"Άρπαξε" το Sub ?

Reaction score
2
Τις προάλλες έβαλα να παίξει σχεδόν στο τέρμα σχεδόν το τρέιλερ του Matrix 3 που βρίσκεται στο τέλος της 2ης συνέχειας. Κρατάει 2:30 περίπου λεπτά; με το Sub (Sony WM250 100W RMS 8'' Woofer το έχω μερικά χρόνια) και το volume του που πάντα είναι ρυθμισμένο στο μισό της διαδρομής. Ο ενισχυτής έφτασε στο 62 με MAX to 74 και σε αυτά τα 2μιση λεπτά μου ήρθε μυρωδιά! Είναι δυνατόν για τόσο λίγο χρόνο και με το volume του sub στο μισό? Να σημειώσω ότι δεν μιλάω για το ηλεκτρονικό κομμάτι, αφού αυτό είναι αποκομμένο από αυτό του ηχείου και η μυρωδιά λόγω και του φυσήματος ερχόταν από την τρύπα/σωλήνα του ηχείου και δεν μύριζε τπτ πίσω από τις γρύλιες των ηλεκτρονικών. Το ηχείο δουλεύει βέβαια χωρίς κάτι "εμφανές" ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: "Άρπαξε" το Sub ?

ποσα db εχεις στον ενισχυτη σου
η μυρωδια ειναι σαν βερνικι ?
μπορεις να ανοιξεις τον ενισχυτη του σαμπ (μετα ) να δεις αν μυριζει κατι πανω στον ενισχυτη ?

Reaction score
2

Λοιπόν εμένα μου μύρισε αυτή η βερνικο/πηνι-ίλα. Η καμπίνα του ηχείου είναι κλειστή και δεν έχει άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως crossover. Τα ηλεκτρονικά είναι στην πλάτη τα βλέπεις άνετα από τις κάθετες σχισμές/ανοίγματα του πλαστικού καπακιού το οποίο και είχα ανοίξει. Η μυρωδιά ερχόταν μόνο από μπροστά από την τρύπα/σωλήνα που έχει το sub και ενώ γενικός φυσάει αέρα πολύ μάλλον για αυτό μου ήρθε μαζί και η μυρωδιά όπου πλησιάζοντας στην "φάση" επάνω, διαπίστωσα πως μύριζε από εκεί. Άρα ηχείο. Τώρα γύρισα από την ηλεκτρονική έμαθα 5 πράματα όπως και το που βρίσκεται η Sony μπας και παραγγείλω αλλά το σκέφτομαι. Κάτι όπως ότι μπορεί να μην βγάλει άλλωτε πρόβλημα κάτι αν βάλω το ίδιο και το "τσιτώσω" θα έχω πάλι τα ίδια? Δεν ξέρω, βοηθάτε χωριανοί! :117:

Στον ενιχυτή έχω στο +2 το bass και στο +4 το treble. Πάνε μέχρι το +6. Αρίθμηση Sony... Τα υπόλοιπα defaults είχα δει κάποτε πως το sub για το Dolby ήταν στο 0 για το DTS στο -10? Αυτό που έπαιζε βέβαια ήταν DTS.

Reaction score
7

Απλα εφτασες το sub σου στα ορια του. (δεν ειναι τιποτα-κουφαινεσαι :105:-πλακα κανω)

Περα απο την πλακα παντως, αν δεις και μυριζει συχνα,αλλαξε το και παρε κατι μεγαλυτερο γιατι δεν θα εισαι παντα τοσο τυχερος ωστε να το μυριζεις πριν γινει το κακο...

Το βερνικι ειναι ουσιαστικα η μονωση των σπειρων του πηνιου.Αν λιωσει στο σημειο επαφης 2 σπειρων αυτες βραχυκυκλωνουν με αποτελεσμα να πεφτει η αντισταση και η ευαισθησια του μεγαφωνου,με αποτελεσμα εσυ να ριχνεις και αλλη ισχυ για να ακουσεις την ιδια ενταση με αποτελεσμα ενα φαυλο κυκλο (που καταληγει στο sevice της sony).

Για αυτο λεω,προσεχε τις εντασεις τωρα που ειναι νωρις ακομα :114: ή αλλιως αλλαξε το!

Reaction score
2

Μα και εγώ για πηνίο το είχα απλά έλεγα αν απλά "τώρα" ουσιαστικά δούλεψε οπότε και ζεσταθηκε λίγο μυρίζοντας η εξωτερική επικάλυψη, (βερνίκι, η ζστάθηκε ο σωλήνας χαρτί με το πηνίο) ή αν μιλάμε για το πηνιόσυρμα και το βερνίκι αυτού επίσης. Θα το κοιτάξω αύριο αν αξίζει να αλλάξω (στη σόνυ) το μεγάφωνο μόνο ή να πάω σε άλλο κατευθείαν...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ερθκουακ
τα σαν ειναι λιγα μπροστα τους, οχι σαν απολυτη αποδοση
αλλα σε κοστος-αποδοση τα ερθ ειναι αλλου

Reaction score
2

Απο περιέργεια και μόνο θα μετρήσω το ηχείο να δω άν θα δείξει κάτι διαφορετικο από τα 6ohm που υποτίθεται πως είναι.:112:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το σαμπ ειναι η μοναδα που τρωει το περισοτερο ζορι ,
αξιζει να επενδυσεις καμποσα πανω του

Reaction score
133

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Άσε τις μετρήσεις και προχώρα στις αλλαγές.
Εάν είναι να υπολειτουργείς το sub σε ένταση για να μη σου μυρίζει, χάνεις σε απόλαυση!!.
Μη το επισκευάσεις, απεδείχθη ότι το 8ιντσο είναι μικρό για σένα. Πήγαινε σ΄ αυτό που σου λέει ο argi, το είχα κάποτε δανικό και ήμουνα απόλυτα ικανοποιημένος

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier