Άσπρα ηχεία για τοίχο!

Reaction score
89
Επειδή το WAF υπερισχύει από όλα και μετά από σύσκεψη γυναίκας - κουμπάρας και φίλης αρχιτεκτόνισας υπερίσχυσε η γνώμη του καλά είναι τα ηχεία που έχεις (Cav ΜΤ-2 δαπέδου μπροστά και το υπόλοιπο σετ) αλλά αν φύγουν θα αδειάσει πολύ χώρος, καλά τα Teufel System 5 THX που θέλεις αλλά στον τοίχο καλά θα ήταν να μπουν άσπρα ηχεία και ύστερα από μια σύντομη έρευνα, άσπρα ηχεία που βρήκα είναι τα Monitor Audio Radius HD (R 250HD με το R370HD subwoofer). Αναζητώ λοιπόν άσπρα ηχεία το πολύ μέχρι 1500 ευρώ και να μην κλαίω που δεν πήρα τα Teufel που ήθελα...

Reaction score
89
Ευχαριστώ καταρχάς για την βοήθεια.
Τα Β&W από ότι είδα θέλουν σκάψιμο στον τοίχο για να τοποθετηθούν. Δεν θέλω να τα βάλω μέσα στον τοίχο αλλά να είναι αρκετά διακριτικά, άσπρα και καλά και για μουσική.
Τα mirage θα τα δω σε λίγο (από την δουλειά).
Καλημέρα...

Reaction score
89
Όμορφα τα Canton. Ψάχνω ότι πιο καλό και δυνατό μπορώ να πάρω γιατί με χαλάει η ιδέα ότι θα πρέπει να διαλέξω με βάση την εμφάνιση και όχι τόσο με το πόσο καλό θα είναι ένα ηχείο. Τα γούστα τα δικά μου είναι εμφανισιακά το ηχείο να είναι τουλάχιστον μεγέθους ραφιού αλλά να είναι ηχείο με το ξύλο του (σαν τα Teufel που λέω παραπάνω ή τα warfedale diamond 10.2 ή 10.1). Τα 30 εκατοστά ύψος βέβαια και ίσως λίγο παραπάνω που μου αρέσουν εμένα έιναι απαγορευτικά αλλά αν βρω κάτι σε άσπρο ίσως να το περάσω...:142:
Τα 1500 ευρώ είναι το σούπερ μέγιστο ποσό. Θεωρητικά το πάνω όριο είναι τα 1000!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Σε lifestyle:Focal Dome.Σε λευκό,κόκκινο,μάυρο.
Περί τα 1300 ευρώ.Ειδικά σε κόκκινο είναι θάνατος.

Και από απόδοση είναι εξαιρετικά για το μέγεθος τους ειδικά σε h-c.

Reaction score
89
Πολύ όμορφα τα focal.
Για μουσική λόγω μεγέθους τα πολύ μικρά ηχεία χάνουν πολύ;
Τα Mirage Mirage Nanosat 5.1 είδα ότι βγαίνουν και αυτά σε άσπρα. Καμιά εμπειρία ή άποψη για αυτά;

Reaction score
152
Απάντηση: Άσπρα ηχεία για τοίχο!

ενα ζευγος nanosat & το unitheater ειναι τα ηχεια για ενα 2ο συστημα μου...
κοβουν κ ραβουνε....

Reaction score
2
έχω το μεγαλυτερο σετ MIRAGE OMNISAT v2, που έχει 2 στήλες v2-FS, κεντρικό v2-CC, 4 δορυφόρους v2-SAT (σε άσπρο χρώμα) και sub το S10.

τώρα πλέον λέγονται OS-3 (http://www.miragespeakers.com/na-en/products/os-fs-5-1-overview/). επίσης νομίζω και η εταιρία άλλαξε χέρια αφου πλέον ανοίκει στο Klipsh group. υπάρχει και αντίστοιχo σετ με όλα μικρά δορυφόρους.
τα είχα πάρει καπου 2500ευρω πριν 4 χρόνια.

γενικά σε HC παίζουν φοβερά, σαν να μην υπάρχουν ηχεία στο χώρο, αλλά στην μουσική δεν είναι το ίδιο καλά, έχουν αυτό το 360ο που σε άλλους αρέσει, άλλους όχι... αν σου κάνουν εμφανισιακά, ακουσέ τα πρώτα οπωσδήποτε.
πάντως ότι ντισαινατο λεπτο ηχείο και να πάρεις, δύσκολα θα παίξει σαν ένα κανονικό ηχείο, νόμοι της φυσικής...

εαν πάρεις τους δοορυφόρους, θα σου έλεγα να μην πάρεις την μικρή σειρά (Nanosat) αλλά να πας για την μεγαλύτερη, έχουν πιο πολλά watt (100w και 150w αντίστοιχα), όπως και μεγαλύτερο tweeter και midrange. (2,75" < 4,5"). επίσης προτίμησε το μεγαλυτερο sub που μπορείς, αφού ουσιαστικά αυτό κάνει όλη την δουλειά, οι δορυφόροι μπάσο γιοκ! ειδικά εαν έχεις μεγάλο χώρ στυλ σαλονο-τραπεζαρια, κλπ. που έχει πολλά κυβικά να γεμίσει.

από θέμα τιμής όμως θα απογοητευτείς, ρώτησα πρόσφατα στην αντιπροσωπία για ένα εξτρα ζεύγος δορυφόρους σε άσπρο και μου είπαν 500ευρω/ζευγάρι!! απ'έξω δεν έχω ψαξει τιμες...

Reaction score
1.188

Επειδή το WAF υπερισχύει από όλα και μετά από σύσκεψη γυναίκας - κουμπάρας και φίλης αρχιτεκτόνισας υπερίσχυσε η γνώμη του καλά είναι τα ηχεία που έχεις (Cav ΜΤ-2 δαπέδου μπροστά και το υπόλοιπο σετ) αλλά αν φύγουν θα αδειάσει πολύ χώρος, καλά τα Teufel System 5 THX που θέλεις αλλά στον τοίχο καλά θα ήταν να μπουν άσπρα ηχεία και ύστερα από μια σύντομη έρευνα, άσπρα ηχεία που βρήκα είναι τα Monitor Audio Radius HD (R 250HD με το R370HD subwoofer). Αναζητώ λοιπόν άσπρα ηχεία το πολύ μέχρι 1500 ευρώ και να μην κλαίω που δεν πήρα τα Teufel που ήθελα...
Αν ακούς την γνώμη της γυναίκας σε τέτοια θέματα φίλε μου είσαι χαμένος από χέρι...
Καλύτερα να μην αγοράσεις καθόλου ηχεία... Μην ασχολείσαι με το άθλημα.

Πάρε αυτό που βγαίνει και σε άσπρο:

και κάτσε να ακούς μουσική χωρίς γκρίνιες....

Reaction score
2
για όλα υπάρχει μια λύση, μην είσαι απόλυτος...
ένα σετ καλοί δορυφόροι με ενα sub κρυμμένο κάπου ή 2 ωραία ηχεία κολώνες, πιστεύω δεν ενοχλούν κανένα, μπορεί να αρέσουν κιόλας ανάλογα με το design του χώρου.
τωρα αν είναι τίποτα ηχεία ντουλάπες, έχει και λίγο δίκιο ο άλλος, σαλόνι είναι, όχι στούντιο ακρόασης. αν θες στούντιο, κάνε ενα χώρο ξεχωρο και βάλε ότι θες μέσα.
εσένα θα σου άρεσε να σου γεμίσουν το σαλόνι με ροζ λουλουδάκια πχ?

my 2 cents

Reaction score
89
Μέση λύση υπάρχει για όλα. Ήδη σε μια σαλοκουζίνα (περίπου 40 τμ) έχω βάλει πολλά πράγματα (tv στον τοίχο, προβολέα με ηλεκτρική οθόνη προβολής, δορυφορική, κανάλια για τα καλώδια κλπ). Επειδή δεν έχω την πολυτέλεια να έχω έναν ξεχωριστό χώρο πιστεύω ότι τουλάχιστον για τα ηχεία είναι σωστό να μην βάλω δαπέδου (γιατί βλέπω ότι αυτά που έχω είναι μεγάλα). Θα προτιμούσα ραφιού ή σε στήλες. Τώρα αν οι εταιρίες τα έβγαζαν και σε άσπρο όλα τα ηχεία τους, όπως είναι και χρώμα της μόδας τώρα (i-phone, i-pod, άσπρα αυτοκίνητα και μηχανές) η επιλογή μου θα ήταν εύκολη. Τώρα ψάχνω και φυσικά αν δεν με ικανοποιήσει κάτι θα πάρω κάποιο από αυτά που μου άρεσαν από την αρχή Teufel ή Warfedale).

Reaction score
4

Δες και τα Antony Gallo A'Diva ...
http://www.roundsound.com/adiva-satellite-speakers.htm
Η βάση που τα δείχνει στο site δεν μου αρέσει προσωπικά, αλλά υπάρχουν πολύ ωραίες στην κατηγορία stands...

Εχω ακούσει τα καλύτερα, και σύντομα θα ακούσω και τα ίδια....
Τα έχει και το Hitech τεστ νομίζω αυτό το μήνα...

Reaction score
89
Ωραία τα Antony Gallo A'Diva.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε γενικές γραμμές τα ηχεία ραφιού αποδίδουν καλύτερα μουσικά από τα πολύ μικρά ηχεία.
Αν ισχύει αυτό τότε θα πρέπει να ψάχνω κάτι σε μέγεθος όσο μεγαλύτερο μπορώ, πάντα συγκρίνοντας βέβαια 'καλά' ηχεία.

Reaction score
6
Ωραία τα Antony Gallo A'Diva.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε γενικές γραμμές τα ηχεία ραφιού αποδίδουν καλύτερα μουσικά από τα πολύ μικρά ηχεία.
Αν ισχύει αυτό τότε θα πρέπει να ψάχνω κάτι σε μέγεθος όσο μεγαλύτερο μπορώ, πάντα συγκρίνοντας βέβαια 'καλά' ηχεία.
You got this right.

Μέχρι στιγμής τα πιο ηχεία από τα άσπρα που έχουν προταθεί είναι τα Canton.
Πάντοτε τα σετ με δορυφόρους έχουν περιορισμούς. Άσχετα αν μερικά είναι πολύ καλά, ένα πλήρες ηχείο δεν είναι "πετσοκομένο" συχνοτικά.
Αυτό έχει σημασία στη μουσική και όχι σε ταινίες.

Reaction score
1.183

Πάρε ότι ηχεία θέλεις (ότι χρώμα θέλεις).
Θα χρειαστείς ακόμα:
ένα τέτοιο για τη γυναίκα (ίσως και δυο, με μια αναμνηστική δόση -σαν εμβόλιο ένα πράμα-, ανάλογα την βαθμολογία της στο επίπεδο μουρμούρας)
και ένα τέτοιο για την αρχιτεκτόνισα (ωστε αν δεν της αρέσουν, να παει να...)

:142::142::142:

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Άσπρα ηχεία για τοίχο!

Πάρε ότι ηχεία θέλεις (ότι χρώμα θέλεις).
Θα χρειαστείς ακόμα:
ένα τέτοιο για τη γυναίκα (ίσως και δυο, με μια αναμνηστική δόση -σαν εμβόλιο ένα πράμα-, ανάλογα την βαθμολογία της στο επίπεδο μουρμούρας)
και ένα τέτοιο για την αρχιτεκτόνισα (ωστε αν δεν της αρέσουν, να παει να...)

:142::142::142:
Καλή η πλάκα αλλά λίγη ευγένια δεν βλάπτει (ως προς την αρχιτεκτόνισα).
Σε έναν εννιαίο χώρο εκτός από την ποιότητα του ήχου μεγάλο ρόλο παίζει και η αιθητική. Η γνώμη λοιπόν του ανθρώπου όπου μοιράζεσε τον χώρο καθώς και μερικές φορές η γνώμη κάποιου ειδικού και φίλου για εμένα μετράει. Στο κάτω κάτω έγω ρώτησα την γνώμη τους για το συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά η τελική απόφαση θα είναι δική μου και είμαι σίγουρος ότι όποια απόφαση και να πάρω θα είναι και σεβαστή και αρεστή. Απλά προσπαθώ να δεχτώ όσο αυτό δεν επιρρεάζει την σωστή και ποιοτική επιλογή τις αισθητικές παρατηρήσεις που θα μου έκανε οποιοσδήποτε έβλεπε τον χώρο μου.

Reaction score
1

τα Β&W M1 τα εχεις εξετασει? μικρα, διακριτικα και αρκουντος δυνατα για το μεγεθος τους παντως

Reaction score
89
Τα Β&W M1 είναι από τα μικρά ηχεία που μου αρέσουνε. Τα έχω και αυτά στα υπόψη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale