Ένας Οδηγός για...

Reaction score
3
...την όλη διαδικασία περάσματος και επεξεργασίας στον Η/Υ του βίντεο από μια βιντεοκάμερα HD (AVCHD), υπάρχει;
Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι σχετικό;
Πιο συγκεκριμένα θέλω να μάθω:
- Πως περνάμε το βίντεο στον Η/Υ (αντιγραφή ή capture);
- Πως το γράφουμε σε δικάκι DVD που να παίζει σε bluray player;
- Μπορούμε να βάλουμε μενού και κεφάλαια;
- Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον 6κάναλο ήχο από το βίντεο;
- Μπορούμε να μεταφέρουμε το HD βίντεο απ' ευθείας από την κάμερα στον Η/Υ σε ανάλυση DVD;
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Απάντηση: Ένας Οδηγός για...

...την όλη διαδικασία περάσματος και επεξεργασίας στον Η/Υ του βίντεο από μια βιντεοκάμερα HD (AVCHD), υπάρχει;
η συσκευη σου δεν εχει προσπεκτους? τι λειτουργικο εχει ο η/υ σου? πες μου μοντελο κ μαρκα να σου βρω μανουαλ

Reaction score
3

jp_3, μάλλον δεν το έγραψα σωστά.
Δεν έχω βιντεοκάμερα σε HD, αλλά ψάχνω να βρω το πως γίνεται η όλη διαδικασία, επειδή με ενδιαφέρει να περάσω από την SD στην HD λήψη.
Ο Η/Υ μου είναι παλιός, P4 στα 3Ghz με μνήμη 512χ2.

Reaction score
0

τετοιες πληροφοριες παρεχονται με δισκακι της συσκευης. απ οτι εψαξα δεν υπαρχει αυτο που ζητας. παιρνεις μια καμερα τετοια κ κανεις εγκατασταση το συνοδευτικο δισκακι. αν εχεις αποριες πατας το κουμπακι της βοηθειας κ γραφεις εκει αυτο που θες να κανεις.

Reaction score
1.187

τετοιες πληροφοριες παρεχονται με δισκακι της συσκευης. απ οτι εψαξα δεν υπαρχει αυτο που ζητας. παιρνεις μια καμερα τετοια κ κανεις εγκατασταση το συνοδευτικο δισκακι. αν εχεις αποριες πατας το κουμπακι της βοηθειας κ γραφεις εκει αυτο που θες να κανεις.
Το κακό είναι ότι αρκετές κάμερες (π.χ. JVC) σού δίνουν ένα δισκάκι που υποτίθεται πως κάνει αυτές τις δουλειές αλλά το software είναι demo και δεν κάνει ούτε τα μισά από όσα θα έπρεπε. Οπότε σού λέει μέσα πως πρέπει να παραγγείλεις και να αγοράσεις το software.
Δεν θα έπρεπε να περιλαμβάεται μέσα στην τιμή της βιντεοκάμερας;

Reaction score
3

Γι αυτό και το βλέπω κομμάτι δύσκολο να περάσω στο HD για βιντεοκάμερα.
Ευχαριστώ πάντως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.590

- Μπορούμε να μεταφέρουμε το HD βίντεο απ' ευθείας από την κάμερα στον Η/Υ σε ανάλυση DVD;
Ευχαριστώ.

όλα αυτά που λες γίνονται και είναι απλά.

αλλά χρειάζεται κάποια πάλη με το υπάρχον σόφτγουερ, ώστε να διαλέξεις ποιό προτιμάς.

συνταγές δεν υπάρχουν για όλους. ο καθένας χρησιμοποιεί αυτά που τον βολεύουν και τον καλύπτουν. πχ για όφις εσύ παίζεις μάικροσοφτ ή οπεν?

όπως και νά'χει, το χα-ντε στη βιντεοκάμερα είναι πολύ πιο πάνω από του 1 μεγαπίξελ.... κάτι σα μπλού-ρέι και βιντεοκασέτα...

Reaction score
0

Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι σχετικό;
Πιο συγκεκριμένα θέλω να μάθω:
Ευχαριστώ.
Τουλάχιστον για την sony με σκληρό δίσκο που έχω εγώ(πιστεύω οτι ισχύει και για τις περισσότερες κάμερες):
-Συνδέοντας την κάμερα με τον η/υ και με το πρόγραμμα της sony που συνοδεύει την κάμερα, με το πάτημα ενός κουμπιού μεταφέρονται όλα τα βίντεο και οι φωτο που έχεις τραβήξει.
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα της sony ή ένα από τα πολλά προγράμματα που υπάρχουν ώστε να μπορείς να κάνεις και κάποια επεξεργασία σε αυτά που έχεις τραβήξει(editing). Τώρα hd υλικό να το γράψεις σε dvd η λύση είναι σε avchd και το κάνουν όλα τα προγράμματα.
-Ναι μπορεις να βάλεις μενου και κεφάλαια.
- Ναι και για τον ήχο και
- Ναι για αυτόματη μετατροπή απο την κάμερα σε dvd ακόμη και με το απλό πρόγραμμα της sony.
Σίγουρα μπορείς να κάνεις και πολύ περισότερα από αυτά που ζητάς ειδικά με τα προγράμματα που είναι προορισμένα για τη δουλειά αυτή και πίστεψέ με η hd ποιότητα θα σε συναρπάσει.
Τα προγράμματα αν και δουλεύονται από επαγγελματίες είναι αρκετά εύκολα και για μας.
Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορεις να δουλέψεις με hd υλικό και προγράμματα όπως το pinnacle το sony vegas κλπ με τον υπολογιστή που έχεις.

Reaction score
3

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και να διευκρινήσω γιατί ρώτησα:
Σκέφτηκα να πάρω μια HD κάμερα (σε AVCHD) με 6κάναλο ήχο και να βιντεοσκοπήσω τον γάμο του ανηψιού μου.
Μετά θα έκανα τα εξής 2:
1. Θα έγραφα το HD βίντεο στο σκληρό και χωρίς καμμία επεξεργασία θα το έγραφα σε δισκάκι DVD για να παίζει σε Blu ray player.
2. Θα πέρναγα απ' ευθείας από την κάμερα σε SD ανάλυση το βίντεο στον υπολογιστή και θα το έφτιαχνα σε DVD.
Μόνο που τον ήχο θα τον έπαιρνα από το αρχείο σε HD και θα τον πάντρευα με το SD για να έχω τον εξακάναλο.

Αλλά ας όψεται ο Η/Υ μου, οπότε αναβάλλεται το όλο σχέδιο για τα βαφτίσια του παιδιού του :126:

Reaction score
51
Αγαπητε kosdion ολα αυτα που θελεις μπορεις να τα κανεις με το Corel VideoStudio 12.
Ειναι πολυ πιο ελαφρυ προγραμμα.Με το pinacle πιστευω ισως εχεις κοληματα.Και βαρβατα μαλιστα.Ειναι πολυ βαρυ προγραμμα.Αν θυμαμαι καλα περιπου 1,5 γιγα.Με το corel που δοκιμασα βρηκα καλυτερο το αποτελεσμα της εικονας.(μιλαω για μετατροπη.)
Σημαντικο ειναι επισης πως σπανια κολαει.Εκτος αν το ζορισεις.Με απειρες δυνατοτητες βεβαια.

Reaction score
3

Ευχαριστώ antique.
Θα το έχω υπόψη μου, αλλά για το γάμο δεν προλαβαίνω δυστυχώς.

L

LLLEFTERIS

Guest

Δες και αυτο που ειναι δωρεαν multiavchd 3.0 τωρα ειναι η εκδοση 706 αλλα αν δεν σου δουλεψει βαλε την 705 εγω με αυτο το προγραμματακι μετατρεπω τις ταινιες μου η τα βιντεο μου και τα βαζω σε καρτα SD και τα βλεπω στην Panasonic TX-P46G10E που εχω.

Reaction score
8
Κωνσταντινε.

Εαν θελεις να κανεις ............παπαδες, μην αναλωνεσε σε ψαξηματα προγραμματων.

Εαν χρησιμοποιεις windows ενα ειναι το προγραμμα, Premiere Pro Cs4.
Εαν χρησιμοποιεις Mac το προγραμμα λεγεται Final cut Pro.

OΛα τα υπολοιπα ειναι απλα οδοντοκρεμες.

Το μονο "κακο" που εχει το Premiere ειναι οτι δεν ανεβαζει αρχεια .vob.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ένας Οδηγός για...

Κωνσταντινε.

Εαν θελεις να κανεις ............παπαδες, μην αναλωνεσε σε ψαξηματα προγραμματων.

Εαν χρησιμοποιεις windows ενα ειναι το προγραμμα, Premiere Pro Cs4.
Εαν χρησιμοποιεις Mac το προγραμμα λεγεται Final cut Pro.

OΛα τα υπολοιπα ειναι απλα οδοντοκρεμες.

Το μονο "κακο" που εχει το Premiere ειναι οτι δεν ανεβαζει αρχεια .vob.
Το Adobe Premiere Elements δεν μας καλυπτει;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος