Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
23.069
και σκούζει περισσότερο.
Σκούζει περισσότερο γιατί το σφάζουν αργά και λανθασμένα το κακόμοιρο. Έχεις δει και ακούσει προβατάκι ή γουρουνι να το σφάζουν μη γνώστες ; Κάπως έτσι. :D

Reaction score
735
Εδώ στο φόρουμ, όλοι με αυτά ασχολούνται.

Σε κάθε συζήτηση, είτε για ενεργά ηχεία είτε για ιμερσιβ σεταπ, πάντα η συζήτηση στρέφεται στα τεχνικά της ηχογράφησης.

Σε λάθος μέρος βρίσκεσαι. Εδώ δεν έχει καν γκόμενες για να ζητήσεις να χορέψεις. 🤣😂😁
Όχι και όλοι, λίγοι είστε αλλά φωνάζετε πολύ.
:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.778
Όχι και όλοι, λίγοι είστε αλλά φωνάζετε πολύ.
:)
Πρώτος απ' όλους είναι ο ίδιος ο g.kar που καταφεύγει κατ'επαναληψιν στις ηχογραφήσεις και στις τεχνικές τους, λες κι είναι αυτή η δουλειά μας.

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο των ηχογραφήσεων και το χλευάζω συστηματικά (επιμένοντας ακόμα και στο Spotify το οποίο για πολλούς δεν έχει την πρέπουσα "πχιότητα" για να ασχοληθούν, ενώ βεβαίως έχουν κάτι χρέπια στο σπίτι).

Εγώ αδέρφια, απλώς στήνω όσο πιο σωστά γίνεται (με μετρήσεις) το ρημάδι, ώστε να παίζει ότι του βάζεις απλώς χωρίς ανιχνεύσιμες μετρητικά αλλοιώσεις. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν.

Reaction score
23.069
Πρώτος απ' όλους είναι ο ίδιος ο g.kar που καταφεύγει κατ'επαναληψιν στις ηχογραφήσεις και στις τεχνικές τους, λες κι είναι αυτή η δουλειά μας.

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο των ηχογραφήσεων και το χλευάζω συστηματικά (επιμένοντας ακόμα και στο Spotify το οποίο για πολλούς δεν έχει την πρέπουσα "πχιότητα" για να ασχοληθούν, ενώ βεβαίως έχουν κάτι χρέπια στο σπίτι).

Εγώ αδέρφια, απλώς στήνω όσο πιο σωστά γίνεται (με μετρήσεις) το ρημάδι, ώστε να παίζει ότι του βάζεις απλώς χωρίς ανιχνεύσιμες μετρητικά αλλοιώσεις. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν.
Εσυ χόρευες και διασκέδαζες, είναι καρατσεκαρισμένο. Δεν νομίζω να αφορούσε εσένα το σχόλιο του gkar. Να αρχίσω να βάζω ξανά (μέχρι και) τα disco μας τώρα που δεν ντρεπόμαστε που μας άρεσαν ; :D

Reaction score
1.765
Μου αρεσει που καποιοι ανεβαζουν εικονες ή video με studios που φαινεται να εχουν πολυκαναλο ηχητικο συστημα και ψηλωνουν ισα με 10 ποντους μιας και αυτο υποστηριζει την επιλογη που εχουν καμει. "Εγω τετοιο εχω και δεν μπορει να το εχει ο καθενας".

Εκεινο που δεν ξερουν ειναι πως ακομα και τα υποτυπωδη studios εχουν τετοια διαμορφωση μιας και σε αυτα γινονται και επεξεργασιες και για κινηματογραφικες παραγωγες ειναι δε τοσο κοινο αυτο που ακομα και προγραμματα των 300 euro μπορουν πλεον να κανουν τετοιες πολυκαναλες επεξεργασιες καθε λογης.

Σε οτι αφορα τις συναυλιες πρωτιστο λογο εχει ο χωρος, αν μιλαμε για εναν χωρο που εκτεινεται καθετα της σκηνης με δυο stacks καλυπτεται ανετα στερεοφωνικα με την προυποθεση οτι τα stacks ειναι σωστα ρυθμισμενα ειτε με ενεργους δορυφορους ειτε με αρκετα ενισχυτικα στους δορυφορους ετσι ωστε να ρυθμιζονται σωστα σε ισχυ οι λοβοι της καθε γωνιας.

Εχοντας ρυθμισει τα καναλια σωστα μπορει να ακουγεται η στερεοφωνικη εικονα της σκηνης απο το κοινο.

Μετα την ρυθμιση του συστηματος βαζεις εναν γνωστο σου δισκο και ακους μια χαρα stereo σε διαφορα τυχαια σημεια του χωρου.

Τα πραγματα γινονται πολυ πιο συνθετα σε χωρους οπως π.χ. ενος γηπεδου εκει ομως εχω απλα γνωσεις - αποψεις που ποτε δεν εχουν επιβεβαιωθει στην πραξη και θα ηταν τουλαχιστον αστειο να αναφερθω.

Τωρα αν καποιος μιλαει για συναυλιες imersive καλο θα ειναι να αναφερει τι προσφερουν και οχι τι διαβασε σε καποιο pdf ή ειδε σε καποιο video στο youtube.

Περα απο την μεγαλη πολυπλοκοτητα δεν υπαρχει λογος εκτος και (οπως εχω ξαναπει) αν θελει να βαλει μερικα ηχεια για να ανουγονται καμπανακια, κλπ ή να αναπαραστησει χωρο εκκλλησιας, σπηλιας, δωματιου, ζουγκλας κλπ :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.778
Να αρχίσω να βάζω ξανά (μέχρι και) τα disco μας τώρα που δεν ντρεπόμαστε που μας άρεσαν ; :D
Ξέρεις ότι ακόμα τα ακούω;

Άθλιες ηχογραφήσεις τα περισσότερα, αλλά Χου Κερς.

Reaction score
23.069
Ο ντράμερ είναι όλ δι μάνεϊ

ΥΓ. Και για τους μερακλήδες:

Ναι βέβαια το θυμάμαι, παιζόταν πολύ και είχε καθολοική αποδοχή και άρεσε ιδίως σε μουσικούς και σε αυτούς που είχαν γνώσεις μουσικής. Το βάζανε οι DJ για ζέσταμα λίγο πριν αρχίσουν τα γερά χορευτικά. :D Παιζόταν και στο ραδιόφωνο πολύ αλλά πιο αργά απο τότε που βγήκε, το ανακαλύψανε. Παιζόταν μέχρι το 85-86 κιόλας στα πιο mainstream ρόκ μπαράκια.

Η εποχή μας : :D

Τον γέρο που χτυπουσε τα πόδια του στην Γούναρη και τρόμαζε τις κοπέλες τον θυμάσαι ; Δεν θυμάμαι τι έλεγε συνεχώς μια ίδια φράση και του είχαμε βγάλει όνομα απο αυτή. :D

Last edited:

Reaction score
3.487
Κανέναν δεν τον ενδιέφερε η ηχογράφηση, άλλωστε στην discoteck ο ήχος εκείνη την εποχή ήταν τέλειος γιατί έπαιζε ρόλο και το περιβάλλον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.778

Τον γέρο που χτυπουσε τα πόδια του στην Γούναρη και τρόμαζε τις κοπέλες τον θυμάσαι ; Δεν θυμάμαι τι έλεγε συνεχώς μια ίδια φράση και του είχαμε βγάλει όνομα απο αυτή
Δον Κιχώτης, Λούκι Λουκ και Σαντέ, ήταν τα πιο στάνταρ στέκια μου, με ήξεραν πραγματικά όλοι σ' αυτά τα μαγαζιά, και βεβαίως στο παραρλάμα, που έπαιζαν οι μπλουζ γουάιρ.

Την φάση με το γέρο στη Γούναρη τη θυμάμαι, τον έχω και φωτογραφία κάπου, αλλά τι έλεγε όχι, το'χω ξεχάσει. Και κει στη Γούναρη είχε 2-3 καλά στέκια.

Reaction score
2.715
Ναι βέβαια το θυμάμαι, παιζόταν πολύ και είχε καθολοική αποδοχή και άρεσε ιδίως σε μουσικούς και σε αυτούς που είχαν γνώσεις μουσικής. Το βάζανε οι DJ για ζέσταμα λίγο πριν αρχίσουν τα γερά χορευτικά. :D Παιζόταν και στο ραδιόφωνο πολύ αλλά πιο αργά απο τότε που βγήκε, το ανακαλύψανε. Παιζόταν μέχρι το 85-86 κιόλας στα πιο mainstream ρόκ μπαράκια.

Τον γέρο που χτυπουσε τα πόδια του στην Γούναρη και τρόμαζε τις κοπέλες τον θυμάσαι ; Δεν θυμάμαι τι έλεγε συνεχώς μια ίδια φράση και του είχαμε βγάλει όνομα απο αυτή. :D
Τι μου θύμησες τώρα. Τακτικός πελάτης σε πολλά από αυτά. Από L.A (τότε που ακουγα Cure) , Berlin ως looky look λίγο πιο μετά. Και βέβαια και στο saloon το penny lane και το Sante...Και οταν πεινουαμε κατι στα γρηγορα απο το snoopy.Ωραία χρόνια!!!
Νομίζω μόνο το Berlin παραμένει ανοιχτό ακόμη.

Reaction score
102
Εκείνες οι ηχογραφήσεις, δεν ακούγονται.
Κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν ακόμη οι αδαείς, κρίμα που δεν σε έχουν συμβουλευτεί Κώστα να τους πεις οτι εσύ τα χρησιμοποιείς για καυσόξυλα 😀 Τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης ειναι απο βίντεο της Deutsche grammophon, στον οποίο μηχανικός ήχου αναφέρεται στις παραγωγές Dolby Atmos. Ήδη του έστειλα σε μήνυμα το νήμα με τα ασωτα ηχεία. Η αποθέωση ειναι οτι χρησιμοποιεί δύο B&W , καινούργια σειρά και παλιότερη 😃🙃😅
1000001968.jpg

Attachments

Reaction score
1.765
Για την ακριβεια @vassilis63 το δεξι ειναι B&W 801 series III και το αριστερο ειναι ενα B&W 801 Nautilus και δεν ειναι μονο η Deutsche Grammophon που τα χρησιμοποιουσε αλλα και τα Abbey Roads, EMI κλπ κλπ.

Το να προσπαθει κανεις να απαξιωσει αυτους τους αναγνωρισμενους παγκοσμια θρυλους των ηχογραφησεων κατανταει τουλαχιστον αστειο.

Reaction score
3.487
Για την ακριβεια @vassilis63 το δεξι ειναι B&W 801 series III και το αριστερο ειναι ενα B&W 801 Nautilus και δεν ειναι μονο η Deutsche Grammophon που τα χρησιμοποιουσε αλλα και τα Abbey Roads, EMI κλπ κλπ.

Το να προσπαθει κανεις να απαξιωσει αυτους τους αναγνωρισμενους παγκοσμια θρυλους των ηχογραφησεων κατανταει τουλαχιστον αστειο.
Προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να βλάψουν κανέναν

Reaction score
416

το nautilus για 802 μου φαίνεται.
Προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να βλάψουν κανέναν
εγώ νομίζω οτι συμβαίνει το ανάποδο. δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να μπουν στα στούντιο. κι όμως όλο και κάποιοι γνωστοί τα βάζουν.

Last edited:

Reaction score
2.146
Αυτά είναι σοβαρά ηχεία στούντιο και επειδή είναι σοβαρά είναι και απολαυστικά για κάθε περίσταση. Andrew Jones φυσικά

Οχι σα κάτι άλλα στουντιακα που παίζουν σα ξεραμένες κουραδες σκύλου

Reaction score
735
Αυτά είναι σοβαρά ηχεία στούντιο και επειδή είναι σοβαρά είναι και απολαυστικά για κάθε περίσταση. Andrew Jones φυσικά

Οχι σα κάτι άλλα στουντιακα που παίζουν σα ξεραμένες κουραδες σκύλου
Ποιο studio έχει αυτά τα τέρατα και για ποιο λόγο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo