Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.693
Ο Ιούλιος πλησιάζει, το balloon του ID3 λήγει, και πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με το δεύτερο αυτοκίνητο.
Η κεντρική ιδέα είναι για ένα όμορφο αυτοκίνητο πόλης, με σωστή οδηγική συμπεριφορά, και με απαραίτητα χαρακτηριστικά τα ηλεκτρικά καθίσματα και αξιοπρεπές ηχοσύστημα.
Τα ηλεκτρικά καθίσματα είναι απαραίτητα, γιατί είναι καθαρά θέμα τύχης ποιο αυτοκίνητο θα πάρω φεύγοντας από το σπίτι. Δηλαδή το παρκινγκ είναι δύο θέσεων, το ένα πίσω από το άλλο, και αναγκαστικά παίρνεις αυτό που είναι προς τα έξω.
Και δεν μου αρέσει να ρυθμίζω το κάθισμα κάθε φορά, θέλω να έχει μνήμες.
Άλλα χαρακτηριστικά είναι δευτερεύοντα, πχ ταχύτητα φόρτισης, range, efficiency δεν μας ενδιαφέρουν, μόνο στο σπίτι θα φορτίζει το βράδυ, δεν θα βγει ποτέ από την πόλη. Επίσης κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για άλλα μπλιμπλίκια.
Οπότε, επιλογές:
1. Δίνω ακόμα 20800 και κρατάω το id3. 50000km θα έχει, πολλά έξτρα αλλά όχι ηλεκτρικά καθίσματα. Μεγάλο λάθος. Και τρίζει λίιιιιιιιγο σε λακούβες. Αλλά μετά το παντρεύομαι, δύσκολα να πουληθεί στην εξαετία.
2. Το δίνω πίσω στην VW και παίρνω σε καλή τιμή άλλο ID3. Μόνο τα ακριβά versions παίρνουν ηλεκτρικά καθίσματα 45+. Εναλλακτικά το ID Polo αν έχει έρθει.
3. Mini Cooper. Μόνο στο κορυφαίο trim έχει πακέτο με τα καθίσματα, φεύγει πάνω από 46Κ
4. Firefly. Εχει, αλλά δεν ξέρω αν είναι με μνήμες, στα 34Κ

Και μετά;;;;;
Renault 5? Καλή τιμή, θα πάω να το δω.
Volvo ex30, πάλι ξεφεύγει με τα ηλεκτρικά καθίσματα.
Dolphin όχι, είναι βάρκα. KIA το μικρό είναι εξαιρετικά άσχημο.
Τελικά θα διαλέξει η σύζυγος, αλλά μεταξύ ποιών;

Ουσιαστικά κάτω από 40+ μόνο το Firefly είναι επιλογή. Και το Renault, με επιφύλαξη. Θα πάω να το δω.

Ξεχνάω κάποιο;

Reaction score
2.302
Αν έχεις στη λίστα Dolphin, Nio και Volvo να υποθέσω ότι η κινέζικη προέλευση δεν είναι πλέον πρόβλημα;

Αν ναι κάποιο Deepal 05 πχ.; Όμορφο δείχνει, άνετο θα είναι, καλή μπαταρία και αυτονομία δείχνει να έχει και πρέπει να έχει και ηλεκτρικά καθίσματα - τελική τιμή η πλούσια έκδοση στα 30κάτι. Για κρατήματα βέβαια δεν ξέρω, η πλούσια έκδοση είναι τετρακίνητη.

Εδιτ, τώρα είδα τον περιορισμό για 4.3 μέτρα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.693
Αν έχεις στη λίστα Dolphin, Nio και Volvo να υποθέσω ότι η κινέζικη προέλευση δεν είναι πλέον πρόβλημα;
Dolphin είναι εκτός. Volvo δεν είναι κινέζικο :roflmao:
Το firefly είναι σούπερ οπότε μπαίνει αυτοδικαίως αν και κινέζικο.
Δεν θα έμπαινε μόνο αν ήταν Tesla.
:lolsign:

Λέτε να βρω κανένα Honda εκείνο το παλιό μοντέλο που ήταν κούκλα ξεχασμένο σε καμία αντιπροσωπεία;

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.564
Για εμένα το 4.30 είναι μεγάλο για πόλη.
Ηλεκτρικά καθίσματα έχουν, μνήμες έχουν; Μάλλον όχι...
Το Ρενώ 4 εμφανίστηκε στην Ελλάδα;

melina

Cargo 200
Reaction score
47.127
Η κεντρική ιδέα είναι για ένα όμορφο αυτοκίνητο πόλης, με σωστή οδηγική συμπεριφορά, και με απαραίτητα χαρακτηριστικά τα ηλεκτρικά καθίσματα και αξιοπρεπές ηχοσύστημα.
....
....δεν θα βγει ποτέ από την πόλη. Επίσης κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για άλλα μπλιμπλίκια.
Μεχρι 4.30m χοντρικά

γιατί ηλεκτρικό; γιατί όχι phev;

Reaction score
26.542
Μόνο ηλεκτρικό αυστηρά.
Έχει ένα ωραίο lbx κει κοντά με τα πάντα , πας το παίρνεις και το ξαναπουλάς μόλις βγει το ηλεκτρικό που θέλεις. Θα χρειαστεί βέβαια να επισκεφτείς βενζινάδικο κάθε ξέρω γω 45 μέρες.

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.693
Έχει ένα ωραίο lbx κει κοντά με τα πάντα , πας το παίρνεις και το ξαναπουλάς μόλις βγει το ηλεκτρικό που θέλεις. Θα χρειαστεί βέβαια να επισκεφτείς βενζινάδικο κάθε ξέρω γω 45 μέρες.
Το αυτοκίνητο είναι πλέον ηλεκτρική συσκευή. Σαν το λάπτοπ. Παίρνεις λάπτοπ με βενζίνη;
ηχοσύστημα σε κανένα δε θα βρεις κάτι καλό
Όταν λέω καλό, εννοώ να ακούγεται, Με σαμπ. Δεν περιμένω να πιάνει απόδοση κάποιου custom

melina

Cargo 200
Reaction score
47.127
Στα 4.3 με ηλεκτρικά καθίσματα δεν νομίζω να υπάρχει.
Απο 4.5 και πάνω κάτι γίνεται. Δες και το καινούργιο της Τογιότα μπουζουρουξου μήπως σου λέει κάτι. Βγαίνουν ακριβά πολύ βέβαια όλα αυτά αλλά περί ορέξεως γλάρος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.538
Members
38.713
Νεότερο μέλος
KMARKOS