Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.559
Reaction score
30.948
Και που είναι το πιπέρι; Δεν βλέπω τίποτα από πιπέρι.
Δεν βάζεις και από πάνω;
Ακομα δεν ειχα βαλει καθολου :) Βαζω λιγο απο πανω μαζι με το τυρι και μετα παλι σε καθε πιρουνια μαζι με λιγο παραπανω τυρι. Πρεπει η καθε πιρουνια να περιεχει λιγο δροσερο τυρι απο πανω :drinks:

Κι εγώ στη θέση σου θα είχα ενθουσιαστεί. Έχουμε ξεχάσει τις απλές χαρές που κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο.
Κανονικο high απο υδατανθρακες ενιωσα μετα. Αλλα τι να σου κανει το ενα πιατο.......
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
Ιδού το δίλλημα για σήμερα...
Η ζυγαριά κλείνει προς τα αγαπημένα Ρεβίθια αλλά μια δεύτερη γνώμη ίσως ανατρέψει τα πάντα...:D

20190710_110955-01.jpeg
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Ακομα δεν ειχα βαλει καθολου :) Βαζω λιγο απο πανω μαζι με το τυρι και μετα παλι σε καθε πιρουνια μαζι με λιγο παραπανω τυρι. Πρεπει η καθε πιρουνια να περιεχει λιγο δροσερο τυρι απο πανω :drinks:

Κανονικο high απο υδατανθρακες ενιωσα μετα. Αλλα τι να σου κανει το ενα πιατο.......
Με το καλό και στην επόμενη ατασθαλία ;)
Έχεις δοκιμάσει καθόλου τα ολικής άλεσης που έχουν πολυκυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό;
Γευστικά τα προτιμώ και έχουν και 5gr λιγότερους υδατάνθρακες :)

Ιδού το δίλλημα για σήμερα...
Η ζυγαριά κλείνει προς τα αγαπημένα Ρεβίθια αλλά μια δεύτερη γνώμη ίσως ανατρέψει τα πάντα...:D

View attachment 132071
Ο λόγος που δεν κάνω συχνά ρεβίθια, είναι ότι συνήθως χρειάζονται φούσκωμα σε νερό. Αλλιώς είναι το αγαπημένο μου όσπριο.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
Ο λόγος που δεν κάνω συχνά ρεβίθια, είναι ότι συνήθως χρειάζονται φούσκωμα σε νερό. Αλλιώς είναι το αγαπημένο μου όσπριο.
2-3 ώρες σε χλιαρό νερό και μετά χύτρα.

Παραδοσιακά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μου, και καυτερή πιπεριά!!:drinks:

20190710_122756.jpg
 


Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Όλα αυτά ασφαλώς δεν είναι τυχαία, αφού η μάσκα προσώπου από μπάμιες περιέχει βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να «παχαίνουν» το δέρμα και επομένως να αποφεύγονται οι ρυτίδες.

Φτιάξτε και εσείς τη δική σας μάσκα από μπάμιες ενάντια στις λεπτές ρυτίδες...

Θα χρειαστείτε

- 4 φρέσκες μπάμιες

https://www.newsbeast.gr/woman/arthro/482312/maska-enadia-stis-leptes-rutides


Έχω καιρό να μαγειρέψω ζυμαρικά.Θα κανω καρμπονάρα.
Εγώ λέω να κάνω μια μάσκα προσώπου.
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
2-3 ώρες δεν αρκούν, κανονικά χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες όπως όλα τα όσπρια άλλωστε...;)
2-3 ώρες σε χλιαρό νερό και μια ώρα στη χύτρα σε μέτρια φωτιά.
Το έκανες και δεν σου έβρασαν?
 

Μηνύματα
4.885
Reaction score
25.896
Πόρτο κουφό δεύτερο πόδι Χαλκιδικής ! το χονδροξεφτιλίσαμε!
Μύδια αχνιστά,καλαμάρι γεμιστό σχάρας,ψαρόσουπα σκορπίνα,σαρδέλα σχάρας με λιαστή ντομάτα,κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητά με τζατζίκι!
P_20190710_171751.jpg
 

Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.826
2-3 ώρες σε χλιαρό νερό και μια ώρα στη χύτρα σε μέτρια φωτιά.
Το έκανες και δεν σου έβρασαν?
Ο λόγος που όλα τα όσπρια θέλουν τόσο μούλιασμα είναι κυρίως για να μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε φυτικό οξύ προκειμένου να γίνουν πιο εύπεπτα.
Ακόμα και μετά από 24 ώρες πάντως, μειώνεται η περιεκτικότητά τους μόνο κατά περίπου 50% !!
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
Αυτό δεν το ήξερα.
Ο καλός ο μύλος όμως όλα τα αλέθει.
Να ρωτήσω κάτι δλδς, άμα τα αφήσω να μουλιάσουν όσο λες και μειωθεί αρκετά το φυτικό οξύ θα πέρδομαι λιγότερο?

Τώρα μετά τα Ρεβίθια και ειδικά με τα φασόλια δεν είμαι για κόσμο...:D
 

Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.826
Να ρωτήσω κάτι δλδς, άμα τα αφήσω να μουλιάσουν όσο λες και μειωθεί αρκετά το φυτικό οξύ θα πέρδομαι λιγότερο?
Σίγουρα θα είναι καλύτερα, το πόσο εξαρτάται από τον καθένα, δοκίμασέ το...
Και δεν είναι μόνο θέμα αερίων, είναι θέμα προστασίας του πεπτικού συστήματος και καλής υγείας γενικότερα...;)
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
Χρήσιμες Πληροφορίες:thumbsup:
Νόμιζα πως ήταν θέμα βρασμού μόνο η διαδικασία του μουλιάσματος.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.930
Reaction score
41.197
Αναλόγως το ποσό φρέσκα είναι θα χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο μουλιασμα, 2-3 ώρες είναι αρκετό, 12ωρο (ολονυχτίς) για αυτά που δεν βράζουν «με τιποτα».
Πετάξτε το νερό της πρώτης βρασης για να μην σας κάθονται βαριά στο στομάχι.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
Αναλόγως το ποσό φρέσκα είναι θα χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο μουλιασμα, 2-3 ώρες είναι αρκετό, 12ωρο (ολονυχτίς) για αυτά που δεν βράζουν «με τιποτα».
Πετάξτε το νερό της πρώτης βρασης για να μην σας κάθονται βαριά στο στομάχι.
Ως λάτρεις ακολουθούσα όλα αυτά τα βήματα που αναφέρεις, εκτός από το πρώτο νερό βράσης διότι έτσι χάνονται αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά.
Αυτό το φυτικό οξύ μας προέκυψε από το πουθενά...
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.258
Reaction score
41.928
:laugh::laugh::laugh:
Κι όμως είναι πολύ βασικό, εκεί είναι η ουσία...
Μωρέ άμα δουλέψει με το ακατάσχετο πέρδεμα σε κερνάω προβατίνα με Ρεβίθια ως συνοδευτικό :D:D
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.423
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top