Άσχετος με απορίες.

Reaction score
2
Ανήκω στην "HDMI" και "HTPC" γενιά. Με τον High End χώρο όπως αυτός ορίζεται σαν έννοια σε forums σαν αυτό δεν έχω καμία επαφή. Δεν έτυχε ποτέ μου να ακούσω high end προιόντα αν και θα το ήθελα. Παρ' όλα αυτά μου αρέσουν οι παρουσιάσεις πολλών χρηστών από το forum μας. Και πραγματικά θαυμάζω ορισμένα καταπληκτικά setups που έχω δει κατα καιρούς εδώ. Θα μου πείτε πως τα θαυμάζεις χωρίς να τα έχεις ακούσει ποτέ; Ίσως και αυτό να είναι ένα μικρό τμήμα του high end κόσμου, το να βλέπεις αυτά τα καλοστημένα συστήματα, τους καταπληκτικούς χώρους, τους πανέμορφους λαμπάτους και να μένεις με το στόμα ανοιχτό!

Βλέπω κατά καιρούς στο site αναφορές και μικρές αγγελίες για καλώδια ρεύματος πχ κόστους 1000 ευρώ και ανω. Ή καλώδια ήχου 100άδων ευρώ. Ή ακόμα και κάποια HDMI 100άδων ευρώ.

Εγώ πχ με ένα απλό καλώδιο 3 μέτρων κόστους 40 ευρώ είμαι ειλικρινά ύπερ-ικανοποιημένος και δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ ανώτερη ποιότητα!Ή πχ με τα απλά εργοστασιακά καλώδια του ενισχυτή μου ακούω το DTS ή το DD και θέλω να το ακούω ξανά και ξανά!

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, υπάρχει όντως διαφορά πχ σε ένα απλό καλώδιο ρεύματος με αυτά τα καλώδια?Ή πχ η εικόνα είναι ανώτερη όταν την οδηγείς με ένα καλώδιο HDMI κόστους 400 ευρώ?

Συγχωρέστε την πλήρη άγνοια μου στα high end προιόντα αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Στην εικόνα ή βλέπεις ή δεν βλέπεις... μιας και το σήμα είναι ψηφιακό δεν έχει ενδιάμεσο...

Στον ήχο τα πράγματα αλλάζουν. Μιας και τα ηχεία οδηγούνται μέσω ρεύματος... η συζήτηση είναι ατελείωτη για τα καλώδια...

Reaction score
2
μετα τα πιουριφιερς ασχολεισε και με καλωδια?
το γιατρο γρηγορααααααα....
χαχαχααχα

Τι να πω ρε παιδιά εγώ σίγουρα δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα καθώς όπως προανέφερα είμαι σε βαθιά μεσάνυχτα από High end.Για να το λέτε εσείς πάντως κάτι θα ξέρετε.

Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και εγώ προβληματίζομαι. Θυμάμαι πχ σε κάποιο thread ένα παράξενο πράγματάκι σαν αυγουλιέρα ήταν από χρυσό το οποίο βελτίωνε την ακουστική του χώρου αν κατάλαβα καλά. Προσωπικά μου φαίνεται πραγματικά λίγο υπερβολικό. Βέβαια όπως είπαμε, είμαι παντελώς άσχετος.

Reaction score
1.847
Απάντηση: Άσχετος με απορίες.

Για να ασχοληθεί κάποιος με καλώδια ρεύματος, πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει ποιοτική τροφοδοσία, με ένα AVR (automatic voltage regulator) που είναι η φθηνή λύση, ή με ένα online UPS, που είναι η ακριβή.
Ενδεικτικά η 1η λύση κοστίζει από ~100 ευρώ και προσφέρει μάλλον περισσότερα από την προσφορά του μέσου όρου των καλωδίων ρεύματος, πολλαπλάσιας κοστολόγησης. :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
μετα τα πιουριφιερς ασχολεισε και με καλωδια?
το γιατρο γρηγορααααααα....
Όχι βρε παιδί μου η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο απλά. Τα ψηφιακά δεν είναι όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, δηλαδή, "το σήμα ή περνά ή δεν περνά". Ψιλά γράμματα όμως.

...

Reaction score
11
Όχι βρε παιδί μου η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο απλά. Τα ψηφιακά δεν είναι όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, δηλαδή, "το σήμα ή περνά ή δεν περνά". Ψιλά γράμματα όμως.

...
'Aρα εμμέσως πλην σαφώς πιστεύεις στις διαφορές που κάποιοι ακούν στα ψηφιακά καλώδια? :116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
'Aρα εμμέσως πλην σαφώς πιστεύεις στις διαφορές που κάποιοι ακούν στα ψηφιακά καλώδια? :116:
Βασικά πιστεύω στον Θεό. :126:
Διαφορές στα ψηφιακά καλώδια υπάρχουν. Αυτά τα έχουμε συζητήσει εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως ο Αυτιάς τα έχει περιγράψει επαρκώς. Που στα διάλα ήσουν εσύ ρε; Κατέβαζες τραγούδια από το internet; :114:

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.726
Νεότερο μέλος
fotisgpap