"Έβγαλα" την επίστρωση από το dust cap woofer ολοκαίνουργιου ATC SCM40

Reaction score
1.738
Καλημέρα.

Μεταφέρω εδώ το θέμα, μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος, που γνωρίζει περισσότερα:

Ακούμπησα με την άκρη της παλάμης μου το dust cap του γούφερ του ATC SCM 40 που αγόρασα το Σάββατο.

Στην άκρη της παλάμης μου, λοιπόν, υπήρχε ελάχιστη ποσοτητα νερού (ήταν απλά «νωπή») και εκει που ακούμπησε έγινε ένα σημάδι σαν γάλα!

Πανικοβλήθηκα και πήρα ένα βρεγμένο βέτεξ νομίζοντας ότι θα το αφαιρέσω και το αποτέλεσμα ήταν: όπου ακουμπούσα το υγρό βέτεξ να γίνεται αυτή η κολλώδης επίστρωση σαν γάλα.

Τελικά, το πέρασα με το βέτεξ σε όλο το dust cap και έφυγε αυτο το κολλώδες (υδατοδιαλυτό) γυαλιστερο "βερνίκι" και απλά το dust cap έγινε πιο «ματ».

Ο ήχος δεν έχει επηρεαστεί καθόλου, ούτε έχει γίνει ζημιά στο dust cap.

Εκτός από την αντιπροσωπεία και την ίδια την ATC, ξέρει κανείς τι είναι αυτή η κολλώδης επίστρωση, τι χρησιμότητα έχει (εκτός από το να μαζεύει σκόνη και μύγες) και αν μπορεί να βρεθεί πουθενά στην αγορά;

Σ'εσάς όλους με τα ATC, έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Dust Cap Matte.jpg

Reaction score
1.042
Επειδη διαβασα οτι θες να τα δωσεις ,ρωτησες ποσο κοστιζει καινουργιο το μεγαφωνο να το βαλεις να εισαι ησυχος?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.694
Θα δώσεις καινούργια ηχεία, απλά και μόνο για μια επίστρωση του dust cap του γούφερ;
Το βερνίκι του έφυγε, όχι το ίδιο το dust cap.
Κατά τη γνώμη μου πολλή φασαρία για το τίποτα.
Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα το ηχείο επειδή έφυγε λίγο βερνίκι.

Reaction score
2.429
Νομιζω οτι να τα κανεις "δωρο" για λιγο βερινικι ειναι "αμαρτια"
To πολυ πολυ να αλλαξεις το μεγαφωνο μονο και μονο για ψυχολογικους λογους.
Τωρα εαν θελεις να στραφεις στα ενεργα που διαβασα στο αλλο νημα,αυτο ειναι "αλλουνου παπα ευαγγελιο"

Reaction score
834
Εκτός από την αντιπροσωπεία και την ίδια την ATC, ξέρει κανείς τι είναι αυτή η κολλώδης επίστρωση, τι χρησιμότητα έχει (εκτός από το να μαζεύει σκόνη και μύγες) και αν μπορεί να βρεθεί πουθενά στην αγορά;
Μα αυτό απαντήθηκε στο άλλο θρεντ που έχεις ανοίξει για το ίδιο θέμα!

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Καλημέρα .
Ανέβασε μιά photo από το άλλό ηχείο που δεν το έχειs κάνει με το βέτεξ , γιά να δούμε την διαφορά που εσύ βλέπειs .

Ευχαριστώ .
[DOUBLEPOST=1516013019][/DOUBLEPOST]Γία μένα δεν είναι τίποτα αυτό που σου συνέβει στό ηχείο .
Κάποια στιγμή θά τα καθάριζεs από την σκόνη !
Απλά έφυγε ή " καινουργίλα " πιό γρήγορα .
Μήν ανχώνεσαι !

-

Reaction score
1.738
Μα αυτό απαντήθηκε στο άλλο θρεντ που έχεις ανοίξει για το ίδιο θέμα!
Μου είπαν να το ανοίξω και εδώ, μήπως και το DIY, ξέρει τι είναι αυτή η επίστρωση.
[DOUBLEPOST=1516013391][/DOUBLEPOST]
Καλημέρα .
Ανέβασε μιά photo από το άλλό ηχείο που δεν το έχειs κάνει με το βέτεξ , γιά να δούμε την διαφορά που εσύ βλέπειs .

Ευχαριστώ .
[DOUBLEPOST=1516013019][/DOUBLEPOST]Γία μένα δεν είναι τίποτα αυτό που σου συνέβει στό ηχείο .
Κάποια στιγμή θά τα καθάριζεs από την σκόνη !
Απλά έφυγε ή " καινουργίλα " πιό γρήγορα .
Μήν ανχώνεσαι !-
Αν προσέξεις τη φωτό, η περίμετρος του dust cap έχει την "γυαλάδα" που χάθηκε.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Τά θέλω μέ τρέλα και έτσι !
Κάνε και τό άλλο με το βέτεξ !
Τά θέλω ακόμα πιό πολύ !

* Σου φτάνει αυτό φίλε Μάνο ! :drinks:

-

Reaction score
1.738
Παρακαλώ να κλείσει το θέμα.

Συνεννοήθηκα με την αντιπροσωπεία και όλα καλά.

Σας ευχαριστώ όλους.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Φτιάχτο μόνος σου! Μην πληρώσεις ούτε Ευρώ! Πάρε λίγο διάφανη κρυσταλική κόλλα ξύλου και πέρασε το dustcup με ένα πολύ μαλακό πινέλο. Αν σου φανεί πολύ παχύρευστη, αρραίωσέ την με λίγο νερό. Βάλε το ηχείο οριζόντια και πέρασε ήρεμα την κόλλα. ΜΗΝ φοβηθείς που ρευστή είναι άσπρη! 'Όταν στεγνώσει θα γίνει διάφανη και το μεγάφωνο θα είναι σαν καινούργιο! Αν άφηνες και το αρχικό, γνήσιο υλικό της επίστρωσης να στεγνώσει, τώρα δεν θα το συζητάγαμε...
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
1.738
Φτιάχτο μόνος σου! Μην πληρώσεις ούτε Ευρώ! Πάρε λίγο διάφανη κρυσταλική κόλλα ξύλου και πέρασε το dustcup με ένα πολύ μαλακό πινέλο. Αν σου φανεί πολύ παχύρευστη, αρραίωσέ την με λίγο νερό. Βάλε το ηχείο οριζόντια και πέρασε ήρεμα την κόλλα. ΜΗΝ φοβηθείς που ρευστή είναι άσπρη! 'Όταν στεγνώσει θα γίνει διάφανη και το μεγάφωνο θα είναι σαν καινούργιο! Αν άφηνες και το αρχικό, γνήσιο υλικό της επίστρωσης να στεγνώσει, τώρα δεν θα το συζητάγαμε...
Φιλικά,
Γιάννης
Δες τι λένε στο φόρουμ της ATC, κάποιοι που την πάθανε, σαν κι εμένα.

Που μπορώ να το βρω αυτό το υδατοδιαλυτό "Oppanol" στην Αθήνα;

http://atcforums.co.uk/viewtopic.php?f=32&t=6492#p37843

The coating used is called Opanol.
I purchased a second-hand pair of SCM7 some years ago which had obvioulsy been used without the grilles in place and so the drivers had a coating of dust on them! I contacted ATC who sent me a small pot of Opanol. I gave the drivers a fresh coating with a brush and bobs-your-uncle, good as new!

Reaction score
1.738
Αφού συνεννοηθήκατε με τον αντιπρόσωπο για τα περεταίρω, τι ψάχνετε για το υγρό, σκοπεύετε να τα ξαναπλύνετε?
Βρε παιδί μου, τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί αύριο μπορεί να χρειαστεί κάποιος άλλος αυτές τις πληροφορίες!

ika

News
Reaction score
16.759
Βρε παιδί μου, τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί αύριο μπορεί να χρειαστεί κάποιος άλλος αυτές τις πληροφορίες!
Είπα και γω.
Απολαύστε τα ηχεία σας :drinks: ανελέητα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo