Sonarworks: Αναζητώντας τον τέλειο ήχο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.442
Reaction score
50.536




Μπορεί να ακούγεται περισσότερο ως διαφημιστική ατάκα, αλλά οι άνθρωποι της εταιρίας από την Λετονία τον εννοούν: Η τεχνολογία True-Fi που έχουν αναπτύξει και συνεχίζουν να βελτιώνουν έχει ως στόχο την προσαρμογή της συσκευής στις ιδιαιτερότητες του κάθε ακροατή. Τώρα, η εταιρία έχει στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη και ενθαρρύνει τους απλούς χρήστες να βοηθήσουν στην εκπαίδευσή του σχετικό λογισμικού.
Το True-Fi επιδείχθηκε στην εφετινή CES και ο στόχος του είναι να τρέξει ως εφαρμογή σε διάφορες συσκευές, επιτρέποντας στον ακροατή να κάνει μόνος του τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε η ηχητική του απόδοση να είναι η βέλτιστη. Ο στόχος της εταιρίας, τώρα, είναι να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με την εφαρμογή, ή όπως αναφέρει ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρίας Helmuts Bems, να χρησιμοποιηθεί η ισχύς ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μπορεί η εφαρμογή να υπολογίζει με αντικειμενικό τρόπο το πώς ο κάθε συγκεκριμένος ακροατής αντιλαμβάνεται τον ήχο και να ανταποκρίνεται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η Sonarworks τρέχει εδώ και λίγο καιρό το Sound Preference Research Project, μια έρευνα βασισμένη σε συμμετοχή του κοινού η οποία έχει ως στόχο την εκπαίδευση του αλγόριθμου AI επάνω στον οποίο θα βασίζονται οι επόμενες εκδόσεις του True-Fi. Η έρευνα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ακούσουν μια σειρά από μουσικά κομμάτια με διαφορετικές ρυθμίσεις και μέσω μιας απλής διαδικασίας δοκιμής Α/B να επιλέξουν ποιά εκδοχή προτιμούν. Όποιος θέλει, μπορεί να συμμετέχει ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο.

https://www.sonarworks.com/truefi


http://www.avmentor.gr/news/2019/sonarworks_sound_preference_research_project.htm
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Δεν ξέρω τι έχουν βελτιώσει στις τελευταίες εκδόσεις πάντως, όταν δοκίμασα την εφαρμογή πριν 5-6 μήνες, μου έδωσε την εντύπωση της απόλυτης απάτης. Στο AB test, με ενεργοποιημένη την ισοστάθμιση και όχι, η διαφορά είναι τεράστια αλλά αυτό επιτυγχάνεται με το να υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο των ακουστικών στην περίπτωση της χρήσης χωρίς ισοστάθμιση. Λόγω αυτού του γεγονότος την απέρριψα άμεσα και δεν δοκίμασα αν με την ισοστάθμιση ενεργή έχει καλύτερο αποτέλεσμα από άλλους players.
 

Μηνύματα
106
Reaction score
57
ενδεχομένως ένα τετοιο project να βρίσκεται ακομη στην αρχη του-βεβαια θα πρεπει να ξερεις εάν επιθυμεις καποιος άλλος από εσενα να <<ισοσταθμιζει>>αντι για εσενα τον ηχο σου,η είναι καλυτερο να εμπιστεύεσαι -παραδοσιακα- τα αυτια σου,κανοντας ο ιδιος τη <<χημεια>>μεταξυ μηχανηματων.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.185
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top