύ τους τα ντακς, τα στρίμερς, τα τράνσπορτς, αλλά και τα πικάπ, τα πάντα όλα...
 
  • Like
Reactions: PMC

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.792
Reaction score
11.032
"Το αποτέλεσμα ... ανοίγει νέους ορίζοντες στον χώρο των ψηφιακών πηγών υψηλής πιστότητας! Μπράβο!"

γράφει ο DStam.

"O Dstam...ανοίγει νέους ορίζοντες στον χώρο των μετρήσεων ψηφιακών πηγών υψηλής πιστότητας ενώ δε φοβάται να καταπιαστεί και με θέματα ταμπού όπως καλώδια, βελτιωτικά και άλλα τέτοια! Μπράβο του!"

λέω εγώ.
 



zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Σταματάκος:
"επομένως η βασική ιδέα ότι “τα data είναι data” δεν είναι -ίσως- τόσο στιβαρή όσο αρχικώς φαίνεται."
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.335
Reaction score
125.249
Σίγουρα κάτι παίζει με τους όντιο σέρβερς και τις φίρμες που εξελίσσουν συμβατό software.

Τους σέρβερ αυτούς, τους έχει αποδεχτεί η παγκόσμια όντιο κοινότητα, και η χρήση τους είναι εκτεταμένη.

Καλώς ή κακώς, η εποχή του αμαρα ή φουμπαρ ή κάποιου γενικής χρήσης σοφτγουερ, έχει περάσει κατά βάση στο παρασκήνιο, και η χρήση ενός λάπτοπ για να παίζει τα ψηφιακά αρχεία, ναι μεν είναι οικονομική και εύκολη, αλλά δεν αποτελεί την κορυφή του σύγχρονου τρανσπορτ.

Βεβαίως υπάρχουν πιο σημαντικές πτυχές στο σύνολο ηχοσύστημα-χώρος για την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, μετρήσιμες και αντικειμενικές.

Μετρήσιμα και αντικειμενικά είναι και τα μεγέθη που μας δείχνει ο Σταματάκος. Οι ακροάσεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα επιβεβαιώσουν την καλύτερη μετρήσιμα λύση, όπως προβλέπεται.

Και δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι θύματα αυθυποβολής όλοι οι χρήστες τέτοιων σέρβερ, είτε αυτής της φίρμας και αυτού του σοφτγουερ, είτε παρόμοιων επιλογών όπως οι ρουν σέρβερς (που είδα από πρώτο χέρι πόση αποδοχή είχαν στην έκθεση στο Μόναχο, ακόμα και στα Γκετ Χάρντ, όπου βέβαια ο εξοπλισμός ήταν πανάκριβος).

Σαφώς έχω πάντα στην άκρη του μυαλού μου ότι το φιδολαδο παραμονεύει σε κάθε πτυχή του Χάι Εντ, αλλά ταυτόχρονα έχω μάθει να αξιολογώ και να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές, για τα ψήγματα αλήθειας σε κάθε περίπτωση.

Νομίζω πως δεν πρόκειται να γίνει η τυποποίηση που λέει ο Σταματάκος, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Ενδιαφέρον μεν, αλλά για λίγους, και αντικειμενικά. Άλλωστε, οι συνδέσεις δεν περιορίζονται στην usb, ιδίως στον επαγγελματικό στίβο, όπου οι τυποποιημένες συνδεσμολογίες είναι δεδομένες.
 
Last edited:



Μηνύματα
886
Reaction score
884
Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο αν υπάρχουν διαφορές. Αλλά αν είναι μετρήσιμες, επαναλαμβανόμενες ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σετάπ (γιατί αν είναι να εμφανίζονται διαφορές υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις συνέργειας με τις επόμενες συσκευές, τότε μπλέξαμε), ακουστές στην πράξη από μεσαία ή έστω ανώτερα του μέσου όρου συστήματα και κυρίως αν η όποια διαφορά είναι ανάλογη του επιπλέον κόστους και των τυχόν υφιστάμενων περιορισμών κι αν επενδύοντας τα ίδια χρήματα σε άλλους παράγοντες της αναπαραγωγής (ηχείο - οδήγηση - χώρος - ισοστάθμιση) μπορούμε να οδηγηθούμε σε καλύτερα αποτελέσματα συνολικά.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.335
Reaction score
125.249
Μονοκάναλα dac/streamers γιατί δεν βγαίνουν; :p
Σωστή παρατήρηση. 8-)

Επίσης να σημειωθεί ότι έχει πλήρως τυποποιηθεί η αναπαραγωγή υψηλής δειγματοληψίας πολυκάναλου, μέσω hdmi, οπότε δεν υπάρχει και δε προβλέπεται να υπάρξει κάτι ανάλογο τύπου σέρβερ, αν και τα υπάρχοντα σοφτγουερ που εφαρμόζονται σε όντιο σέρβερς, υποστηρίζουν ίντερνετ στριμιγγκ υπηρεσίες όντιο, οι οποίες προβλέπεται να μεταβούν σε πολυκάναλο, οπότε στο στριμινγκ θα γίνει.


ΥΓ. Να σημειωθεί επίσης, ότι και το δικάναλο περνάει από hdmi. Ανετως μάλιστα.:p
Αφού από το hdmi περνάει εικόνα 4κ και πολυκάναλο hi-res, το δικάναλο κολυμπάει.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
κάναμε 20 χρόνια κωλοτούμπες για να καταλήξουμε στο απλό, το προφανές και την αλήθεια, ότι το CD παίζει καλύτερα από οτιδήποτε ψηφιακό.. CD player = Τράνσπορτ > I2s > dac.. ο συντομότερος δρόμος κλειδωμένος με το δικό του ενσωματωμένο ρολόι.. ούτε φέμτο, ούτε ρεκλόκερς ούτε αλχημίες ούτε γαλβανικά usb..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.335
Reaction score
125.249
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ασυμβατότητα των παλαιού τύπου Ντακ (σχεδόν μονοφωνικών) με τα βύσματα των Ντακ των νέων φορμά (hdmi, ethernet).
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.817
Members
37.931
Νεότερο μέλος
kowalski
Top