«κόκκινο» Στα Ιχ Από Το Υπουργείο Μεταφορών

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
«Κόκκινο» στα ΙΧ από το Υπουργείο Μεταφορών :x

Εχοντας στόχο την αποτροπή της κίνησης με ΙΧ αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε πακέτο αντικινήτρων ενώ ταυτόχρονα θεσπίζονται μέτρα που επιχειρούν να καταστήσουν περισσότερο ελκυστική λύση τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικά τα μέτρα έχουν ως εξής:

Θεσπίζεται ενιαίο εισιτήριο στην τιμή του ενός ευρώ, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όσα ΜΜΜ θέλει στο χρόνο της μιάμισης ώρας. Δεν ισχύει για τις διαδρομές του πραστιακού και Μετρό προς αεροδρόμιο. Επίσης υπάρχει εισιτήριο στην τιμή των 0,70 ευρώ αλλά δεν περιλαμβάνει το Μετρό.

Μειώνεται από 8 σε 6 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου Προαστιακού και Μετρό προς αεροδρόμιο, ενώ το τμήμα του προαστιακού από Σταθμό Λαρίσης μέχρι Δουκίσης Πλακεντίας εντάσσεται στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών με εισιτήριο 0,70 ευρώ.

Δημιουργούνται γραμμές ΕΞΠΡΕΣ, με περιορισμένο αριθμό στάσεων σε κομβικά σημεία της διαδρομής, που θα συνδέουν σημαντικές περιοχές, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες τροφοδοτικές γραμμές για τη διευκόλυνση της μετεπιβίβασης προς τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό,προαστιακός,Τράμ).

Καθιερώνεται η λειτουργία 8 λεωφορειακών γραμμών σε 24ωρη βάση και επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, το Μετρό θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το πρωί έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το Σάββατο θα σταματά μισή ώρα αργότερα. Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργεί από 05:00 έως 01:00 και το Σάββατο στη μιάμιση.

Επεκτείνεται το δίκτυο των λεωφορειoλωρίδων από 38 χιλιόμετρα που είναι σήμερα σε 47, ενώ στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 χιλιόμετρα. Στο σημείο αυτό ο υπουργός κ. Λιάπης ξεκαθάρισε οριστικά ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η κυκλοφορία των ΤΑΧΙ στις Λεωφορειολωρίδες. Μάλιστα, η τροχαία έχει διαθέσει 25 μοτοσικλετιστές για την αστυνόμευση του δικτύου, ενώ αυξήθηκαν και οι κάμερες που παρακολουθούν την κίνηση.

Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του Τραμ και για το λόγο αυτό προωθείται η διαδικασία για την την παροχή προτεραιότητας στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς. Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αυτή και ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση οι επεκτάσεις του Τραμ θα είναι προς τον Πειραιά και τη Βούλα και θα ακολουθήσουν επεκτάσεις προς το Γουδί και το Βύρωνα. Το Τράμ θα λειτουργεί καθημερινά 05:00 με 01:00, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο σε 24ωρη βάση.

Επανέρχεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, με τα γνωστά παρκόμετρα. Σε συνεργασία με το δήμο της Αθήνας θα δημιουργηθούν μέχρι το Μάϊο περίπου 4.000 τέτοιες θέσεις, θα απομακρυνθούν περίπου 20.000 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης για δίκυκλα, θα ενταθεί η αστυνόμευση και θα αυξηθούν τα προστιμα για τους παραβάτες.

Θα υπάρξει περιορισμός της τροφοδοσίας των καταστημάτων κατά τις ώρες αιχμής. Ετσι τα μεγάλα καταστήματα θα τροφοδοτούνται κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Θα γίνουν θεσμικές αλλαγές στη δημοτική συγκοινωνία, η οποία θα ανασχεδιαστεί από μηδενική βάση και με νέα αρχιτεκτονική που θα βασίζεται στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στο σύστημα των ΜΜΜ, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Αστικών Συγκοινωνιών, που θα έχει συνολική ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού όλων των συγκοινωνιακών φορέων. Παράλληλα προχωράει και το έργο της Τηλεματικής, μέσα από το οποίο ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει στη στάση ποιο λεωφορείο πλησιάζει.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, ορισμένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως η αστυνόμευση, το ωράριο λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, η μείωση του εισιτηρίου σε Μετρό και Προαστιακό και άλλα αργότερα, όπως η επέκταση των λεωφορειολωρίδων και το ενιαίο εισιτήριο γιατί απαιτείται μια ορισμένη διαδικασία. Ο κ. Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στις Σκανδιναβικές χώρες 3 στους 4 πολίτες χρησιμοποιούν τις Δημόσιες Συγκοινωνίες


Από το flash
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Και τσαμπα να το κανουν εγω με τη μηχανη ή το αυτοκινητο θα πηγαινω.

Σπιτι-δουλεια με μηχανη ---20 λεπτα στην πολλη χειροτερη περιπτωση κινησης
Σπιτι-δουλεια με τρενο + ΜΕΤΡΟ -- 45 λεπτα στην Καλυτερη περιπτωση, χωρις τις αναμονες μεχρι να ερθουν και να πας στο σταθμο...
Σπιτι-δουλεια με λεωφορειο -- ΔΕΝ ειμαι μαζοχιστης.

(Σπιτι-δουλεια 10χιλιομετρα)
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.443
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top