Κι αν δεν μεγαλώσαμε μαζί του....
Φοιτητικά χρόνια στο ΑΒΑΝΤΑΖ, μετά στο φανταρηλίκι καθημερινή συντροφιά και στη συνέχεια σε μόνιμη βάση καθημερινά.
Σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα...
Ας αναπαυθεί...
κάπου στο 2004 (ή πριν το euro η μετά δεν θυμάμαι ακριβώς) σκάει μύτη ο τσιφτετελοσκυλάς ο κουμπάρος μου από Δράμα....στη Σαλόνικα.......είχε φέρει την αδελφή ενός συμφοιτητή του... και μας είχε κανονίσει και έξοδο με φίλες και έπρεπε να δείξουμε πρόσωπο .....που να πάμε που να πάμε...(αν θυμάμαι πάλι καλά...ήταν καθημερινή όχι ΣΚ..)..ταυτόχρονα έκανα παρέα και με έναν επίσης σκυλά συμφοιτητή μου.....πως ανταμώνουν τα τηλέφωνά τους.....μου λέει...έκλεισε....έχει Σκορπιό Καρρά....
εγώ επαφή με τα μέρη που μιλούσαν μηδέν...αλλά τι α κανς...είχαμε παρέα
φτάνουμε στο μαγαζί...μας είχε κανονίσει και 2ο τραπέζι κεντρικά....βγαίνουν τα μπαλέτα και οι ρουβάδες να κάνουν γουορμαπ......και μετά από λίγο ανεβαίνει ο Καρράς....
ξεκινάει τις εισαγωγές.....κ μόλις πιάνει τα ντιριντάχτα και τα κατσιβέλικα....ανεβαίνει ο κουμπάρος μου....2.10 μπόι και 120 κιλά και αρχίζει τα νταχτιρντί στην πίστα...με τον Καρρά να κάνει γκέλες να αποφύγει τα χέρια του....να σπάει μέσες....προσποιήσεις κλπ κ να συνεχίζει να τραγουδάει
κάποια στιγμή...όσο μπορούσε...πάει μπροστά του τεντώνεται του πιάνει με τα χέρια τα μάγουλα και του λέει με εκείνη την βροντερή φωνή
- εσύ παιδί μου είσαι γεννημένος για την νύχτα....δεν σε χωράμε εδώ....και τον αγκαλιάζει....
είχε πάει πολύ αργά....κόσμος ερχόταν...έφευγε...κάποια στιγμή στο ακριανό τραπέζι στα αριστερά.....σκάνε μύτη 3 τύποι...
δεν περνάει μισή ώρα...κ πάει ένας μετρ τι ήταν....και μιλάει στον Καρρά....
τους κάνει νόημα ο Καρράς κ κάθεται στην άκρη εκεί στα αριστερά αλλά κολλητά πίσω στην πίστα..σαν να έκανε χώρο
και σκάει το τραγούδι ''παρτα όλα''.....και φεύγει το τραπέζι στην πίστα με ότι είχε....ενώ ταυτόχρονα ερχόταν και άλλο από πίσω....τους το βάζουν στη θέση του άλλου....το γεμίζουν λουλούδια και το ξαναρίχνουν μέσα...τελειώνει το τραγούδι.....ανεβαίνουν στην πίστα φιλιούνται....και φεύγουν
αν και δεν ήμουν ποτέ αυτού του ρεπερτορίου.....ακόμα και εγώ...έχω ένα κομμάτι στο παζλ των αναμνήσεων μου από αυτό τον άνθρωπο.....
Συμπαθης και κορυφαιος στο ειδος του (σκυλαδικο) ,
με τεραστιο fan club πασης φυσεως ερωτοχτυπημενων.
Δεν μπορω να πω οτι προσθεσε κατι στην μουσικη παιδεια
δυο γενεων(μαλλον αφαιρεσε), αλλα καποια απο τα καλυτερα του με εντυπωσιασαν,
τις ελαχιστες φορες που τα ακουσα συνοδεια φιαλης ουισκυ σε αντιστοιχα "πολιτιστικα κεντρα"
Θεος 'χωρεστον.
Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε δισκογραφικά ο Βασίλης Καρράς το 1979 , σε δίσκο 45 στροφών....... Θ.Δερβενιώτης , στχ.Κ. Βίρβος .
-
-
Βασίλης Κεσογλίδης
Γεννήθηκε 12/11/1953 Κοκκινοχώρι Καβάλας
Έζησε Στη Θεσσαλονίκη Από Το 1962
Ανέβηκε Στο Πάλκο Τo 1970
Μπήκε Στη Δισκογραφία Το 1979
-